文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 牛津深圳版八年级下册Unit2单元检测试卷含答案

牛津深圳版八年级下册Unit2单元检测试卷含答案

Module 1 Social communication - 单元检测

一、翻译(翻译选择题)(共5小题;共5分)

1. --- I'm going out for a while.

--- OK, I will see you later.

A. yet

B. funny

C. afterwards

D. already

2. When we were at the meeting, we all felt very bored.

A. uninterested

B. afraid

C. excited

D. relaxed

3. When and where did that car accident take place?

A. start

B. happen

C. leave

D. follow

4. The old watch reminds me of my grandpa.

A. makes me think of

B. makes me worried about

C. makes me satisfied with

D. makes me afraid of

5. The twin brothers are alike in looks but have different hobbies.

A. expression

B. spirits

C. feelings

D. appearance

二、单项选择(共10小题;共10分)

6. --- Can you tell me how to make a good impression others?

--- Smile often. That is the key success.

A. on; to

B. in; on

C. at; for

D. with; from

7. You don't give people a good , so people chose Debbie instead of you.

A. impression

B. instruction

C. impressive

D. instruct

8. The 2022 Winter Olympic Games will in China.

A. take down

B. take off

C. take place

D. take away

9. --- Would you please see the film Iron Man 3 with me tonight, Kate?

--- I'd love to, but I've Linda's invitation to dinner.

A. suffered

B. earned

C. received

D. accepted

10. --- I feel stressed from time to time. Could you give me some advice?

--- sharing your worries with your parents?

A. Why don't you

B. How about

C. Why not

D. Would you like

11. She says she doesn't feel like out with you.

A. going

B. to go

C. for going

D. went

12. I will continue the patients at the hospital in my spare time.

A. help

B. to help

C. helping

D. B & C

13. I shall never forget the Alps for the first time. It was really beautiful.

A. to see

B. seeing

C. saw

D. see

14. The book is worth , and I'm looking forward it soon.

A. to read; to read

B. reading; to read

C. reading; to reading

D. to read; to reading

15. --- I have difficulty new words. What should I do?

--- You should understand the of new words before you remember them.

A. remembering; meanings

B. remember; meanings

C. remembering; messages

D. remember; messages

三、补全短文(共10小题;共10分)

Body language is used by people for sending messages to one another. It is very helpful 16. it can help make you easily understood by others. When you are talking with others, you are not just using words, 17. also using expressions and body movements. Body language 18. (include) your facial expressions and gestures when you are communicating with other people. It is 19. important part of social etiquette (社交礼仪) and the proper use of body language can make your 20. (communicate) more effective(有效的), especially when it comes to foreign friends who can't speak your language. That means you could convey(传递) most of your information by body language even if you don't know 21. others are speaking!

Different countries have different body languages. When you use a foreign language, it is important 22. (know) the meaning of gestures in the foreign country. 23. (use) body language in a correct way will help communicate with people and make the stay in a foreign country easy 24. comfortable.

In a word, I think it is important 25. our lives to learn and use body language.

四、完形填空(共10小题;共15分)

Different things usually stand for different feelings. Red, for example, is the color of fire, heat, blood and life. It is used for signs of 26 , such as STOP signs and fire engines. Orange is the color of bright, warm and 27 in autumn. People say orange is a 28 color. They associate orange with happiness. 29 is the color of grass in spring. People say it is a refreshing color. In general, people 30 about two groups of colors: warm colors and cool colors. The warm colors are red, orange and yellow. When there are warm colors, people usually want to be 31 . The cool colors are black and blue. When there are these colors, people are usually worried. Some scientists say that time seems to 32 more slowly in a room with warm colors. They suggest that a warm color is a good 33 for a living room or a restaurant. People who are having a rest or are 34 do not want time to pass quickly. However, 35 colors are better for some offices if people working there want time to pass quickly.

26. A. happiness B. support C. danger D. courage

27. A. books B. leaves C. stones D. rivers

28. A. lively B. dark C. noisy D. terrible

29. A. Black B. Green C. Yellow D. White

30. A. speak B. say C. talk D. tell

31. A. surprised B. sleepy C. active D. careless

32. A. go around B. go by C. go off D. go along

33. A. joke B. way C. fact D. matter

34. A. running B. typing C. eating D. working

35. A. good B. cool C. warm D. bad

五、阅读理解(共10小题;共20分)

A

牛津深圳版八年级下册Unit2单元检测试卷含答案

36. If you want to be a postman, it's necessary for you to have .

A. working experience

B. good knowledge of the city

C. a driver's license

D. a college student's card

37. Sunshine School needs .

A. excellent English teachers

B. a hard-working postman

C. full-time drivers

D. an outgoing tour guide

38. If you want to be a taxi driver, you should .

A. be over 45 years old

B. know the city very well

C. write to No. 38 Changhong Rd.

D. speak English well

39. The tour guides wanted should .

A. have no working experience

B. be patient with children

C. be good at driving

D. speak good English

40. You can not get information by if you want to get a job above.

A. making a call

B. going to visit the manager

C. sending an e-mail

D. writing a letter

B

The idea of what shaking the head means is not always the same in different countries. Maybe some visitors would be surprised when they first come to India. When they talk to an Indian, they would find he would often shake his head. The visitors might think that the Indian doesn't like what they say. But in fact, they would be completely wrong. Indians always shake their heads when they talk to others. It doesn't mean "No". If someone wants to visit India, he should know this, or he will be in trouble.

One day, a foreign officer went to India on business. He hired a car and asked an Indian to drive him. When he told his driver to take him to his office, the Indian shook his head at once. The officer said again and the driver shook his head again. At last the officer, of course, got angry.

"How dare you refuse my order?" he shouted.

"Drive me to my office at once!"

The driver answered in quite a loud voice, too. "Yes, sir!" But to the officer's surprise, the driver shook his head at the same time.

The car started and the foreign officer was now too surprised to say a word. He thought about it for a while, and then he nodded with a smile, "'No' means 'Yes' here!"

41. What does shaking one's head mean all over the world?

A. It means "Yes".

B. It means "No".

C. It means "Glad".

D. It means "Yes" or "No".

42. What should you do in India if you agree with somebody?

A. Shake your head.

B. Nod your head.

C. Speak in a loud voice.

D. Say it again and again.

43. Why did the officer go to India?

A. He went there to visit his friend.

B. He went there to buy a car.

C. He went there to learn driving.

D. He went there because of his job.

44. Why did the officer get angry?

A. Because the driver didn't understand him.

B. Because the driver still shook his head after he said again.

C. Because the driver didn't like the officer.

D. Because the driver didn't answer in a loud voice.

45. What can we learn from the story?

A. When you are in India, you should always shake your head.

B. You shouldn't shake your head if you're a driver.

C. Shaking head will make others get angry.

D. Different countries have different customs.

六、单词拼写(单句首字母填空)(共5小题;共5分)

46. If my uncle sends me a mobile phone, I will a it.

47. People in Canada mainly speak two l —English and French.

48. Jenny is b with Mike, so she doesn't want to see him.

49. Some college students want to have a p job to make money.

50. He doesn't know English, so he uses g to communicate with others.

七、单词拼写(根据中文提示拼写单词)(共5小题;共5分)

51. We can often see some (衣着人时的) ladies at the airport.

52. From the (表情) on his face we know that he isn't happy.

53. Some animals like giraffes have very long (颈).

54. Look! Your father is (握手) hands with Mr. Brown.

55. We should not judge a person by his (外貌).

八、翻译(根据中文提示完成句子)(共5小题;共5分)

56. 此时格林先生正在读一篇关于身势语的文章。

At the moment Mr. Green is reading an article about .

57. 你能给我们一些如何给人留下好印象的建议吗?

Could you give us some advice on how to others?

58. 故事发生在100年前英国的一个小镇。

The story in a small town in the UK one hundred years ago.

59. 布朗先生要孩子们坐直认真听他讲课。

Mr. Brown asked the children and listen to him carefully. 60. 这张字条是要提醒他向他的一个学生解释某件事情。

The note was to something he had to explain to one of his students. 九、选词填空(短文选词填空)(共10小题;共10分)

(每空限填一词,每词限用一次,有两个词为多余)

牛津深圳版八年级下册Unit2单元检测试卷含答案

Sometimes, we see some people reading books while biting their nails (咬指甲). According to

the BBC(英国广播公司), up to 45 percent of teenagers bit their nails. There is not an exact answer to

61. why people bite their nails. But most commonly, nail biting is said to be a nervous habit.

It is done 62. of stress(压力), boredom or excitement.

What's more, a report says that people with higher levels of intelligence(智力) 63. biting their nails at an early age. It believes that compared 64. common person, 65. with higher levels of intelligence may feel higher levels of stress more easily.

This habit is 66. for the biters. It can give them red or sore fingertips. And long-term nail biting can affect(影响) 67. nails grow.

But don't worry! There are many 68. to stop biting your nails. First, keep your nails clean. The more you focus on taking care of your nails, the 69. likely you may bite them again. Also, when you feel stressed, try to relax. 70. exercise or having a warm bath both help.

十、作文(共1小题;共25分)

71. 假如你是Li Hua,你的美国笔友David不善于与人交谈,社交能力差,发来邮件寻求你的

帮助,请你给他回一封词数为80左右的英文电子邮件(开头和结尾已为你写好),从使用肢

体语言的角度给他一些建议。要点如下:

1. 保持微笑;

2. 说话时要看着对方的眼睛;

3. 聆听时要点头;

4. 站直,抬头,放松。

参考词汇:自信地confidently,姿势posture

Dear David,

How are you recently? I have got a solution to your problem with communication.

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

_________________________________

Best wishes!

Love,

Li Hua

答案

一、翻译(翻译选择题)

1. C

2. A

3. B

4. A

5. D

二、单项选择

6. A

7. A

8. C

9. D 10. B

11. A 12. D 13. B 14. C 15. A

三、补全短文

17. but

18. includes

19. an

20. communication

21. what

22. to know

23. Using

24. and

25. in

四、完形填空

26. C 27. B 28. A 29. B 30. C

31. C 32. B 33. B 34. C 35. B

五、阅读理解

36. C 37. A 38. B 39. D 40. A

41. D 42. A 43. D 44. B 45. D

六、单词拼写(单句首字母填空)

46. accept

47. languages

48. bored

49. part-time

50. gestures

七、单词拼写(根据中文提示拼写单词)

51. well-dressed

52. expression

53. necks

54. shaking

55. appearance

八、翻译(根据中文提示完成句子)

56. body language

57. make a good impression on

58. took place

59. to sit up straight

60. remind him about

九、选词填空(短文选词填空)

62. because

63. start

64. with

65. those

66. bad

67. how

68. ways

69. less

70. Doing

十、作文

71. One possible version;

Dear David,

How are you recently? I have got a solution to your problem with communication. You should improve your body language and make a good impression on others. First, keep smiling when you are with people. The friendly expression will make people feel closer to you. Second, keep eye contact to create a better communication with people around you. Third, when they are talking, don't forget to nod once in a while to show that you are listening. At last, stand straight, keep your head up and relax your body. Those postures will make you look less nervous, and help you express yourself more confidently.

Best wishes![[sign]]Love,

Li Hua[[/sign]]