文档视界 最新最全的文档下载
当前位置:文档视界 > 2010届高考英语复习冲刺卷5

2010届高考英语复习冲刺卷5

2010届高考英语复习冲刺卷(五)

英语

本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共150分,考试时间120分钟.

第Ⅰ卷(选择题共115分)

第一部分:听力(30分略)

第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节:语法和词汇知识(共15小题,每小题1分.满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项.

21.—Hey,Tony,how about going swimming this afternoon?

A.Why not? B.Go ahead.C.Take your time.D.No problem.22.They the baby Jone his grandfather.

A.named;by B.named;of C.called;after D.called;by 23.with other students,the students of our school have more free time.A.Compare B.Compared C.To compare D.Comparing 24.He knows China very well.That is,he has good understanding of Chinese history.

A./;the B./;/C.a;a D.a;/25.There’s a rising p roblem with the popularity of private cars road conditions need .

A.that;to be improved B.which;to improve

C.where;improving D.when;improving

26.In winter,the evening cold.

A.turns out B.turns off C.turns into D.turns to

27.When you go abroad,you’ll find the food at home is better than outside.A.far;that B.much;the one C.very;that D.a lot;one

28.According to Chinese law,every child get nine-year compulsory education.A.must B.has to C.shall D.should 29.As everybody can see,ripe apples .

A.are picked easy B.pick easy

C.are picked easily D.pick easily

30.He along the seaside a tsunami came.

A.walked;when B.is walking;as

C.was walking;when D.was walking;while

31.The film he played a role is well-received.

A.that B.in which C.which D.of which 32.—Why is your English so good,Amy?

—Well,my uncle gives me a hand at home,for he in Australia for ten years.

A.has lived B.1ived C.had lived D.has been living 33.Having an English class,

A.we heard someone knock at the door.

B.someone knocked at the door.

C.we heard someone knocked at the door.

D.the door was opened.

34.—P1ease tell her the moment you her.

—1 will,but I’m not sure when she.

A.see;comes B.will see;will come

C.will see;comes D.see;will come

35.The old couple have been married for 40 years and never .

A.they had quarreled B.they have quarreled

C.have they quarreled D.had they quarreled

第二节:完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项.

A few weeks ago I was having a very 36 day and was ready to start looking elsewhere for a 37 that was not so stressful.Something 38 to me that day and it 39 my

40 of thinking.

In my cubicle(隔间)I have a small 41 of lighthouses and everyone on my team knows that I collect 42 .I have them sitting 43 of the cubicle.

I came to the 44 and was standing at my cubicle to 45 the computer and get the day started when Crystal 46 to my cubicle.She said,“I47 you something.”I looked at her with a 48 look and said,“Well,thank you,but why would you buy me anything?” I had 49 spoken to this young lady before.She said,“Every day I stand up and 50 the room and see your lighthouses.I was out shopping and thought you would like it.”In her hand she had a small globe with a lighthouse.I gave her a 51 .I don’t think she knows how much that small act of 52 changed my day.

I still keep it in my apartment.I hope that anyone who 53 this article would remember,no matter what the 54 is,you could change someone’s55 .36.A.unforgettable B.bad C.frustrated D.uneasy 37.A.career B.work C.job D.profession 38.A.happened B.occurred C.took place D.came about 39.A.changed B.altered C.varied D.modified 40.A.means B.method C.road D.way 41.A.pile B.gathering C.collection D.1ine

42.A.it B.them C.one D.some 43.A.at the bottom B.on the top C.in front of D.on the tip 44.A.apartment B.workshop C.house D.office 45.A.start B.open C.begin D.operate 46.A.came over B.came up C.came by D.came out 47.A.found B.bought C.got D.brought 48.A.confusing B.puzzled C.curious D.suspected 49.A.hardly B.seldom C.ever D.never 50.A.look about B.look over C.look across D.look through 51.A.kiss B.hug C.smile D.cuddle 52.A.giving B.offering C.hospitality D.kindness 53.A.writes B.sees C.hears D.reads

54.A.gift B.word C.gesture D.object 55.A.day B.1ife C.week D.idea

第三部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)

A

The night view of Boston was amazing from 52 floors up at the Prudential Center.The food at the city’s famous Top of the Hub was wonderful,especially the lobster soup and warm chocolate cake.

But it wash’t the choice of restaurant that was making me so happy this particular Saturday night.It was that we had enjoyed a day of college touring in Boston without everyone feeling bored.

Anyone who has ever toured colleges with a high school student—and I’m on my third round—knows that’s no small feat.I’ve driven four hours to a college,but my son refused to get out of the car because he didn’t like the 1ook of the campus;I’ve flown halfway across the country,but my daughter gave up before the tour because she didn’t like the way the other future college students looked and because the campus was “too flat”.

You can imagine my pleasure this Saturday night in America’s College Town(Boston is believed to have the most colleges and universities in a city area).16-year-old Melanie was thoroughly enjoying herself.It helped that we booked a new hotel,the Liberty Hotel,built on the site of a former jail and had time to visit the Museum of Science,which was a short walk from our hotel.

Boston has become a popular college tour stop,so don’t think you can avoid the crowds by touring campuses in winter.Also,don’t plan to visit more than two campuse s a day.An official says that it’s important to spend some time exploring the surrounding area as well as the campus to get a true sense of what it would be like to go to school there.

Boston,with so many different kinds of schools,is a great place to reassure(使……安心)your nervous child,and yourself,that there is indeed a school where they will feel welcome and where they will be happy.

56.What is the passage mainly about?

A.Taking the kids out to explore College Town.

B.Choosing a good college for your kids.

C.The rise in touring of Boston’s colleges.

D.Tips for college selecting in Boston.

57.By saying “that’s no small f eat” the author implies that .

A.the universities they visited are not as good as those in Boston

B.it’s hard to get children interes ted in visiting universities

C.children don’t want their parents to be with them while visiting

D.the places they visited are too simple and boring

58.What does the underlined word “it” in the fourth paragraph refer to?

A.That the author’s daughter 1iked t he tour.

B.That the hotel was near America’s College Town.

C.That the universities were concentrated in the city area.

D.That they booked a new hotel built on a former jail.

59.Why do many parents take their children to visit the universities?

A.To make their children self-dependent.

B.To have a good look at the university they have applied to.

C.To find a sch001 which they really like.

D.To enjoy the cultural sites around the universities.

B

BA GHDAD—An Iraqi soldier went on the rampage at a joint security station in northern Iraq on Wednesday,shooting dead two US soldiers and wounding six,the US military said.

2010届高考英语复习冲刺卷5

A US soldier looks at destroyed vehicles at a parking lot after a bomb attack in Baghdad November 12,2008.A parked car bomb killed four people and wounded 14 others,including two policemen,in Sadoun street in central Baghdad,police said.[Agencies]

The US military said the soldier opened fire on the Americans at the station.one of many in

which Iraqi and US troops operate side by side,in the city of Mosul.

“The soldiers were in the courtyard……an Iraqi soldier entered and shot two soldiers.killing one,mortally wounding another,and then spraying the others,”said US army spokeswoman for northern Iraq Major Peggy Kageleiry.

“He was engaged by counter-fire and killed,”she added.A local morgue said it had received the body of the Iraqi soldier,riddled with bullets.

Two local police sources and an Iraqi army source,all of whom declined to be named because of the sensitivity of the subject,said a quarrel had broken out between the Iraqi and US soldiers at the joint station.

But Kageleiry denied there was any altercation between the soldiers before the shooting.“The US soldiers had no conversation with this soldier and there was no interaction of any kind before they were murdered,”she said.

60.What does the word “altercation” mean?

A.disagreement B.conflict C.quarrel D.debate 61.Why didn’t the local police sources tell their name?

A.Because they were afraid of American soldiers.

B.Because American soldiers quarreled with them.

C.Because the government asked them not to do so.

D.Because they didn’t want to be involved in it.

62.What can we infer from the passage?

A.There was only one conflict between the two armies.

B.More people will die.

C.The quarrel caused the shooting.

D.Kageleiry was sure that American soldiers did nothing wrong.

C

In the push to improve education,test scores get most of the attention.Many educators say,“Test scores shadow other ways in which children can be inspired to learn.”Here is a fresh method to ensure students to make the grade.

●The School

Fairview Elementary School is located in the south side of Modesto,California,where the crime rate is high.Fairview,with about 1,000 students from kindergarten through to sixth grade,has long suffered from discipline problems,poor test scores,and a nearly total lack of communication with their parents.These problems are not surprising because many of the parents—immigrants who work on farms or in factories—speak little or no English.

●The Method

Since 2002,Fairview Elementary School has been on a five-year program:to keep America strong,children must be trained to respect many points of view,and understand the five freedoms,such as freedom of speech.As students learn the rights and responsibilities of a good citizen,they will develop the skills and attitudes needed to excel in study.

The program has no set classes.Fairview students enjoy “freedoms’’ other kids might envy (they voted not to wear school uniforms,for example).They accept such responsibilities as speaking up during class discussions,and keeping the school clean and safe(Fairview is considered the cleanest of 33 schools in its district).Different from tradition,there is no hand-raising in class.“Instead,”says teacher Deborah Supnet,“we teach them to listen until the other child stops talking.”It is called an exercise in respect.

Last year,the number of students who performed well in math doubled,from 15%to 30%.Suspension(停学)rates dropped by 50%.What is particularly encouraging to headmaster Rob Williams is that the school now has an active parents’ group:Parents with a Voice.One of those parents,Laura Malagon,believes that the program allows her to play a more active role in her children’s sch ool life.

63.The passage mainly talks about .

A.the disadvantages immigrants face

B.a change in an immigrant school

C.many ways to improve students’ qualities

D.a fresh idea that can improve education

64.According to the passage,which was NOT a problem at the Fairview Elementary school?

A.The bad behavior of students.

B.The poor performance of their students.

C.The lack of freedom to speak.

D.The lack of contact with parents.

65.The underlined part “excel in study” in the third paragraph probably means A.be used to study B.be good at study

C.reform D.copy

66.We can add a subheading to the last paragraph in the blank with .A.Signs of Success B.Future of the School

C.Effort of the Parents D.Parents with a Voice

D

Every day after school millions of children—most of them in middle school or high school—head home to empty houses.Often,they’re on their own until dinnertime or later—not by choice,but by necessity.While they may be old enough to avoid setting the house on fire,each afternoon is still a minefield(充满隐伏危险的事物).

It’s a minefield hidden with drugs and alcohol,Internet addiction,violent video games and,perhaps worst of all,loneliness.

But families have little choice.With more parents working full-time than ever before,it’s no surprise that the number of so-called latchkey kids in the United States is also at an all-time(空前的,创纪录的)high.Up to 15 million of the country’s 49 million school-age children spend part of the workweek on their own;almost a third do so at least three days a week.The afternoon hours are also dangerous when it comes to crime.The U.S.Department of Justice reports that the rate of violent crimes reaches its highest point between 3 p.m.and 4 p.m.—nearly the same time at which children are most likely to be victims of such crimes.One study found that those who are on their own 11 hours or more a week are twice as likely as those who aren’t to drink or smoke.

All this leads some health experts to an important conclusion.“Lack of adult involvement is one of the strongest influences on bad behavior,”says Robert Blum,chairman of population and family health at Johns Hopkins School of Public Health in Baltimore.In fact,he and others believe it’s stronger than background,family income,or family structure.“And the more time tee ns spend unsupervised(无人监督的),the worse they’11 behave.”

Blum and others believe teachers can help by transforming their schools into more nurturing environments.He also argues for more and better after-school programs.But the final responsibility lies with parents.One survey found that almost 90%of students agree that,“Even though I might complain about it,sometimes I need to be pushed by my parents to do things that are good for me.”

67.The passage is written to .

A.teach parents how to have good relationship with their kids

B.warn teenagers to stay away from drugs and alcohol

C.remind parents to pay more attention to teenagers who spend time alone at home

D.express the hope that kids should spend more time studying after school

68.The underlined words “latchkey kids” in paragraph 3 probably mean .A.children who are at home alone after school

B.children who are addicted to video games

C.children who are in charge of the house key

D.children who spend more time online than at school

69.What is the main reason for bad behavior in children,according to the passage?

A.Violence B.Lack of supervision

C.The Internet addiction D.Drugs

70.Which of the following is NOT a good way to prevent children from behaving badly?

A.Having children spend more time with adults.

B.Having more and better after-school programs.

C.Having more supervision from parents.

D.Having children chat more with their friends.

E

If international leaders were as united as the scientific community on climate change,global warming might be a thing of the past.“The world’s scientists have spoken clearly and with one voice,”UN Secretary General Ban Ki Moon said,“I expect the world’s policymakers to act the same.’’

Unfortunately,the global political community is a long way from speaking with one voice on

anything,and climate change is no exception.We’11 know for sure next week,when environment and energy ministers from around the world meet on the Indonesian island of Bali for the UN’s climate change conference.The summit(首脑会议)has been held nearly every year since 1992,when the UNFCCC(《联合国气候变化框架公约》)—the document that has since guided international work on global warming-—was agreed on.It was at the 1997 conference that the Kyoto Protocol was passed,but since then,there has been little progress.This year’s talks will be the most important international environmental discussions in over a decade.The Kyoto Protoco—which requires developed nations who have agreed on the solution to cut their greenhouse gas emissions(排放)to about 5%below their 1990 levels by 2012—comes to an end in just five years.The world needs to begin immediately at Bali the process of preparing another document like Kyoto to be ready by the end of 2012.Otherwise,we’11 be faced with a global vacuum(真空状态),just at the very moment when greenhouse emissions must begin falling in order to avoid dangerous climate change.

The good news is that,just last week,150 top global corporations approved a request calling for necessary cuts in greenhouse gas emissions,a business position that was unthinkable just a year ago.Australia—a Kyoto holdout,like the U.S.—has just elected a new prime minister with a strong environmental record who says he’11 support the protoc ol.The U.S.Congress and representatives have also stepped in and taken their own steps on climate change.“There is a building sense that enough time has been wasted and that it is time to act,”said Jennifer Haverkamp,international counsel for Environmental Defense.

71.The passage was written to tell us that .

A.developed countries should cut their greenhouse gas emissions

B.international leaders should be united to work on climate change

C.greenhouse emissions are beginning to fall to avoid global warming

D.there has been little progress since the Kyoto Protocol was passed

72.This year’s talks will be the most important international environmental discussions in over a decade because .

A.no such summit will be held again before the end of 2012

B.people in the world have been faced with a global vacuum

C.the solution in the Kyoto Protocol isn’t practical and it isn’t in effect now

D.a new document needs to be prepared before the Kyoto Protocol ends

73.The underlined word “holdout” in paragraph 4 probably means .A.one supporting to do something

B.one saying something may happen

C.one keeping on doing something

D.one keeping refusing to do something

74.Which is the correct order,according to the events in the passage?

a.The Kyoto Protocol was passed.

b.The Kyoto Protoco1 will come to an end.

c.The first summit was held and the UNFCCC was agreed on.

d.The UN’s climate change conference will be held on the island of Bali.

e.150 top global corporations approved a request calling for cuts in greenhouse gas emissions.

A.c—a—e—d—b B.e—d—c—b—a

C.c—a—b—d—e D.a—c—d—e—b

75.What we can infer from the passage is that .

A.the ex-prime minister of Australia was against the Kyoto Protocol

B.1eaders will soon unite in acting and no time will be wasted in talking

C.Ban Ki Moon expects the world’s policymakers to act like scientists

D.international leaders will speak clearly with one voice at the Bali summit

第Ⅱ卷(非选择题共35分)

第一节:短文改错(每空1分,满分10分)

请按下列情况改错.

该行多一个词:把多余的词用斜线(/)划掉,在该行右边横线上写出并划掉.该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词.该行错一个词:在错词下画一横线,在该行右边横线上写出该改的词.

该行若无错误:在该行右边横线上画一个勾.

Steven Spielberg,whose mother was a music teacher,born in 76.

a small town in America.When young,he began to act short 77.

films.Later,he made a lot of blockbusters.78.In 1982,he made a film called ET is about79.a creature come to the earth from outer space.80.

His other films such as Jaws are very excited.81.After these high successful movies,he made some 82.follow-ups.It took seven years after he got married 83.with his wife,who is also an actress.84.Now,he is considered one of the top director in the 85.

2010届高考英语复习冲刺卷5

of our life.Students are no exception.Our class has had a discussion…

参考答案

21.A 22.C 23.B 24.D 25.A 26.B 27.A 28.C 2 9.D 30.C 31.B 32.B 33.A 34.D 35.C 36.B 37.C 38.A 39.A 40.D 41.C 42.B 43.B 44.D 45.A 46.A 4 7.B 48.C 49.D 50.C 51.B 52.D 53.D 54.C 55.A 56.A 57.B 58.D 59.C 60.C 6l.D 62.B 63.D 64.C 65.B 66.A 67.C 68.A 69.B 70.D 71.B 72.D 73.D 74.A 75.A

76.born前加was 77.act改为make或act后加in

78.√79.is前加which或that

80.come改为coming 81.excited改为exciting

82.high改为highly 83.after改为before

84.with改为to 85.director改为directors

Possible version:

Dear editor,

With the development of the computer and Internet,surfing the Internet has become a part of our life.Students are no exception.Our class had a discussion on the advantages and disadvantages of surfing the Internet.

Some students say we can benefit a lot from it.First of all,we can know what has happened both at home and abroad in no time.In this way,we can broaden or eyesight.Also,we can be relaxed by watching movies,listening to music and chatting online.What’s more,you can send and receive email in a short time with 1ittle money.

2010届高考英语复习冲刺卷5

However,others have the opposite opinion.They argue that if students often surf the Internet,they can’t concentrate on class.As a result,it will make the efficiency of studying lower.At the same time,it’s a waste of money and time.Furthermore,it’s not good for the health.

Yours Sincerely.

相关文档
  • 高考英语冲刺复习

  • 高考英语复习冲刺

  • 高考英语最后冲刺

  • 高考英语冲刺专题

  • 高考英语冲刺语法

  • 高考英语听力课件

相关推荐: