文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 高考英语全国 卷真题及答案

高考英语全国 卷真题及答案

绝密★启封前试卷类型A 2017年普通高等学校招生全国统一考试(全国1卷)

英语

(考试时间:120分钟试卷满分:150分)

第一部分听力(共两节,满分30分) 略

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Pacific Science Center Guide

◆Visit Pacific Science Center’s Store

Don’t forget to stop by Pacific Science Center’s Store while you are here to pick up a wonderful science activity or remember your visit. The store is located(位于) upstairs in Building 3 right next to the Laster Dome.

◆Hungry

Our ex hibits will feed your mind but what about your body? Our café offers a complete menu of lunch and snack options, in addition to seasonal specials. The café is located upstairs in Building 1 and is open daily until one hour before Pacific Science Center closes.

◆Rental Information

Lockers are available to store any belongings during your visit. The lockers are located in Building 1 near the Information Desk and in Building 3. Pushchairs and wheelchairs are available to rent at the Information Desk and Denny Way entrance. ID required.

◆S upport Pacific Science Center

Since 1962 Pacific Science Center has been inspiring a passion(热情) for discovery and lifelong learning in science, math and technology. Today Pacific Science Center serves more than 1.3 million people a year and beings inquiry-based science education to classrooms and community

events all over Washington State. It’s an amazing accomplishment and one we connot achieve without generous support from individuals, corporations, and other social organizations. Wish http://www.wendangku.net/doc/11ed9a5df66527d3240c844769eae009581ba27b.html to find various ways you can support Pacific Science Center.

21. Where can you buy a souvenir at Pacific Science Center?

A. In Building 1.

B. In Building 3.

C. At the last Dome.

D. At the Denny Way entrance.

22. What does Pacific Science Center do for schools?

A. Train Science teachers.

B. Disncie scicnce books.

C. Distribute scientific research.

D. Take science to the classroom.

23. What is the purpose of the last part of the text?

A. To encourage donations.

B. To advertise coming events.

C. To introduce special exhibits.

D. To tell about the Center’s history.

B

I work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful.

I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.

I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work

was to construct a nest and anchor it in a tree.

The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.

Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.

A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by zxxk the greatest sight of all — LUNCH! The parents had done their duty and would probably continue to do so.

24. What is unavoidable in the author’s rescue work according to paragraph 1?

A. Efforts made in vain.

B. Getting injured in his work.

C. Feeling uncertain about his future.

D. Creatures forced out of their homes.

25. Why was the author called to Muttontown?

A. To rescue a woman.

B. To take care of a woman.

C. To look at a baby owl.

D. To cure a young owl.

26. What made the chick calm down?

A.A new nest.

B. Some food.

C. A recording.

D. Its parents.

27.

How would the author feel about the outcome of the event?

A. It’s unexpected.

B. It’s beautiful.

C. It’s humorous.

D. It’s discouraging.

C

Some of the world’s most famous musicians recently gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first annual International Jazz Day. UNESCO( United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying(联合) voice across cultures.

Despite the celebrations, though, in the U.S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with younger generations.

It’s Jason Moran’s job to help change that. As the Kennedy Center’s artistic adviser for jazz, Moran hopes to widen the audience for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and culture.

“Jazz seems like it’s not really a part of the American appetite,” Moran tells National Public Radio’s reporter Neal Conan. “What I’m hoping to accomplish is that my generation and younger start to reconsider and understand that jazz is not black and write anymore. It’s actually color, and it’s actually digital.”

Moran says one of the problems with jazz today is that the entertainment aspect of the music has been lost. “The music can’t be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move,

because the way the world works is not the same,” says Moran.

Last year, Moran worked on a project that arranged Fats Waller’s music for a dance party, “Just to kind of put it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music,” says Moran. “For me, it’s the recontextualization. In musi c, where does the emotion(情感) lie? Are we, as humans, gaining any insight(感悟) on how to talk about ourselves and how something as abstract as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts? Sometimes we lose sight that the music has a wider context,” says Moran, “so I want to continue those dialogues. Those are the things I want to foster.”

28.Why did UNESCO set April 30 as International Jazz Day?

A.To remember the birth of jazz.

B.To protect cultural diversity.

C.To encourage people to study music.

D.To recognize the value of jazz.

29.What does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to?

A.Jazz becoming more accessible.

B.The production of jazz growing faster.

C.Jazz being less popular with the young.

D.The jazz audience becoming larger.

30.What can we infer about Moran’s opinion on jazz?

A.It will disappear gradually.

B.It remains black and white.

C.It should keep up with the times.

D.It changes every 50 years.

31.Which of the following can be the best title for the text?

A.Exploring the Future of Jazz.

B.The Rise and Fall of Jazz.

C.The Story of a Jazz Musician.

D.Celebrating the Jazz Day.

D

A buld-it-yourself solar still(蒸馏器) is one of the best ways to obtain drinking water in areas where the liquid is not readily available. Developed by two doctors in the U.S. Department of Agriculture, it’s an excellent water collector. Unfortunately, you must carry the necessary equipment with you, since it’s all but impossible to find natural substitutes. The only c omponents required, though, are a 5’ 5’ sheet of clear or slightly milky plastic, six feet of plastic tube, and a container—perhaps just a drinking cup —to catch the water. These pieces can be folded into a neat little pack and fastened on your belt.

To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole four feet across and three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catcher’s productivity. Place your cup in the deepest part of the hole. Then lay the tube in place so that one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs up — and out — the side of the hole.

Next, cover the hole with the plastic sheet, securing the edges of the plastic with dirt and weighting th e sheet’s center down with a rock. The plastic should now form a cone(圆锥体) with 45-degree-angled sides. The low point of the sheet must be centered directly over, and no more than three inches above, the cup.

The solar still works by creating a greenhouse under the plastic. Ground water evaporates (蒸发) and collects on the sheet until small drops of water form, run down the material and fall off into the cup. When the container is full, you can suck the refreshment zxxk out through the tube, and won’t ha ve to break down the still every time you need a drink.

32. What do we know about the solar still equipment from the first paragraph?

A. It’s delicate.

B. It’s expensive.

C. It’s complex.

D. It’s portable.

33. What does the underlined phrase “the water catcher” in paragraph

2 refer to?

A. The tube.

B. The still.

C. The hole.

D. The cup.

34. What’s the last step of constructing a working solar still?

A. Dig a hole of a certain size.

B. Put the cup in place.

C. Weight the sheet’s center down.

D. Cover the hole with the plastic sheet.

35. When a solar still works, drops of water come into the cup form .

A. the plastic tube

B. outside the hole

C. the open air

D. beneath the sheet

第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping. I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites, ill-cooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. 36 .

The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. 37 We sleep in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief

visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctor’s bill for my son’s food poisoning.

I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. 38 Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life.

39 We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains.

40 It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.

A.This time there was no tent.

B.Things are going to be improved.

C.The trip they took me on was a rough one.

D.I was to learn a lot about camping since then, howeve r.

E.I must say that I have certainly come to enjoy campin

g.

F. After the trip, my family became quite interested in camping.

G. There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall. 第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)

第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分

阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

While high school does not generally encourage students to explore new aspects of life, college sets the stage for that exploration. I myself went through this 41 process and found something that has changed my 42 at college for the better: I discovered ASL-American Sign Language(美

式手语).

I never felt an urge to 43 any sign language before. My entire family is hearing, and so are all my friends. The 44 languages were enough in all my interactions(交往).Little did I know that I would discover my 45 for ASL.

The 46 began during my first week at college. I watched as the ASL Club 47 their translation of a song. Both the hand movements and the very 48 of communicating without speaking 49 me. What I saw was completely unlike anything I had experienced in the 50 .This newness just left me 51 more.

After that, feeling the need to 52 further, I decided to drop in on one of ASL club`s meetings. I only learned how to 53 the alphabet that day. Yet instead of being discouraged by my 54 progress, I was excited. I then made it a point to 55 those meetings and learn all

I could.

The following term, I 56 an ASL class. The professor was deaf and any talking was 57 . I soon realized that the silence was not unpleasant. 58 , if there had been any talking, it would have 59 us to learn less. Now, I appreciate the silence and the 60 way of communication it opens.

41. A. searching B. planning C. natural D. formal

42. A. progress B. experience C. major D. opinion

43. A. choose B. read C. learn D. create

44. A. official B. foreign C. body D. spoken

45. A. love B. concern C. goal D. request

46. A. meeting B. trip C. story D.

task

47. A. recorded B. performed C. recited D. discussed

48. A. idea B. amount C. dream D. reason

49. A. disturbed B. supported C. embarrassed D. attracted

50. A. end B. past C. course D.

distance

51. A. showing B. acting C. saying D. wanting

52. A. exercise B. explore C. express D. explain

53. A. print B. write C. sign D.

count

54. A. slow B. steady C. normal D. obvious

55. A. chair B. sponsor C. attend D.

organize

56. A. missed B. passed C. gave up D.

registered for

57. A. prohibited B. welcomed C. ignored D.

repeated

58.A. Lastly B. Thus C. Instead

D. However

59.A.required B. caused C. allowed

D. expected

60.A.easy B. popular C. quick

D. new

第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

There has been a recent trend in the food service industry toward lower

fat content and less salt. This trend, which was started by the medical community(医学界) 61 a method of fighting heart disease, has had some unintended side 62 (effect) such as overweight and heart disease-the very thing the medical community was trying to fight.

Fat and salt are very important parts of a diet. They are required 63

(process) the food that we eat, to recover from injury and for several other bodily functions. When fat and salt 64 (remove) from food,

the food tastes as if is missing something. As 65 result, people

will eat more food to try to make up for that something missing. Even

66 (bad), the amount of fast food that people eat goes up. Fast food

67 (be) full of fat and salt; by 68 (eat) more fast food people will get more salt and fat than they need in their diet.

Having enough fat and salt in your meals will reduce the urge to snack(吃

点心) between meals and will improve the taste of your food. However, be 69 (care) not to go to extremes. Like anything, it is possible to have

too much of both, 70 is not good for the health.

第四部分写作(共两节,满分35分)

第一节短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作

文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的

增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

In the summer holiday following my eighteen birthday, I took driving lessons. I still remember how hard first day was. Before getting into the car, I thought I had learned the instructor’s orders, so once I started

the car, my mind goes blank. I forgot what he had said to me altogether.

The instructor kept repeating the word, “Speed up!” “Slow down!” “Turning left!” I was so much nervous that I could hardly tell which direction was left. A few minutes late, the instructor asked me to stop

the car. It was a relief and I came to a suddenly stop just in the middle on the road.

第二节书面表达(满分25分)

假定你是李华,正在教你的英国朋友Leslie学习汉语。请你写封邮件告知下次上课的计划。内容包括:

(1)时间和地点;

(2)内容:学习唐诗;

(3)课前准备:简要了解唐朝的历史。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

2017全国1卷英语高考试题(标准答案)

21. B 22. D 23. A

24. A 25. C 26. A 27. B

28. D 29. C 30. C 31. A

32. D 33. B 34. C 35. D

36. D 37. C 38. A 39. F 40. E

41. A 42. B 43. C 44. D 45. A

46. C 47. B 48. A 49. D 50. B

51. D 52. B 53. C 54. A 55. C

56. D 57. A 58. C 59. B 60. D

61. as 62. effects

63. to process 64. are removed

65. a

66. worse 67. is 68. eating

69. careful 70. which

短文改错

In the summer holiday following my eighteen eighteenth

birthday, I took driving lessons. I still remember how hard the/my

first day was. Before getting into the c ar, I thought I had learned the instructor’s orders,

but so /yet once I started the car, my mind goes went

blank. I forgot what he had said to me altogether. The instructor kept repeating the w word ords

, “Speed up!” “Slow down!” “Turning Turn

left!” I was so much nervous that I could hardly tell which direction was left. A few minutes late later

, the instructor asked me to stop the car. It was a relief and I came to a suddenly sudden stop just in the middle on of

the road.

高考英语全国卷真题及答案
高考英语全国卷真题及答案_高考_高中教育_教育专区。绝密★启封前 试卷类型 A ...
高考英语全国 卷真题及答案
高考英语全国 卷真题及答案 _高考_高中教育_教育专区。绝密★启封前 试卷类型 ...
全国高考英语试题及答案-全国卷
年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷 2) 英语 第二部分 阅读理解(共两节,...
高考英语全国1卷试题及答案
高考英语全国1卷试题及答案_高考_高中教育_教育专区。绝密★启用前 普通高等学校...
2018年高考英语全国1卷试题及答案
2018年高考英语全国1卷试题及答案_高考_高中教育_教育专区。绝密★启用前 2...
2019年高考英语全国卷真题及答案
2019 年高考英语全国卷真题及答案 注意事项: 1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡......
2016年高考英语全国1卷真题及答案(word版)
绝密★启用前 2016 年普通高等学校招生全国统一考试(全国 1 卷) 1 英 注意事项: 语 1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上, 并将准......
2018年高考英语全国卷1真题及答案word版打印版
2018年高考英语全国卷1真题及答案word版打印版_高考_高中教育_教育专区。2018年高考英语全国卷1真题及答案word版打印版 2018 年高考英语全国卷 1 第二部分 阅读......
2019年高考英语全国卷真题及答案解析
2019年高考英语全国卷真题及答案解析_高考_高中教育_教育专区。2019 年...
最新年高考英语全国1卷真题及答案(word版) (1)
最新年高考英语全国1卷真题及答案(word版) (1)_高考_高中教育_教育专区...
最新高考英语全国卷1真题及答案
最新高考英语全国卷1真题及答案_高考_高中教育_教育专区。精品文档 2016 普通高等学校招生全国统一考试(新课标 I) 英语 试卷类型 A 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共......
2017年高考英语全国1卷真题及答案(word版)
2017年高考英语全国1卷真题及答案(word版)_高考_高中教育_教育专区。绝...
2019年高考英语全国2卷真题及答案(word版)
2019 年高考英语全国 2 卷真题及答案(word 版) 普通高等学校招生全国...
2018高考英语全国卷试题及答案官方版
2018 高考英语全国卷试题及答案官方版绝密★启封前注意事项: 1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的......
(完整版)2017年高考英语全国1卷真题及答案(word版)(1)
2017 全国 1 卷英语高考试题(标准答案) 21. B 22. D 23. ...
2019年(近三年)高考英语全国3卷真题答案(word版)
2019年(近三年)高考英语全国3卷真题答案(word版)_学习计划_计划/解决方案_实用文档。2019 年(近三年)高考英语全国 3 卷真题答案(word 版) 普通高等学校......
高考英语全国卷试题及答案
高考英语全国卷试题及答案_高考_高中教育_教育专区。2018 年普通高等学校招...
2018年高考英语全国1卷试题及答案
2018年高考英语全国1卷试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。绝密★...
2015年高考英语全国卷试题及答案
2015年高考英语全国卷试题及答案_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高...
2016年高考英语全国1卷真题及答案(word版)
绝密★启用前 2016 年普通高等学校招生全国统一考试(全国 1 卷) 1 英 语 注意事项 : 1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上, 并将准......