文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 高二英语阅读理解基础6篇

高二英语阅读理解基础6篇

人物类

001

A Shoe Pattern

Harry is eighteen now. He studies in a middle school. His parents like him very much and hope he can become a famous man. So they often tell him to study hard and they do all for him. They call him at six in the morning, after breakfast his father takes him to school in a car and in the afternoon, as soon as the young man comes back, the supper is ready. Of course, he never washes his clothes or goes to buy something in the shops.

Once Harry’s father was sent to London on business. He would stay there for half a year. Leaving, he told his wife to take good care of their son. The woman had to get up earlier and did all what her husband did before. And two months later she was so tired that she was ill in bed. Now the young man got into trouble. He couldn’t do any housework. He had to do as his mother told him. Even he didn’t know where to get on the bus!

Yesterday Harry’s mother found his shoes were worn out and told him to buy a new pair in the shop. But he didn’t know how to choose. Th e woman had a sigh(叹息) and gave him a shoe pattern(鞋样) and told him to buy a pair of shoes himself. It’s Saturday today and Harry doesn’t go to school. With a policeman’s help, he found a shop. The shopkeeper was friendly to him. The man brought a lot of shoes and asked him to choose. When he was trying on a pair, suddenly he remembered something and took them off. The man was surprised and asked, “What’s the matter, young man?”

“I’m sorry, I’ve left the shoe pattern at home!”

1. _______ always does some housework in the morning.

A. Harry’s father

B. Harry’s mother

C. Harry

D. Nobody

2. Harry’s parents do all instead of him because _______.

A. he’s too young

B. he has poor health

C. he’s busy with his studies

D. they hope he spends all time on studies

3. The woman had to look after her son by herself because _______.

A. her husband wasn’t at home

B. she was stronger than her husband

C. she knew the young man well

D. she was freer than her husband

4. When the man was in London, _______.

A. Harry had to stay at home

B. Harry didn’t find the bus stop

C. Harry fell behind in his class

D. Harry wouldn’t go to school

5. The woman told her son to buy a pair of shoes because _______.

A. she didn’t know what kind he needed

B. she was busy with the housework

C. something was wrong with her

D. she wanted her son to do something himself

6. In fact, _______.

A. Harry wanted his mother to buy shoes for him

B. Harry didn’t believe himself

C. Harry wouldn’t listen to his mother

D. Harry was strong enough to buy shoes for himself

【答案与解析】本文讲一个只会死读书的书呆子自理能力很差,连买鞋子这么简单

事都做不了。

1. A。细节题。根据The woman had to get up earlier and did all what her husband did before

可以推断以前是她的丈夫做这些事的,因此应该选择A。

2. D。细节题。根据So they often tell him to study hard and they do all for him可知答案

为D。

3. A。推断题。根据第2段第1句话Once Harry’s father was sent to London on business. He

would stay there for half a year 可知答案为A。

4. B。细节题。根据第2段最后一句Even he didn’t know where go get on the bus 可知答

案为B。

5. C。细节题。根据And two months later she was so tired that she was ill in bed可知答案

为C。

6. B。推断题。Harry 亲自去买鞋子,却不知道自己试一试,他不相信自己的脚却只相

信鞋样,因此应该选择B。

002

It gives me great pleasure today to say a few words in praise of a man we will all miss very much. To be honest, I can’t imagine we will do without him when he’s gone.

Bill Masters almost single–handed built up our sales force in the Houston area and developed the market position that we enjoy today. In only six years, he has brought the firm from a very low fifth position in the area sales to the point where we now outsell all but one of our competitors. Not only have we got 37 per cent of the market under Bill’s leadership; we are increasing our share with each passing month.

As you know, the company has moved Bill to northern California to work his sales magic in one of this company’s m ost competitive(竞争的) areas. But we know that if anyone can do it, Bill Masters can, and I know you all join me in wishing him the best of luck in his new work.

1. The speech was made _______.

A. at a welcome meeting

B. at the opening of a new school term

C. when somebody was leaving

D. when they had a new manager

2. How long did Masters worked there?

A.37 years

B. less than 5 years

C. about six years

D. since he began to work

3. When Bill started to work in Houston area, he had _______to help him.

A. many people

B. nobody

C. about 37 people

D. very few people

4. Bill increased the company’s sale _______.

A. by 37 per cent every month

B. to the second largest in the area

C. to be the fifth largest in the area

D. five times as much as before

(1—4 CCDB)

【答案与解析】本文记述了Bill一生的事业业绩,表达了作者对Bill的怀念之情。

1.C。判断题。从第1段中的say a few words in praise of man we will all miss very much.

可判断出此题的答案为C。

2. C。细节题。根据第2段第2句In only six years可推知此题答案为C。

3. D。细节题。根据第2段第1句almost single–handed built up our sales force可推知此

题答案为D。

4. B。细节题。根据第2段第2句we now outsell all but one of our competitors可推知此

题答案为B。

003

Nick Petrels is a doctor in Montreal. He works 60 hours a week. He takes care of 159 patients a week in the hospital and at his office. He’s been a doctor for ten years.

Dr. Petrels gi ves his patients good medical advice. But he doesn’t just tell his patients what to do. He also sings to them on television! Dr. Petrels has his own TV show. The show is in Italian, English and French. The doctor starts the show with a song and then gives medical advice. He explains a medical problem or disease in simple language. After that, he sings another song.

Dr. Petrels produces and performs in his own show every week. The program is very popular with his patients and with people who enjoy his singing. His dream is to perform(表演) in Las Vegas. His favorite songs are love songs, and he has a compact disk of love songs that he wrote. Dr. Petrels says, “I always loved to sing. All my problems are gone when I sing.” But when Dr. Petrels was young, his fa ther didn’t want him to be a singer, so he went to medical school.

Some people tell Dr. Petrels he can help people more as a doctor. But Dr. Petrels says he helps people when he sings, too. “I like to make people smile. Sometimes it’s difficult to make a sick person smile. Medicine and entertainment(娱乐) both try to do the same thing. They try to make people feel good.”

1. Dr. Petrels works 60 hours a week, because he _______.

A. gives his patients medical advice

B. takes care of 159 patients a week

C. sings on television

D. has his own TV show

2. Dr. Petrels _______, so he is called a singing doctor.

A. has been a doctor for ten years

B. always loved to sing

C. is popular with his patients

D. also sings to his patients on TV

3. In his TV show, Dr. Petrel _______.

A. sings and gives medical advice

B. sings about different diseases

C. starts to explain diseases with a song

D. sings love songs he wrote

4. Dr. Petrels’ show is popular _______.

A. in Las Vegas.

B. at medical school

C. with people who like his singing

D. with patients in Montreal

5. Dr. Petrels says he likes to _______.

A. help people sing

B. make people feel better

C. do the same thing

D. make difficult people smile

(1—5 BDACB)

【答案与解析】这篇文章描绘在Montreal一个有趣的医生,他不但给病人治病,还在自己的节目中为病人唱歌,给他们带来欢笑。

1. B。第1段告诉我们He takes care of 159 patients a week, 如此多的病人,难怪He works

60 hours a week。

2. D。由第2段的He also sings to them on television,我们可得知他被称为a singing doctor

的原因。

3. A。根据第2段的The doctor starts the show with a song and then gives medical advice,

我们便可知道Dr. Petrel在他的节目中干些什么。

4. C。根据第3段的第2句The program is very popular with his patients and with people

who enjoy his singing 可推知答案为C。

Dr. Petrel受欢迎的不只在Las Vegas这些地方和Patient这些人。

5. B。最后一句的They try to make people feel good告诉了我们Dr. Petrels想干什么。004

One of the best-known American writers of children’s books is Alfred Strong, or Doctor Strong, as he is better known to readers everywhere. Now, an art show called “Doctor Strong From Then to Now” is travelling around the United States. The pictures and drawings show the history of Doctor Strong.

Doctor Strong first became famous almost fifty years ago when his first children’s book was published. Since then, he has written forty-five books that have sold more than one hundred million copies around the world.

Doctor Strong’s books are known for their easy use of words and colorful, hand-drawn pictures. These drawings bring life to his imaginary creatures. The Cat in the Hat, Horton the Elephant, The Grinch Who Stole Christmas, and hundreds of others.

The San Diego Museum, in California, organized the art show. It included about three hundred Doctor Strong’s original(最早的) drawings and some of his writings.

Most of Doctor Strong’s books, although written in a funny way, have serious messages. For example, in Mc Elligot’s Pool, he describes the danger of pollution. He discusses the arms race in The Butter Battle Book, written in nineteen eighty-four.

Doctor Strong is almost eighty-four years old now. He says he never planned to write stories just for children. He says he writes stories that interest people of all ages. He says he uses easy words so that everyone, even a child, can understand.

1. Alfred Strong is a famous _______ in the United States.

A. doctor

B. artist

C. writer

D. reader

2. Doctor Strong first became famous in _______.

A. his eighties when an art show was travelling around the United States

B. his fifties when his drawings and writings were published

C. nineteen eighty-four when his book MeEligot’s Pool was published

D. his thirties when his first book was published

3. Doctor Strong’s books are very popular in America because _______.

A. they are stories about animals such as cats, elephants and so on

B. they are written in easy words with colourful pictures

C. he organized the art show in California

D. they are written in a funny way

4. His purpose in writing many such books is_______.

A. to show his original pictures and drawings

B. to organize a special art show of his own

C. to make his readers laugh or smile when they read his books

D. not only to interest people but to expose (uncover) some serious social problems

【答案与解析】本文介绍了美国著名作家Strong博士及其作品的风格。

1. C。细节题。根据文章第1句One of the best-known American writers可推知此题答案

为C。

2. D。推断题。比较文章第2段第1句中的fifty years ago 及最后一段的第1句almost

eighty -four years old now 就可推知此题答案为D。

3. B。细节题。根据文章第3段第1句known for their easy use of words and colorful,

hand-drawn pictures 可推知此题答案为B。

4. D。推断题。根据文章的第4段和第5段可以推知此题答案为D。

005

James Cook, at the age of forty, was sent by England to explore(探索)the Pacific Ocean. On his third voyage, as captain in charge of two ships, the Discovery and the Revolution, he came upon a group of unknown islands which he named the Sandwich Islands after his friend, the Earl(伯爵)of Sandwich. Today the islands are known at the Hawaiian Islands.

When Cook sailed into a protected bay(海湾)of one of the larger islands. The native greeted him with curiosity(好奇)and respect. Some historians said that the islanders, welcomed him, believing he was the god, protector of peace and agriculture.

The islanders were short, strong people with a very well-organized social system. The men fished and raised crops. The women prepared for the children and made clothing for the men and short skirts for the women.

1. The islands were named _______.

A. the Hawaiian Islands by James Cook

B. the Earl of Sandwich by James Cook

C. Discovery by James Cook

D. the sandwich Islands by James Cook

2. When he landed there James Cook found the islanders were _______.

A. cold

B. friendly

C. angry

D. satisfied

3. Which of the following is true?

A. The natives were tall and healthy.

B. The men mainly worked outside.

C. The women did nothing but look after children.

D. The natives were very curious about everything.

【答案与解析】本文讲述了著名探险家库克发现the Sandwich Islands的过程。

1. D。细节题。根据…which he named the Sandwich Islands after his friend, the Earl(伯

爵)of Sandwich. 可推知此题答案为D。

2. B。推断题。根据The native greeted him with curiosity and respect 可知岛民对库克还

是比较友好的。

3. B。推断题。根据The men fished and raised crops 可以知道,男子在外面干活。

006

When the famous dancer Fred Astaire was interviewed for a job by a Hollywood producer, the movie “expert” turned him down, saying, “Can’t sing. Can’t act. Dances a little.” Here’s another stupid mistake. When the great scientist Albert Einstein was at school, his teachers considered him rather dull. And a final story, the famous Polish pianist Paderewski was told by a teacher that he’d never be a success as a performer because the middle finger on each hand was too short.

What lessons can be drawn from these three experiences? First, true genius(天才) cannot be suppressed(压抑). For some reason or other it works its way out. Second, early judgments of a person’s abilities may be unfair or just wrong. Third, when there is a real determination to succeed, obstacles fall by the wayside.

The famous motto “ad astra per aspera” can be translated as “To the stars through hardships”. Astaire, Einstein and Paderewski proved their critics wrong.

1. Which of the following best expresses the main idea of the passage?

A. Fred Astaire was a famous dancer.

B. True ability will always make itself known.

C. Some people never get discouraged.

D. Albert Einstein proved his teachers wrong.

2. When Paderewski’s teachers told him he’d never be a success, they were _______.

A. being humorous

B. cheerful, though concerned

C. somewhat hesitant

D. seriously mistaken

3. “Ad astra per aspera” is used in the passage _______.

A. as a motto for the three men’s lives

B. to show the value of Latin

C. to send the reader to the dictionary

D. to point out that genius is always recognized early

4. The writer of the passage thinks that the reader _______.

A. knows that the three men were successful men

B. someday dreams to become like one of the men

C. sympathizes with(同情) the poor teachers of the three men

D. knows that Fred Astaire was an actor famous for performing Shakespeare’s plays

【答案解析】本文以爱因斯坦等三位名人为例阐述了过早给人定论是错误的。

1. B。主旨题。根据第2 段…true genius cannot be suppressed. For some reason or other

it works its way out 可知答案为B。

2. D。细节题。根据最后一句…Astaire, Einstein and Paderewski proved their critics wrong.

可知答案为D。

3. A。推断题。根据最后一段可推知答案为A。

4. A。推断题。根据全文可知答案为A。

高二英语阅读理解(基础6篇)
高二英语阅读理解(基础6篇)_英语_高中教育_教育专区。v1.0 可编辑可修改人...
高二英语阅读理解基础6篇
高二英语阅读理解基础6篇_英语_高中教育_教育专区。人物类 001 A Shoe...
(完整word版)高二英语阅读理解(基础6篇)
(完整word版)高二英语阅读理解(基础6篇)_英语_高中教育_教育专区。人物类...
(完整word版)高二英语阅读理解(基础6篇)
(完整word版)高二英语阅读理解(基础6篇)
高二英语阅读理解30篇
6 / 24 高二英语阅读理解 30 篇 A. near and differe...
高二英语阅读理解30篇
高二英语阅读理解30篇_英语_高中教育_教育专区。高二英语阅读理解30篇 高中英...
高二英语阅读理解题12篇及答案
高二英语阅读理解题 12 篇及答案 阅读理解专项练习: A. are still...
高二英语阅读理解题12篇及答案
高二英语阅读理解题12篇及答案_英语_高中教育_教育专区。阅读理解专项练习: 1...
高二英语阅读理解30篇
高二英语阅读理解30篇_英语_高中教育_教育专区。高中英语阅读理解 30 篇 1...
高中英语阅读理解题12篇及答案
高中英语阅读理解题12篇及答案
(英语)高二英语阅读理解专项训练及答案及解析
(英语)高二英语阅读理解专项训练及答案及解析 一、高中英语阅读理解 1.阅读理解...
整理高二英语阅读理解30篇
整理高二英语阅读理解30篇_英语_高中教育_教育专区。20202021 文件编号...
(英语)高二英语阅读理解真题汇编(含答案)
(英语)高二英语阅读理解真题汇编(含答案) 一、高中英语阅读理解 1.阅读理解 ...
(完整word版)高二英语阅读理解
(完整word版)高二英语阅读理解_英语_高中教育_教育专区。. 阅读理解(共两...
高二英语阅读理解
21928人阅读|1636次下载 高二英语阅读理解_高二英语_英语_高中教育_教...
高二英语阅读理解专项训练100(附答案)
高二英语阅读理解专项训练 100(附答案) 一、高中英语阅读理解 1.阅读理解 ...
高中英语阅读理解-100篇
高中英语阅读理解-100篇_英语_高中教育_教育专区。阅读理解解题技巧 阅读理解...
【英语】高二英语阅读理解专项训练100(附答案)
【英语】高二英语阅读理解专项训练 100(附答案) 一、高中英语阅读理解 1.阅...
高二英语阅读理解30篇
高二英语阅读理解30篇_英语_高中教育_教育专区。. 高中英语阅读理解 30 篇...
高二英语阅读理解题12篇及答案
您的评论 发布评论 用户评价 不错,高二英语阅读理解题12篇及答案 2018-...