文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

徐汇区2014年初三英语模拟练习(二)

(满分150分,完卷时间100分钟)2014.05

考生注意:本卷有7大题,共94小题。试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在答题卡上完成,做在试卷上不给分。

Part 1 Listening (第一部分听力)

I. Listening comprehension (听力理解) (共30 分)

A. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片) (6 分)

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案):(8分)

7. A) At 7:50. B) At 7:30. C) At 7:15. D) At 7:00.

8. A) Linda. B) Tina. C) Amy. D) Sally.

9. A) Water. B) Coffee. C) Juice. D) Tea.

10. A) By bike. B) By underground. C) By car. D) By bus.

11. A) Every night. B) Once a week. C) Twice a week. D) Every weekend.

12. A) Travelling. B) Weather. C) Transportation. D) Sports.

13. A) At the English restaurant. B) At the American restaurant.

C) At the Japanese restaurant. D) At the Italian restaurant.

14. A) Because Professor Taylor teaches with magic power.

B) Because they can do a lot of useful exercises in class.

C) Because the way Professor Taylor talks is interesting.

D) Because they can use new technology to work independently.

C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断

下列句子是否符合你听到的内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示) (7分)

15. One day I was angry because no student seemed to be excited about my history lesson.

16. I tried to make the class interesting by drawing pictures and asking a lot of questions.

17. Everybody enjoyed the class so much that I even forgot to end the class on time.

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

18. Although I had put everything I knew into the class, it didn't work at all.

19. I was very thankful to Randy because he had done a lot of work for me.

20. We can know from Randy's words that the writer did very well in that class.

D. Listen to the passage and complete the following sentences(听短文,完成下列内容。每空格限填一

词)(7分)

21. Lisa is a 21-year-old junior student at __________ __________ in Chicago.

22. Lisa works at a hotel about __________ __________ a week to earn some money.

23. The money Lisa earns helps to __________ __________ the meals at college and other things.

24. Lisa doesn't borrow money and __________ __________ goes to the movies for fun.

25. To save money, Lisa also buys __________ and __________ clothes in second-hand shops.

Part 2 Phonetics, Vocabulary and Grammar

(第二部分语音,词汇和语法)

II.Choose the best answer (选择最恰当的答案) :(共20分)

26. Which of the following word matches the sound ?

A) store B) story C) study D) slowly

27. Which of the following underlined parts is different in pronunciation from others?

A) Tom reused to go shopping with his mum.

B) A good detective never jumps to a conclusion.

C) Excuse me, can you tell me where the hospital is?

D) We had a good time in that amusement park.

28. All the visitors are asked to line up quietly and go into the exhibition hall one at ______ time.

A) the B) / C) a D) an

29. You can always see people exercise in that park, even ______ cold winter mornings.

A) on B) in C) at D) from

30. Quite a few people like to take photos of ______ and share them through WeChat.

A) they B) theirs C) themselves D) them

31. After the earthquake, some decided to leave and ______ chose to stay to rebuild their hometown.

A) other B) the other C) others D) the others

32. Malala Yousafzai, a seventeen-year-old teenager, is ______ Nobel Prize winner in history.

A) young B) younger C) youngest D) the youngest

33. - ______ does this pair of new Nike shoes belong to?

- It must be Jeff's. It's his birthday present from his dad.

A) What B) Who C) Which D) Whose

34. After the accident, the careless driver has to pay $ 9500 ______ the damage of the car.

A) on B) to C) for D) with

35. The famous writer promised that she ______ all the money for her new book to charity.

A) gave B) would give C) has given D) is giving

36. It's proved that we ______ improve our memory by using various memorizing methods.

A) can B) must C) should D) need

37. Hello Kitty ______ popular around the world since it was created in 1974 by a Japanese company.

A) is B) was C) will be D) has been

38. ______ helpless the poor little girl is after she lost both her parents in the car accident!

A) How B) What C) What a D) What an

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

39. Every year the artist ______ two months living in the mountain and painting.

A) has spent B) will spend C) spends D) spent

40. The organizer (主办方) decided to cancel the concert ______ the tickets didn't sell very well.

A) if B) until C) although D) because

41. The young had better ______ to be responsible for their own decisions.

A) to learn B) learning C) learn D) learnt

42. The two girls seem to become ______ to each other than before after the competition.

A) close B) closer C) closest D) the closest

43. If you travel around the world, you will be surprised at ______.

A) how different the foreign customs are B) how the foreign customs are different

C) how different are the foreign customs D) how are the foreign customs different

44. - Sorry I'm late, but the bus broke down.

- ______

A) Don't say that. B) Of course. C) That's all fight D) Congratulations.

45. - Would you like to join us in the picnic?

- ______

A) Not at all. B) I don't think so.

C) I'd like to, but I can't. D) It's very kind of you.

III. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once. (将下列单词或词组填入空格。每空限填一词,每词只能填一次) (共8分)

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

the USA, trains capuchin monkeys to be helpers for people in wheelchairs who cannot move their arms or legs. More than 20 years ago, Dr. M. J. Willard thought that a monkey might be able to help with some 46 housework. She was right. Monkeys can 47 be trained to help people, they are also wonderful partners.

Capuchin monkeys are found in the wild in South Central America. They are about the 48 of a small cat and can live to be nearly 40 years old. They are very clever. They are also known for being friendly

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

Everyday tasks, like turning on a light, putting something in the fridge, or pressing "play" on a CD player, can be difficult for someone who can not use his or her arms and legs. Capuchin monkeys can easily perform these tasks. This allows their owners more 50 . They can do things on their own and can live 51 . Helping Hands matches people with disabilities to monkeys who can help them. But the close 52 between the monkeys and their owners happen all on their own. The monkeys and their owners become friends and learn to depend on each other. Some owners say the monkeys are almost like children to them. The monkeys can be naughty(调皮的) and sometimes like to play tricks on their owners. This is especially true of young monkeys. Mostly, they like to 53 their owners. They like the sweets they receive when they do a good job, and they like to be praised.

IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子) (共8分)

54. Children should get into a good habit of brushing their __________ at least twice a day. (tooth)

55. Emily left her parents and came to teach in China in her late __________. (twenty)

56. The school is planning to __________ some parents to share their success stories with the students.

(invitation)

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

57. It's __________ dangerous to tell your personal information to a stranger online. (extreme)

58. Some runners quit(退出) the marathon because they thought it was __________ to run in the haze.

(harm)

59. Dan's neighbor is from __________ and the family has 3 lovely children. (German)

60. It is no __________ teaching the 3-year-old child that much. He can't understand at all. (useful)

61. To add __________, some comic strips appear in different frame sizes. (various).

V. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。每空格限填一词) (共14分)

62. There are many unusual inventions on show in that exhibition. (改为反意疑问句)

There are many unusual inventions on show in that exhibition, __________ __________?

63. A Dutch artist Florentijin Hofman designed the famous big yellow rubber duck. (改为被动语态)

The famous big yellow rubber duck __________ __________ by a Dutch artist Florentijin Hofman.

64. Ken said to them, "You should ask the teacher for help." (合并两句为简单句)

Ken advised them __________ __________ the teacher for help.

65. The restaurant around the corner used to be Tom's favourite. ( 对划线部分提问)

__________ restaurant __________ Tom's favourite?

66. I won't start the car unless you put on your seat belt. (保持句意基本不变)

I won't start the car __________ you __________ put on your seat belt.

67. Jeff took the vase out of the safe very carefully in order not to break it. (保持句意基本不变)

Jeff took the vase out of the safe with __________ __________ in order not to break it.

68. left, the lights, he, in a hurry, and, the office, turned off (连词成句)

____________________________________________________________________________

Part 3 Reading and Writing

(第三部分读与写)

IX. Reading Comprehension (阅读理解):(共50分)

The popular Disneyland has some deep, dark, and sometimes amusing secrets that you probably don't know. Read on to learn them.

General Main Street

By using a special method of construction Disneyland created an effect that you don't notice until your tired family leaves the park. The next time you enter Disneyland, write the distance that you have to travel to get to the “Partners” statue (雕像). Then look at the exit of the park from the statue. That’s correct. The distance appears to be shorter entering the park than going out. The purpose was to keep guests from wanting to take the long walk out.

Birthday fun

If you visit Disneyland on your birthday, be sure to tell the person at the gate that it’s your big day. You will be sent to City Hall where you will be given a special gift by cast members, letting everyone know it’s your birthday. You may also be able to get special items from other cast members throughout the park, so it’s certainly worth a try!

The music never stops

Visitors like the music and sounds in the park. Did you know that the music never stops at the park? Even when the park is closed, the music and sounds are kept on going. Some believes it costs too much for Disney to Keeping turning off the music and then restarting it each day. But the truth is that it helps some workers clean up after 2 a.m.!

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

Club 33

Club 33 is the only place in Disney that provides guests with alcoholic beverages(酒精饮料). Club 33 members and their guests get free entrance so long as they have a meal at Club 33 on the day of their visits.

69. There are ______ amusing secrets about Disneyland mentioned in this passage.

A) two B) three C) four D) five

70. ______ makes the distance going out of the park seem to be longer.

A) The "Partners" statue B) The gate of the park

C) The construction along the street D) The music in the park

71. If you tell the staff it's your birthday, you will ______.

A) get free entrance to Disneyland B) be given a special gift at the City Hall

C) be taken to Club 33 and have a meal D) let everyone in the park know your name

72. The music never stops at the park because ______.

A) visitors like the music and the sounds very much

B) it's difficult to shut off the music and the sounds

C) Disneyland has to pay a lot to restart the music every day

D) it may keep some late night workers awake and full of energy

73. According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A) You won't have fun on your birthday unless you tell the person at the gate.

B) Club 33 members may go into the park for free the same day they have a meal there.

C) The Disneyland Park is open to the visitors all day and all night.

D) The effect that Disneyland creates in Main Street is to keep visitors from leaving.

74. The purpose of this passage is to ______.

A) let the readers know the dark side of Disneyland Park

B) help the readers better enjoy their visits in Disneyland Park

C) encourage the readers to go to visit Disneyland Park

D) make the readers be aware of the importance of Disneyland Park

B. Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)(12

分)

If you are reading this article, you are probably trying to read it quickly. You have been taught to skim and scan, to look for key words so as to understand the main idea of the article and the important points in the article.

Skimming and scanning is a good method when you don't have enough 75 , such as when you are taking an exam, but, today, many people skim and scan everything and they have lost the ability to enjoy reading.

In response to this, something called the "slow reading movement" has become popular. The idea is that people should 76 their computers and mobile phones for half an hour or forty-five minutes each day and enjoy the pleasure of reading a good book---slowly and quietly!

Researchers have found that reading slowly, especially books of fiction, helps people relax and think about what they are reading. It also helps people get to understand the characters' emotions andto see the world 77 the characters' eyes.

Reading, of course, isn't easy. You have to sit still for one thing. And it can seem 78 when compared to the excitement of playing video games. But, for me, reading has always been a pleasure in my life. From the age of ten, when I got my first library card, I've enjoyed the company (陪伴) of heroes, of evil criminal and clever detectives, of thousands of interesting people I would have never met 79 . Reading provided me with escape, but it also enabled me to understand the world around me. It was an education

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

in a classroom that had no walls.

In your classroom, you have learned to read "fast." 80 , outside of the classroom, you should try to learn to read "slow." You may be surprised at how much you enjoy it.

75. A) confidence B) time C) memory D) support

76. A) care for B) deal with C) turn off D) take out

77. A) through B) with C) into D) around\

78. A) strange B) interesting C) boring D) attractive

79. A) in the book B) on the Internet C) at school D) in real life

80. A) For example B) Finally C) However D) What's more

C) Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容

通顺,每空格限填一词,首字母已给):(14分)

In March of 1999, Edie and Sarah began hiking(徒步旅行) the Appalachian Trail in Georgia. Sarah was a teacher, she and Edie thought their hike would be an interesting learning experience for students. Before they set off, they visited classrooms for two weeks. Students had the chance to try on a bag to see how much w 81 Sarah and Edie would be carrying during the trip. Students were also able to ask Sarah and Edie questions about the trail. Sarah and Edie planned to post photos and diaries on the Internet during the trip so that the students would be able to check on their p 82 .

Before they left, Sarah and Edie packed 18 boxes with things they need like biscuits, noodles, peanut butter, and dried fruits and vegetables. Their parents would mail the boxes to small towns

a 83 the trail so Sarah and Edie could pick them up wherever they go. That way, Sarah and Edie did not have to carry all their supplies (补给) with them from the beginning of the trip.

Sarah and Edie met plenty of friendly hikers during their trip. People who are hiking the Appalachian Trail often create "trail names" for t 84 and their friends. That explains why Sarah and Edie met hikers with names like "Cold Feet" and "Baked Beans"!

There are many shelters. Hikers can stay there overnight, especially in times of bad weather. There are also books called Registers(签到本) at many of the shelters. Hikers can sign the books and leave n 85 for friends they have made, giving them some information or just saying "Hi".

Sarah and Edie met with all kinds of weather on their hike. They had days of beautiful clear weather, but they also hiked through rainstorms. S 86 the weather was so hot that they had to drink a lot of water.

When Sarah and Edie were in Virginia, there was a forest fire. They had to wait until it was

c 87 safe to go on. Because of a fire in Shenandoah National Forest, they misse

d a 45-mil

e o

f the hike. Later in their trip, Sarah and Edie had to ask someone to drive them back there so they would not miss a single mile of the AT!

Four and a half months after they began the hike in Georgia, Sarah and Edie finally succeeded at Mount Katahdin in Maine.

D.Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)(12分)

I'd always dreamed of visiting Africa, ever since I read my first Tarzan(人猿泰山)comic as a child. Finally, in 2004, to celebrate my 60th birthday, I went to Tanzania to experience a safari(东非游猎) and climb Mount Kilimanjaro, the highest mountain in Africa. Seated next to me on the flight was Tanzania's Minister of Water and Wildlife Development. We talked for thousands of miles, and he arranged me to visit a school. When I arrived at the school, I was shocked. The dirt floors turned into mud during the rainy season, and the walls couldn't keep out the heat, cold or bugs(小昆虫). The school was in need of all material goods.

It broke my heart that these children had to try hard to survive, so I asked the headmaster what it would cost to feed them. As little as 20 cents per child per day, he told me. Immediately I got home, I

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

founded (成立)Kids of Kilimanjaro. Since then we've grown to provide hot lunches for nearly 13,000 school children in Tanzania every day. The free lunch program has solved an essential problem the children face.

I know a good education could really make a difference in these children's lives. My parents always told me the importance of education. I paid my own way through college in Tokyo by teaching English to students and business people. After attending university I moved to San Francisco, when I was 25 years old. In 1978 I realized my American dream when I founded my own company. My success all started with a good education.

It's amazing that something as simple as a hot lunch can change so many lives. Giving young people a better, healthier life can encourage them to go all the way through college and lead a change in their country.

88. How old was the writer when he went to Tanzania for the first time? (1’)

_____________________________________________________________________

89. What made the writer shocked, the poor condition of the school or the poor children? (2’ )

_____________________________________________________________________

90. How much would it cost to feed one child a day? (2’)

_____________________________________________________________________

91. How does Kids of Kilimanjaro help the school children in Tanzania? (2’)

_____________________________________________________________________

92. Why did the writer found Kids of Kilimanjaro to help the children in Tanzania? (2’)

_____________________________________________________________________

93. What may probably the writer's purpose of writing this passage? (3’)

He __________________________________________________________________

VII. Writing: ( 20分)

94. Suppose you are on an educational visit in a foreign country and are asked to make a brief introduction. Write a passage in at least 60 words to introduce yourself and probably your school (ABC school) or your country, so you can leave people a deep impression. (假设你正在国外参加教育交流访问活动,你需要做—个简短的,让人印象深刻的自我介绍,请写一篇至少60个词的发言稿介绍—下你自己(Danny)或者你的国家和学校(ABC School)。(标点符号不占格)

(注意:短文中不得出现任何人名、校名及其它相关信息,否则不予评分。你的名字请用Danny代替,学校名请用ABC School代替。)

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

徐汇区2015届初三英语期末试卷(二)

听力原文和参考答案

Part 1

A.

1. Tim didn't do well in the exam and he was so afraid to take the school report back home. (E)

2. Giving the seats to the old on buses is what the young should learn to do. (F)

3. Trained dogs can do a lot to help the blind people and make their life much easier. (A)

4. How relaxing and enjoyable it is to take a hot bath after a long firing day. (C)

5. The magic show was amazing: It was surprising to see a bird coming out of an empty hat. (G)

6. Jack felt so proud to be asked to mad his story in front of the whole class. (H)

B.

7. M: When will we leave for the exhibition tomorrow?

W: We'll meet at the school gate at 7:00 and the bus will leave at 7:15.

Q: When will the bus leave? (C)

8. M: Hey, Amy! You know, Sally has a very clever sister.

W: Yeah. I know!" Tina can speak 3 different languages. She is only 6 years old. Can you believe that? Q: Who is very clever? (B)

9. W: Would you like to try some iced coffee? It's our customer's best choice.

M: No, thanks. Just a cup of tea, please.

Q: What would the man like to drink? (D)

10. M: I can't find the key to the car. I am afraid we have to take the bus to work today.

W: I'd rather take the underground. It's much faster.

Q: How will the woman probably go to work today? (B)

11. W: Look at John's timetable. He has got so many things to do after work every night.

M: Teach computer every Monday and Thursday, do volunteer work every Tuesday and Friday and study French every weekend. No wonder he seems so busy.

Q: How often does John do volunteer work? (C)

12. W: I am going to London this winter holiday. I can't wait to: go to the British Museum and take a city

tour on the famous red double-decker bus.

M: Why not watch a football match? It's more exciting. And probably you should know that the weather in England sometimes can be changeable.

Q: What are the two speakers talking about? (A)

13. W: I don't like to cook dinner. Shall we eat out?

M: OK, what about the Japanese restaurant near our home?

W: I don't like the food there. I prefer the Italian restaurant next to it.

Q: Where does the woman like to have dinner? (D)

14. W: Everybody says that Professor Taylor's class is wonderful. Does he have some magic power?

M: Don't you know that he never does a lot of talking or asks his students to do a lot of exercises?

Students work on i-pads by themselves. We all like the way he teaches.

Q: Why do students like Professor Taylor's class? (D)

C.

I have a love-hate feeling with 8 o'clock classes. I like to get started that early, but most students don't. They usually came in late and looked sleepy at that hour.

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

One day I was really angry at it. I was excited about the history lesson, but no one else seemed to be. I wrote things on the blackboard. I moved around the classroom. I told stories. I tried my best to make the class interesting. It was useless. Their looks didn't seem to change. I became so disappointed and even forgot to keep time. I was going to talk more when I looked down at my watch. It was already two minutes past the end of class. So I just ended suddenly and soon the students began to pick up their schoolbags and rushed out of the door on their way to another class.

While I was watching them leaving, I put away my own books and notes. I was tired and a bit sad. I had tried hard to put everything I knew into that class but it had not seemed to work. Then, as I started across the hall back to my office, a student named Randy came out of the back door of the classroom and caught up with me.

With his eyes shining, Randy said, "This is the first time I've not wanted a college class to end." After hearing his words, all my tiredness lifted. I had done better than I thought. I don't know if Randy will ever understand how much he did for me that day.

(A B B A B A)

D.

In this week's Students around the World, Young Min Kim interviews an American university student, Lisa Conroy.

M: Thanks for talking with me today, Lisa. Tell us a little about yourself.

W: Well, I am twenty-one, and I am a junior at a university in Chicago.

M: How are you paying for your college education?

W: The cost for every term are almost $15,000. At the start of each term my parents pay the $10,000. I also get $2,000 from my college. I have to earn the rest by myself.

M: How do you do that?

W: I have a part-.time job at a hotel. I work about twenty hours a week, and then earn $400.

M: how do you spend that money?

W: It helps to pay for my meals at college and also things like my mobile phone, books, transportation, and clothes.

M: You don't have much money for fun, do you?

W: That's true! My mother told me to have a good plan, so I don't have to borrow. I hardly ever go to the movies.

M: How else do you save money?

W: I don't go to restaurants. I cook with my roommates so it's cheaper to eat. I try to walk or ride my bike to college. Oh, and you can find some very cheap and nice clothes in second-hand shops. I buy a lot of my clothes there.

M: Thank you for sharing with us the way you manage your money.

(21. a university 22.by herself 23.pay for 24. hardly ever 25. cheap...nice)

Part II

26. B 27. B 28. C 29. A 30. C 31. C 32. D 33. B 34. C 35. B

36. A 37. D 38. A 39. C 40. D 41. C 42. B 43. A 44. C 45. C

46. D 47. E 48. B 49. A 50. C 51. D 52. E 53. A

54. teeth 55. twenties 56. length 57. extremely

58. harmful 59. Germany 60. use 61. variety

62. aren't there 63. was designed 64. to ask 65. Which...was

66. if... don't 67. great care

68. He turned off the lights and left the office in a hurry.

上海市2015徐汇区中考英语一模试卷(含答案)

Part III

(A) 69. C 70. C 71. B 72. D 73. C 74. B

(B) 75. B 76. C 77. A 78. C 79. D 80. C

(C) 81. weight 82. progress 83.along 84. themselves

85.notes 86. Sometimes 87. completely

(D) 88. He was sixty years old. / He was 60 years old. / 60 years old.

89. The poor condition of the school.

90. 20 cents. / It would cost 20 cents.

91. By providing them hot lunches.

/ By founding Kids of Kilimanjaro and providing them hot lunches.

92. Because he believes that a good education could really make a difference in these children's lives.

/ Because he wanted to raise money to help the children in Tanzania.

93. He may probably want more people to know that something as simple as a nutritious lunch can

change so many lives and he would like more people to do something to help children in need. VII. 94. 略。