文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 校内四级模拟卷20

校内四级模拟卷20

Paper One

Part I Listening Comprehension

Section A

Directions: In this section, you will hear several statements. Each statement will be read only once. Then there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which one is closest in meaning to the statement you have just heard. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

1. A) I will come to see you this afternoon.

B) I am not free this afternoon.

C) If you have time, you can come to see me this afternoon.

D) You are not free this afternoon.

2. A) Robert met the president.

B) Robert didn't have a chance to meet the president.

C) Robert wanted to meet the president.

D) Robert did not meet the president.

3. A) We'll make an experiment before the class.

B) We'll make an experiment if we finish on time.

C) We have to go to a party after class.

D) We're going to make an experiment when the class is over.

4. A) The concert started at 7:30. B) The concert started at 8:00.

C) The concert finished at 8:00. D) The concert started at 8:30.

5. A) Jane is staring at her elder sister.

B) Jane respects her elder sister.

C) Jane's elder sister told her to look up the word.

D) Jane is waiting for her elder sister.

6. A) My headache isn't getting better. B) It looks like my headache is stopping.

C) When I go away I get headaches. D) I've stopped headaches.

7. A) Water is the most important thing in man's life.

B) People must live near water.

C) Man cannot live on water only though it is necessay.

D) Human beings can't live for a moment without water.

8. A) Jack's mother was ill. B) Jack's sister was ill.

C) Jack's daughter was ill. D) Jack's wife was ill.

9. A) The bus stop is in Beijing, so the bus leaves very early for it.

B) The bus leaves for Beijing every morning.

C) The bus leaves from Beijing every morning.

D) The bus leaves for Beijing every afternoon.

10. A) He visited there a long time ago. B) He was eager to visit there.

C) He has stayed there for months. D) He felt alone staying there for months.

Section B

Directions: In this section, you will hear several short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

11. A) She's almost recovered. B) She enjoys working in the fields.

C) She'll be home tomorrow. D) She still has pains in her back.

12. A) Not a piece of news is good to her.

B) The man's worry is unreasonable.

C) There is no need to worry about the man's girlfriend.

D) The man has bad luck in love.

13. A) Monday. B) Tuesday. C) Wednesday. D) Thursday.

14. A) To punish Sam. B) To tell him about a new job.

C) To teach Sam a good lesson. D) To ask him to stop drinking.

15. A) He agrees with the woman.

B) He disagrees with the woman.

C) He doesn't want to cancel the visiting program.

D) He will regret for the cancellation of the visiting program.

16. A) The woman complains of what the man has done.

B) The woman thinks they can afford it.

C) The woman disagrees with the man.

D) The woman thinks it unnecessary to buy a new computer.

17. A) The woman didn't like orange juice. B) The woman didn't come to see Everett.

C) The man was in a car this morning. D) The man broke the container of juice.

18. A) He has a better idea.

B) It would be better if Mary could come with him.

C) He thinks Mary's idea is the best.

D) Mary should come up with a better idea.

19. A) Coldly. B) Gladly. C) Angrily. D) Unkindly.

20. A) He is not very enthusiastic about his math lessons.

B) He has made great progress in math.

C) He is a member of the school basketball team.

D) He is not very keen on solving math problems.

Part II Reading Comprehension

Directions: There are several passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Questions 21 to 25 are based on the following passage:

Boy meets girl. They fall in love. They get married. It's a familiar story, the plot of countless books and Hollywood movies. But how does a boy meet a girl? It all begins with dating.

Dating begins in high school. Boys and girls usually form groups with similar interests and tastes. They like the same pop music and fashion styles. They "hang out" at the same restaurants. Then one boy from the group may take a girl to see a movie, or they may go together to a fast food restaurant for a hamburger and coke. This is their first date. After the first date they may go on other dates and get to know each other more. Or things may not work out. The boy or the girl may start dating another partner. And so the ritual (仪式) goes on. As you get older dating becomes more difficult. You can meet members of the opposite sex at parties or in bars, at university or in your place of work. However, more and more people are putting a career and financial security ahead of courtship (追求)and marriage.

In today's lonely world people also advertise for a date. Many newspapers carry columns from people looking for a life

companion. You can also find a date by computer! The computer matches your character and personality with a suitable partner and puts you in contact with each other. Then you make a date. The success rate isn't high but there have been a few happy "computer marriages"!

21.Date in the passage has ________ meanings.

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

22.The best explanation of "hang out" in Para. 2 is "to ________".

A) study out in a place

B) spend a lot of time in a particular place or area

C) work out

D) sing and dance out

23.According to the passage, adults tend to attach more importance to ________.

A) common interest B) others' opinion

C) decent jobs and high salaries D) intuition

24.The author thinks that ________.

A) dating in high school is usually unsuccessful

B) dating will be easier for you after you graduate from the high school

C) people have more choices at university or at work

D) adults care more about their work and money

25.In the sense of love-matching, computer is ________.

A) always unsuccessful B) successful sometimes

C) often successful D) of no use

Questions 26 to 30 are based on the following passage:

Author Steven Pincker, a scholar of linguistics, maintained that traditional anthropology (人类学) has done humanity a great harm by focusing on the odd, unreasonable elements in human society. This has distorted our understanding of each other, separating us into the known and unknown, whatever our perspectives. Pincker’s point is well taken. He argues that should an extraterrestrial (外星人), for example, land on planet earth she would be struck not by these differences, which would be invisible to her, but by how much alike we all are. She would hear us speak, run human speech through her PDA (Personal Digital Assistance), and learn that all human speeches have nouns, verbs and modifiers. Each one of the 800 or so human languages has ways to express relative location (English uses a vast array of prepositions for this purpose; other languages use case markers, or post-positional words, like Japanese). All languages express what is past, what is happening at the moment, and has ways to predict or plan future action. All have words and phrases to express hope and hopelessness, passion and friendship, anger and negotiation and apology. The extraterrestrial would say we all speak dialects of one common language.

Pincker has noted that there are emotional and cultural universals that stretch across races, across national borders, with differences only in the slightest sense. All cultures value beauty, and a beautiful baby or woman or man is recognized as such whether African, Asian or European. All cultures cherish families and punish crime, and define crime in fairly similar ways.

26.Pincker thinks traditional anthropology has laid too much emphasis on ____.

A) the differences among human beings

B) the similarities among human races

C) the differences between the human and the extraterrestrial

D) the similarities between the human and the extraterrestrial

27.According to Pinker, if the extraterrestrial comes to earth, ____.

A) she will be impressed by the odd and dark sides of human beings

B) human beings tend to treat her in an odd and hostile way

C) she will first notice the common points in all human beings

D) she will be strongly impressed by the language of English and Japanese

28.Which of the following point about human languages is NOT mentioned in the passage?

A) They all have ways to express relative locations.

B) They all have ways to express time.

C) They all have ways to describe family and crime.

D) They all have ways to describe feels.

29.Pincker will most probably agree that ____.

A) if we behave like the extraterrestrial, we can be happier and more contented

B) different peoples have different standards about beauty

C) different languages on the earth are dialects of one common language

D) if we notice more of the common parts among human beings, we can live a more peaceful life

30.The author's attitude towards Pincker's theory is ____.

A) critical B) ironical C) objective D) negative

Questions 31 to 35 are based on the following passage:

A new era (世纪) is upon us. Call it what you will: the service economy, the information age, the knowledge society. It all translates to a basic change in the way we work. Already we are there now. The percentage of people who earn their living by making things has fallen fortunately in the Western World. Today the majority of jobs in America, Europe and Japan (two-thirds or more in many of these countries) are in the service industry, and the number is on the rise. More women are in workforce than ever before. There are more part-time jobs. More people are self-employed. But the wideness of the economic change can't be measured by numbers alone, because it also is giving rise to a radical (根本的) new way of thinking about the nature of work itself. Long-held views about jobs and careers, the skills to succeed, even the relation between individuals and employers—all these are being challenged.

We have only to look behind us to get some sense of what may lie ahead. No one looking ahead twenty years possibly could have foreseen(预见) the ways in which a single invention the chip (芯片), would change our world thanks to its use in personal computers, digital biotechnology (数码生物技术), artificial (人工的) intelligence or even some still unimagined technology could produce a similar wave of unexpected changes. But one thing is certain: information and knowledge will become even more important, and the people who have it, whether they work in manufacturing (机器制造) or services, will have the advantage and produce the wealth. Computer knowledge will become as basic a requirement as the ability to read and write. The ability to solve problems by using information instead of performing regular work will be valued above all else. If you look forward ten years, information services will be predominant (占优势的). It will be the way you do your job.

31.A characteristic of the information age is that ______.

A) the service industry is depending more and more on female workforce

B) manufacturing industries are steadily increasing

C) people find it harder and harder to earn a living by working in factories

D) most of the job opportunities can now be found in the service industry

32.One of the great changes brought about by the knowledge society is that ______.

A) the difference between the individual and the employer has become less

B) people's traditional ideas about work no longer hold true

C) most people have to take part-time jobs

D) people have to change their jobs from time to time

33.By referring to computers and other inventions, the author means that ______.

A) people should be able to respond quickly to the advancement of technology

B) future achievements in technology will bring about unbelievable changes

C) the importance of high technology has been overlooked

D) computer science will play a leading role in the future information service

34.The future will probably belong to those who ______.

A) possess and know how to make use of information

B) give full play to their brain potential (潜能)

C) involve themselves in service industry

D) look forward instead of looking back

35.Which of the following can be the best title for the passage?

A) Computers and Knowledge Society. B) Service Industry in the Modern Society.

C) Characteristics of the New Era. D) Fast Development of Information Technology.

Questions 36 to 40 are based on the following passage:

(*Peter Fern was mad on mountain*). Climbing was the love of his life. Church towers, seaside cliffs, rock faces, ice mountains, anything-"If it's there," he used to say, "then I want to climb it." So the news of his marriage gave me a surprise. I'd never known him to take much interest in girls. Well, well, Peter Fern a married man! I couldn't get over it. I wondered whether his wife would try to stop some of (*his risky adventures*). She was French perhaps-from that place where he usually spent his holidays. Chamonix, wasn't it?

From Chamonix he's climbed Mont Blanc on his 17th birthday, and one of the Aiguilles (尖峰) the day after! That was it, then: she was French, from a family, most of whom like climbing. No doubt. No other explanation.

A month later I met them both in town. Anna surprised me because she was English. She was a dancer in the theatre. "Never climbed more than 60 steps in my life." She told me. "Peter has his interests, and I've got mine. No problems." "No problems?" "None at all," Peter said, smiling. "Where did you spend your honeymoon?" "I flew to New York to see the Drake Dancers on Broadway. A wonderful show!" Peter said, "Didn't want to miss the good weather. So I went to Switzerland and climbed the north face of the Eiger with Allen Dunlop. Great fun, the Eiger. Grand place for a honeymoon! I'll show you the photographs we took one day."

36."Peter Fern was mad on mountains" means ______ .

A) he enjoyed to climb mountains B) he was angry at mountains

C) he lost his senses on mountains D) he enjoyed climbing mountains very much

37."The risky adventures" means ______ .

A) expensive adventures B) dangerous adventures

C) terrible adventures D) unkind adventures

38.According to the passage, after Peter's marriage ______ .

A) he would stop mountain climbing because his wife didn't like it

B) his wife would stop him from climbing mountains

C) he himself would give up his love

D) Peter would continue to keep his love and so he did

39.The writer had thought the only reason why Fern married was that the girl ______ .

A) might be French living near the mountain, and from a mountaineer family

B) would not stop his climbing

C) perhaps came from French

D) might live near the mountain

40.Peter and Anna's marriage is probably ______ .

A) a failure because neither of them likes the other's love

B) happy because each of them respects the other's love

C) painful because either of them would do one's own thing

D) a mistake because either of them wouldn't care the other's love

Part III Vocabulary and Structure

Directions: There are a number of incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C)

and D). Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

41.Grandma was insistent that we ________ her soon.

A) went and visited B) go and visit

C) went visiting D) go and visiting

42.The only ____ to that building is along the track.

A) exit B) access C) gate D) door

43.You can go out, ________ you promise to be back before 11 o'clock.

A) as far as B) as long as C) ever since D) even though

44.The river was high because it ________ for several weeks.

A) had been raining B) was raining

C) has been raining D) rained

45.You ________ be tired; you have only just begun to work.

A) can not B) should not C) mustn't D) may not

46.They try to ________ a new dictionary every other year.

A) bring out B) bring up C) bring about D) bring on

47.When will our plane ________?

A) take away B) take up C) take off D) land away

48.Some groups meet monthly, ________, or even as long as six months apart.

A) once two months B) once every two month

C) every two months D) once every two months

49.He was surprised to find his room thoroughly ________ and everything ________ in good order.

A) clean...arrange B) to clean...to arrange

C) cleaning...arranging D) cleaned ...arranged

50.For centuries the Atlantic Ocean kept the Americas from ________ by the people of Europe.

A) being discovered B) discovering

C) to be discovered D) being discovering

51.Not only ________ a wide range of prices for goods in America, there is also a wide range in the quality of goods offered for sale.

A) there is B) there are C) is there D) are there

52.She really ________ the message that we need to economize.

A) drove home B) came home

C) came across D) came up

53.It is essential that our price ________ competitive.

A) remains B) remain C) remained D) will remain

54.She ________ appear at this time of the day.

A) is supposed to B) supposes to

C) supposed to D) supposes to

55.People were perhaps more honest a long time ago when life was very different from ___ it is today.

A) that B) that what C) which D) what

56.At first I wasn't used ______ when I did something wrong.

A) to criticize B) to be criticized

C) to criticizing D) to being criticized

57.Although a few minor problems still exist, the _____ economic situation of this city is quite good.

A) principal B) overall C) particular D) major

58.Paul would like to be one of that _____.

A) teachers classes B) teacher's classes

C) teachers' classes D) teacher classes

59.The last half of the nineteenth century ____ the steady improvement in the means of travel.

A) has witnessed B) was witnessed

C) witnessed D) is witnessed

60.Children are very curious _____.

A) at heart B) in person

C) on purpose D) by nature

61.Suddenly the ____ appeared at the scene wearing a crown on his head.

A) throne B) captain

C) sheriff D) sovereign

62.We passed the house without calling, for we assumed that at that hour all the family would be at ____.

A) worship B) funeral

C) sensation D) sermon

63._____ did you say that you were sorry for your impoliteness to Mary, which upset us all.

A) Not in the least B) Nothing but

C) By no accounts D) At no rate

64.Just as radio and TV have changed many ____ of our lives, so laser will bring about great changes in science and technology.

A) respects B) parts

C) aspects D) ways

65.So great was the ____ that the South took decades to recover.

A) disturbance B) excess

C) explosion D) destruction

66.______ shown by the growth rate of GDP in the last two decades, China’s reform and open policy is a great success.

A) As it is B) As is

C) What is D) That is

67.We'll go out as soon as I've ______ the kitchen.

A) cleared of B) cleaned up

C) wiped out D) choked up

68.He took off his coat and put it over the girl lest she ________cold.

A) will catch B) catches

C) should catch D) has caught

69.We _________ any opportunities to talk to native English speakers.

A) make benefit of B) take use of

C) take advantage of D) capitalize in

70.I am crazy about chocolate ice cream ________ my girlfriend would have nothing but ice cream with vanilla flavor.

A) when B) for C) so D) while

Part IV Cloze

Directions: There are a number of blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D). You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Every human being, (* 71 *) what he is doing, gives off body heat. The usual problem is (* 72 *) dispose of it. But the designers of the Johnstown campus of the University of Pittsburgh set themselves the (* 73 *) problem — how to collect body heat. They have designed a collection system which utilize (* 74 *) body heat, but the heat given off by such objects, (* 75 *)

light bulbs and refrigerators as well. The system works so well (* 76 *) no conventional fuel is needed (* 77 *) the campus' six buildings comfortable.

Some parts of most modern buildings — theatres and offices (* 78 *) classrooms — are more than amply heated by people and lights and sometimes must be air-conditioned (* 79 *) in winter. The technique of (* 80 *) heat and redistributing it is (* 81 *) "heat recovery". A few modern buildings recover (* 82 *), but the University's system is the first to recover heat (* 83 *) some buildings and re-use it in (* 84 *). Along the way, the University of Pittsburgh has learned a great deal about some of its heat producers. The (* 85 *) a student studies, the more heat his body (* 86 *). Male students emit more heat than (* 87 *) students, and the larger a student, the more heat he (* 88 *). It is tempting to (* 89 *) that the hottest prospect for the Johnstown campus would be a(n) (* 90 *) overweight male genius.

71. A) though B) no matter C) however D) in spite of

72. A) how to B) how C) what D) what to

73. A) similar B) wrong C) opposing D) opposite

74. A) both B) not only C) as well as D) neither

75. A) for example B) like C) of D) as

76. A) which B) then C) that D) therefore

77. A) make B) to be made C) to make D) making

78. A) including B) as well as C) with D) as well

79. A) even B) so C) ever D) much

80. A) saving B) being saved C) disposing D) being disposed

81. A) talked B) thought C) suggested D) called

82. A) loss B) cold C) temperature D) heat

83. A) to B) from C) with D) for

84. A) the other B) other C) others D) the others

85. A) hard B) hardest C) harder D) more hard

86. A) takes in B) gives off C) gives in D) takes out

87. A) other B) female C) girl D) boy

88. A) produces B) manufactures C) designs D) assembles

89. A) start B) conclude C) end D) begin

90. A) easy-going B) fun-making C) hard-working D) good-for-nothing

Paper Two

Part V Writing

Directions: For this part, you are asked to write a composition on a certain topic. You should write at least 100 words and you should base your composition on the outline below:

91.On Overseas Study

1) General reasons for studying abroad.

vary from, for the simple reason that

2) Benefits and defects of studying abroad.

it is true, do not mean

3) In my opinion.

adapt oneself to, take...into consideration

辅导资料20参考答案

Part I Listening Comprehension

Section A

1、听力原文: If I had time, I would see you this afternoon.

参考答案:B

2、听力原文: Robert missed his chance to meet the president.

参考答案:D

3、听力原文: When we finish the class, we will make an experiment.

参考答案:D

4、听力原文: It's 8 o'clock now, the concert started 30 minutes ago.

参考答案:A

5、听力原文: Jane looks up to her elder sister.

参考答案:B

6、听力原文: It seems to me my headache is going away.

参考答案:B

7、听力原文: Man cannot live by water alone, nor can he live without water.

参考答案:C

8、听力原文: Jack's mother called to say that he had to take his daughter to hospital.

参考答案:C

9、听力原文: The bus for Beijing leaves the bus stop at 5:00 a.m. every day.

参考答案:B

10、听力原文: He'd been longing to go there for months.

参考答案:B

Section B

11、听力原文: M: How are you feeling today?

W: As the fever is gone, I'll go back to work tomorrow.

Q: What can you learn about the woman?

参考答案:A

12、听力原文: M: I'm worried about my girlfriend. I haven't heard from her for weeks.

W: Well, no news is good news, as they say.

Q: What does the woman mean?

参考答案:C

13、听力原文: W: How soon will my dress be made?

M: I told you last Thursday it wouldn't be ready until this Friday. There are still two days to go.

Q: What day is it today?

参考答案:C

14、听力原文: W: Sam seems to have become dependent on alcohol these days after he lost his first job.

M: We must find some effective ways to stop him. It's so harmful, you know?

Q: What are they possibly going to do with Sam?

参考答案:D

15、听力原文: W: I think we should cancel our visiting program for the bad weather.

M: I can't agree with you more.

Q: What is the man's opinion?

参考答案:A

16、听力原文: M: This computer is not working properly. I suppose we should buy a new one, but I don't see how we can afford it right now.

W: If only you hadn't bought that second-handed car!

Q: What does the woman mean?

参考答案:A

17、听力原文: W: I just made up a bottle of orange juice this morning and now I can't find it anywhere. Do you know what happened to it?

M: Did you hear a crash earlier? That was it. I'm just as clumsy as ever.

Q: What is the problem?

参考答案:D

18、听力原文: W: What do you think of my idea?

M: I can't come up with a better one, Mary.

Q: What does the man think?

参考答案:C

19、听力原文: W: Would you mind sharing your dictionary with me?

M: Sure, why not?

Q: How does the man reply the woman?

参考答案:B

20、听力原文: W: It seems to me that your son Donald shows great passion for basketball.

M: My wife and I only wish he showed half as much for his math lessons.

Q: What do we learn from the conversation about Donald?

参考答案:A

Part II Reading Comprehension

21. C 22. B 23. C 24. D 25. B 26. A 27. C 28. B 29. D 30. C

31. D 32. A 33. A 34. A 35. C 36. D 37. B 38. D 39. A 40. B

Part III Vocabulary and Structure

41. B 42. B 43. B 44. A 45. A 46. A 47. C 48. D 49. D 50. A

51. C 52. A 53. B 54. A 55. D 56. D 57. B 58. B 59. C 60. D

61. D 62. A 63. A 64. C 65. D 66. B 67. B 68. C 69. C 70. D

Part IV Cloze

71.B 72.A 73.D 74.B 75.D 76.C 77.C 78.B 79.A 80.A

81.D 82.D 83.B 84.C 85.C 86.B 87.B 88.A 89.B 90.C

Part V Writing

91.People's views on overseas study vary from person to person. Some people go abroad to study for the simple reason that they can settle there permanently. Others think that once they get the diplomat from the overseas universities, they will have more opportunities in future career and have a better life.

In my opinion, overseas study has both its benefits and defects. It is true that people who study abroad can broaden their horizon and obtain more social experience, but it doesn't mean that they can have a better job and a better life as well. Besides, they may not adapt themselves to foreign cultures, foreign customs and living conditions.

Therefore, I will take all the aspects into consideration before I decide whether to go abroad to further my study or not.