文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 【小初高学习]2018年高考英语一轮复习 Unit 3 Life in the future高考题(

【小初高学习]2018年高考英语一轮复习 Unit 3 Life in the future高考题(

Unit 3 Life in the future

高考试题一

【小初高学习]2018年高考英语一轮复习 Unit 3 Life in the future高考题(

(2012·安徽卷阅读理解E篇)Welcome to your future life!

You get up in the morning and look into the mirror. Your face is firm and young-looking. In 2035, medical technology is better than ever. Many people your age could live to be 150, so at 40, you’re not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, all three of you look the same age!

You say to your shirt, "Turn red." It changes from blue to red. In 2035, "smart clothes" contain particles(粒子) much smaller than the cells in your body. The particles can be programmed to change your clothes’ color or pattern.

You walk into the kitchen. You pick up the milk, but a voice says, "You shouldn’t drink that!" Your fridge has read the chip(芯片) that contains information about the milk, and it knows the milk is old. In 2035, every article of food in the grocery store has such a chip.

It’s time to go to work. In 2035, cars drive themselves. Just tell your "smart car" where to go. On the way, you can call a friend using your jacket sleeve. Such "smart technology" is all around you.

So will all these things come true? "For new technology to succeed," says scientist Andrew Zolli, "it has to be so much better that it replaces what we have already." The Internet is one example — what will be the next?

72. We can learn from the text that in the future _________.

A. people will never get old

B. everyone will look the same

C. red will be the most popular color

D. clothes will be able to change their pattern

73. What can be inferred from Paragraph 4?

A. Milk will be harmful to health.

B. More drinks will be available for sale.

C. Food in the grocery store will carry electronic information.

D. Milk in the grocery store will stay fresh much longer.

74. Which of the following is mentioned in the text?

A. Nothing can replace the Internet.

B. Fridges will know what people need.

C. Jacket sleeves can be used as a guide.

D. Cars will be able to drive automatically.

75. What is the text mainly about?

A. Food and clothing in 2035.

B. Future technology in everyday life.

C. Medical treatments of the future.

D. The reason for the success of new technology.

【文章大意】本文为一篇科技说明文,主要预测了未来科技的发展将会给我们的生活带来哪些变化。

72. D 细节理解题。根据第二段后半部分可知,人的寿命可延长至150岁,而通过抗衰老

疗法可以保持年轻,但并不是永远不老,故A错。B项是对第二段最后一句"Now, all three of you look the same age!"的错误理解。C项在文中没有信息支持。根据

第三段最后一句"The particles can be programmed to change your clothes’ color or pattern."可知D正确。

73. C 推理判断题。本段提及"不能喝这牛奶"是因为牛奶过期了,而不是未来的牛奶对

健康有害,故A错。B项文中没有信息支持。由第四段最后一句可知杂货店里的每一

种食品都将配有芯片,携带其电子信息,故C正确。文章没有提到牛奶的保鲜时间

将更长,故可排除D项。

74. D 细节理解题。根据第五段第二句可知,汽车会自动驾驶,故D正确。根据最后一段

可知,互联网也有可能被取代,故A错。根据第四段可知,冰箱只是能够读取食品

上的电子芯片中的信息,并不知道人们需要什么,故B错。根据第五段可知,夹克

的袖子可以当做电话用,并未提到袖子可以做向导,C错。

75. B 主旨大意题。本文主要预测了随着科技的发展,将有哪些新科技进入我们的日常生

活以及我们未来的生活将会发生什么变化,故B项最能概括本文主旨。A、C两项不

具有概括性;文章并没有讨论新科技成功的原因,D项无依据。

【试题分析】

阅读理解的检测目标是考查考生对语篇的整体理解能力。所选用的语篇材料题材各异、体裁多样,语言鲜活地道。本文为说明文,介绍了2035年的日常科技,词汇量和阅读量都较小,选项短而精炼。

高考试题二

【小初高学习]2018年高考英语一轮复习 Unit 3 Life in the future高考题(

(2012·安徽卷书面表达)一家英语报社向中学生征文,主题是"十年后的我"。请根据下列要点和你的畅想完成短文。

1. 家庭;

2. 工作;

3. 业余生活。

注意:1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

3. 开头语已为你写好。

I often imagine what my life will be like in the future.

________________________________________________________________________________ __________

________________________________________________________________________________ __________

________________________________________________________________________________ __________

________________________________________________________________________________ __________

________________________________________________________________________________ __________

【参考范文】

I often imagine what my life will be like in the future. I think my life will be very different in ten years. I will be twenty-eight years old by then. I will have