文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 九年级英语检测题Units1-6

九年级英语检测题Units1-6

九年级英语检测Units1-6

姓名:得分:

Ⅰ、单项选择(共20分,每小题1分)

( )1. --- do you improve your English? ---By listening to tapes and reading aloud.

A. How

B. Why

C. Whose

D. When

( )2. He was so when he heard the news that he got the first prize in the contest.

A. exciting, exciting

B. exciting, excited

C. excited, excited

D. excited, exciting

( )3. ---What about a rest? ---Let’s go for a walk.

A. to take

B. take

C. taking

D. takes

( )4. Do you know Hefei or not tomorrow?

A. whether are they leaving for

B. whether they are leaving for

C. if they are leaving for

D. if are they leaving for

( )5. I’m trying to avoid to him.

A. talk

B. to talk

C. talking

D. talked

( )6. My mother spent two hours the housework yesterday.

A. to do

B. do

C. doing

D. did

( )7. Chopsticks are Chinese people.

A. used to

B. used for

C. used by

D. used as

( )8. Our country a lot in the last few years.

A. changes

B. changed

C. will change

D. has changed

( )9. Her son Coke, but now he milk.

A. used to drink, is used to drinking

B. used to drinking, drinks

C. is used to drinking, used to drink

D. is used to drink, is drinking

( )10. She is a girl with two big eyes.

A. six-years-old

B. six-year-old

C. six years old

D. six year old

( )11. The shoes hand are comfortable.

A. are made by

B. made by

C. are made with

D. made in

( )12. The mountain with snow all year round, so it’s hard to climb it.

A. covered

B. was covered

C. is covered

D. covers

( )13. It took Janet three hours reading this interesting story.

A. to finish

B. finished

C. finishing

D. finishes

( )14. Both your brother and your sister listening to music.

A. are

B. is

C. am

D. be

( )15. The fruit salad tastes delicious. Could you tell me ?

A. where to make it

B. when to make it

C. what to do

D. how to make it

( )16. Your washing machine doesn’t work. Is there __________ with it?

A. wrong something

B. something wrong

C. wrong anything

D. anything wrong

( )17. Many people think life ______ a race. It’s full of up and down.

A. likes

B. is like

C. like

D. does like

( )18. It’s important to be ________and___________.

A. polite , friendly

B. polite , friend

C. politely , friendly

D. politely , friend

( )19. It’s well-know that tea, a very popular drink, was invented ________.

A. on display

B. on sale

C. by accident

D. by boat

( )20. —What is the fridge _________ ? —Keeping food fresh.

A. made of

B. made from

C. used for

D. used to

Ⅱ、完形填空(共15分,每小题1.5分)

Someone says, “Time is money.” But I think time is 1 important than money. Why? Because when money is spent, we can get it back. However, when time is 2 , it’ll never 3 . Th at’s 4 we mustn’t waste(浪费)time. You know that 5 is usually limited(有限的). Even a second is very important. We should make full use of our time to do 6 useful.

But it is a pity that there are a lot of people who 7 know the importance of time. They spent their limited time smoking, drinking and 8 .

They do not know that wasting time means wasting part of their own 9 .

In a word, we should save time. We shouldn’t leave today’s work for tomorrow.

Remember we have no time to 10 .

( )1. A. much B. less C. much less D. even more

( )2. A. cost B. bought C. gone D. finished

( )3. A. return B. carry C. take D. bring

( )4. A. what B. that C. because D. why

( )5. A. money B. time C. day D. food

( )6. A. nothing B. something C. anything D. everything

( )7. A. do not B. does not C. did not D. do

( )8. A. reading B. writing C. playing D. working

( )9. A. time B. food C. money D. life

( )10. A. lose B. save C. spend D. take

Ⅲ、阅读理解(共30分,每小题2分)

A

One day Mrs. Wilson went shopping with Tracy and Ben. They went to the supermarket in the new shopping center.

“Why do you buy things here?”Tracy wanted to know. “Because they are cheaper here than at the corner store near our home,”Mrs. Wilson said. “Help me check the prices,please.”

The Wilsons were not rich and Mrs. Wilson was always careful with her money. She looked carefully after the prices of things. She bought lots of things in the supermarket. When they got home,the children said,“We don't think you saved money by going to the supermarket.”

“Of course I did,” Mrs. Wilson said. “Everything was cheaper there.” “We know,”the children said,“but we came home by taxi because we had too much to carry. The taxi fare was more than the money that you save!”Mrs. Wilson added everything up. Her children were right.

( )1. The things at the corner store were ______ than those in the supermarket.

A. cheaper

B. nicer

C. more expensive

D. saved a little money

( )2. Mrs. Wilson ______ in the end.

A. spent more money

B. paid less money

C. lost some money

D. saved a little money

( )3. From the passage we know the children were ______.

A. happy

B. clever

C. tired

D. lazy

( )4. Mrs. Wilson will ______.

A. never call a taxi

B. go on buying things in the supermarket

C. buy things near her home

D. not go shopping with her children

( )5. The best title for the passage is ______.

A. Cutting Price

B. Corner Store

C. Supermarket

D. Shopping

B

The word “shanzhai” originally means “mountain village”,but it means “copy” in Chinese now.

I started to research this topic and found a whole new shanzhai world.There are shanzhai products and online games,even shanzhai culture.It is so popular that some people say to each other “have you shanzhaied today”? Like it or not,shanzhai has become part of our life in China.

I even met a famous engineer recently who has just had his shanzhai mobile phone.He was so proud of it and would not stop talking about all the functions while showing off the look of his phone.I could hardly see the back cover as he had stuck fake logos(假冒标记)“iPhone”,“Nokia” & “LG” on it.

But why has shanzhai become so popular in China? Why do over 50 percent of the people surveyed by CCTV

support it? Firstly,many may not realize it but for Chinese people,the word “shanzhai” also reminds us of“ the heroes of Liangshan”.Secondly, there would be no shanzhai without the Internet.Shanzhai has caught the interest of millions of Chinese online.

There are also shanzhai celebrities.Many shanzhai singers can be seen performing in some remote places where people cannot see performances by the actual “real” stars.These events are very successful,even though people know that they are not getting the “real” thing.

( )6. Shanzhai means __________ today.

A. copy

B. mountain village

C. terrible accident

D. the heroes of Liangshan

( )7. Shanzhai is a popular word in ____________.

A. Japan

B. America

C. China

D. England

( )8. Shanzhai appears because of ___________.

A. the telephone

B. the television

C. the radio

D. the Internet

( )9. What’s the meaning of the underlined word “remote”?

A. modern

B. faraway

C. real

D. nearby

( )10. Which statement is NOT true according to the passage?

A. Many people are interested in shanzhai.

B. Shanzhai has become popular on the Internet these days.

C. Some shanzhai singers perform well and people love their performance.

D. People who watch shanzhai ce lebrities didn’t know they are not real.

C

One day, there was a blind man called John sitting on the bench with a hat by his feet and a sign that read,“I am blind.Please help me.”

A creative publicist(广告员)named Tom was walking by the blind man and stopped to see that the man only had a few coins in his hat.He put a few of his own coins in the hat.Without asking for permission(允许),took the sign,turned it around and wrote a new message. Then he put the sign by the feet of the blind man and left.Later that afternoon the publicist returned to the blind man and noticed that his hat was almost full of bills and coins.The blind man recognized(识别)his footsteps and asked if it was he who had changed his sign.He also wanted to know what the man wrote on it.

The publicist said,“I just wrote the message a little differently.”He smiled and went on his way.

The new sign read,“Spring has come,but I can’t see anything.”

( )11. What’s the blind man’s name?

A. Tom.

B. John.

C. Tony.

D. Sorry, I don’t know.

( )12. Who wrote a new message?

A. The blind man.

B. The teacher.

C. The publicist.

D. The farmer.

( )13. How did the blind man recognize the publicist?

A. By his sign.

B. By his footsteps.

C. By his voice.

D. By his coins.

( )14. When did the story happen?

A. In spring.

B. In summer.

C. In autumn.

D. In winter.

( )15. What can we learn from the passage?

A. Publicists are always friendly and helpful.

B. We can get more money by changing a sign.

C. The blind man is not clever,so he has little money.

D. The power of language is great.

Ⅳ、补全对话(共5分,每小题1分)

A: Eric, you look unhappy. What's the matter?

B: My best friend, John, is ill in hospital.

A: 1 What’s wrong with him?

B: He has a stomachache and can't eat anything.

A: But he looks very healthy.

B: 2 He’s too much heavy because he eats too much meat.

A: 3

B: You are right. His doctor told him to take more exercise and eat less meat, but he didn't listen to the doctor.

A: 4

B: Yes. Now he thinks his doctor is right and he decides to do as the doctor told him.

A: 5

九年级英语检测题Units1-6

1. ---Can you go to the meeting for me? ---My p__________(乐意).

2. The river has r__________(上涨) one meter since last week.

3. All the names of the books are l__________(列出).

4. Careless driving causes t__________(交通) accidents.

5. The clay pieces are l__________(栩栩如生).

6. My mother’s words i__________(影响) me, so I changed a lot since then.

7. Zhao Benshan is a h__________(幽默) actor.

8. The n__________(国家的) flag is put up every day.

9. China has a tradition of a__________(欣赏) the moon.

10. I will get my p__________(发音) right.

Ⅵ、书面表达(共20分)

假如你是李华,这个学期刚转到一所新学校。根据下面表格中的信息,介绍你的一些变化。

九年级英语检测题Units1-6

参考答案:

Ⅰ、单项选择(共20分,每小题1分)

1.A

2.D

3.C

4.B

5.C

6.C 7 .C 8.D 9.A 10.B

11.B 12.C 13.A 14.A 15.D 16. D 17. B 18. A 19. C 20 C

Ⅱ、完形填空(共15分,每小题1.5分)

1.D

2.C

3.A

4.D

5.B

6.B

7.A

8.C

9.D 10.A

Ⅲ、阅读理解(共30分,每小题2分)

1.C

2.A

3.B

4.C

5.D

6.A

7.C

8.D

9.B 10.C

11.B 12.C 13.B 14.A 15.D

Ⅳ、补全对话(共5分,每小题1分)

1.B

2.D

3.C

4.F

5.A

Ⅴ、单词拼写(共10分,每小题1分)

1. pleasure

2. risen

3. listed

4. traffic

5. lively

6. influenced

7. humorous

8. national

9. admiring 10. pronunciation Ⅵ、书面表达(共20分)

One possible version:

I have changed a lot since I mover to this new school this term. I used to have many friends and always be outgoing, but now I have few friends, and I become a little quiet. In the old school, I used to spend much time playing with my friends, but now I have to spend most of my time on my schoolwork. I used to no interest in my lessons, so I usually got bad grades. However , now I become more interested in my studies, and my grades are improving a lot.