文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 初二英语期末试题摸底

初二英语期末试题摸底

北京育才苑通九校区英语摸底测试

(时间90分钟)姓名__________

第一部分知识综合应用(45分)

一、单项填空。(共22.5分,每小题1.5分)

从下列各题所给的四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

16. Would you like _________ the Baseball Club?

A. joining

B. to join

C. join

D. joins

17. —_________ do you surf the Internet?

—About twice a week.

A. How long

B. How much

C. How often

D. How many

18. Alice _________ a wonderful movie on TV at eight o’clock yesterday evening.

A. watches

B. is watching

C. watched

D. was watching

19. I feel like _________ right now. Shall we go together?

A. to go to fish

B. to go fishing

C. going to fish

D. going fishing

20. What _________ your brother going to _________ when he grows up?

A. is, be

B. are, be

C. is, are

D. are, is

21. How about _________ a pizza for lunch?

A. have

B. having

C. has

D. had

22. He _________ the keyboard and the violin when he was six.

A. were playing

B. is playing

C. could play

D. can play

23. Which is _________, New Y ork ________ Toronto?

A. big, and

B. big, or

C. bigger, and

D. bigger, or

24. The beach _________ very clean and quiet in the past.

A. used to do

B. used to be

C. is getting

D. is going to be

25. The northern part of China is _________ the southern part.

A. much drier than

B. more drier than

C. much dry than

D. as drier as

26. They were making a big mistake but _________ realized that.

A. anybody

B. somebody

C. nobody

D. everybody

27. What is the country famous _________?

A. in

B. for

C. at

D. of

28. Uncle Sam is not _________ to work with young children.

A. patient much

B. much patient

C. patient enough

D. enough patient

29. —What do you think of your new English teacher?

—I think she ________ quite friendly.

A. looks

B. feels

C. works

D. sees

30. What do people usually do _________ Christmas Eve?

A. in

B. on

C. at

D. of

二、完形填空。(共15分,每小题1.5分)

通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项中,选择能填入相应空白处的最佳选项。

Jimmy is good at drawing cartoons. Do you know his book A Fish with a Smile?

In the book, there 31 a man. He is lonely. When he walks 32 a pet shop, he sees a lovely fish. The fish always smiles at him. He buys the fish and 33 her home. The man looks 34 the fish very well. He puts the fish

35 to him when he is reading, watching TV, taking a bath, and so on.

One night, the man has a dream. He and the fish go 36 in the sea. They are happy. Suddenly, the man finds that he is in a glass ball underwater. He 37 get out. How can he be free?

38 the man wakes up, he looks at the fish again. Is this fish 39 smiling at him? She is not free in his home. Then the man puts the fish into the sea!

The story 40 us: If you love something, let it be free!

31. A. has B. is C. does D. goes

32. A. on B. over C. for D. by

33. A. brings B. cooks C. gets D. makes

34. A. at B. for C. after D. up

35. A. open B. close C. far D. deep

36. A. running B. skiing C. skating D. swimming

37. A. mustn’t B. don’t C. can’t D. needn’t

38. A. When B. What C. Why D. Who

39. A. quietly B. really C. slowly D. clearly

40. A. says B. speaks C. tells D. talks

三、阅读理解。(共25分,每小题2.5分)

阅读下面三篇短文,根据短文内容从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

(A)

People in the US don’t often invite others to their homes. When they invite you to come to their house, they really hope you can go to their house. This is differe nt from that in China. People in China often say “Welcome to my house.” When they say goodbye to each other. It’s only a greeting.

In the US, if you’d like to invite others to your house, you should tell them one or two weeks ahead. If someone invites you and you’d love to go there, you must ask the time, place clearly and then you should arrive at the time or in five or ten minutes after that time.

In the US, when you are invited to a birthday party, you may take a little present with you, like flowers or a card. These presents are usually not very expensive, but they can make the owners (people who have the house) happy. When the owner gets it, he often opens it and shows thanks to you.

41. People _________ don’t often invite others to their homes.

A. in the world

B. in the UK

C. in America

D. in China

42. In the US, if you invite someone to your house, you must tell him _________.

A. one or two weeks after he arrives

B. one or two weeks before he arrives

C. one or two days after he arrives

D. one or two days before he arrives

43. The underlined word “owner” means the _________ of the house.

A. host

B. guest

C. visitor

D. servant

(B)

Uncle Henry and Aunt May went on a vacation to Alaska. Mom, Dad and I went to visit them when they got back, and they showed us the video they made there.

The video told the story of how they left home and flew to the west coast. The video showed us lots of clouds that you could see out of the window of the plane. When they got to the coast, they were glad to get on a big ship.

When they got on the big ship, they sailed up the coast of Canada to Alaska. The video had lots of pictures of Aunt May with ice and snow, Aunt May with water, Aunt May in the front of the ship, and Aunt May with other people.

One exciting part was when they came close to a kind of waterfall, it ran into the sea. They came up close and one of the travelers leaned himself against the front of the ship and tried to catch some of the water in a cup. We all wonder whether he would fall into the ocean before he got the water. He didn’t.

Other exciting parts were when they saw a seal sleeping on an iceberg, and when Aunt May tripped over a piece of rope and almost fell over. Uncle Henry kept saying, “Are you all right, dear?”

44. Who went on a vacation to Alaska?

A. Mom, Dad and I.

B. Mom and Dad.

C. Uncle Henry and Aunt May.

D. Uncle Henry.

45. How many exciting parts are there in this passage?

A. One.

B. Two.

C. Three.

D. Four.

46. Why can you know clearly about Uncle Henry’s vacation?

A. Because you went with Uncle Henry.

B. Because you have been there before.

C. Because you planned this vacation.

D. Because you watched Uncle Henry’s video.

(C)

A study has found that 51 percent of high school students and 37 percent of adults have some hearing problems.

What could be the cause? Kids and teens are listening to MP3 music players, such as iPods, louder and longer. These players can play music as loud as a jet engine.

The study also showed that 28 percent of high school students and 26 percent of adults make their TVs louder than they used to. 29 percent of students say “What?” or “Huh?” during conversations. 17 percent of students and 12 percent of adults said they had heard ringing in their ears.

Many adults said they listened to their music players between one and four hours, or even longer, at a time. 59 percent of students said that they liked to listen to music at a high volume (sound, voice), and 34 percent of adults did too. “Kids know more about these players than their parents, but they don’t understand how harmful they can be to their hearing,” said a hearing expert.

How can you protect your hearing? Experts say that people should turn the volume down and listen to music less. They also suggest changing from earphones, like the ones often used with iPods, sending sound directly into the ears to headphones. However, headphones that cover the ears allow the sound to spread out.

47. Why do so many people have hearing problems?

A. Because they buy MP3.

B. Because they listen to MP3 louder.

C. Because they listen to MP3 longer.

D. Because they listen to MP3 louder and longer.

48. Which one is True?

A. Adults like a higher volume than students.

B. Students like a higher volume than adults.

C. Kids know more about hearing than their parents.

D. Parents know more about these players than their kids.

49. What is the meaning when some students say “What?” or “Huh?” during conversations?

A. They get angry with the speaker.

B. They understand the speaker quite well.

C. They can’t clearly hear what the speaker says.

D. They want the speaker to stop talking.

50. How can you protect your hearing?

A. Turn the volume down and listen to music less.

B. Turn the volume up and listen to music more.

C. Turn the volume down and listen to music more.

D. Turn the volume up and listen to music less.

第II卷(非机读卷35分)

四、完成句子。(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

1. 上星期日在她的生日聚会上,他们都玩得非常痛快。

All of them ________________________ at her birthday party last Sunday.

2. 这周三下午我们老师要组织一次足球比赛。

Our teacher ________________________________ this Wednesday afternoon.

3. 中国的人口比澳大利亚人口多得多。

The total population of China ______________________________ of Australia.

4. 他太小,还不能照顾自己。

He is ______________________ himself.

5. 是上课的时间了,请做好准备!

_________________ for class. _____________________________, please!

五、口语交际。(共7.5分,每小题1.5分)

从方框中选择恰当的句子补全对话。在横线上写出所选择的字母序号。

A: you read the newspaper every day

B: I’ll try it

C: you should read a good book for a change

D: life is always the same every day

E: Welcome to our programme

W: Hello, this is “The Help Line.”

M: Hello, this is Steve speaking.

W: Hi, Steve. ________________________. Can I help you?

(1)

M: Well…

W: Go ahead, Steve. What’s your problem?

M: Well, ____________________. It’s so bor ing.

(2)

W: Yes, go on.

M: I get up in the morning, read the newspaper, drive to work, come back home, watch TV and go to bed.

W: Did you say ______________________?

(3)

M: Y es, I did.

W: Hmm… do you ever read books?

M: No, I never read any books.

W: Well, perhaps _______________________. Y ou don’t have to read every day, just

(4)

sometimes, say, two or three times a week at the beginning. Books can help you see life

in a different way.

M: I agree. _____________________.

(5)

六、阅读与表达。(共10分,每小题2分)

阅读短文,根据其内容回答问题。

Everybody wants to be healthy. Everybody knows food is very important. There are many healthy foods. Y ou can have more bananas, apples, oranges, tomatoes and lettuce beca use fruits and vegetables are good for you. Don’t eat too much chocolate. And don’t eat too much junk food, like hamburgers, French fries and fried chicken. They are not good for you. Healthy food can make you strong and happy. And they can make you clever and work better. Remember there is a saying,

“An apple a day keeps the doctor away.” Sports can also help you keep healthy. Get up early and do some sports every day. Don’t be lazy. Y ou will be healthy and happy.

1. What are healthy foods?

____________________________________________________

2. Do you know what kind of food is junk food?

____________________________________________________

3. Why are healthy foods good for you?

____________________________________________________

4. What does th e saying “An apple a day keeps the doctor away.” mean?

____________________________________________________

5. How can you keep healthy?

____________________________________________________

七、书面表达。(共10分)

新年即将来临,英语老师要求你准备一份发言稿,用你以前的所见所闻,向全班同学描述中国的传统节日及风俗,并说明今年准备怎样庆祝新年。

主要内容包括:

1、介绍我国新年概况。

2、去年是怎样度过的?

3、今年计划如何庆祝?

要求:语言通顺准确,表意连贯完整,文字不少于60词。

以下提示词语仅供参考:festival, get together, couplets, red packets, dumplings

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

【试题答案】

第I卷(选择题共65分)

知识综合运用(45分)

一、单项填空。(共15分,每小题1分)

16. B 17. C 18. D 19. D 20. A

21. B 22. C 23. D 24. B 25. A

26. C 27. B 28. C 29. A 30. B

二、完形填空。(共10分,每小题1分)

31. B 32. D 33. A 34. C 35. B

36. D 37. C 38. A 39. B 40. C

三、阅读理解。(共20分,每小题2分)

(A)41. C 42. B 43. A

(B)44. C 45. C 46. D

(C)47. D 48. B 49. C 50. A

第II卷(非选择题共35分)

四、完成句子。(共10分,每小题2分)

1. All of them enjoyed themselves very much/ had a very good time at her birthday party last Sunday.

2. Our teacher is going to organize/ is organizing a football game this Wednesday afternoon.

3. The total population of China is much larger than the population/ that of Australia.

4. He is too young to look after/ take care of himself.

5. It’s time for class. Get ready, please!

五、口语交际。(共5分,每小题1分)

(1)E (2)D (3)A (4)C (5)B

W: Hello, this is “The Help Line.”

M: Hello, this is Steve speaking.

W: Hi, Steve. Welcome to our programme. Can I help you?

(1)

M: Well…

W: Go ahead, Steve. What’s your problem?

M: Well, life is always the same every day. It’s so boring.

(2)

W: Yes, go on.

M: I get up in the morning, read the newspaper, drive to work, come back home, watch TV and go to bed.

W: Did you say you read the newspaper every day?

(3)

M: Y es, I did.

W: Hmm… do you ever read books?

M: No, I never read any books.

W: Well, perhaps you should read a good book for a change. Y ou don’t have to read every

(4)

day, just sometimes, say, two or three times a week at the beginning. Books can help you see life in a different way.

M: I agree. I’ll try it.

(5)

六、阅读与表达。(共10分,每小题2分)

1. Fruits and vegetables.

2. Y es, I do.

3. Because they make you strong and happy./ clever and work better.

4. Fruit is good for your health/ Eat an apple every day and you’ll be healthy./ you don’t need to see the doctor.

5. Eat healthy foods and do some sports.

七、书面表达。(共10分)

书面表达各档次的给分标准:

第一档(10—9分)

能写明全部要点,符合题目要求,表达清楚,语言基本无误。

第二档(8—7分)

能写明大部分要点,基本符合题目要求,表达基本清楚,语言有少量错误,但仍能达意,行文基本连贯。

第三档(6—4分)

基本符合题目要求,表达欠清楚,语言有较多错误,但尚能达意。

第四档(3—0分)

能写出一两个要点,表达不清楚,只照抄或拼凑词语。

One possible version:

New Y ear is the most important festival of the year in China. It’s a time when all the family members get together. People usually clean their house from top to bottom. Many people write out the Spring Festival couplets to hang on the door. Everybody wears new clothes on the first day of the New Y ear. Last year I spent the Chinese New Y ear with my grandparents. They gave me red packets of money. I wished them both a Happy New Y ear. Our family had a big meal on New Y ear’s Eve. We ate special dumplings and cakes. Now we are preparing for the coming New Y e ar. My parents and I are going to have a great time abroad. We’ll share the happiness with the people all over the world.

【精品】初二英语期末试题摸底
【精品】初二英语期末试题摸底_初二英语_英语_初中教育_教育专区。北京育才苑通九...
初二英语期末试题摸底
初二英语期末试题摸底_英语_初中教育_教育专区。北京育才苑通九校区英语摸底测试(...
人教版八年级英语上册期末摸底试卷
人教版八年级英语上册期末摸底试卷_英语_初中教育_教育专区。姓名___ 分数___ 2018 年八年级期末英语摸底考试 说明:1. 请同学们直接在原卷上作答,注意字迹清晰......
最新初二英语摸底试卷
精品文档 初二英语摸底试卷 一、听力(20) I.听下面五段小对话,选择正确的图...
初二英语摸底试卷
初二英语摸底试卷 一、单项选择 1. I like eggs, meat ___bread. He doesn't like rice , bananas ___bread . 初二英语摸底试卷 ......
初二英语摸底测试题
新初二英语摸底试卷 暂无评价 3页 1下载券 初二英语期末试题摸底 7页 1下...
最新初二英语摸底试卷(1)
精品文档 初二英语摸底试卷 一、听力(20) I.听下面五段小对话,选择正确的图...
人教版八年级英语上册期末摸底试卷汇编
学习---好资料 姓名___ 分数___ 2018 年八年级期末英语摸底考试 说...
人教版初二英语摸底测试试卷
人教版初二英语摸底测试试卷_英语_初中教育_教育专区。人教版 八年级英语 初二升初三英语试卷(满分 100 分)一、单项选择题(共 15 小题,计 30 分) 请从每个小......
初二英语期末测试卷含答案
人教版初二英语期末测 试 分钟 100 100 分,考试时间满分姓名: ___成...
初二英语摸底测试卷
初二英语摸底测试卷_英语_初中教育_教育专区。暑期中小学辅导初中英语八年级 入学摸底考试试卷(在 90 分钟内完成 满分 100 分) 成绩 一. 单项填空(共 20 分,......
初二英语期末测试卷 含答案
人教版初二英语期末测试满分 100 分,考试时间 100 分钟 姓名:___ 一...
初二英语期末考试试题
初二英语期末考试试题班级___ 姓名___ 考号___ 卷 I 选择题(65 分...
初二英语期末试卷及答案
2012 学年初二期末英语试卷及答案 本卷共五大题,满分 100 分。 一、单项...
初二英语期末考试题及答案
初二英语期末考试题及答案_英语_初中教育_教育专区。学习必备 欢迎下载 初二英语...
初二英语下册期末试题试卷及答案
初二英语下册期末试题试卷及答案_初二英语_英语_初中教育_教育专区。第一卷 选择...
初二英语期末模拟测试题附答案
初二英语期末模拟测试题附答案_政史地_初中教育_教育专区。中学试卷 初二英语期末模拟测试题 二、单项填空(20 分) 从每小题 A、B、C、D 中选出能填入句中......
初二英语期末考试卷及答案
初二英语期末考试卷及答案 【摘要】初二英语期末考试卷及答案”多做试题...
人教版八年级英语上册期末摸底试卷
姓名 ___ 分数 ___ 2018 年八年级期末英语摸底考试 说明: 1. 请...
初二英语期末模拟测试题附答案
初二英语期末模拟测试题附答案_政史地_初中教育_教育专区。初中试卷 初二英语期末模拟测试题 二、单项填空(20 分) 从每小题 A、B、C、D 中选出能填入句中......