文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 中华人民共和国上海海事局hx(4)

中华人民共和国上海海事局hx(4)

中华人民共和国上海海事局

GMDSS 英语听力试卷(4)

I. 码语填空( 3 × 10 )

1.____________

2. ____________

3. ____________

4. ____________

5. ____________

6. ____________

7. ____________ 8. ____________

9. ____________ 10. ____________

II. 对话选择( 4 × 10 )

1. A. The vessel is contacting Hongkong Radio

B. Hongkong Radio is contacting the vessel

C. The vessel is contacting Xinghe

D. Xinghe is contacting the vessel

2. A. Seagull

B. Charlie

C. Charlie Bravo

D. Charlie Bravo Sierra

3. A. To enter fairway

B. To proceed outwards

C. To proceed inwards

D. To enter dock

4. A. 5000 tons

B. 1500 tons

C. 500 tons

D. 50000 tons

5. A. taking a pilot

B. dropping off a pilot

C. waiting for a pilot

D. seeing a pi1ot off

6. A. 20 miles to port bow of Glory

B. 12 miles to port bow of Glory

C. 1. 5 miles to port bow of Glory

D. 22 miles to port bow of Glory

7. A. ESE

B. ENE

C. NNE

D. East

8. A. fire-fighting rescue

B. helicopter rescue

C. medical assistance

D. tug assistance

9. A. Forward

B. afterward

C. full length

D. portside

10.A. It has run aground

B. It has collided with a ship

C. It has collided with an unknown object

D. It has struck an iceberg

III. 短文选择( 3 × 10 )

Passage 1

Q1: “INTERCO” means:

A. POSITION

B. Inter Company

C. International Code of Signal 1969

D. A vessel’s name

Q2: What is the call sign of the vessel?

A. DBHTN

B. FGHTY

C. DEGYH

D. DETBY

Q3: What’s wrong with this distress vessel?

A. The vessel is sinking and needs assistance

B. The vessel is on fire and needs immediate assistance.

C. The vessel is aground and requests Immediate help.

D. The vessel is lost and needs search and rescue help.

Passage 2

Q4: What is position of motor vessel Noble prince?

A. one seven nine degrees true bearing, ten miles from Stone Point.

B. one seven nine degrees true course, three miles from Stone Point.

C. one seven nine degrees true bearing, three miles from Stone Point.

D. one seven nine degrees true course, ten miles from Stone Point.

Q5: How many hours can the vessel keep afloat?

A. Three hours

B. Four hours

C. Two hours

D. One hour

Q6: On Which frequency did the vessel keep continuous watch?

A. 156.8MHz

B. 158MHz

C. 2182KHz

D. 2182.7KHz

Passage 3

Q7: Who will give the vesse1 docking or berthing instructions?

A. The harbor master

B. The agent

C. The Port Contro1

D. The pi1ot

Q8: When the vesse1 is berthing, what shou1d the third officer do?

A. Keep a 1ookout at the stern

B. Instruct the sai1ors at the bow

C. Steer the ship according to the pi1ot's orders

D. Work at the te1egraph and enter the bell book

Q9: Whi1e the vesse1 is under the pi1ot contro1, who will be responsib1e for the safety of the ship?

A. the pi1ot

B. the captain

C. the port contro1

D. the duty officer

Q10: Whi1e entering port, whose orders will the quartermaster follow?

A. the pi1ot' s

B. the duty officer's

C. the port contro1' s

D. at his own will

中华人民共和国上海海事局 GMDSS 英语听力试卷(4)

参考答案

I 、码语填空 ( 3 × 10 )

1、LOAD 7

2、HIMAW

3、AU ?ES

4、GWS 86

5、DOCKD

6、JK ?AE

7、79UFM

8、Q 76N 0

9、NISHL 10、WARU ?

II. 对话选择 ( 4 × 10 )

1A 2A 3A 4A 5A 6C 7B 8B 9A 10D

III. 短文选择 ( 3 × 10 )

Passage 1

1C 2C 3B

Passage 2

4C 5A 6C

Passage 3

7C 8D 9B 10A

中华人民共和国上海海事局 GMDSS 英语听力试卷(4) 答案

I. 码语填空 ( 3 × 10 )

1. _LOAD 7

___________ 2. HIMAW ___________ 3. _ AU ?ES ___________ 4. GWS

86

_________ 5. _ DOCKD ___________ 6. JK ?AE ____________ 7. _

79

UFM __________

8. Q

76N 0

__________

9. _NISHL _________

10. WARU ?_________

II. 对话选择 ( 4 × 10 )

1. A: Hongkong Radio, this is Chinese vessel Xinghe calling. B: Xinghe, this is Hongkong Radio. Over.

Q: Which of the following statements is correct? (a) A. The vessel is contacting Hongkong Radio B. Hongkong Radio is contacting the vessel C. The vessel is contacting Xinghe D. Xinghe is contacting the vessel

2. A: This is pilot station, which vessel is calling, over.

B: Pilot station, this is MV Seagull, Charlie, Bravo, Sierra, Papa, over. Q: Which vessel is calling? (a) A. Seagull B. Charlie

C. Charlie Bravo

D. Charlie Bravo Sierra

3. A: VTS Center, this is Utopia, is it clear to enter fairway?

B: Utopia, this is VTS center. It is not clear to enter fairway. There is a container vessel outward.

Q: What does Utopia want to do? (a) A. To enter fairway B. To proceed outwards

C. To proceed inwards

D. To enter dock

4. A: Utopia, this is Pilot Station. How many tons of cargo on board? Are there any dangerous

cargo? Over.

B: Pilot Station, this is Utopia. There are 5000 tons of cargo on board. No dangerous cargo. Q: How many tons of cargo are there on board the vessel? (a)

A. 5000 tons

B. 1500 tons

C. 500 tons

D. 50000 tons

5. A: Utopia, this is Pi1ot Boat. P1ease direct search1ight on the pi1ot 1adder for my safe

boarding. Over.

B: Pilot Boat, this is Utopia. I will adjust searchlight.

Q: What is the vessel doing now? (a)

A. taking a pilot

B. dropping off a pilot

C. waiting for a pilot

D. seeing a pi1ot off

6. A: Inbound vessel, this is outbound vessel Glory calling, 1.5 miles to your port bow. Over. B: Glory, this is Japanese container vessel "Nippon Maru". What can I do for you? Over. Q: Where is the Japanese vessel? (c)

A. 20 miles to port bow of Glory

B. 12 miles to port bow of Glory

C. 1. 5 miles to port bow of Glory

D. 22 miles to port bow of Glory

7. A: Red Sea, this is Ocean V oyager. what are the wind and sea conditions in your position? B: Ocean V oyager, this is Red Sea. Wind direction ENE, Beaufort force 5 in my position. Q: What is the direction of the wind? (b)

A. ESE

B. ENE

C. NNE

D. East

8. A: Blue Whale, this is Newharbour. What kind of assistance is required? Over.

B: Newharbour, this is Blue Whale. I require helicopter rescuing. Over.

Q: What kind of assistance does Blue Whale required? (b)

A. fire-fighting rescue

B. helicopter rescue

C. medical assistance

D. tug assistance

9. A: Utopia, this is Coastguard. What part of your vessel is aground? Over.

B: Coastguard, this is Utopia. I am Aground forward. Over.

Q: What part is aground? (a)

A. Forward

B. afterward

C. full length

D. portside

10.A: MAYDAY, MAYDY, MAYDAY . This is MV Blue Sky ECHO ROMEO LIMA. I have

collided with an iceberg. I am sinking. Over.

B: MV Blue Sky, this is Eastern station. Report your position. Over.

Q: What has happened to MV Blue Sky? (d)

A. It has run aground

B. It has collided with a ship

C. It has collided with an unknown object

D. It has struck an iceberg

III. 短文选择( 3 × 10 )

Passage 1

Mayday, Mayday, Mayday,

This is Delta, Echo, Golf, Yankee, Hotel.

Mayday Delta, Echo, Golf, Yankee, Hotel.

Interco Lima Pantafive Kartefour Bissotwo Pantafive November Golf Nadazero Unaone-Soxisix Terrathree Terrathree Whisky Charlie Bravo Soxisix. Over.

Q1: “INTERCO” means: (C)

A. POSITION

B. Inter Company

C. International Code of Signal 1969

D. A vessel’s name

Q2: What is the call sign of the vessel? (C)

A. DBHTN

B. FGHTY

C. DEGYH

D. DETBY

Q3: What’s wrong with this distress vessel? (B)

A. The vessel is sinking and needs assistance

B. The vessel is on fire and needs immediate assistance.

C. The vessel is aground and requests Immediate help.

D. The vessel is lost and needs search and rescue help.

Passage 2

Mayday Mayday Mayday

This is motor-vessel Noble Prince

Mayday Noble Prince

One seven nine degrees true, three miles off Stone point. I have struck a submerged object, taking

in water fast, engine damaged, I can not keep afloat more than three hours, Crew thirty. Chief Engineer and two ratings seriously injured. I need assistance and rescue. I am keeping continuous watch on 2182 KHz. This is motor vessel Noble Prince. Over.

Q4: What is position of motor vessel Noble prince? (C)

A. one seven nine degrees true bearing, ten miles from Stone Point.

B. one seven nine degrees true course, three miles from Stone Point.

C. one seven nine degrees true bearing, three miles from Stone Point.

D. one seven nine degrees true course, ten miles from Stone Point.

Q5: How many hours can the vessel keep afloat? (A)

A. Three hours

B. Four hours

C. Two hours

D. One hour

Q6: On Which frequency did the vessel keep continuous watch? (C)

A. 156.8MHz

B. 158MHz

C. 2182KHz

D. 2182.7KHz

Passage 3

After receiving docking or berthing instructions from the Port Contro1, the pi1ot takes the ship to the berth at a slow speed. At this time, the captain is standing beside the pi1ot. The third officer is working at the te1egraph and entering detai1s into the bell book. The quartermaster is steering the ship according to the pi1ot's orders.

Q7: Who will give the vesse1 docking or berthing instructions? (c)

A. The harbor master

B. The agent

C. The Port Contro1

D. The pi1ot

Q8: When the vesse1 is berthing, what shou1d the third officer do? (d)

A. Keep a 1ookout at the stern

B. Instruct the sai1ors at the bow

C. Steer the ship according to the pi1ot's orders

D. Work at the te1egraph and enter the bell book

Q9: Whi1e the vesse1 is under the pi1ot control, who will be responsib1e for the safety of the ship? (b)

A. the pi1ot

B. the captain

C. the port contro1

D. the duty officer

Q10: Whi1e entering port, whose orders will the quartermaster follow? (a)

A. the pi1ot' s

B. the duty officer's

C. the port contro1' s

D. at his own will