文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 初中英语语法名词篇(附习题和答案)

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

初中中考英语语法

(名词篇)

语法总述:

词类、句子成分和构词法:

1、词类:

名词、形容词、代词、数词、冠词、动词、副词、介词、连词、感叹词。

1、名词(n.):

表示人、事物、地点或抽象概念的名称。如:boy, morning, ball, class, orange, clock,

合成名词:8-year-olds, groun-ups, passers-by, e-mail,

2、代词(pron.):

主要用来代替名词。如:who, she, you, it .

3、形容词(adj..):

表示人或事物的性质或特征。

如:good, right, white, orange, ugly, sweet, far,

合成形容词:8-year-old, hard-working,

4、数词(num.):

表示数量或事物的顺序。

基数词:one, two, three, hundred,

序数词:first, second, third,

量词:a piece of, two bottles of, three basket of, four bowls of, five cups of,six pairs of,

5、动词(v.):

表示动作或状态。

系词:am, is,are,

半系词:look, sound, feel, get, become, keep, stay, taste, smell, turn,

实意动词:have, see , think, beat, walk,

助动词:辅助动词构成否定、疑问等语气,辅助东西构成时态语态等。如:

be,do,does,did,will,can,should,may,

6、副词(adv.):

修饰动词、形容词或其他副词,说明时间、地点、程度等。如:now, here, often, quietly, slowly, home, upstairs, hard, very, really,

7、冠词(art..):

用在名词前,帮助说明名词。如:a, an, the.

8、介词(prep.):

表示它后面的名词或代词与其他句子成分的关系。

如in, on, at, from, above, under, behind, with, without, to,

短语介词:next to, in front of, at the age of,

9、连词(conj.):

用来连接词、短语或句子。如and, or, before, when, while, after, as soon as, if, unless,

until, because, so, though, but, even if, even though, as if,

10、感叹词(interj..):

表示喜、怒、哀、乐等感情。如:oh, well, hi, hello

2、句子成分:

主语、谓语、宾语、定语、状语、表语、宾语补足语。

1、主语是句子所要说的人或事物,回答是“谁”或者“什么”。通常用名词或代词担任。如:I’m Miss Green.(我是格林小姐)

2、谓语动词说明主语的动作或状态,回答“做(什么)”。主要由动词担任。如:Jack cleans the room every day. (杰克每天打扫房间)

3、表语在系动词之后,说明主语的身份或特征,回答是“什么”或者“怎么样”。通常由名词、代词或形容词担任。如:My name is Ping ping .(我的名字叫萍萍)

4、宾语表示及物动词的对象或结果,回答做的是“什么”。通常由名词或代词担任。如:He can spell the word.(他能拼这个词)

有些及物动词带有两个宾语,一个指物,一个指人。指物的叫直接宾语,指人的叫间接宾语。间接宾语一般放在直接宾语的前面。如:He wrote me a letter . (他给我写了一封信)

有时可把介词to或for加在间接宾语前构成短语,放在直接宾语后面,来强调间接宾语。如:He wrote a letter tome . (他给我写了一封信)

5、定语修饰名词或代词,通常由形容词、代词、数词等担任。如:

Shanghai is a big city .(上海是个大城市)

6、状语用来修饰动词、形容词、副词,通常由副词担任。如:He works hard .(他工作努力)

7、宾语补足语用来说明宾语怎么样或干什么,通常由形容词或动词充当。如:They usually keep their classroom clean.(他们通常让教室保持清洁) / He often helps me do my lessons.(他常常帮我做功课) / The teacher wanted me to learn French all by myself.(老师要我自学法语)

☆同位语通常紧跟在名词、代词后面,进一步说明它的情况。如:Where is your classmate Tom ?(你的同学汤姆在哪里?)

3、构词法:英语构词法主要有:合成法、派生法和转换法。

1、合成法:如:spaceship,headache,basketball,playground等等。

2、派生法:

(1)派生名词:①动词+er/or ②动词+ing ③动词+(t)ion ④形容词+ness ⑤其他,如:inventor, learner, swimming, congratulation, kindness, carelessness, knowledge

(2)派生形容词:①名词+y ②名词+ful ③动词+ing/ed ④friendly ⑤dangerous ⑥Chinese; Japanese ⑦English ⑧French ⑨German ⑩国名+(i)an 如:snowy, sunny, hopeful, beautiful, interesting, follwing,

daily(每日的),nervous, delicious

(3)派生副词:①形容词+ly ②其它,如:slowly, angrily, full→fully, good→well, possible→possibly等等。

3、转换法:

(1)形容词→动词,如:dry(干燥的)→dry(弄干), clean(干净的)→clean(打扫,弄干净),等等。

(2)动词→名词,如:look, walk, rest, work, study, swim, go, talk等等。

(3)名词→动词,如:hand(手)→(传递),face(脸)→(面对)等等。

(4)形容词→副词,如:early→early, fast→fast等等。

(5)副词→连词,如:when(什么时候)→(当……时候),等等。

(6)介词→副词,如:in(到……里)→(在里面;在家),on(在…上)→(进行,继续),等等。

名词篇:

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

1、专有名词是个别的人、地、物、团体、机构等的专用名称。

专有名词中实词的第一个字母要大写。如:Jilin, Tom, China,

(1)零冠词,如Yale University,Beijing Railway Station,是由专有名词+普通名词组成,往往为并列关系。

(2)定冠词,如the United States,the Great Wall,由形容词+普通名词组成。

(3)姓氏名如果采用复数形式,则表示该姓氏一家人(复数含义),如:the Greens( 格林一家人)。

2、普通名词是许多人或事物的共有名称。

普通名词又可进一步分为四类

1) 个体名称: 表示单个的人和事物。

house 马car 汽车room 房间apple 苹果fun 风扇picture 照片

2) 集体名称: 表示一群人或一些事物的名称。

people 人们family 家庭army 军队government 政府group 集团

3) 物质名词:表示物质或不具备确定形状和大小的个体的物质。

fire 火steel 钢air 空气water 水milk 牛奶

4)抽象名词:表示动作,状态,品质或其他抽象概念。

labour 劳动health 健康life 生活friendship友情patience耐力

3.普通名词又分为可数名词和不可数名词。

可数名词是可以用简单的数词进行计数的名词,如:box, child, orange;

不可数名词是不可以用简单的数词进行计数的名词。如:water, news, oil, population, information .

4、英语可数名词的单复数:英语可数名词有单数和复数两种形式。

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

5、名词所有格:

名词在句中表示所属关系的语法形式叫做名词所有格,相当于物主代词,在句中作定语、宾语或主语。所有格分三种:一是名词词尾加’s构成,二是由介词of加名词构成。前者多表示有生命的东西,后者多表示无生命的东西。三是双重所有格。

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

有些表示时间、距离、度量衡、价值、自然现象、国家、城镇等无生命东西的名词,也可以加's构成所有格。

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

Whose pen is this? It's Tom's.这是谁的钢笔?是汤姆的。

The bike is not mine, but Tom ’s.这辆自行车不是我的,是Tom 的。

3. of 所有格的用法:

用于无生命的东西:

the legs of the chair, the cover of the book, a map of the world , the story of a hero , the windows of the room , the title of the film

用于有生命的东西,尤其是有较长定语时:the classrooms of the first-year students

某些of 所有格和‘s 所有格可以互换。

the son of a poor peasant =a poor peasant ‘s son 一个贫农的儿子

但有时含义却不相同,请比较下面的例子: an old woman's story(一个老妇人讲自己的身世) the story of an old woman(别人讲一个老妇人的身世)

4. 双重所有格

初中英语语法名词篇(附习题和答案)

此外,不定冠词、数词、某些不定代词(some, any, many, no, few 等)以及which 等限定词,采用of 所有格或双重所有格形式。例如:

most of the students 学生中的大多数 three of them 他们中的三个人

I like reading some books of his.我喜欢读他的一些书。

Which book of Qiong Yao ’s do you like best?你最喜欢琼瑶的哪一本书?

5. 's 所有格、of 所有格和双重所有格三者之间的细微区别 请仔细比较下面三句话: 1.She is Mary's brother's friend. 2.She is a friend of Mary's brother. 3.She is a friend of Mary's brother's.

1句用的是's 所有格,侧重说明她和Mary 的哥哥是朋友关系,突出friend 一词。

2句用的是of 所有格,侧重说明她和Mary 的哥哥是朋友关系,强调突出了Mary's brother 。 3句用的是双重所有格,侧重说明Mary 哥哥的朋友不止是一个,她只是其中的一个。

6、名词或代词作主语时和谓语之间的单复数的一致问题:

1、谓语和谓语基本保持单复数的一致,即:主语是是单数或者不可数名词时,谓语动词用单数形式。主语是复数时,谓语动词用复数。如:The computer was a great invention.(计算机是个了不起的发明)The water in the glass is very cold.(玻璃杯里的水很冷)。The students are working hard.

2、集体名词(如family, class, team, group, row, police, school等)做句子主语时,

如果表示整体概念,则谓语用单数形式,如:Class Three is a very good class.(三班是好班)

如果表示其中的所有成员时,则谓语用复数形式,如:Class Three have a map of China.(三班有张中国地图)

3、Chinese, Japanese, fish, sheep, people等表示单个时谓语用单数,表示许多时,谓语用复数。如:There is

a sheep in the yard.(院子里有只绵羊)/ There are some sheep in the yard.(院子里有一些绵羊)

4、maths, news等虽然有s结尾,但不是复数,因此谓语仍用单数:The news is very exciting. (这个消息令人兴奋)

5、glasses, shoes, socks, trousers, gloves等名词往往用复数形式,故谓语用复数。如:

The trousers are very cheap and I want to take them.(裤子很便宜,我想买)

6、a lot of, some既可以修饰可数名词,也可以修饰不可数名词。单复数看后边名词。如:Some students are playing baseball now.(现在有许多学生在打垒球) A lot of time was wasted on that work.(大量的时间花在了那个工作上)(被动句)

7、and 连接两个名词做主语时,谓语原则上用复数,但是两个名词若构成一个整体事物或者表示一个人或事物的两个身份时,谓语则用单数。如:The teacher and his son are picking apples now.(老师和他的儿子在摘苹果) / Fish and chips is very famous food. (鱼和薯条是一种出名的食品)。The teacher and writer is coming.(这教师兼作家马上要来了。)

8、there be 句型中be的单复数一般由靠近的名词决定。如:There is a table and four chairs in the room.(房间里有一张桌子和四张椅子)

9、用both…and…连接两个事物做主语时,谓语一般用复数。如:Both you and I are required to be here tomorrow.(你和我明天要求都来)

10、主语中含有with的短语时,谓语单复数由with之前的人物决定。如:A woman with a 7-year-old child was standing at the side of the road. (一名妇女带着一个七岁的孩子(当时)就站在路边)

11、either…or…或者neither…nor…连接两个人物做句子主语时,谓语采用就近原则。如:Either you or he is right.(要么是你对,要么是他对。/你和他有一个人是对的) / Neither you nor I am going there.(你和我都不打算去那里)

12、表示一段时间,距离,金钱等度量衡时,谓语一般用单数。如:Two months is not a short time.(两个月不是个短时间)Two thousand kilometers is quite a long distance(距离).(两千千米是相当长的一段距离)。

T wo thousand dollars isn’t a large amount of money. (两千美元不是一笔大数目)

13、主语中含有half of… / (three quarters)of… / all (of) the ….等词语时,谓语的单复数由名词确定,如:Over three quarters of the information on the Internet is in English.(因特网上四分之三以上的信息是用英语写的) / A third of the students were playing near the lake.(学生的三分之一正在湖边玩耍) / All of the water in these rivers has been polluted.(这些河流中的水已经被污染了)(被动句)

有的单词有两种含义,既可数,也不可数,根据意思鉴别:What’s the population of China?(中国人口是多少?)(人口,强调数量,单数) / Three quarters of the population in this city are Arabs(阿拉伯人).(这个城市四分之三的人口是阿拉伯人)(人口,强调人,复数)

7. 名词的功能

名词在句中作主语, 宾语,介词宾语,宾语补助语,表语以及名词短语作状语。

The bag is in the desk.作主语。

书包在桌子里边。

I washed my clothes yesterday.作宾语。

昨天我洗了我的衣服。

This is a good book. 作表语。

这是一本好书。

We elected him our monitor.作宾语补助语。

我们选他为我们的班长。

Mary lives with her parents.作介词宾语.

玛丽和她的父母亲住在一起。

He is a Party member.作定语.

他是一名党员。

They study hard day and night.作(时间)状语。

他们白天黑夜地学习。

名词专项练习

1

( ) 1 She was very happy. She ____ in the maths test.

A. makes a few mistake

B. made a few mistakes

C. made few mistakes

D. makes few mistake

( ) 2 We need some more____. Can you go and get some, please?

A. potato

B. potatos

C. potatoes

D. potatoe

( ) 3 _____are____for cutting things.

A. Knife/used

B. Knives/used

C. Knife/using

D. Knives/using ( ) 4 What big____ the tiger has!

A. tooth

B. teeth

C. tooths . toothes

( ) 5 Please remember to give the horse some tree___.

A. leafs

B. leaves

C. leaf

D. leave

( ) 6 -Can we have some ___?

-Yes, please.

A. banana

B. oranges

C.apple

D. pear

( ) 7 On the table there are five____.

A. tomatos

B. piece of tomatoes

C. tomatoes

D. tomato 参考答案:1.C 2.C 3. B 4. B 5. A 6. B 7. C

2

( ) 1 They got much ___ from those new books.

A. ideas

B. photos

C. information

D. stories

( ) 2 He gave us____ on how to keep fit.

A. some advices

B. some advice

C. an advice

D. a advice ( ) 3 When we saw his face, we knew___ was bad.

A. some news

B. a news

C. the news P. news ( ) 4 What___ lovely weather it is!

A. /

B. the

C. an

D. a

参考答案:1.C 2. B 3.C 4. A

3

( ) 1 -Would you like___tea?

-No, thanks. I have drunk two____.

A. any, bottles of orange

B. some, bottles of orange

C. many, bottles of oranges

D. few, bottle of oranges

( ) 2 He is hungry. Give him ___ to eat.

A. two breads

B. two piece of bread

C. two pieces of bread

D. two pieces of breads

( ) 3 It really took him___ to draw the nice horse.

A. sometimes

B. hour

C. long time

D. some time

( ) 4 I would like to have___.

A. two glasses of milk

B. two glass of milk I

C. two glasses of milks

D. two glass of milks

( ) 5 Can you give me ____?

A. a tea

B. some cup of tea

C. a cup tea

D. a cup of tea

( ) 6 Please give me ___ paper. A. one B. a piece C. a D. a piece of

( ) 7 John bought___for himself yesterday.

A. two pairs of shoes

B. two pair of shoe

C. two pair of shoes

D. two pairs shoes 参考答案:1.B 2.C 3.D 4.A 5.D 6.D 7.A

4

( ) 1 -How many ____ have you got on your farm?

-I've got five.

A. sheeps

B. sheep

C. pig

D. chicken

( ) 2 Some ___ came to our school for a visit that day.

A. Germans

B. Germen

C. Germany

D. Germanies

( ) 3 In the picture there are many____ and two______.

A. sheep; foxes C. sheeps; foxes

B. sheeps; fox D. sheep;foxs

( ) 4 A group of______ will visit the museum tomorrow.

A. Hungarian

B. Australian

C. Japanese

D. American

参考答案:1.B 2.A 3.A 4.C

5

( ) 1 This table is made of___.

A. many glass

B. glasses

C. some glasses

D. glass

( ) 2 -What would you like to have for lunch, sir?

-I'd like____. !

A. chicken

B. a chicken

C. chickens

D. the chicken

( ) 3 Children should make____ for old people in a bus.

A. room

B. a room

C. rooms

D. the room

参考答案:1.D 2.A 3.A

6

( ) 1 Tables are made of___.

A. wood

B. some woods

C. wooden

D. woods

( ) 2 I wonder why ______ are so interested in action (武打片) films.

A. people

B. peoples

C. the people

D. the peoples

( ) 3I have read____ of the young writer.

A. works

B. work

C. this works

D. the works

参考答案:1.A 2.A 3.D

7

( ) 1 Let's meet at 7: 30 outside the gate of___?

A. the People's Park

B. the Peoples' Park

C. the People Park

D. People's Park

( ) 2 ___ Chinese people are ___ hard working people.

A. /; a

B. We; the

C. The; the

D. The; a

( ) 3 How many_______were there in the street when the accident happened? A. policeman B. polices C. police D. peoples

参考答案:1.A 2.D 3.C

8

( ) 1 If these trousers are too big, buy a smaller____.

A. set

B. one

C. piece

D. pair

( ) 2 Last week I bought a TV____.

A. pair .

B. set

C. piece

D. block

( ) 3 There is a of wood ________ left on the ground.

A. cup

B. piece ,

C. box

D. pair

参考答案:1.B 2.B 3.B

9

( ) 1 There are sixty-seven___ in our school.

A. women's teacher

B. women teachers

C. woman teachers

D. women teacher ( ) 2 There are five___in our factory.

A. woman driver B, women driver C. woman drivers D. women drivers ( ) 3 These ____ were sent to the villages to help the farmers.

A. women doctor

B. women doctors

C. woman doctors

D. woman doctor 参考答案:1.B 2.D 3.B

10

( ) 1 They write most of their___ in English.

A. business letter

B. business letters

C. businesses

D. businesses letters ( ) 2 We came to a ___ at last .and went in.

A. watch shop

B. watches shop

C. watching shop

D. watchs shop

( ) 3 This shop sells apples, bananas and things like these. It's a___.

A. food shop

B. book shop

C. fruit shop

D. vegetable shop ( ) 4 She broke a___while she was washing up.

A. glass of wine

B. glass for wine

C. glass wine

D. wine glass

( ) 5 I've forgotten both of the____.

A. room numbers .

B. rooms number

C. rooms numbers

D. room number

参考答案:1.B 2.A 3.C 4.D 5.A

11

1. September 10th is____in China.

A. T eacher's Day

B. Teachers'Day

C. T eacher Day

D. T eachers Day ( ) 2 -Is the broom under ____ desk? -No, it's under____.

A. the teacher's; my

B. teacher's; mine

C. teacher's; me

D. the teacher's; mine ( ) 3 Excuse me, where is the___?

A. men's room

B. mens' room

C. men's rooms

D. men rooms

参考答案:1.B 2.D 3.A

12

( ) 1 The football under the bed is____.

A. Lily and Lucy

B. Lily's and Lucy's

C. Lily's and Lucy

D. Lily and Lucy's ( ) 2 This is my____dictionary.

A. sister Mary

B. sister's

C. sister, Mary's

D. sister's Mary's ( ) 3 He went to ___ shop to buy a shirt.

A. a tailor

B. the tailor

C. a tailors

D. the tailors' ( ) 4 Joan is____.

A. Mary's and Jack sister

B. Mary and Jack's sister

C. Mary and Jack sister

D. Mary's and Jack's sister

参考答案:1.D 2.B 3.D 4.B

13

( ) 1 In a few____ time, those mountains will be covered with trees.

A. year

B. years'

C. year's

D. years

( ) 2 It's about ___ walk from my house.

A. ten minute

B. ten minutes'

C. ten minute's

D. ten minutes

( ) 3 The post office is a bit far from here. It's about_____.

A. thirty minutes's walk

B. thirty minute's walk

C. thirty minutes' walk

D. thirty minutes walk

( ) 4 Half___ telephone calls are made in English.

A. the world

B. world

C. the world's

D. world's

参考答案:1.B 2.B 3.C 4. C

14

( ) 1 ____ face to the south.

A. Windows of the room

B. The windows of the room

C. The room's windows

D. The windows in room

( ) 2 Please take two___.

A. picture of the park

B. pictures of the park

C. the pictures of a park

D. picture of a park

( ) 3 The workers are repairing____.

A. the roof of the house

B. a roof of the house

C. roof of the house

D. this roof of house

参考答案:1.B 2.B 3.A

15

( ) 1 Miss Smith is a friend of____.

A. Mary's mother's

B. Mary's mother

C. mother's of Mary

D. Mary mothers ( ) 2 This is a book of ___.

A. T om

B. Tom's

C. her

D. him

( ) 3 The post card is sent by ____.

A. a friend of my father

B. a friend of my father's

C. my father friend

D. my father friend's

参考答案:1.A 2.B 3.AB

16

( ) 1 Sydney is a city of___.

A. America

B. Germany

C. Australia

D. Japan

( ) 2 My father likes buying us ___.

A. cars

B. flowers

C. peasants

D. presents

( ) 3 In England, the last name is the ___.

A. full name

B. family name

C. middle name

D. given name

( ) 4 Mr Gao is a teacher. He works in a new____.

A. shop

B. school

C. factory

D. hospital

参考答案:1.C 2.D 3.B 4.B

17

( ) 1 My father is a____. He works in a hospital.

A. teacher

B. doctor

C. farmer

D. soldier

( ) 2 -Which animal lives only in China?

-The____.

A. tiger

B. monkey

C. panda

D. elephant

( ) 3 April come before___and after___.

A. March; May

B. May; March

C. June; May

D. March; February

( ) 4 Which of the following is right?

A. China has a large population.

B. China has much population.

C. China has many populations.

D. China has a great deal of population. ( ) 5 You played the violin wonderfully. Will you please play another____?

A. one

B. game

C. programme

D. piece

参考答案:1.B 2.C 3. A 4.D

18

1. A pair of trousers _______yuan. A.am B.are C.is

2. _____ is the rice ? —— Five yuan a kilo. A. How many B. How much C. How old

3. I need to two pencil _____ . A.box B.boxes C.boxs

4. Linda’s sister likes _____ . She has _____ for dinner.

A.vegetable, tomatoes

B.vegetables, tomato

C.vegetables, tomatoes

5.______ English dictionary is on the desk. A. An B. A C. /

6. Chicken ______ 20 yuan a kilo. A.is B.am C.are

7. The sweaters are five ______ for one. A.dollar B.dollars C.yuans

8. This is great month for the students because they have three _____.

A.party

B.partys

C.parties

9. A cow has four__________. A. stomachs B. stomaches

10. Three_________ are eating grass. A sheep B sheeps

11. Water__________ a kind of matter. A. is B. are

12. Her clothes__________ nearly worn out. A.is B. are

13. No man___________ present. A. is B. are

14. It is I who___________ next. A am B. is

15. here_________ no water in the glass. A.are B. is

16. Here__________ two blind men. http://www.wendangku.net/doc/103be68e650e52ea5418980e.htmle B.is

17. Physics____________ more difficult than maths. A is B.are

18. Neither Mary nor her sister___________ the party.A.is going to B. are going to

19. I want to buy_______.

A. kilo of meat

B. a kilo of meats

C. two kilos of meats

D. two kilos of meat

20. Our desks and _____are made of ____.

A. chairs woods

B. chairs wood

C. chairs; woods

D. chair; wood

21. There is lots of _____outside our school now.

A. noises

B. a noise C .noise D. a noises

参考答案:1.C 2.B 3.B 4.C 5.A 6.A 7. B 8.C 9.B 10.A 11.A 12.B 13.A 14.A 15.B 16.A 17.A 18.A 19.D 20.B 21.C

19

1. I want to buy ________.

A. two bottles of ink

B. two bottle of ink

C. two bottle of inks

D. two bottles of inks

2. They don’t have to do _______ today.

A. much homework

B. many homeworks

C. many homework

D. much homeworks

3. The ______ of machine made us feel sick.

A. voice

B. noise

C. sound

D. noises

4. The blouse is made of ________.

A. a wool

B. these wood

C. wools

D. wool

5. There are three ______ and seven ______ in the picture.

A. cows, sheeps

B. cows, sheep

C. cow, sheep

D. cow, sheeps

6. June 1 is _______.

A. children’s day

B. children’s Day

C. Children’s Day

D. Children’s day

7. ______ room is next to their parents’.

A. Kate’s and Joan’s

B. Kate’s and Joan

C. Kate and Joan’s

D. Kate and Joan

8. Miss Green is a friend of _______.

A. Mary’s mother’s

B. Mary’s mother

C. Mary mother’s

D. mother’s of Mary

9. Tom is ______. He will come to see me.

A. my a friend

B. a friend

C. mine friend

D. a friend of mine

10. Sheep _______ white and milk _______ also white.

A. is, are

B. are, is

C. is, is

D. are, are

11. I’d like to have a glass of milk and _______.

A. two breads

B. two pieces of breads

C. two pieces of bread

D. two piece of bread

12. It’s a long ______ to Paris. It’s two thousand kilometers.

A. street

B. road

C. way

D. end

13. Many ______ are singing over there.

A. woman

B. women

C. girl

D. child

14. He bought _______.

A. two pairs of shoes

B. two pair of shoes

C. two pairs of shoe

D. two pair of shoe

15. Mr. White has three _______.

A. child

B. children

C. childs

D. childrens

16. Beijing is one of the biggest _______ in the world.

A. citys

B. city

C. cityes

D. cities

17. --- Where’s Mr. White? --- He’s in _______.

A. the room 202

B. Room 202

C. the Room 202

D. room 202

18. Shops, hospitals and schools are all _______.

A. places

B. homes

C. rooms

D. buildings

19. Every morning Mr. Smith takes a _______ to his office.

A. 20 minutes’ walks

B. 20 minute’s walk

C. 20-minutes walk

D. 20-minute walk

20. ---Are these ______? --- No, they aren’t. They’re _______.

A. sheep, cows

B. sheep, cow

C. sheeps, cow

D. sheeps, cows

21. There are many ______ in the fridge.

A. fish

B. fruit

C. eggs

D. bread

22. --- Whose room is this? --- It’s _______.

A. Li Ming

B. Li Ming’s

C. Li Mings

D. Li Mings’

23. Here are ______ for you, Sue.

A. potatos

B. some potatoes

C. three tomatos

D. some tomato

24. Here are some birthday cards with our best ______ for her.

A. wish

B. hope

C. wishes

D. hopes

25. I always go to that ______ to buy food on Sunday.

A. shop

B. park

C. zoo

D. garden

26. What’s the Chinese for “ PRC”?

A. 中国人民解放军

B. 中华人民共和国

C. 联合国

D. 中国共产党

27. Sam gave Ann some _______ to look after Polly while he was away.

A. picture-books

B. inventions

C. instructions

D. messages

28. --- Which of the following animals lives only in China? --- The ________.

A. monkey

B. elephant

C. panda

D. cat

29. ______ room is on the 5th floor.

A. Lucy and Lily

B. Lucy and Lily’s

C. Lucy’s and Lily

D. Lucy’s and Lily’s

30. The third month of the year is _______.

A. March

B. January

C. February

D. April

31. Mum, I’m quite thirsty. Please give me ________.

A. two orange

B. two bottle of oranges

C. two bottles of orange

D. two bottles of oranges

32. How wonderful! The ______ is made of _______.

A. house, glass

B. house, glasses

C. houses, glass

D. houses, glasses

33. I met some ______ in the park and talked with them the other day.

A. Janpaneses

B. American

C. Chineses

D. English

34. _______ is the best time for planting trees.

A. Summer

B. Winter

C. Spring

D. Autumn

35. Tom was badly hurt in the match. They carried him to the ______ as quickly as possible.

A. bank

B. post office

C. shop

D. hospital

36. There are two ______ in the room.

A. shelf

B. shelfs

C. shelfes

D. shelves

37. There are seven ______ in a week.

A. years

B. months

C. days

D. minutes

38. My father is a ______. He works in a hospital.

A. teacher

B. doctor

C. farmer

D. writer

39. It’s very cold today. Why don’t you put on your ______?

A. watch

B. shirt

C. sweater

D. glasses

40. --- Excuse me, are you ______? --- Yes, I’m from ________.

A. Japan, Japanese

B. China, Chinese

C. England, English

D. American, America

参考答案:1-5 AABDB 6-10 CCADB 11-15 CCBAB 16-20 DBDDA 21-25 CBBCA 26-30 BCCBA 31-35 CADCD 36-40 DCBCD

20

1. --- Where is Tom? --- He’s left a ______ saying that he has something important to do.

A. excuse

B. message

C. exercise

D. news

2. There is no ______ in the bus so we have to wait for another bus.

A. room

B. a room

C. rooms

D. seats

3. --- Would you like some ______? --- Oh, yes. Just a little.

A. pears

B. oranges

C. sugar

D. apples

4. You can find the following INSTRUCTIONS on _______. KEEP IN A COLD PLACE

A. food

B. money

C. clothes

D. books

5. Mr. Green has lived in the _____ hotel since he came to China.

A. five-star

B. five-stars

C. five star’s

D. five stars

6. She was born in Wuhan, but Beijing has become her second _______.

A. home

B. family

C. house

D. place

7. --- What’s the _____ today? --- It’s June 26.

A. day

B. date

C. time

D. hour

8. English is spoken as a first language in ______.

A. the USA

B. India

C. Japan

D. China

9. ______ comes from cows.

A. Wool

B. Chicken

C. Pork

D. Milk

11. Let the children go away. They’re making too much ______ here.

A. noise

B. voice

C. noisy

D. sounds

12. ______ comes from sheep and some people like eating it.

A. Wool

B. Pork

C. Mutton

D. Milk

13. --- Oh, there isn’t enough ______ for us in the lift.

--- It doesn’t matter, let’s wait for the next.

A. ground

B. floor

C. place

D. room

14. _______ is the biggest city in China.

A. Beijing

B. Shanghai

C. Guangzhou

D. Kunming

15. The Englishman Stephenson, invented _______.

A. the ship

B. the car

C. the plane

D. the train 参考答案:1-5 BACAA 6-10 ABADC 11-15 ACDBA