文档视界 最新最全的文档下载
当前位置:文档视界 > 2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解

课程代码:00595

选择题部分

I. CAREFUL READING

Read the following passages carefully. Decide on the best answer and blacken the corresponding letter on the ANSWER SHEET. (40 points, 2 points each)

Passage 1

Questions 1 to 5 are based on the following passage.

Stephen Crane is probably best known for his American Civil War novel, The Red Badge of Courage, a story of the reactions of an inexperienced soldier to the horrors of war. He, however, was chiefly a writer of short stories, the most noteworthy (值得注意的)of which are “The Blue Hotel, ” “The Bride Comes to Yellow Sky, ” and “The Open Boat.”

Crane lived during the last three decades of the nineteenth century and, like many artists of his time, rejected traditional, romantic themes and wrote about what he saw around him in the most realistic terms—the cruel and violent, as well as the gentle and humorous.

Robert E. Spiller, one of America’s leading literary historians, believes that modern American fiction was born with Stephen Crane’s work. Though the total volume of his work may be too slender (不足的)to qualify him as a first-rate writer,

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

he is still an important figure in the American fiction of the nineteenth century.

Son of a Methodist minister, Crane was born on November 1, 1871, in Newark, New Jersey, the youngest of 14 children. His childhood was a happy one. In school, he was more interested in baseball than in his studies, and at one time he considered becoming a professional ball player. But the career of a writer was his natural choice, and after two years of college, he went to New York to write. There he lived for five hard years, enduring much illness and achieving no success in his work.

In New York, Crane made a small amount of money by writing for newspapers, but his real writing at this time was his first novel, Maggie: A Girl of the Streets. Unlike other writers who sentimentalized (情绪化)or moralized about what they saw, Crane accurately told of the cruelty and poverty of city life. He published Maggie at his own expense, but it did not sell well. At that time, the story was considered so shockingly realistic that the publisher refused to identify himself with the book.

Meanwhile, half-starved and often ill, Crane continued to write. He completed The Red Badge of Courage in 1893 when he was only 22 years old. It was published two years later and quickly became a best-seller. Suddenly Crane found himself a famous young man. Unfortunately, he made only $100 from the book.

All his writings cannot, of course, be considered equally good. But Crane’s vivid impressions of life, his keen insight, and his fine distinctive style, colorful and forceful, provided a pattern for later writers. He gave the naturalistic fiction the characteristic form which was later used by Ernest Hemingway, William Faulkner,

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

John Steinbeck, and a host of others.

1. What is this passage mainly about?

A. Stephen Crane’s life and works.

B. The portrayal of reality in novels.

C. American writers of the early 19th century.

D. The influence of religion on Stephen Crane.

2. Maggie: A Girl of the Streets is a novel that deals with______.

A. soldiers

B. urban life

C. moral values

D. newspapers

3. According to the passage, The Red Badge of Courage is______.

A. naturalistic

B. romantic

C. sentimental

D. modernistic

4. It can be seen from the passage that Crane is regarded mainly as______.

A. a romantic writer

B. a great novelist

C. a newspaper reporter

D. a short story writer

5. Crane’s novel The Red Badge of Courage was _____.

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

A. profit-making

B. totally rejected

C. well received

D. prize-winning

【文章导读】本文讲述了美国著名的自然主义小说家斯蒂芬·克兰其人其作。

【答案及解析】

1.A 概括大意题。通读全文可知,本文主要讲述了斯蒂芬·克兰的生平和他的主要作品,A项符合题意,故选A。

2.B 细节理解题。由第五段中间部分“Unlike other writers who sentimentalized (情绪化)or moralized about what they saw, Crane accurately told of the cruelty and poverty of city life”可知,《街头女孩麦琪》主要讲述的城市生活的残酷和贫穷。B项符合题意,故选B。

3.A 细节理解题。由最后一段最后一句话“He gave the naturalistic fiction the characteristic form which was later used by Ernest Hemingway, William Faulkner, John Steinbeck, and a host of others.”可知,克兰的小说主要是自然主义作品,包括《红色英勇勋章》,故选A。

4.D 细节理解题。由第一段中间部分“He, however, was chiefly a writer of short stories”可知,克兰主要以他的短篇小说闻名,D项符合题意,故选D。

5.C 细节理解题。由倒数第二段中间部分“It was published two years later and quickly became a best-seller.”可知,《红色英勇勋章》为当时的畅销书,说明这本书很受读者欢迎,C项符合题意,故选C。

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

Passage 2

Questions 6 to 10 are based on the following passage.

The history of the word “creole” itself dates back to the slave trade. After slaves had been gathered from many parts of Africa, they were imprisoned in West African camps, euphemistically (委婉地)called “factories”, for “processing” before being shipped out to “markets”. The managers of the factories took great care to separate slaves who spoke the same tribal language, thereby lessening the danger of revolt among slaves who could communicate with one another. And further separation on the basis of language was made by the purchasers in the New World. As a result, the only tongue the slaves had in common was a pidgin that originated in West Africa and developed in the colonies to which they were sent. These pidgins became entrenched (根深蒂固), and after a generation or two they began to expand to meet the needs of the slaves’ way of life. The slaves’ language became known as creole, a French word meaning “native” which was derived from Portuguese.

Nowadays “creole” refers to a ny language that developed from a pidgin by expansion of vocabulary and grammar and became the mother tongue for many speakers in a community. The largest center of creole languages today is undoubtedly the Caribbean area, with more than six million speakers. Several million additional people speak creoles in West Africa, South Africa, and Southeast Asia, and probably another three million people around the world use various pidgin languages. Clearly, pidgin and creole are not rare or isolated phenomena;

2013年4月全国自考《英语阅读(一)》真题及详解【圣才出品】

they number more speakers today than do such languages as Dutch, Swedish, or Greek.

6. What is the purpose of writing this passage?

A. To trace the history of the word “creole.”

B. To account for the variety in slave languages.

C. To list all kinds of pidgin languages in the world.

D. To describe how the slaves were treated in the New World.

7. Why did a pidgin language arise among the slaves?

A. Slave-owners did not understand pidgin languages.

B. Slaves had to speak with each other in different languages.

C. Slaves refused to learn English, the language of their oppressors.

D. Slave-owners forced their slaves to abandon their native languages.

8. The 1st paragraph is developed in relation to______.

A. process

B. comparison

C. space

D. time

9. The word “creole” as described in the passage originated from______.

A. English

B. Portuguese

C. Swedish

D. an African dialect

相关文档
  • 全国2013年10月自考

  • 2013年10月自考英语二

  • 2017年10月全国自考

  • 2017年10月自考英语二

  • 全国2012年10月自考