文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 解析黑龙江省鹤岗市第一中学最新-最新学年高一上学期期中考试英语试题

解析黑龙江省鹤岗市第一中学最新-最新学年高一上学期期中考试英语试题

高一英语试卷

本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。

考试时间:100分钟满分:120分

Ⅰ卷(两部分,共70分)

第一部分:阅读理解(共20小题;每小题 2分,满分40分)

第一节(共15小题,每小题2分,共30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

A

The following is a timetable in Guangzhou Baiyun International Airport.

解析黑龙江省鹤岗市第一中学最新-最新学年高一上学期期中考试英语试题

1. If a man wants to take Flight 226 to London, which gate should he go to?

A. 23

B. 15

C. 12

D. 24

2. A man is at Gate 21. Where is he going?

A. Beijing

B. Tokyo

C. Moscow

D. New York

3. Now it is 12:35. A man is at Gate 23. Which airline does the plane he will take belong to?

A. CAAC

B. Pan American

C. Japan Airlines

D. British Airways

4. According to the timetable, we can see that the busiest gate is ____.

A. Gate18

B. Gate 20

C. Gate 21

D. Gate 15

【答案】1. C 2. B 3. D 4. A

【解析】

本文是广州白云国际机场的时刻表。

【1题详解】

细节理解题。根据图表所示,如果一个人想乘226次航班去伦敦,他应该去12登机口。故选C。

【2题详解】

细节理解题。根据图表所示,如果一个人在21登机口,说明他想去Tokyo。故选B。

【3题详解】

细节理解题。现在是12:35,一个男人在23号门。根据图表所示,他要乘坐的飞机是British Airways 航空公司的。故选D。

【4题详解】

推理判断题。根据图表所示,18号登机口有2次航班,其他登机口只有一次,故选A。

B

A man was going to open a shop selling hats. He wanted a good sign to put over his shop. He wrote:

JOHN BROWN HATTER

Makes and Sells Hats for Ready Money

The first friend gave him the advice tha t the word “hatter” wasn’t needed. So John crossed out the hatter. Then he came to another friend for advice. This friend said that it was not polite to say “for ready money”. So he crossed out “for ready money’.

The sign now said:

JOHN BROWN

Makes and Sells Hats

One day a friend was passing his shop. He saw this sign and said that when a man bought a hat, he didn’t ask who made it. So John crossed out “makes”.

But when another friend saw “John Brown sells hats”, he said “Of course you sell hats. No one thi nks you give them away.”

So, at last the sign read:

JOHN BROWN

5. “For ready money” means ____.

A. pay for the hat here when you buy it

B. if you buy the hat you can pay for it in a few days

C. hats here are only for the people with much money

D. the money for the hats must be ready now

6. How many friends gave John some advice on how to write the sign?

A. One

B. Two

C. Four

D. Three

7. ____ was crossed out first.

A. “For ready money”

B. “Hats”

C. ‘John Brown sells hats”

D. “Hatter”

8. This story tells us that ____.

A. it’s easy to sell hats

B. it isn’t possible to please everyone

C. sellers must please everyone

D. the man wanted to please nobody

【答案】5. A 6. C 7. D 8. B

【解析】

【分析】

本文是一篇记叙文。一个人打算开一家卖帽子的商店。他想要一块好招牌盖住他的商店。牌子的名字为:JOHN BROWN HATTER。在朋友们的建议下最后为:JOHN BROWN。

【5题详解】

词义理解题。ready money中,ready的本意是准备好了的,是个形容词,在这里修饰名词,故意思是现钱,现款,即在手上准备好了的钱,结合选项,即是在商店买帽子时可以支付的现钱,故选A。

【6题详解】

细节理解题。根据文章The first friend第一个朋友;another friend另外一个朋友;One day a friend was passing his shop一天,一个朋友路过他的商店;But when another friend saw但当另一个朋友

看到,即四个人,故选C。

【7题详解】

细节理解题。根据文章The first friend gave him the advice that the word"hatter"wasn't needed.So John crossed out the word"HATTER第一个朋友给了他建议,说"帽子"是不必要的。所以约翰划掉"帽子",故选D。

【8题详解】

主旨大意题。根据文章The first friend gave him the advice that the word"hatter"wasn't needed.So John crossed out the word"HATTER第一个朋友给了他建议,说"帽子"是不必要的;第二个朋友说This friend said that it was not polite to say"for ready money".这位朋友说,"准备好钱"是不礼貌的;第三个朋友说when a man bought a hat,he didn't care who made it当一个人买了一顶帽子,他不在乎是谁做的;第四个朋友说Of course you sell hats.No one thinks you give them away for free当然你卖帽子,没有人认为你免费送他们。说明了开店卖帽子的人的想法不能满足他的四个朋友的想法,不能取悦每个人,故选B。

【点睛】在细节考查题中有一类事实细节题。该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。此类题型一般分两种。第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。做此类试题一定要抓住事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。本题第2小题,根据文章The first friend第一个朋友;another friend另外一个朋友;One day a friend was passing his shop一天,一个朋友路过他的商店;But when another friend saw但当另一个朋友看到,即四个人,故选C。

C

Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they

can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I don’t agree with them.

Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources, we are short of others, for example, fresh water. It is reported that we will have no coal or oil to use in 100 years. So if we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move? Think about it. I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible.

In our everyday life, we can do many things to prevent waste from happening, for example, turn off the water taps(水龙头) when we finish washing, turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. Waste can be stopped one day, if we do our best.

9. From the passage, we know that some students often ______ in the school.

A. eat too much

B. don’t work hard

C. throw rubbish everywhere

D. waste things

10. Which is not mentioned in this passage?

A. Fresh water

B. Oil

C. Forest

D. Coal

11. Which is the best title of the passage?

A. Waste in the school

B. Stop wasting

C. School life

D. Rich Resources in China

【答案】9. D 10. C 11. B

【解析】

本文是一篇记叙文。文章提到了在学校中存在倒掉多余的食物,离开教室时忘记关灯等浪费行为,而浪费行为会给我们的未来带来很多问题,如没有足够的淡水、没和石油资源。因此在学校中我们要从随手关水龙头、随手关灯等小事开始杜绝浪费行为的发生。

【9题详解】

细节题。根据第一段内容可知在学校里学生们会扔掉多余的食物,离开教室时会忘记关灯,这些是学校里随处可见的浪费行为。故选D

【10题详解】

细节题。根据第二段第二句和第三句“we are short of(缺乏) others, for example, fresh water(淡水). It is reported that we will have no coal(煤)or oil to use in 100 years.”我们缺乏其他资源,例如,淡水。据报道100后我们将没有煤或石油可使用。提到了淡水、煤和油,没有提到森林。故选C。

【11题详解】

主旨题。阅读全文可知浪费会给我们打来很多问题,我们要从现在开始随手关水龙头,随手关灯,不浪费食物等来杜绝浪费行为的发生。故选B。

D

A girl had to usually face adversity(逆境). One day, she couldn't help complaining to her father about her life and how things were so hard for her. She didn’t know how she was going to make it and wanted to give up. She was tired of struggling. It seemed as one problem was solved a new one arose.

Her father, a chef, took her to the kitchen. He filled three pots with water and placed each on a high fire. Soon the pots came to a boil. In one he placed carrots, in the second he placed eggs, and in the last he placed ground coffee beans. He let them into the water and boil,

without saying a word.

The daughter waited impatiently, wondering what he was doing. In about twenty minutes he turned off the burners. He made the carrots out and placed them in a bowl. He pulled the eggs out and placed them in another bowl. Then he poured the coffee out and placed it in a cup. Turning to her, he asked, “What do you see?” “Carrots, eggs and coffee,” she replied.

He brought her closer and asked her to feel the carrots. She did and noted that they were soft. He then asked her to take an egg and break it. After pulling off the shell, she observed the hard-boiled egg. Finally, he asked her to sip the coffee. She smiled, as she tasted its rich aroma (香味). She humbly asked, “What does it mean, Father?”

He explained that each of them had faced the same hardship, boiling water, but each reacted differently. The carrot had been strong and hard. But after being subjected to the boiling water, it softened and became weak. The egg had been easily broken. Its thin outer shell had protected its liquid interior. But after going through the boiling water, its inside became hardened. The ground coffee beans were unique. After they were in the boiling water, they changed the water. “Which are you?” he asked his daughter. “When adversity knocks on your door, how do you respond? Are you a carrot, an egg, or a coffee bean?”

How about you, my friend? Are you the carrot that seems hard, but with pain and adversity you move back and become soft and lose your strength? Are you the egg, which starts off with a flexible heart? Were you a liquid spirit, but after a breakup, a divorce, or a layoff have you become hardened and stiff? Your shell looks the same, but are you bitter and tough with a stiff heart? Or are you like the coffee bean? The bean changes the hot water, the thing that is bringing the pain. When the water gets the hottest, it just tastes better. If you are

like the bean, when things are at their worst, you get better and make things better around you.

Ask yourself how you handle adversity. Are you a carrot, an egg, or a coffee bean?

12. The father took his daughter to the kitchen in order to ____________.

A. introduce her to a new kind of coffee

B. help her solve the problems she met

C. tell her how to deal with hardship

D. tell her what real life should be like

13. According to the passage, it is most likely that the father is ____________.

A. strict

B. patient

C. humorous

D. proud

14. The father used the boiled water to stand for _____________.

A. her daughter

B. their life

C. their family

D. the hardship

15. From the passage, we can infer that ________________.

A. people like carrots are easy to be defeated

B. people like eggs must have a willing heart

C. the carrot must be far harder than the egg

D. the egg should be stronger than the carrot

【答案】12. C 13. B 14. D 15. A

【解析】

【分析】

本文是一篇记叙文。一个女孩通常不得不面对逆境。有一天,她忍不住向父亲抱怨她的生活,抱怨生活对她来说是多么艰难。父亲是一名厨师,用特殊方式教她如何面对逆境,变得坚强。

【12题详解】

推理判断题。根据第五段中He explained that each of them had faced the same hardship, boiling water, but each reacted differently. --- “Which are you?” he asked his daughter. “When adversity knocks on your door, how do you respond?Are you a carrot, an egg, or a coffee bean?”可知,父亲带女儿去厨房,告诉她如何面对困难。故选C。

【13题详解】

推理判断题。根据第二段中Her father, a chef, took her to the kitchen. He filled three pots with water and placed each on a high fire. Soon the pots came to a boil. In one he placed carrots, in the second he placed eggs, and in the last he placed ground coffee beans. He let them into the water and boil, without saying a word.可知,作者的父亲很有耐心。故选B。

【14题详解】

推理判断题。根据第五段中But after going through the boiling water, its inside became hardened.可知,父亲用开水来象征忍受困难。故选D。

【15题详解】

推理判断题。根据第五段中The carrot had been strong and hard. But after being subjected to the boiling water, it softened and became weak.可知,从文章中,我们可以推断,像胡萝卜一样的人很容易被打败。故选A。

【点睛】做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。本题第4小题,根据第五段中The carrot had been strong and hard. But after being subjected to the boiling water, it softened and became weak.可知,从文章中,我们可以推断,像胡萝卜一样的人很容易被打败。故选A。

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Floods are one of the most common disasters in the US. Some floods develop slowly. But flash floods(暴洪)can develop quickly, sometimes in just a few minutes and without any signs of rain. ___16___ It carries rocks and can sweep away most things in its path.

1.If a flood is likely in your area , you should:

Listen to the radio or television for information. If there is any possibility of a flash flood, move at once to higher ground. ___17___

2.If you have time to prepare, you should:

Make your home safe by bringing in outdoor furniture. ___18___ Do not touch any electrical equipment if you are wet or standing in water.

3.If you have to leave your home right away, remember these tips:

·Do not walk through moving water. ___19___ If you have to walk in water, walk where the water is not moving. Use a stick to check the ground in front of you.

·___20___ If floodwaters rise around your car, give up the car and move to higher ground if you can do so safely. Otherwise you and the car can be quickly swept away.

A.Do not drive into flooded areas.

B.Do not wait for instructions to move.

C.Turn off all pieces of electrical equipment.

D.20 cm of moving water can make you fall.

E.Floods can cause death and loss of treasures.

F.Flash floods often have a dangerous wall of water.

G.Mud left from floodwater can contain chemicals.

【答案】16. F 17. B

18. C 19. D

20. A

【解析】

本文是一篇说明文。洪水是美国最常见的灾害之一。有些洪水发展缓慢。但是山洪会迅速发展,有时几分钟就会爆发,而且没有任何降雨的迹象。文章介绍洪水到来时应该采取的措施。

【16题详解】

从后面的句子:It carries rocks and mud and can sweep away most things in its path.“它携带着岩石和泥土,可以扫除路上的大部分东西。” 可知洪水有一堵危险的水墙。故选F。

【17题详解】

从前面的:move immediat ely to higher ground. “立即移到高处。”可知不要等着指令。故选B。【18题详解】

从后面的句子:Do not touch any electrical equipment if you are wet or standing in water.“如果你是湿的或站在水里,不要触摸任何电器。”可知是关掉所有的电器。故选C。

【19题详解】

从前面的Do not walk through moving water. “不要在流动的水中行走。”可知水里走是很危险的,六英寸的流动的水会让你跌倒。故选D。

【20题详解】

从后面的句子:If flood water rises around your car, give up the car and move to higher ground “如果洪水在你的车周围上涨,放弃你的车,搬到更高的地方。”可知是不要开车去洪水区。故选A。第二部分完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从所给的选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

I believe that we can have a big effect on anyone with whom we come into contact. Some

acts that we think ___21___ can shape someone else’s future. The right words at just the right time can ___22___ change someone’s life.

Years ago, that was what happened to me. I was the only ___23___ child at Blue Elementary School. From almost the first day there, the other kids ___24___ me mainly because of my hearing aid and the way I talked. And I also had ___25___ with most of my schoolwork. When the other kids laughed at me. I was sure that I was a ___26___ person. I saw myself as a boy who wasn’t smart enough to ___27___ the class.

Mrs Jordan, my 5th grade teacher, ___28___ all of that with a simple three-word phrase. One morning, she asked the ___29___ a question. I read her lips from my front-row seat and immediately raised my hand ___30___ I was sure I had the right answer. But when she called my name, I was ___31___. Here was an opportunity to impress the powerful teacher and ___32___ her I was worthy of her love. Maybe I would even impress my class mates a little. I didn’t want to blow it. ___33___ my fears, I took a deep ___34___ and answered Mrs Jordan’s question.

I will never forget what ___35___ next. Mrs Jordan enthusiastically slammed(猛击) her right foot on the ___36___, and with sparkling eyes and a wide smile she ___37___, “THAT’S RIGHT STEPHEN!” For the first time in my young life, I was a star. I ___38___ a little taller in my chair.

From that day forward, my grades and speech ___39___ greatly. My popularity among my peers increased. It was a ll because Mrs Jordan believed in me and wasn’t afraid to ___40___ it.

21. A. hard B. small C. great D. meaningful

22. A. totally B. suddenly C. quickly D. simply

23. A. blind B. deaf C. lonely D. short

24. A. heard of B. talked of C. looked up to D. laughed at

25. A. skill B. relation C. difficulty D. record

26. A. clever B. natural C. dirty D. stupid

27. A. keep up with B. get along with C. put up with D. come up with

28. A. proved B. realized C. changed D. defeated

29. A. teachers B. class C. boys D. girls

30. A. although B. because C. until D. before

31. A. calm B. brave C. excited D. afraid

32. A. inform B. promise C. show D. take

33. A. Despite B. Besides C. Without D. Except

34. A. breath B. look C. step D. dive

35. A. caused B. happened C. disappeared D. mattered

36. A. book B. wall C. floor D. desk

37. A. cried B. whispered C. asked D. answered

38. A. stood B. grew C. jumped D. sat

39. A. benefited B. missed C. improved D. recovered

40. A. accept B. express C. solve D. challenge

【答案】21. B 22. A 23. B 24. D 25. C 26. D 27. A 28. C 29. B 30. B 31. D 32. C 33. A 34. A 35. B 36. C 37. A 38. D 39. C 40. B

【解析】

本文是一篇记叙文。作者相信我们可以对任何我们接触过的人产生很大的影响。我们认为一些小事可以塑造别人的未来。在适当的时候说适当的话完全可以改变一个人的生活。

【21题详解】

考查形容词。A. hard困难的;B. small小的;C. great伟大的;D. meaningful有意义的。根据Some acts that we th ink ___1___ can shape someone else’s future.可知,我们认为一些小事可以塑造别人的未来。故选B。

【22题详解】

考查副词。A. totally全部地;B. suddenly突然地;C. quickly迅速地; D. simply简单地。根据The right words at just the right time can ___2___ change someone’s life.可知,在适当的时候说适当的话完全可以改变一个人的生活。故选A。

【23题详解】

考查形容词。A. blind盲的;B. deaf聋的;C. lonely寂寞的,偏僻的; D. short短的。根据I was the only ___3___ child at Blue Elementary School.可知,我是Blue Elementary School一一个失聪的孩子。故选B。

【24题详解】

考查动词词组。A. heard of听说;B. talked of谈论---;C. looked up to尊重;D. laughed at嘲笑。根据From almost the first day there, the other kids ___4___ me mainly because of my hearing aid and the way I talked.可知,几乎从第一天开始,其他孩子就嘲笑我,主要是因为我的助听器和我说话的方式。故选D。

【25题详解】

考查名词。A. skill技能;B. relation关系;C. difficulty困难;D. record记录。根据And I also had ___5___ with most of my schoolwork.可知,我的大部分功课也有困难。故选C。

【26题详解】

考查形容词。A. clever聪明的;B. natural自然的;C. dirty脏的;D. stupid愚蠢的。根据I was sure

that I was a ___6___ person.可知,我确信我是一个很难相处的人。故选D。

【27题详解】

考查动词词组。A. keep up with跟上;B. get along with与---相处;C. put up with忍受;D. come up with提出,想出。根据I saw myself as a boy who wasn’t smart enough to ___7___ the class.可知,我认为自己是个不够聪明的孩子,跟不上班上的学生。故选A。

【28题详解】

考查动词。A. proved证明是;B. realized意识到;C. changed改变;D. defeated打败。根据Mrs Jordan, my 5th grade teacher, ___8___ all of that with a simple three-word phrase.可知,乔丹夫人,我五年级的老师,用一个简单的三个词的短语改变了这一切。故选C。

【29题详解】

考查名词。A. teachers老师;B. class班级;C. boys男孩;D. girls女孩。根据One morning, she asked the ___9___ a question. I read her lips from my front-row seat and immediately raised my hand ___10___ I was sure I had the right answer.可知,一天早上,她问全班同学一个问题。我从前排座位上读出了她的唇语,立刻举起了手,因为我确信我答对了。故选B。

【30题详解】

考查状语从句。A. although 尽管;B. because因为;C. until直到---为止;D. before在---以前。根据One morning, she asked the ___9___ a question. I read her lips from my front-row seat and immediately raised my hand ___10___ I was sure I had the right answer.可知,一天早上,她问全班同学一个问题。我从前排座位上读出了她的唇语,立刻举起了手,因为我确信我答对了。故选B。

【31题详解】

考查形容词。A. calm冷静的;B. brave勇敢的;C. excited 感到兴奋的; D. afraid害怕的。根据But when she called my name, I was ___11___.可知,但是当她叫我的名字时,我很害怕。故选D。

【32题详解】

考查动词。A. inform告知;B. promise许诺;C. show展示;D. take拿走。根据Here was an opportunity to impress the powerful teacher and ___12___ her I was worthy of her love.可知,这是一个给这位有权势的老师留下深刻印象的机会,让她知道我值得她的爱。故选C。

【33题详解】

考查介词。A. Despite尽管;B. Besides除---之外还有;C. Without没有;D. Except除---之外。根据I di dn’t want to blow it. ___13___ my fears, I took a deep ___14___ and answered Mrs Jordan’s question.可知,我不想搞砸。尽管我很害怕,我还是深吸了一口气,回答了乔丹太太的问题。故选A。【34题详解】

考查动词。A. breath呼吸;B. look看;C. step步入;D. dive驾驶。根据I didn’t want to blow it. ___13___ my fears, I took a deep ___14___ and answered Mrs Jordan’s question.可知,我不想搞砸。尽管我很害怕,我还是深吸了一口气,回答了乔丹太太的问题。故选A。

【35题详解】

考查动词。A. caused引起;B. happened发生;C. disappeared消失; D. mattered关键,重要。根据I will never forget what ___15___ next.可知,我永远不会忘记接下来发生的事。故选B。

【36题详解】

考查名词。A. book书;B. wall墙;C. floor 地板;D. desk课桌。根据Mrs Jordan enthusiastically slammed(猛击) her right foot on the ___16___, and with sparkling eyes and a wide smile she ___17___, “THAT’S RIGHT STEPHEN!”可知,乔丹太太热情地把右脚重重地撞击地板,眼睛闪闪发光,笑容灿烂地喊道:“对了,斯蒂芬!”故选C。

【37题详解】

考查动词。A. cried哭;B. whispered 低语;C. asked 问;D. answered回答。根据Mrs Jordan

enthusiastically slammed(猛击) her right foot on the ___16___, and with sparkling eyes and a wide smile she ___17___, “THAT’S RIGHT STEPHEN!”可知,乔丹太太热情地把右脚重重地撞击地板,眼睛闪闪发光,笑容灿烂地喊道:“对了,斯蒂芬!”故选A。

【38题详解】

考查动词。A. stood 站立;B. grew成长;C. jumped跳;D. sat坐下。根据I ___18___ a little taller in my chair.可知,我坐在椅子上高一点。故选D。

【39题详解】

考查动词。A. benefited有利于; B. missed错过,想念;C. improved 提高;D. recovered恢复。根据From that day forward, my grades and speech ___19___ greatly.可知,从那天起,我的成绩和口语都有了很大的提高。故选C。

【40题详解】

考查动词。A. accept接受;B. express表达;C. solve解决;D. challenge挑战。根据It was all because Mrs Jordan believed in me and wasn’t afraid to ___20___ it. 可知,这都是因为乔丹太太相信我,而且不怕表达出来。故选B。

Ⅱ卷(两部分,共50分)

第一部分:单句语法填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

41. Nanjing is an old city which lies _________ the Yangtze River.

42. It is __________ fine weather that we all want to go to the park.

43. Doctors should be patient _________ their patients.

44. The education system in the US is not quite different from __________ in the UK.

45. Bill wasn’t happy about the delay of the report by Jason, and ___________ was I.

46. T o our great __________ (disappoint), it rained on the day of the picnic.

47. -How is your stay here?

-Great. Guilin is the most attractive city I __________ (visit).

48. She felt ____________ (embarrass) when she was told that she had entered the wrong room.

49. Look at the timetable! The train to Beijing _________ (leave) at 9:20am.

50. -Come on. Please give me some ideas about the project.

-Sorry. With so much work _________ (fill) my mind, I almost break down.

51. The boy admitted ____________ (break) the window while playing football.

52. The kind woman decided to take care of the cats ___________(abandon) by their owners.

53. Mary __________(serve) as a secretary in this company for twenty years and now she stays at home taking care of her own garden.

54. Ladies and gentlemen, please fasten your seat belts. The plane ___________(take) off.

55. -I’ve passed the English examination.

- _____________ (congratulate).

【答案】41. on 42. such

43. with 44. that

45. neither/ nor

46. disappointment

47. have visited

48. embarrassed

49. leaves 50. filling

51. breaking/ having broken

TOP相关主题