文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 【精品】初二英语期末试题摸底

【精品】初二英语期末试题摸底

北京育才苑通九校区英语摸底测试

(时间90分钟)姓名__________

第一部分知识综合应用(45分)

一、单项填空。(共22.5分,每小题 1.5分)

从下列各题所给的四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

16. Would you like _________ the Baseball Club?

A. joining

B. to join

C. join

D. joins

17. —_________ do you surf the Internet?

—About twice a week.

A. How long

B. How much

C. How often

D. How many

18. Alice _________ a wonderful movie on TV at eight o’clock yesterday evening.

A. watches

B. is watching

C. watched

D. was watching

19. I feel like _________ right now. Shall we go together?

A. to go to fish

B. to go fishing

C. going to fish

D. going fishing

20. What _________ your brother going to _________ when he grows up?

A. is, be

B. are, be

C. is, are

D. are, is

21. How about _________ a pizza for lunch?

A. have

B. having

C. has

D. had

22. He _________ the keyboard and the violin when he was six.

A. were playing

B. is playing

C. could play

D. can play

23. Which is _________, New Y ork ________ Toronto?

A. big, and

B. big, or

C. bigger, and

D. bigger, or

24. The beach _________ very clean and quiet in the past.

A. used to do

B. used to be

C. is getting

D. is going to be

25. The northern part of China is _________ the southern part.

A. much drier than

B. more drier than

C. much dry than

D. as drier as

26. They were making a big mistake but _________ realized that.

A. anybody

B. somebody

C. nobody

D. everybody

27. What is the country famous _________?

A. in

B. for

C. at

D. of

28. Uncle Sam is not _________ to work with young children.

A. patient much

B. much patient

C. patient enough

D. enough patient

29. —What do you think of your new English teacher?

—I think she ________ quite friendly.

A. looks

B. feels

C. works

D. sees

30. What do people usually do _________ Christmas Eve?

A. in

B. on

C. at

D. of

二、完形填空。(共15分,每小题 1.5分)

通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项中,选择能填入相应空白处的最佳选项。

Jimmy is good at drawing cartoons. Do you know his book A Fish with a Smile?

In the book, there 31 a man. He is lonely. When he walks 32 a pet shop, he sees a lovely fish. The fish always smiles at him. He buys the fish and 33 her home. The man looks 34 the fish very well. He puts the fish

35 to him when he is reading, watching TV, taking a bath, and so on.

One night, the man has a dream. He and the fish go 36 in the sea. They are happy. Suddenly, the man finds that

he is in a glass ball underwater. He 37 get out. How can he be free?

38 the man wakes up, he looks at the fish again. Is this fish 39 smiling at him? She is not free in his home.

Then the man puts the fish into the sea!

The story 40 us: If you love something, let it be free!

31. A. has B. is C. does D. goes

32. A. on B. over C. for D. by

33. A. brings B. cooks C. gets D. makes

34. A. at B. for C. after D. up

35. A. open B. close C. far D. deep

36. A. running B. skiing C. skating D. swimming

37. A. mustn’t B. don’t C. can’t D. needn’t

38. A. When B. What C. Why D. Who

39. A. quietly B. really C. slowly D. clearly

40. A. says B. speaks C. tells D. talks

三、阅读理解。(共25分,每小题 2.5分)

阅读下面三篇短文,根据短文内容从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

(A)

People in the US don’t often invite others to their homes. When they invite you to come to their house, they really hope

you can go to their house. This is differe nt from that in China. People in China often say “Welcome to my house.” When they say goodbye to each other. It’s only a greeting.

In the US, if you’d like to invite others to your house, you should tell them one or two weeks ahead. If someone invites

you and you’d love to go there, you must ask the time, place clearly and then you should arrive at the time or in five or ten

minutes after that time.

In the US, when you are invited to a birthday party, you may take a little present with you, like flowers or a card. These

presents are usually not very expensive, but they can make the owners (people who have the house) happy. When the owner

gets it, he often opens it and shows thanks to you.

41. People _________ don’t often invite others to their homes.

A. in the world

B. in the UK

C. in America

D. in China

42. In the US, if you invite someone to your house, you must tell him _________.

A. one or two weeks after he arrives

B. one or two weeks before he arrives

C. one or two days after he arrives

D. one or two days before he arrives

43. The underlined word “owner” means the _________ of the house.

A. host

B. guest

C. visitor

D. servant

(B)

Uncle Henry and Aunt May went on a vacation to Alaska. Mom, Dad and I went to visit them when they got back, and

they showed us the video they made there.

The video told the story of how they left home and flew to the west coast. The video showed us lots of clouds that you

could see out of the window of the plane. When they got to the coast, they were glad to get on a big ship.

When they got on the big ship, they sailed up the coast of Canada to Alaska. The video had lots of pictures of Aunt

May with ice and snow, Aunt May with water, Aunt May in the front of the ship, and Aunt May with other people.

One exciting part was when they came close to a kind of waterfall, it ran into the sea. They came up close and one of

the travelers leaned himself against the front of the ship and tried to catch some of the water in a cup. We all wonder whether he would fall into the ocean before he got the water. He didn’t.

Other exciting parts were when they saw a seal sleeping on an iceberg, and when Aunt May tripped over a piece of

rope and almost fell over. Uncle Henry kept saying, “Are you all right, dear?”

44. Who went on a vacation to Alaska?

A. Mom, Dad and I.

B. Mom and Dad.

C. Uncle Henry and Aunt May.

D. Uncle Henry.

45. How many exciting parts are there in this passage?

A. One.

B. Two.

C. Three.

D. Four.

46. Why can you know clearly about Uncle Henry’s vacation?

A. Because you went with Uncle Henry.

B. Because you have been there before.

C. Because you planned this vacation.

D. Because you watched Uncle Henry’s video.

(C)

A study has found that 51 percent of high school students and 37 percent of adults have some hearing problems.

What could be the cause? Kids and teens are listening to MP3 music players, such as iPods, louder and longer. These

players can play music as loud as a jet engine.

The study also showed that 28 percent of high school students and 26 percent of adults make their TVs louder than

they used to. 29 percent of students say “What?” or “Huh?” during conversations. 17 percent of students and 1 adults said they had heard ringing in their ears.

Many adults said they listened to their music players between one and four hours, or even longer, at a time. 59 percent

of students said that they liked to listen to music at a high volume (sound, voice), and 34 percent of adults did too.

know more about these players than their parents, but they don’t understand how harmful they can be to their hearing,

a hearing expert.

How can you protect your hearing? Experts say that people should turn the volume down and listen to music less. They

also suggest changing from earphones, like the ones often used with iPods, sending sound directly into the ears to headphones. However, headphones that cover the ears allow the sound to spread out.

47. Why do so many people have hearing problems?

A. Because they buy MP3.

B. Because they listen to MP3 louder.

C. Because they listen to MP3 longer.

D. Because they listen to MP3 louder and longer.

48. Which one is True?

A. Adults like a higher volume than students.

B. Students like a higher volume than adults.

C. Kids know more about hearing than their parents.

D. Parents know more about these players than their kids.

49. What is the meaning when some students say “What?” or “Huh?” during conversations?

A. They get angry with the speaker.

B. They understand the speaker quite well.

C. They can’t clearly hear what the speaker says.

D. They want the speaker to stop talking.

50. How can you protect your hearing?

A. Turn the volume down and listen to music less.

B. Turn the volume up and listen to music more.

C. Turn the volume down and listen to music more.

D. Turn the volume up and listen to music less.

第II卷(非机读卷35分)

四、完成句子。(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

1. 上星期日在她的生日聚会上,他们都玩得非常痛快。

All of them ________________________ at her birthday party last Sunday.

2. 这周三下午我们老师要组织一次足球比赛。

Our teacher ________________________________ this Wednesday afternoon.

3. 中国的人口比澳大利亚人口多得多。

The total population of China ______________________________ of Australia.

4. 他太小,还不能照顾自己。

He is ______________________ himself.

5. 是上课的时间了,请做好准备!

_________________ for class. _____________________________, please!

五、口语交际。(共7.5分,每小题 1.5分)

从方框中选择恰当的句子补全对话。在横线上写出所选择的字母序号。

A: you read the newspaper every day

B: I’ll try it

C: you should read a good book for a change

D: life is always the same every day

E: Welcome to our programme

W: Hello, this is “The Help Line.”

M: Hello, this is Steve speaking.

W: Hi, Steve. ________________________. Can I help you?

(1)

M: Well…

W: Go ahead, Steve. What’s your problem?

ing.

M: Well, ____________________. It’s so bor

(2)

W: Yes, go on.

M: I get up in the morning, read the newspaper, drive to work, come back home, watch TV and go to bed.

W: Did you say ______________________?

(3)

M: Yes, I did.

W: Hmm… do you ever read books?

M: No, I never read any books.

W: Well, perhaps _______________________. Y ou don’t have to read every day, just

(4)

sometimes, say, two or three times a week at the beginning. Books can help you see life

in a different way.

M: I agree. _____________________.

(5)

六、阅读与表达。(共10分,每小题2分)

阅读短文,根据其内容回答问题。

Everybody wants to be healthy. Everybody knows food is very important. There are many healthy foods. Y ou can have

more bananas, apples, oranges, tomatoes and lettuce beca use fruits and vegetables are good for you. Don’t eat too mu chocolate. And don’t eat too much junk food, like hamburgers, French fries and fried chicken. They are not good for you. Healthy food can make you strong and happy. And they can make you clever and work better. Remember there is a saying,

“An apple a day keeps the doctor away.” Sports can also help you keep healthy. Get up early and do some sports every Don’t be lazy. Y o u will be healthy and happy.

1. What are healthy foods?

____________________________________________________

2. Do you know what kind of food is junk food?

____________________________________________________

3. Why are healthy foods good for you?

____________________________________________________

4. What does th e saying “An apple a day keeps the doctor away.” mean?

____________________________________________________

5. How can you keep healthy?

____________________________________________________

七、书面表达。(共10分)

新年即将来临,英语老师要求你准备一份发言稿,用你以前的所见所闻,向全班同学描述中国的传统节日及风

俗,并说明今年准备怎样庆祝新年。

主要内容包括:

1、介绍我国新年概况。

2、去年是怎样度过的?

3、今年计划如何庆祝?

要求:语言通顺准确,表意连贯完整,文字不少于60词。

以下提示词语仅供参考:festival, get together, couplets, red packets, dumplings

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

【试题答案】

第I卷(选择题共65分)

知识综合运用(45分)

一、单项填空。(共15分,每小题1分)

16. B 17. C 18. D 19. D 20. A

21. B 22. C 23. D 24. B 25. A

26. C 27. B 28. C 29. A 30. B

二、完形填空。(共10分,每小题1分)

31. B 32. D 33. A 34. C 35. B

36. D 37. C 38. A 39. B 40. C

三、阅读理解。(共20分,每小题2分)

(A)41. C 42. B 43. A

(B)44. C 45. C 46. D

(C)47. D 48. B 49. C 50. A

第II卷(非选择题共35分)

四、完成句子。(共10分,每小题2分)

1. All of them enjoyed themselves very much/ had a very good time at her birthday party last Sunday.

2. Our teacher is going to organize/ is organizing a football game this Wednesday afternoon.

3. The total population of China is much larger than the population/ that of Australia.

4. He is too young to look after/ take care of himself.

5. It’s time for class. Get ready, please!

五、口语交际。(共5分,每小题1分)

(1)E (2)D (3)A (4)C (5)B

W: Hello, this is “The Help Line.”

M: Hello, this is Steve speaking.

W: Hi, Steve. Welcome to our programme. Can I help you?

(1)

M: Well…

W: Go ahead, Steve. What’s your problem?

M: Well, life is always the same every day. It’s so boring.

(2)

W: Yes, go on.

M: I get up in the morning, read the newspaper, drive to work, come back home, watch TV and go to bed.

W: Did you say you read the newspaper every day?

(3)

M: Yes, I did.

W: Hmm… do you ever read books?

M: No, I never read any books.

W: Well, perhaps you should read a good book for a change. You don’t have to read every

(4)

day, just sometimes, say, two or three times a week at the beginning. Books can help you see life in a different way.

M: I agree. I’ll try it.

(5)

六、阅读与表达。(共10分,每小题2分)

1. Fruits and vegetables.

2. Yes, I do.

3. Because they make you strong and happy./ clever and work better.

4. Fruit is good for your health/ Eat an apple every day and you’ll be healthy./ you don’t need to see th

5. Eat healthy foods and do some sports.

七、书面表达。(共10分)

书面表达各档次的给分标准:

第一档(10—9分)

能写明全部要点,符合题目要求,表达清楚,语言基本无误。

第二档(8—7分)

能写明大部分要点,基本符合题目要求,表达基本清楚,语言有少量错误,但仍能达意,行文基本连贯。

第三档(6—4分)

基本符合题目要求,表达欠清楚,语言有较多错误,但尚能达意。

第四档(3—0分)

能写出一两个要点,表达不清楚,只照抄或拼凑词语。

One possible version:

New Y ear is the most important festival of the year in China. It’s a time when all the family members get together. People usually clean their house from top to bottom. Many people write out the Spring Festival couplets to hang on the door. Everybody wears new clothes on the first day of the New Year. Last year I spent the Chinese New Year with my grandparents. They gave me red packets of money. I wished them both a Happy New Y ear. Our family had a big meal on

New Y ear’s Eve. We ate special dumplings and cakes. Now we are preparing for the coming New Y e ar. My parents and I are

going to have a great time abroad. We’ll share the happiness with the people all over the world.

初二英语期末试题摸底
初二英语期末试题摸底_英语_初中教育_教育专区。北京育才苑通九校区英语摸底测试(...
初二英语期末试题
姓名 方林四中 2013---2014 学年度下学期期末考试 初二英语试题 班级...
2018人教版初二英语下学期期末考试试卷(含答案)
2017-2018 学年度下学期期末八年级考试题 英 语 座号 题号 一二三四五...
初二英语上学期期末考试试题
初二英语上学期期末考试试题_营销/活动策划_计划/解决方案_实用文档。初二英语上学期期末考试试题 I. 请从第 II 栏中找出第 I 栏各单词的英语解释。(5 分) I......
2018年初二英语期末考试题及答案
2018 年初二英语期末考试题及答案 1 一、听力理解(20 小题,每小题 1 ...
初二英语上学期期末考试试题
初二英语上学期期末考试试题_生产/经营管理_经管营销_专业资料。Unit 7 How do you make a banana milk shake 初二英语上学期期末考试试题 I. 请从第 II 栏中......
初二上学期英语期末考试试题及答案
2009-2010 学年上学期八年级期末模拟考试 英语试题 听力部分(共 20 ...
八年级下册英语期末考试卷(含答案)
吉水思源学校八年级下册英语期末考试卷第 I 卷 选择题 50 分 听力部分(共 ...
初二英语期末考试(附答案)
初二英语期末试卷(附答案) 听力部分(20 分) 笔试部分(100 分) 一....
初二英语期末考试试题
初二英语期末考试试题 初二英语 考试试题 点击文档标签,更多精品内容等你发现...
八年级英语期末考试试题及答案
黄冈市启黄中学 2008 年秋季八年级英语期末考试试题 命题:亢玉枝 周丽娜 校...
新人教版八年级下册英语期末试题(含答案)
二○一四年英语八年级下册期末教材版本:人教版 命题范围:1-8 单元 Secti...
人教版初二英语期末考试题完整版
人教版初二英语期末考 试题 HEN system office room 【HE...
(完整版)初二英语期末考试试题
初二英语期末考试试题班级___ 姓名___ 考号___ 卷 I 选择题(65 分...
初二英语上册期末试题及答案
初二英语上册期末试题及答案在初二英语期末考试的复习中,不止要做好初二英语知识点的复 习,还要做好初二英语期末试题的复习。以下是给你推荐的初二英语 上册期末......
最新人教版八年级英语期末考试题及答案
最新人教版八年级英语期末考试题及答案_英语_初中教育_教育专区。精品文档人教版八年级英语期末考试题及答案八年级上学期期末测试英语试卷 一、单项填空(共25小题,......
八年级英语期末模拟试题(含答案)
八年级英语期末模拟试题(含答案)_英语_初中教育_教育专区。一. 单项选择 (每...
【最新】人教版八年级英语期末考试试题及答案整理
【最新】人教版八年级英语期末考试试题及答案整理_英语_初中教育_教育专区。安徽省...
初二上学期英语期末考试试题及答案(打印版)》
2009-2010 学年上学期八年级期末模拟考试 英语试题听力部分(共 20 分...