文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 2012年北京各城区高考英语单选模拟题分类汇编(含答案)

2012年北京各城区高考英语单选模拟题分类汇编(含答案)

海淀区

第一节单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)

从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

21. ---What happened to Bill?

---He _____ really fast when suddenly he ran headfirst into a parked car.

A. had run

B. was running

C. has run

D. has been running

22. ---How was your holiday?

---It couldn’t have been _____. I just stayed in the hotel because it was raining most of the time.

A. boring

B. more boring

C. most boring

D. less boring

23. Thank you so much! But for your text message, I _____ home without my ID card this

morning.

A. would have left

B. would leave

C. had left

D. left

24. ---Do we have to wear our school uniforms tomorrow?

---I think so. We _____ the coming-of-age ceremony in the afternoon.

A. will be attending

B. have attended

C. attend

D. attended

25. In English class, our teacher often creates an environment _____ we are given the opportunity

to solve problems ourselves.

A. when

B. which

C. where

D. that

26. Some seemingly harmless blogs might become harmful when _____ on the Internet by

millions of people.

A. to read

B. reading

C. read

D. being read

27. Friends are angels who lift us to our feet _____ our wings have trouble remembering how to

fly.

A.unless

B. because

C. though

D. when

28. Jonny, I can’t believe how much you have changed! You _____ at least one foot!

A. grow

B. grew

C. have grown

D. are growing

29. --- I’m going to have lunch. Do you mind talking about your plan ____ lunch?

---All right. I’ll wait here in the office.

A. after

B. before

C. over

D. until

30. ---The weatherman on the news said it might rain later on this afternoon.

---Well, I ____ take my umbrella along with me today.

A. can

B. may

C. could

D. must

31. ---You seem busy these days.

---Yes. I’m looking for a house. It’s really not easy to find _____ with a garden.

A. this

B. one

C. it

D. that

32. Although the Eiffel Tower _____ to last for 20 years, it is still standing today.

A. has designed

B. had designed

C. is designed

D. was designed

33. Shooting, as ____ means of survival originally, developed into _____ sport only in the late

19th century.

A. a; a

B. the; the

C. a; the

D. the; a

34. ______ the housing price, several measures have been adopted in the last two years.

A. Lowering

B. Having lowered

C. To lower

D. To have lowered

35. In my point of view, the question is not _____ the world is going to have a new economic

crisis, but when.

A. that

B. how

C. what

D. whether

第一节单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)

21. B 22. B 23. A 24. A 25. C 26. C 27. D 28. C 29. A 30. D 31. B 32. D 33. A 34. C 35. D

北京石景山区2012届高考英语一模测试

第二部分:英语知识运用(共两节, 满分45分)

第一节:单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

21.I like ____ color of your shoes; it's ____ good match for your skirt.

A.a; the B.a; a C.the; a D.the the 22.Liu Fang is a company CEO now, but she ____ as a teacher in a middle school for three years.A.worked B.has worked C.works D.had worked 23.—I thought you would join in my birthday party tomorrow.

—I would if I ____ to attend an important meeting.

A.don't have B.didn't have C.will not have D.would not have 24.____ we all know is ____ the old lady, though she is very rich, still works every day.A.As; that B.What; that C.It; what D.That; why 25.You will succeed in the end ____ you give up halfway.

A.even if B.as though C.as long as D.unless 26.—Guess what? I happened to meet Johnson in the street last Friday.

—If my memory serves me correctly, you ____ each other for ages.

A.haven't seen B.hadn't seen C.didn't see D.don't see 27.Huge amounts of oil have been found on the Gulf of Mexico floor, the effects of ___haven't disappeared yet.

A.it B.that C.which D.whom 28.Prices climbed high in 2011, with the monthly CPI figure ____ an 11-year-high of 6.9 percent in November.

A.hit B.to hit C.to have hit D.hitting 29.Once ____ the forest, you ought to remain ____ you are waiting for help.A.losing; where B.losing; there C.lost; there D.lost; where 30.Although this ____ sound like a simple task, great care is needed.

A.must B.may C.should D.shall

31.—I'm trying to find yesterday's Beijing Morning Post.Have you seen it?

—I'm afraid that I ____ it away.I thought you had finished reading it.

A.threw B.had thrown C.throw D.has thrown

32.Not ____with the quality of your goods, I will certainly not advise others to buy them.A.being impressed B.impressing C.impressed D.having impressed

33.Have you ever picked some beautiful vegetables for your dinner salad ____ that they are extremely bitter?

A.found B.finding C.to find D.find

34.____ a cold morning, I opened the window and found that it was snowing outside.A.By B.In C.For D.On 35.Chinese drink____ milk per person today as they did in 2000.

A.twice more than B.more than twice

C.twice as much D.as much as twice

2012年北京各城区高考英语单选模拟题分类汇编(含答案)

东城区

第二部分:知识运用(共两节,45分)

第一节单项填空(共15小题,每小题1分,共15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

例:It’s so nice to hear from her again. , we last met more than thirty years ago.

A.What’s more B.That’s to say

C.In other words D.Believe it or not

答案是D。

21. — Why didn’t you pay the bill for Tina?

— I offered to, ______ she refused.

A. and

B. but

C. or

D. so

22. — You must be looking forward to your trip back to Sydney.

— Yes. I ______ wait any longer.

A. can’t

B. mustn’t

C. needn’t

D. shouldn’t

23. Several times Kelly heard her name called but when she turned around to see ______ it was, no one was in the room.

A. who

B. where

C. why

D. what

24. — What are your rules for carry-on luggage, Madam?

— You ______ only one piece of luggage on the plane, Sir.

A. allow

B. allowed

C. are allowed

D. were allowed

25. My brother is tall with curly hair, wearing a pair of glasses. You ______ him very easily.

A. recognized

B. have recognized

C. will recognize

D. had recognized

26. The question ______ at the next meeting will be a hard one.

A. to discuss

B. to be discussed

C. discussing

D. being discussed

27. —That’s a great sweater. I have never seen anything like it before.

— You think so? My grandmother ______ it for me.

A. makes

B. made

C. has mad e

D. had made

28. ______ equal opportunities, both Frank and Billy may accomplish the task.

A. Given

B. Giving

C. To give

D. To be given

29. Why don’t you bring ______ to his attention that you’re too ill to go on working?

A. one

B. it

C. this

D. that

30. —Jack, do you know anything about Doctor Brown?

— I ______ to him for years. I don’t see how anyone else could do better.

A. went

B. will go

C. had gone

D. have been going

31. ______ Jason is willing to help, he doesn’t have much time available.

A. As

B. Since

C. While

D. Unless

32. —I don’t think I want to live in the dormitory next year.

—But check out the cost first. I wouldn’t be surprised if you ______ your mind.

A. changed

B. will change

C. have changed

D. would have changed

33. Many of the students who hope to enter the university will be disappointed because only one third ______ for admission will be accepted.

A. apply

B. to apply

C. applied

D. applying

34. Has it ever struck you ______ it would be like to have no one you could trust?

A. that

B. who

C. which

D. what

35. Sam remembered several occasions in the past ______ he had experienced a similar feeling.

A. what

B. which

C. where

D. why

第一节单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)

21.B 22.A 23.A 24.C 25.C 26.B 27.B 28.A 29.B 30.D

31.C 32.A 33.D 34.D 35.C

丰台区

第二部分:英语知识运用(共两节, 满分45分)

第一节:单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

21.Since the end of the war, many of the priceless antiques ______ to their

rightful owners.

A.have returned B.had returned

C.had been returned D.have been returned

22.In college, you will discover ______ learning is about, from teacher-taught to self-learner.

A.which B.that C.what D.where

23.I'm sorry you ______ so long, but it' 11 still be some time before Jim gets back.A.wait B.waited C.had waited D.have been waiting 24.When I was a child, my father ______ read me a story at night before

bedtime.

A.would B.should C.could D.might 25.With the victory at the French Open, Li Na has reached NO.4 in the world, ______ the previous Asian record.

A.equaled B.equaling

C.to have equaled D.having equaled

26.Our usual walk is to or from the subway, ______ is how we get to work.

A.which B.where C.as D.that 27.When she entered the police station, she recognized the man who ______ her at once.A.was attacking B.attacked C.had attacked D.would attack 28.—The wind is always blowing here.

—How I wish it ______ today.

A.won't blow B.didn't blow C.doesn't blow D.isn't blowing 29.—Have you seen the film The War Horsey

—Of course, I have.It was in my hometown ______ it was made.

A.where B.when C.that D.which 30.—Excuse me, visiting hours are over.It' s time for you to leave.

—I' m sorry, I didn't know the time or I ______ earlier.

A.will leave B.would leave

C.had left D.would have left

31.Martin drove along ______ he found a convenient parking place.

A.after B.when C.until D.since 32.David _____ a customer when the fire started.

A.served B.was serving C.had served D.would serve 33.Programmes, ______ to bring the old and the young together, are growing in popularity all over the world.

A.designed B.to be designed

C.designing D.having designed

34.—Is there any mail?

—No, ______ at all.

A.nothing B.none C.no one D.neither 35.I will visit Austria ______ the invitation of my friend this summer vacation.A.by B.for C.to D.at

2012年北京各城区高考英语单选模拟题分类汇编(含答案)

朝阳区

第二部分:知识运用(共两节,45分)

第一节单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)

从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

21. It is ____ short distance from here to _____ shopping center, so you can walk there if you like.

A. 不填; 不填

B. a; 不填

C. the; the

D. a; the

22. I can’t remember how the tune goes, ______ I’ll recognize it when I hear it.

A. so

B. but

C. because

D. unless

23. ––Has anything new been discussed on that problem so far?

––_____, and more will follow, I think.

A. Much

B. Many

C. Little

D. Few

24. Provide your doctor with a detailed medical history ______ he can give you the accurate

treatment.

A. even if

B. in case

C. so that

D. as though

25. The heavy snow lasted for a week, _____ a serious traffic confusion in the whole area.

A. causing

B. caused

C. having caused

D. being caused

26. —Has Linda come back from Canada?

—Yes. She _____ there for eight years.

A. has stayed

B. stays

C. stayed

D. had stayed

27. ––I didn’t go to work yesterday because my car broke down.

––You _____ mine. I wasn’t using it then.

A. might borrow

B. should borrow

C. must have borrowed

D. could have borrowed

28. ______ valuable experience, he asked to be sent to remote areas.

A. To gain

B. Gaining

C. Gained

D. Being gained

29. The seats ______ for children and seniors are right at the front of the buses.

A. reserved

B. reserving

C. to reserve

D. having reserved

30. There are many examples throughout the world ______ talented players are ignored by their

national managers.

A. when

B. where

C. which

D. whose

31. ––Have you seen my e-mail about our TESL project?

––Yes. Luckily I checked my e-mails yesterday. Normally I ______ my e-mail box for days.

A. haven’t opened

B. didn’t open

C. hadn’t opened

D. don’t open

32. We must read between the lines, and sometimes _____ the lines, to fully understand the writer.

A. within

B. among

C. besides

D. beyond

33. He is quite strange, for everything he does is opposite to _____ is considered normal behavior.

A. whether

B. that

C. what

D. which

34. Jane was elected chairman of the committee. This is the first time that a woman ______ to the

post.

A. has appointed

B. had appointed

C. has been appointed

D. had been appointed

35. ––Do you think it wise for parents to do everything for their children?

––No. That’s ______ they’re mistaken.

A. whether

B. when

C. what

D. where