文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 第16周 必修2 Unit 3 Computers1-试题君之周末培优君2017-2018学年高一英语 含解析 精品

第16周 必修2 Unit 3 Computers1-试题君之周末培优君2017-2018学年高一英语 含解析 精品

第16周 必修2 Unit 3 Computers1-试题君之周末培优君2017-2018学年高一英语 含解析 精品

(测试时间:40分钟,总分:70分)

班级:____________ 姓名:____________ 座号:____________ 得分:____________

I. 单句语法填空(每小题1分,满分8分)

1. The ________ (develop) of the information technology was the greatest advance of the 20th century.

2. If you want to know about the hotel, you can call the _______ (operate) to find out the information.

3. The boy is very clever and he shows high ________ (intelligent) in study.

4. ________ (real) is not the way you wish things to be but the way they actually are.

5. Bob is ________ (total) different from his father, who is very tall.

6. They agreed to accept my ________ (apply) for joining their team.

7. His success in business brought ________ (happy) to his parents.

8. We will make a ________ (person) visit to the student’s home.

【参考答案】

1. development

2. operator

3. intelligence

4. Reality

5. totally

6. application

7. happiness 8. personal

II. 在下列各句空格处填入适当的介词(每小题1分,满分6分)

1. ____________ that time it was considered to be impossible____________ man to walk on the moon.

2. From then ____________, I became more and more interested____________ computer.

3. ____________time going, the river grew gradually____________ length and width.

4. ____________the 1970s, computers have been used____________ offices and homes.

5. Look! The robot looks____________ a real human!

6. My father was____________ the city basketball team.

【参考答案】

1. At; for

2. on; in

3. With; in

4. Since; in

5. like

6. on

III. 选词填空(每小题1分,满分8分)

in common go by deal with in a way make up with the help of after

all

watch over

1. There should be a lifeguard to ________ you at all times.

2. Only then did they discover quite how much ________ they really had.

3. He ________ his mind not to stay there any longer.

4. ________, they are natural gene delivery vehicles.

5. As a fireman, he must be ready to________ the emergency.

6. The old man walked across the road slowly ________of a boy.

7. ________, that’s what Father’s Day is all about.

8. All will ________, and the future will be more wonderful.

【参考答案】

1. watch over

2. in common

3. made up

4. In a way

5. deal with

6. with the help of

7. After all 8. go by

III. 阅读理解(每小题2分,满分18分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

Many years ago, when I was in high school and working weekends to pay for the extras that my folks couldn’t really afford, I lost my wallet.zx.x.k

My old car needed putting gas in the back. I prepaid and then put my wallet on the bumper(保险杠), and drove off. I hadn’t even had time to miss it when my phone rang and a man asked me

if I had lost my wallet. I checked my wallet and to my surprise, I didn’t find it. He asked me to tell him how much money was in it. He then told me where to pick up my wallet.

As I pulled into his driveway, I noticed his handicapped van (残疾人车) and the ramp (斜坡) going up to the house. I was thinking that there was no way this man easily got out of his van and got my wallet off the street. He had to pull over, get in his wheelchair, lower the lift, and then pick it up. I was just surprised. I felt grateful.

I knocked on the door and he told me to come in. I thanked him like 10 times for finding my wallet. I was stuck, though. While I didn’t want to insult him by offering money, I really felt like offering something. So I asked him if there was anything I could do to repay his kindness, and he said, "Just pass it on." I said I would be certain to do that. I was raised to be honest in any circumstance (状况) and I would have done so, without promising this fellow I would, but

I wanted to repay his kindness, so I willingly promised I would.

1. Where did the writer lose his wallet?

A. At the shop.

B. At the gas station.

C. At the hospital.

D. At the garage.

2. We can know the man who picked up the wallet can’t ____________ freely.

A. walk

B. hear

C. eat

D. drink

3. What did the man ask the writer to do?

A. He asked the writer to be careful.

B. He asked the writer to pass his kindness on.

C. He asked the writer to repay his kindness.

D. He asked the writer to be honest.

4. What can we learn from the man’s action?

A. Where there is a will, there’s a way.

B. A friend in need is a friend indeed.

C. Good is rewarded with good.

D. Help others, but not ask for anything.

5. Which of the following can best describe the man who picked up the writer’s wallet?

A. Loyal.

B. Honest.

C. Noble.

D. Promising.

【参考答案】

第16周 必修2 Unit 3 Computers1-试题君之周末培优君2017-2018学年高一英语 含解析 精品

1. B 【解析】细节理解题。根据第二段中的"My old car needed putting gas in the back. I prepaid

and then put my wallet on the bumper(保险杠), and drove off"可知,作者是在加油的时候丢的钱包。

2. A 【解析】推理判断题。根据第三段中的"He had to pull over, get in his wheelchair"可知,

这个人坐着轮椅,所以应该是行动不便。

3. B 【解析】细节理解题。根据最后一段中的"I asked him if there was anything I could do to repay

his kindness, and he said, ‘Just pass it on.’"可知,那个人让作者把善良传递下去。

4. D 【解析】推理判断题。本文主要讲了作者在给自己的旧车加油的时候,不小心丢了钱包,一位残疾

人捡到了他的钱包,并打电话让作者去认领,残疾人不求回报,只让作者把善良传递下去,帮助了别人却不求回报。故选D项。

5. C 【解析】推理判断题。由文章对这位好心人的善举的描述可知,他的行为是高尚的,由此可知选C 项。

B

Most Americans believe there are unspoken rules about mobile phone etiquette (礼节), according to an online poll.

It may not seem like it when commuters are shouting down their cellphones to the dismay (冒犯) of other passengers, but most Americans believe there are unspoken rules about mobile phone etiquette. Checking emails, sending text messages and making telephone calls while in the company of others are rude.

But most people questioned in an online poll said they would not be offended if they received an electronic thank you, instead of a written note, and 75 percent had no objections to anyone using laptops and cellphones in the bathroom.

"Etiquette is first a question of awareness," said etiquette expert Anna Post. But she described the results of the Harris Interactive poll commissioned by Intel as "pretty surprising statistics". Sixty-two percent of the 2,625 adults who took part in the survey agreed that