文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 2017年上海市崇明县高三英语一模

2017年上海市崇明县高三英语一模

2017 崇明

Suspended Coffee

How about buying a cup of coffee for someone you’ll never meet?

The idea, begun in Naples, Italy, and called “Suspended Coffee”一i.e., a customer pays for a coffee and “banks”it for someone (21) ___________ (fortunate) —has become an international internet sensation(轰动) with coffee shops in Europe and North America (22)

___________ (participate) in the movement. The Facebook page alone has more than 28,000 “likes”.

The tradition of “suspended coffee” is a long-standing tradition in Italy (23)__________ increased in popularity after the Second World War. Recently the practice was starting to take hold in other European countries (24) ___________ (hit) hard economically.

Homegrown Hamilton, a coffee chain of Canada, has decided to join the effort. “It’s a fantastic initiative (25) ___________ we decided to help out. We had been doing it pretty much anyway, just not under a banner. During the winter, we were giving away coffee or soup to the homeless,” said man ager Mike Pattison, “Staff members are always close to the coffeehouse’ front door, and (26) ___________ they see someone walking by who looks like they want, a coffee but can’t afford it, they approach that person. If the offer (27) ___________ (accept), they provide the coffee.”

However, not everyone supports the idea.

In a posting on the website, Consumerist, columnist Laura Northrup raises (28)

___________ number of objections, including that coffee isn’t nutritious food for people who are hungry and (29) ___________ the action could result in “greedy people” aking advantage of others’ kindness. He says people (30) ___________ consider other ways to help.

2017年上海市崇明县高三英语一模

Smart Phone Application Tracks Mental Health

Military service is obviously rough on a service member’s mental health. According to some

31____, 30 percent of service members develop some type of mental health issue within four months

of returning home after leaving the army.

The military is spending more money than ever to 32____mental health issues within the ranks, and their latest attempt is a smart phone application called the T2 MoodTracker application, which helps service members keep track of their mental health after leaving the army. The app works like a high-tech diary, allowing users to 33____ emotions and behaviors that result from therapy, medication, daily experiences or changes happening at work or in the home. The smart phone app isn’t supposed to be a pocket 34 ____, though. It serves more as an extremely accurate and 35

____record of a service mem ber’s mental health.

Perry Bosmajian is a psychologist with the National Center for TeleHealth and Technology, where this smart phone app was created. He says this smart phone app will produce much more accurate results on the36 ____conditions of service members who have returned home. “Therapists and physicians often have to rely on patient 37____ when trying to gather information about symptoms over the previous weeks or months,” Bosmajian said.“Research has shown that information collected after the fact, especially about mood, tends to be 38____. The best record of an experience is when it’s recorded at the time and place it happens.”

The app specifically tracks anxiety, depression, general well-being, life stress, post-traumatic (受伤后的)stress and brain injury. The daily expressions add up over time to produce a(n) 39____ that can be observed by physicians and therapists.

The app has been downloaded more than 5,000 times since it became 40____ on the Android Market a year ago. Users of iPhones can also have access to the app some time next year.

Directions Matter

Jet lag(时差感)may be the worst part of travelling, and it hits many people harder travelling east than west. Why they feel this way is 41________, but scientists recently developed a new model

that provides an explanation for the mystery and insights on recovering from jet lag.

The model imitates the way neuronal oscillator cells (神经振子细胞)42________ crossing time zones. These cells in our brains 43 ________our biological docks. However,the cells don’t quite operate on a perfect 24-hour schedule. Instead, their activity follows a 44________ that lasts slightly longer than that, about 24.5 hours. According to Michelle Girvan, an associate professor

of physics at the University of Maryland and a co-author of the study, that means it’s 45________ for us to extend the length of a day—for example, by flying west across time zones—than to shorten the day, by flying east.

The scientists found that for 46________ travel, a person who crossed three time zones would fully 47________in a little less than four days. For six time zones, recovery would take about six days. For nine time zones, the recovery would take just less than eight days.

However, when a person travels eastward, the recovery time doesn’t match up as

48________. When a person crosses three time zones going east, it takes a little more than four days to recover. For six time zones, the recovery time 49________ to more than eight days. And for nine time zones, the recovery period is more than 12 days.

Girvan noted that not everyone has a biological clock of exactly 24.5 hours. 50________ , it varies from person to person. The other factor to consider is 51________ cues such as sunlight, Girvan added. How a person reacts to these cues can also 52________how quickly he or she will adjust to a new time zone.

The scientists hope that their new model can be used in the future to figure out the best ways to 53________ jet lag. For example, if you will be traveling six time zones eastward, start by setting your clock ahead an hour or two several days before you leave. And when you arrive in a new time zone, make sure that the outside cues you are exposed to 54 ________the new time zone. That means that if it’s daytime in the new time zone, expose yourself to sunlight. And if it’s nighttime, avoid artificial 55________, including those from smartphones and computers, to help your biological clock adjust.

41. A. incredible B. apparent C. surprising D. unclear

42. A. cope with B. account for C. respond to D. result in

43. A. kick B. watch C. stop D. regulate

44. A. cycle B. routine C. process D. pattern

45. A. safer B. easier C. more dangerous D. more difficult

46. A. eastward B. southward C. westward D. northward

47. A. adjust B. understand C. prepare D.change

48. A. relatively B. nicely C. classically D. awkwardly

49. A. reduces B. jumps C. contributes D. leads

50. A. Moreover B. Otherwise C. However D. Rather

51. A. external B. verbal C. social D. chemical

52. A. promote B. emphasize C. impact D. orient

53. A. form B. endure C. shelter D. beat

54. A. specify B. match C. shift D. destroy

55. A. lights B. barriers C. flavours D. sounds

Section B

Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.

(A)

A woman standing over six feet tall and weighing about 200 pounds is bound to make an impression. But in Mary Fields’ case, these features were o utmatched by a heart of gold that made her legendary(传奇的).

Born into slavery in Tennessee in 1832 or 1833, Mary had nothing, not even a date of birth. However, in her early years, she found something of truly lasting value—a friend named Dolly. In addition to friendship, Dolly also may have taught Mary to read and write, an invaluable advantage for slaves. At the end of America’s Civil War, Mary finally received her freedom and made her own way out into the world.

Mary was employed on a steamboat as a maid when she received word from Dolly, now a nun (修女)in Ohio called Mother Amadeus. Mary arrived in Ohio in 1878 and worked at Amadeus’ girls’ school, managing the kitchen and garden. She became known as a gun-carrying,

cigar-smoking woman, but also as an example of kindness and reliability. After a few years, though, Amadeus was sent to another school out West in Montana, becoming the first black woman to settle in central Montana.

When Mary was in her 50s, a sick Mother Amadeus called her West. So Mary made her way to the small town of Cascade, Montana, to nurse Amadeus to health. She did this and more, running supplies and visitors to St. Peter’s Mission where Amadeus lived. Once when her wagon(四轮马车) overturned, she guarded the delivery from wolves through the night.

But Mary's rough edges caused the local bishop (主教) to prohibit her from working at the mission. Mother Amadeus then set her up as the first African-American female employee of the U.S. Postal Service. Though in her 60s, Mary was such a dependable mail carrier that she earned the name “tagecoach” Mary. She became a beloved figure in Cascade. She was the only woman allowed in the saloon (酒馆), was the baseball team’s biggest fan and was given free meals in the town hotel.

Nearly 70, Mary quit delive ring the mail but remained in Cascade. The town’s school closed to celebrate her unknown birthday twice a year. When she passed away in 1914, a simple cross was placed to mark her grave and her legend in the Wild West.

56. What about Mary Fields impressed people most?

A. Her tall and fat figure.

B. Her reputation as an educated slave.

C. Her friendliness and responsibility.

D. Her habit of carrying a gun and smoking.

57. Which of the following shows Mary’s life experience in the order of time?

①Mary began to deliver mail in Cascade.

②Mary worked in a school in Montana.

③Mary was taught to read and write.

④Mary took care of sick Amadeus.

⑤Mary worked on a steamed boat.

A.⑤①③②④B?⑤④②①③C.②④⑤③①D.③⑤②④①

58. Mary became a mail carrier because . ,

A. people in C ascade loved her

B. she once worked at St. Peter’s Mission

C. Mother Amadeus recommended her

D. the US Postal Service needed a female employee

59. In the last paragraph, t4her legend" most probably refers to .

A. her high social status

B. her unusual life as a pioneer

C. her friendship with Amadeus.

D. her role in the liberation of slaves (B)

JENISON PUBLIC SCHOOLS

Part Time Enrollment

(Home School Elective Courses)

Grades 1-12

Jenison International Academy is excited to offer online, nonessential courses to international students. Kindly view the online elective options, as well as the enrollment process, below. The application window for part time enrollments will close on Friday, December 30, 2016.

Online Courses Offered Grades 1-12

Elective Opportunities

Please click to view our Elective Course Offerings.

Part Time Enrollment at JIA

Students participating in the program are allowed to enroll in up to 4 elective courses each semester, and have the option to take 100% of their courses online or create a schedule combination of online and on-campus courses at Jenison Public Schools, which may also include Tech Center, Co-op, and other qualified programs.

Student Application Process

STEP 1: Online Preparation

Please review the following Interactive Online Readiness Criteria. Please keep this form for your own records. Online Readiness Criteria

STEP 2: Submit Forms & Documentation

By completing the Part Time Enrollment Application, applicants are fulfilling the Virtual Learning and District-Required Documentation.

Printed Application

Parents or guardians can download, print, and complete the JIA Enrollment paperwork & JPS District Application. Mail, scan or fax all completed paperwork using the contact information provided on the first page. Printed Application

Additional Required Documentation can be found within the enrollment packet .

An email will be sent to the parent or guardian email account when a completed application has been received. Upon review and approval, a welcome message and course selection email will be issued to the same address.

60. The courses are designed for .

A. high-level students who are studying in Jenison Public Schools

B. international students whose parents work in Jenison Public Schools

C. foreign students who can’t study full ti me in Jenison International Academy

D. graduate students who want a part-time job in Jenison International Academy

61. To get enrolled, one should .

A. prepare both online and offline

B. print the Online Readiness Criteria

C. contact JIA in person beforehand

D. email the J1A Enrollment paperwork

62. What can be learned from the webpage?

A. The enrollment should be applied on December 30, 2016.

B. The parent or guardian needs to have an email account.

C. The students need to study at least 8 courses each year.

D. The courses can only be learned online. (C)

Two heads are better than one, according to the old saying. So why are groups with lots of “heads” known for making bad decisions? Why does “groupthink” immediately mean ineffectiveness and mistakes?

These questions are answered in a fascinating new book called Wiser: Getting Beyond Groupthink to Make Groups Smarter, written by Cass R. Sunstein, a former White House official, and Reid Hastie, an academic specialized in the psychology of decision making. Building on their combined experiences and research, Sunstein and Hastie analyze what goes wrong in group decision-making, and then offer clear-out solutions to overcome these problems.

Group decision-making involves discussions among members of a group, each with their own skills, experience, ideas and information. Unfortunately, as the authors explain, there are two types of influence on group members—informational signals and social pressures—which skew (扭曲)the discussions. Informational signals cause people to keep information to themselves when it disagrees with information from others, especially leaders. Social pressures cause people to keep information to themselves to avoid punishment from leaders who are denied.

These influences lead to four problems, the authors write: Instead of correcting the errors of their members, groups actually expand those errors; cascade effects (联级效应)take over when the group follows whomever spoke first or loudest; groups become more extreme in their ideas, as the internal discussions strengthen their predisposed(预先有倾向的)thoughts; and groups focus on shared information instead of unshared information.

Having laid out the core problems, the authors offer solutions. They begin with a list of methods aimed at handling the four core problems, such as:

Leaders have to keep quiet and convince group members that they sincerely want to hear all ideas. Group success should be rewarded. Group members must understand that if the group is right, everyone benefits; this will encourage them to ensure that they find the right answer instead of pushing their own ideas.

Group members should be assigned specific roles, thus ensuring that everyone contributes.

Either individuals or assigned teams should be tasked with acting as devil’s advocates (唱反调的人).

Groups also fail, the author writes, because they don’t distinguish between the early rounds of discussions, in which all ideas must be allowed on the table, and the final rounds of discussions, in which groups must be tight and analytical as they seek the accurate solution. Successful groups

will deliberately separate the two processes.

In another approach, the authors demonstrate that the wisdom of crowds will often lead to the

right answer if a majority of crowd members know their material. Decision-makers often prefer to rely on one single expert, but “chasing the expert” significantly reduces the probability of getting the decision right.

Wiser is a quick, engaging and thoughtful read that convincingly argues that, with a few simple steps and open-minded leadership, group discussions can, indeed, lead to wiser decisions.

63. The passage is mainly written to .

A. make an advertisement for a new book

B. introduce the main points of a new book

C. prove that two heads are better than one

D. show how to make groupthink more effective

64. According to the passage, groups sometimes make bad decisions because some members .

A. are critical of others

B. are punished by the leader

C. disagree with the leader

D. do not share different ideas

65. Which of the following can help improve the effectiveness of groupthink?

A. An expert helps to make the final decision.

B. Team success is advocated with positive measures.

C. No one is allowed to put forward their disagreement.

D. Leaders don’t expr ess their own opinions in the process.

66. What can be inferred from the passage?

A. Wiser may be welcomed by decision-makers.

B. Wiser can change decision-makers’ attitude towards work.

C. The more people in the group, the better decision will be made.

D. The final rounds of discussions are the most important in decision-making. Section C Directions: Read the following passage. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.

A. A special value is placed on education in Asia, where tutoring is viewed as an extension of the school day.

B. Children don't seem to mind that they have a tutor.

C. Diagnostic tests can help take into account the areas of study needing special review and emphasis.

D. Another reason for the growth in business is parental frustration and their packed schedules.

E. Children work cooperatively with their private tutors.

F. Nor is it aimed only at lower-achieving students.

Tutoring a New Normal

It’s not piano lessons or dance lessons. Nowadays, the biggest extra-curricular activity in the West is going to a tutor. “I spend about 800 Canadian dollars a month on tutors. It’s costly,” says Pet, a mother in Canada. H owever, she adds, “after finding out half my daughter’s class had tutors, I felt like my child was going to fall behind because everyone else seemed to be ahead.”

Shelley, a mother of three, also has tutors constantly coming in and out of her home. “When I used to sit down with my children, it was hard to get them focused. I was always shouting. When I got a tutor once a week, they became focused for one entire hour and could get most of their homework done.”

Tutoring isn’t simply a private school phenomeno n. 67________ In Canada alone, seven percent of high school students reported using a tutor in 2010. That increased to 15 percent last year. Overall, parents hire tutors because they are worried schools are not meeting their expectations, but there is also a cultural shift. 68 ________As a large number of Asians emigrated to the West over the recent years, their attitudes towards education have had an impact.

69________ “A lot of parents just don’t have time to help their children with homework,”

says Julie Diamond, president of an American tutoring company. “Others couldn’t help their children after Grade 3.”

There has been a shift in the attitudes, too. “Children used to get bullied(欺侮)for having a tutor,” Diamond says. “Now it’s becoming the norm to have one.”

________One parent feels surprised that so many of her child’s classmates have tutors. “For the amount we pay in tuition, they should have as much extra help as they need,” she says. Still, she’s now thinking of getting a tutor. Why? Her daughter has actually asked for one.

IV. Summary Writing

Directions: Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.

Gene Therapy

“We used to think that our fate was in our stars, but now we know that, in large measure, our fate is in our genes,” said James Watson. Watson is a molecular (分子的)biologist and co-discoverer of DNA structure. Why? Scientists are seeing that gene therapy is revolutionizing the treatment of disease.

In gene therapy, healthy genes are introduced into defective(有缺陷的)cells to prevent or cure disease. While much of the research is in the beginning stages, some successes point to the real benefit of the therapy. In Italy, doctors have recently treated one genetic disease with gene therapy. This disease most often begins to destroy the brain when children are between 1 and 2, stopping them from walking and talking. By inserting normal, healthy genetic material into a vims and then infecting the patients, scientists seem to be able to cure the disease. Although the children given the therapy still need follow-up treatments, they now lead a relatively normal life.

Gene therapy has also been used to help older patients. These people suffer from a disease that causes slow movement and uncontrollable shaking because part of the brain dies. Those treated with gene therapy showed a 23.1 percent improvement when tested six months later.

Gene therapy appears to be a more positive alternative to surgery or medicine and is an exciting new approach that is just making the news. Researchers hope that in the coming years, every genetic disease will have gene therapy as its treatment. But more research is needed to assure its safety.

V. Translation

Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.

72. 你是否赞成为贫困学生设立一项基金?(approve)

73. 不可否认的是上海迪斯尼乐园每天人满为患。(deny)

74. 那个专门研究家庭教育的教授将受邀给这些家长做讲座。(expert)

75. 垃圾分类不仅有助于环境保护还有利于废物循环利用,所以人人要行动起来。(Not only) VI. Guided Writing

崇明县2017届第一次高考模拟考试英语参考答案及评分标准

I. Listening Comprehension(共25分。第1至10小题,每题1分;第11至20小题,每题

1.5分。)

1. C

2. A

3. B

4. C

5. D

6. D

7. B

8. A

9. C 10. B

11. D 12. D 13. C 14. A 15. B 16. A 17. D 18. B 19. A 20. D

II. Grammar and Vocabulary(共20分。每小题1分。)

21. less fortunate 22.participating 23. that/which 24. hit 25. So

26. if/when/as 27. is accepted 28. a 29. that 30. should

31. D 32. J 33. F 34. I 35. C 36. B 37. K 38. G 39. H 40. A

III. Reading Comprehension(共45分。第41至55小题,每题1分;第56至70小题,每题2分。)

41. D 42. C 43. D 44. A 45. B 46. C 47. A 48. B 49. B 50. D

51. A 52. C 53. D 54. B 55. A 56. C 57. D 58. C 59. B 60. C

61. A 62. B 63. B 64. D 65. B 66. A 67. F 68. A 69. D 70. B

IV. Summary Writing(共10分)

Gene therapy, which prevents or cures disease by inserting healthy genes into defective cells rather than by means of surgery or medicine, is changing the treatment of disease revolutionarily. Though in the initial phases, gene therapy has been successful in treating both children and older patients with genetic disease. However, more research is called for to ensure its security.

档次内容语言

A 5 5

B 4 4

C 3 3

D 2 2

E 1 1

F 0 0

评分标准:

1. 本题总分为10分, 其中内容5分, 语言5分。

2. 评分时应注意的主要方面: 内容要点、信息呈现的连贯性和准确性。

3. 词数超过60,酌情扣分。

各档次给分要求:

内容部分:

A. 能准确、全面地概括文章主旨大意,并涵盖主要信息。

B. 能准确概括文章主旨大意,但遗漏个别主要信息。

C. 能概括文章主旨大意,但遗漏部分主要信息。

D. 未能准确概括文章主旨大意,遗漏较多主要信息或留有过多细节信息。

E. 几乎不能概括文章的主旨大意,未涉及文中有意义的相关信息。

F. 完全未作答或作答与本题无关。

语言部分:

A. 能用自己的语言连贯、正确地表述。

B. 能用自己的语言较连贯、正确地表述,但有个别语言错误。

C. 基本能用自己的语言连贯、正确地表述,但连贯性较差,且有少量不影响表意的语言错误。

D. 基本能用自己的语言表述,但连贯性较差,且严重语言错误较多。

E. 几乎不能用自己的语言连贯、正确地表述。

F. 完全未作答或作答与本题无关。V. Translation(共15分)

72. Do you approve of setting up a fund for poor students? (1+1+1)

73. There is no denying that Shanghai Disneyland Park is crowded with people every day. (1+2) It can’t be denied that…

74. The professor who is (an) expert in/on/at family education will be invited to give a lecture to these parents. (2+1+1)

75. Not only does classifying/sorting rubbish help protect the environment, but also it helps recycle waste materials, so everyone should take action. (1+2+1+1)

翻译评分标准:

1、第1-2题,每题3分。第3题4分,第4题5分。

2、在每题中,单词拼写、标点符号、大小写错误累计每两处扣1分。

3、语法错误每处扣1分。每句同类语法错误不重复扣分。

4、译文没有用所给单词,扣1分。

VI. Guided Writing(共25分)

档次内容语言组织结构

A 9-10 9-10 5-4

B 7-8 7-8 3

C 5-6 5-6 2

D 3-4 3-4 1

E 0-2 0-2 0

评分标准:

1. 本题总分为25分,按A, B, C, D, E五个档次给分。

2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。其中,内容和语言两部分相加,得15分或以上者,可考虑加4-5分,15分以上下只能考虑加0,1,2,3分。

3. 词数少于70,总分最多不超过10分。

4. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。

5. 拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写和词汇用法均可接受。

6. 如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。

7. 内容要点可用不同方式表达,对紧扣主题的适当发挥不予扣分。