文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 高中英语阅读理解基础练习题百度文库

高中英语阅读理解基础练习题百度文库

一、高中英语阅读理解

1.阅读理解

Suppose you become a leader in an organization. It's very likely that you'll want to have volunteers to help with the organization's activities. To do so, it should help to understand why people undertake volunteer work and what keeps their interest in the work.

Let's begin with the question of why people volunteer. Researchers have identified several factors that motivate people to get involved. For example, people volunteer to express personal values related to unselfishness, to expand their range of experiences, and to strengthen social relationships. If volunteer positions do not meet these needs, people may not wish to participate. To select volunteers, you may need to understand the motivations of the people you wish to attract.

People also volunteer because they are required to do so. To increase levels of community service, some schools have launched compulsory volunteer programs. Unfortunately, these programs can shift people's wish of participation from an internal factor (e.g. "I volunteer because it's important to me") to an external factor (e.g. "I volunteer because I'm required to do so"). When that happens, people become less likely to volunteer in the future. People must be sensitive to this possibility when they make volunteer activities a must.

Once people begin to volunteer, what leads them to remain in their positions over time? To answer this question, researchers have conducted follow-up studies in which they track volunteers over time. For instance, one study followed 238 volunteers in Florida over a year. One of the most important factors that influenced their satisfaction as volunteers was the amount of suffering they experienced in their volunteer positions. Although this result may not surprise you, it leads to important practical advice. The researchers note that attention should be given to "training methods that would prepare volunteers for troublesome situations or provide them with strategies for coping with the problem they do experience".

Another study of 302 volunteers at hospitals in Chicago focused on individual differences in the degree to which people view "volunteer" as an important social role. It was assumed that those people for whom the role of volunteer was most part of their personal identity would also be most likely to continue volunteer work. Participants indicated the degree to which the social role mattered by responding to statements such as "Volunteering in Hospital is an important part of who I am." Consistent with the researchers' expectations, they found a positive correlation(正相关) between the strength of role identity and the length of time people continued to volunteer. These results, once again, lead to concrete advice: "Once an individual begins volunteering, continued efforts might focus on developing a volunteer role identity....Items like T-shirts that allow volunteers to be recognized publicly for their contributions can help strengthen role identity".

(1)People volunteer mainly out of __________.

A. academic requirements

B. social expectations

C. financial rewards

D. internal needs

(2)What can we learn from the Florida study?

A.Follow-up studies should last for one year.

B.Volunteers should get mentally prepared.

C.Strategy training is a must in research.

D.Volunteers are provided with concrete advice.

(3)What is most likely to motivate volunteers to continue their work?

A.Individual differences in role identity.

B.Publicly identifiable volunteer T-shirts.

C.Role identity as a volunteer.

D.Practical advice from researchers.

(4)What is the best title of the passage?

A.How to Get People to Volunteer

B.How to Study Volunteer Behaviors

C.How to Keep Volunteers' Interest

D.How to Organize Volunteer Activities

【答案】(1)D

(2)B

(3)C

(4)A

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了怎样让人们去做志愿者的一些方法。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“…people volunteer to express personal values related to unselfishness,to expand their range of experiences,and to strengthen social relationships.”可知,人们做志愿工作主要是出于表达无私的个人价值观、拓展自身的经验、加强社会关系等内在需求。故选D。

(2)考查推理判断。根据第四段中的“The researchers note that attention should be given to ‘training methods that would prepare volunteers for troublesome situations or provide th em with strategies for coping with the problem they do experience.'”可知,这一研究告诉人们要注意让志愿者为棘手情况作准备,要给他们提供应对问题的策略,即让志愿者有精神准备去应对棘手情况和问题等。故选B。

(3)考查细节理解。根据最后一段中的“It was assumed that those people for whom the role of volunteer was most part of their personal identity would also be most likely to continue volunteer work.”可知,激励志愿者不断参与志愿者工作的是作为一名志愿者的角色认同。故选C。

(4)考查主旨大意。根据第一段“Suppose you become a leader in an organization.It's very likely that you'll want to have volunteers to help with the organization's activities.To do so,it should help to understand why people undertake volunteer work and what keeps their interest in the work.”可知,文章是为想找志愿者的组织领导者提供意见,并从两个方面展开,说明想让人们去做志愿者首先要了解人们做志愿者的动机,还要知道人们是依靠什么维持对志愿工作的兴趣。由此可知,本文通篇围绕着如何让人们去做志愿者这一话题。故选A。【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇生活类阅读,考生需要准确掌握细节信息。同时根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正

确答案。

2.阅读理解

Alison Malmon was trapping up (完成) the end of her freshman year at the University of Pennsylvania, US when she got the news: Her older brother Brian, a student at Columbia University, was suffering from mental illness.

Inspired by this, Malmon formed a group at her university to empower (使能够) students to talk openly about mental health. It soon blossomed into a national organization that today has more than 450 campus chapters. Leaders with the organization spend their time talking with college students about the pressure that today's young people face.

"What you hear often is just a need to be perfect," said Malmon, "and a need to present oneself as perfect."

And a new study in the UK proved that this need for perfectionism is simply part of today's society. In the study, two researchers studied more than 40,000 students from the US, Canada, and the UK. They found that what they called "socially prescribed(社会定向型的) perfectionism" increased by a third between 1989 and 2016.

Lead researcher Thomas Curran said that while so many of today's young people try to present a perfect appearance online, social media isn't the only reason behind this trend. Instead, he said, it may be driven by competition in modern society, meaning young people can't avoid being sorted and ranked in both education and employment. That comes from new norms(准则) like greater numbers of college students, standardized testing and parenting that increasingly emphasizes success in education.

For example, in 1976, half of high school seniors expected to get a college degree of some kind. By 2008, more than 80 percent expected the same. The researchers also said changes in parenting styles over the last two decades might have had an impact. As parents feel increased pressure to raise successful children, they in turn pass their "achievement anxieties" onto their kids through "excessive(过多的) involvement in their child's routines, activities or emotions"

Those in the mental health community like Malmon say they're concerned about the impact the culture of perfectionism has on mental health on campuses. "Mental health has truly become this generation's social justice issue," she said. "It's our job to equip them with the tools and to let people know that it's not their fault."

(1)What is the article mainly about?

A. The effects of the culture of perfectionism.

B. Research into the trend of perfectionism.

C. A group dedicated to helping people stay mentally healthy.

D. Various pressures that today's young people are facing.

(2)What inspired Alison Malmon to start a group related to mental health?

A.Her brother's mental illness.

B.Her project during the freshman year.

C.The pressure she had experienced.

D.Her strong interest in mental health.

(3)What does Malmon think is a way to help young people manage the pressure of perfectionism?

A.Enabling them to know what is to blame for their pressure.

B.Lowering their expectations of themselves.

C.Reducing parents involvement in their children's life.

D.Making them aware of what true social justice is.

【答案】(1)B

(2)A

(3)A

【解析】【分析】研究发现完美主义会给人带来压力,进而影响人的精神健康。造成完美主义的原因主要有三个,即自身原因,社会竞争,和父母教养。

(1)主旨大意题。根据文章第四段的And a new study in the UK proved that this need for perfectionism is simply part of today's society,第五段的Lead researcher Thomas Curran said that while so many of today's young people try to present a perfect appearance online, social media isn't the only reason behind this trend. 和第六段的The researchers also said changes in parenting styles over the last two decades might have had an impact.可知本文主要讲述对于完美主义这一趋势的研究发现,故选B项。

(2)细节理解题。根据文章第一、二段的Her older brother Brian, a student at Columbia University, was suffering from mental illness. Inspired by this, Malmon formed a group at her university to empower (使能够) students to talk openly about mental health.可知Malmon受到哥哥精神疾病的启发,发动了一群人发表对精神健康的看法,故选A项。

(3)细节理解题。根据文章最后一段的she said."It's our job to equip them with the tools and to let people know that it's not their fault."可知Malmon认为要解决完美主义所带来的压力问题的关键是给他们提供方法,并且让他们知道有压力不是他们的错,即要让他们找到引起压力的原因,故选A项。

【点评】考查阅读理解,涉及细节理解题和主旨大意题。细节理解题要注意仔细阅读文章,从文章中找出答案;主旨大意题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

3.阅读理解

Fallingwater is a house built over a waterfall in Southwestern Pennsylvania. Frank Lloyd Wright, America's most famous architect, designed the house in 1935. It instantly became famous, and today it is a National Historic Landmark.

In-Depth Tour

The tour is best if you desire a greater understanding of what Wright was seeking to create with his masterwork. The number of visitors on each tour is limited and photography is permitted for personal use only. Children nine years and older may be accompanied by adults on this tour. $65.00 per person (Available by advance ticket purchase only)

Daily from 10:00 a.m. to 4:00 p.m.

Guided House Tour

This tour features all the major rooms of the house and lasts about one hour. Photography is

not permitted during this tour. The Guided House Tour allows children six-year-old and older to enjoy the house with their parents.

Adults —$20.00 with advance purchase

—$23.00 when purchased on site

Youth (aged 6-12) —$14.00 with advance purchase

—$17.00 when purchased on site

Brunch (早午餐)Tour

The guests join their guide for brunch before they leave. Children nine years and older may be accompanied by adults on this tour. Please allow three hours in total for this experience.

$115.00 per person (Available by advance ticket purchase only)

May through September- Saturdays & Sundays at 9:00 a.m.

(1)What can we know about In-Depth Tour?

A. The ticket is available on site.

B. It is not available at 9:30 a.m.

C. Visitors are forbidden to take photos.

D. The number of visitors is not limited.

(2)How much will a couple with a girl aged 8 pay if they buy the Guided House Tour tickets in advance?

A. $34

B. $63.

C. $40.

D. $54.

【答案】(1)B

(2)D

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一栋建在宾夕法尼亚州西南部瀑布上的房子——流水别墅。

(1)考查细节理解。根据In-Depth Tour部分中的”Daily from 10:00 a.m. to 4:00 p.m.“可知,In-Depth Tour在每日上午十时至下午四时之间开放。由此可知,早上9:30是不开放的。故选B。

(2)考查细节理解。根据Guided House Tour部分中的”Adults —$20.00 with advance purchase“成人- $20.00,预购;以及”Youth (aged 6-12) —$14.00 with advance purchase“6-12岁的青少年- $14.00,预购,可知,一对夫妇带着一个8岁的女孩买导游房的门票需要花费$20.00*2 +$14.00=$54.00。故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要主准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。

4.阅读理解

When John was growing up, other kids felt sorry for him. His parents always had him weeding the garden, carrying out the garbage and delivering newspapers. But when John reached adulthood, he was better off than his childhood playmates. He had more job satisfaction, a better marriage and was healthier. Most of all, he was happier. Far happier.

These are the findings of a 40-year study that followed the lives of 456 teenage boys from Boston. The study showed that those who had worked as boys enjoyed happier and more productive lives than those who had not. "Boys who worked in the home or community gained competence (能力) and came to feel they were worthwhile members of society, "said George

themselves, others felt good about them."

Vaillant's study followed these males in great detail. Interviews were repeated at ages 25, 31 and 47. Under Vaillant, the researchers compared the men's mental-health scores with their boyhood -activity scores. Points were awarded for part-time jobs, housework, effort in school, and ability to deal with problems.

The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly sharp. Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with a wide variety of people, five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been unemployed. The researchers also found that IQ and family social and economic class made no real difference in how the boys turned out.

Working—at any age—is important. Childhood activities help a child develop responsibility, independence, confidence and competence—the underpinnings (基础) of emotional health. They also help him understand that people must cooperate and work toward common goals. The most competent adults are those who know how to do this. Yet work isn't everything. As Tolstoy once said, "One can live magnificently in this world if one knows how to work and how to love, to work for the person one loves and to love one's work."

(1)What do we know about John?

A. He enjoyed his career and marriage.

B. He had few childhood playmates.

C. He received little love from his family.

D. He was envied by others in his childhood.

(2)Vaillant's words in Paragraph 2 serve as ________.

A. a description of personal values and social values

B. an analysis of how work was related to competence

C. an example for parents' expectations of their children

D. an explanation why some boys grew into happy men

(3)Vaillant's team obtained their findings by ________.

A. recording the boys' effort in school

B. evaluating the men's mental health

C. comparing different sets of scores

D. measuring the men's problem solving ability (4)What does the underlined word "sharp" probably mean in Paragraph 4?

A. Quick to react.

B. Having a thin edge.

C. Clear and definite.

D. Sudden and rapid.

【答案】(1)A

(2)D

(3)C

(4)C

【解析】【分析】本文是一篇说明文,研究表明,那些小时候工作过的人比那些没有工作过的人生活得更快乐、更有成效。

(1)考查细节理解。根据第一段中的“He had more job satisfaction, a better marriage and was healthier.”他的工作满意度更高,婚姻更美满,身体也更健康。可知,约翰享受他的事业和婚姻,故选A。

(2)考查推理判断。根据第二段中的"’Boys who worked i n the home or community gained competence (能力) and came to feel they were worthwhile members of society,‘said George

themselves, others felt good about them.‘"发现这一现象的心理学家Vaillant说:"在家庭或社区工作的男孩获得了能力,并开始觉得自己是社会中有价值的成员。""因为他们对自己感觉良好,别人也对他们感觉良好。"可推知,Vaillant在第二段的话解释了为什么一些男孩成长为快乐的人,故选D。

(3)考查细节理解。根据第三段中的“Under Vaillant, the researchers compared the men's menta l-health scores with their boyhood -activity scores.”可知Vaillant的研究小组通过比较不同的分数得到了他们的发现,故选C。

(4)考查词义猜测。根据第四段中的“Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with a wide variety of people,five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been unemployed.”那些在童年时期参加过最多活动的人,与各种各样的人保持亲密关系的可能性是其他人的两倍,获得高薪的可能性是其他人的五倍,失业的不可能性是其他人的16倍。可知,The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly sharp. 的意思是男性在孩童时期的行为和成年后的表现之间的联系是惊人的明确。"sharp"的意思明确,故选C。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确掌握细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。

5.阅读理解

When Shakespeare was twenty-one, he went to London, a very interesting place, to try his fortune.

There was the famous London Bridge and St. Paul's Cathedral, and palaces and markets and long streets full of shops.

Then, too, there were the daily crowds where could be seen people from all over the world. Knights, scholars and the highwayman (拦路强盗)or thieves, who had been infamous for their clever robberies, passed by each other.

Here, also, were noblemen dressed in gold, from Italy and Spain and France; slaves from Spanish America, sea captains and ministers, soldiers and servants—all held by chances or interests within the gray walls which circled London, and whose gates gave welcome to as strange a crowd as could be found in the world.

Into this curious crowd came Shakespeare, quick to see and eager to learn. And before long all these strange sights were as familiar to him as the faces of his own town's residents. Each one told its story to him so plainly that, as before he had learned the secrets of the fields and woods, so now he learned men and men's interests that make up the great world.

And he learned these lessons so well that when he came to write his plays, he made such use of them as no writer ever made before or since; for it is the use of this knowledge of the world, combined with his own genius, that makes Shakespeare the greatest dramatist that has ever lived.(1)What was London like in Shakespeare's eyes when he first went there?

A. Dirty and small.

B. Strange and interesting.

C. Infamous and terrible.

D. Familiar and modern.

(2)Which of the following best describes Shakespeare?

A. Shakespeare got inspiration to write from his hometown, London.

B. Shakespeare was eager to make friends with the noblemen in London.

C. Shakespeare was good at observing and learning from the daily life.

D. Shakespeare became the greatest dramatist owing to his own genius.

(3)What does the word "one" in paragraph 5 refer to?

A. Crowd.

B. Resident.

C. Face.

D. Sight.

(4)The passage probably comes from______.

A. a poster

B. a textbook

C. an advertisement

D. an announcement

【答案】(1)B

(2)C

(3)D

(4)B

【解析】【分析】本文是一篇名人轶事,介绍了文学大师莎士比亚年轻时去到伦敦第一天时遇到的有趣的事情。

(1)考查细节理解。根据第一段中的“a very interesting place”和第五段中的“all these strange sights”可知,在 Shakespeare 的眼中,伦敦是一个有趣而陌生的城市。故选B。(2)考查推理判断。根据第五段可知,Shakespeare来到伦敦不久之后,通过观察和学习了解了伦敦,并适应了那里的生活,由此可推断出,Shakespeare擅长观察日常生活并从中学习。故选C。

(3)考查代词指代。根据第五段中的“as before he had learned the se crets of the fields and woods”正如他以前所学到的田野和树林的秘密那样,可知,one指的是"像田野和树林一样的景象"。故选D。

(4)考查推理判断。本文主要讲述了莎士比亚到伦敦的经历,所以这篇文章最有可能出现在一本教材中。故选B。

【点评】本题考点涉及细节理解,代词指代和推理判断三个题型的考查,是一篇人物类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。

6.阅读理解

If you love eating and drinking for free and are looking to make some pocket money, there's a job in China with your name on it. A new type of online service allows people to hire others to eat or drink their favorite treats, either to cure their boredom or satisfy their appetite without the calories that usually come with it.

Chinese media recently reported on an increasingly popular service on online platform Taobao that's as startling as it is appealing. People can now go online and hire others to consume certain foods and drinks, and ask them to provide video evidence of them eating or drinking the said treats.

Fees usually range from two to nine yuan ($0.30 - $1.35) plus the cost of the food. It's not

exactly a get-rich-quick job, but there are quite a rot of people willing to do it for the free treats alone.

"Bubble tea drinking" is a particularly popular service, as the chewy tapioca(木薯粉)balls and popping drink is all the rage in Asia these days, but there are also ads from people willing to eat fried chicken or hot pot for anyone willing to pay for them.

Advertised as being "fat-free" and "free of queues" those who pay for the service will receive the full experience, which includes a 360-degree video of the drink, photos, and a detailed description. Prices of the service are based on the drink's sweetness level, its price, and popularity. Some clients even require a short written review to be sure that the person they hired actually does what they are supposed to.

Sellers explained that most customers buy their "Bubble tea drinking" service maybe because they're trying to shake off desires while they're on a diet. Drinking bubble tea by proxy may help customers avoid high blood pressure, high blood sugar, and other health problems that the sugar-laden drink may cause.

So why would anyone pay a total stranger to enjoy a treat rather than consume it themselves? Well, apparently, the online service is so cheap that some people simply do it out of boredom, while others get satisfaction from watching others indulge in their favorite treats.

This indulging-by-proxy service(代享受服务)has received a lot of attention on social media in China, with some people describing it as the job of their dreams.

(1)What kind of people may buy the new type of online service?

A. Those who are boring.

B. Those who are trying to lose weight.

C. Those who love eating and drinking for free.

D. Those who are looking to make some pocket money.

(2)Which is the reason for many people being willing to be hired for the new job?

A. That they can make a fortune.

B. That the foods and drinks are cheap.

C. That they can consume the treats for free.

D. That they can realize their dreams.

(3)Why does the author mention "bubble tea drinking" in Paragraph 4?

A. To prove that the new type of service online is popular.

B. To list an example of the new type of service online

C. To show bubble tea is greatly welcome in Asia.

D. To promote the new type of service online.

(4)What is the main idea of the passage?

A. Indulging-by-proxy service online helps lose weight.

B. Boredom leads to indulging-by-proxy service online.

C. People hold different opinions on indulging-by-proxy service online.

D. Indulging-by-proxy service online is getting increasingly popular.

【答案】(1)B

(2)C

(3)B

(4)D

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一种代享受服务在中国的社交媒体上引起了很多关注,网上代享受服务越来越受欢迎。

(1)考查推理判断。根据第一段中的“A new type of online service allows people to hire others to eat or drink their favorite treats, either to cure their boredom or satisfy their appetite without the calories that usually come with it.”一种新型的在线服务允许人们雇佣他人来吃或喝他们最喜欢的食物,既可以治愈他们的无聊,也可以满足他们的胃口,而不需要那些通常伴随而来的卡路里。可知,那些试图减肥的人可能会购买这种新型的在线服务,故选B。

(2)考查细节理解。根据第三段中的“It's not exactly a get-rich-quick job, but there are quite a rot of people willing to do it for the free treats alone.”这并不是一个快速致富的工作,但有相当一部分人愿意为了免费的款待而去做。可知,许多人愿意接受这份新工作的原因是他们可以免费享用美食,故选C。

(3)考查推理判断。根据第四段中的“Bubble tea drinking" is a particularly popular service, as the chewy tapioca(木薯粉)balls and popping drink is all the rage in Asia these days, but there are also ads from people willing to eat fried chicken or hot pot for anyone willing to pay for them.““泡茶喝”是一项特别受欢迎的服务,因为这种耐嚼的木薯球和弹出式饮料最近在亚洲风靡一时,但是也有一些广告是关于愿意吃炸鸡或火锅的人的。由此推断出,作者在第四段中提到“泡茶喝”是举出了一个新的网上服务的例子,故选B。

(4)考查主旨大意。最后一段”This indulging-by-proxy service(代享受服务)has received a lot of attention on social media in China, with some people describing it as the job of their dreams.“这种代享受服务在中国的社交媒体上引起了很多关注,一些人把它描述为他们梦想中的工作,是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了网上代享受服务越来越受欢迎,故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇社会现象类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

7.阅读理解

China Small Group Tours

Tour Route 1: 11 Days Private Beijing – Lhasa – Xi'an – Shanghai

Tour Highlights:

Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta Warriors

Follow us on a Buddhist pilgrimage to Tibet & appreciate the profound culture

Have a leisurely walk or an exciting bicycle ride on the time-honored City Wall of Xi'an

View the soaring city skylines and feel the pulse of modern Shanghai

From $ 2, 459 per person

Tour Route 2: 11 Days Private Bejing –Xi'an –Chonqing –Yangtze River Cruise –Yichang –Shanghai

Tour Highlights:

Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta Warriors

Try biking on the Ming Dynasty City Wall of Xi' an, or tour by electric car

Enjoy the Three Gorges scenery on Yangtze River & feel totally relaxed

From $ 1, 879 per person

Tour Route 3: 12 Days Private Beijing – Shanghai – Xi'an – Guilin – Yangshuo – Guilin – Hong Kong

Tour Highlights:

Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta Warriors

Experience the Bund, classical garden, modern and old in contrast in Shanghai

Feel the lively atmosphere & explore busy markets freely in Hong Kong

Walk into a local family, learn to cook Chinese food & dine with the hosts in their home

From $ 2, 499 per person

Tour Route 4: 12 Days Private Beijing – Xi'an – Chengdu – Guilin – Shanghai

Tour Highlights:

Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta Warriors, Giant Pandas

Come to Chengdu,the hometown of giant pandas to visit and observe the cute creature

Cruise on the meandering Li River & admire Guilin landscape

Walk into a local Chinese family, interact & dine with the hosts in their home

From $2, 079 per person

(1)What do Tour Route 1 and Tour Route 2 have in common?

A. They have cycling activities.

B. They include a visit to Tibet.

C. Visitors enjoy the Three Gorges scenery.

D. Visitors pay the same amount of money.

(2)What is special about Tour Route 2?

A.Tourists can travel by bike.

B.Tourists can visit a huge dam.

C.Tourists can dine with a family.

D.It is the most expensive of the four.

(3)Where can visitors enjoy China's rare animals?

A.Tour Route 1.

B.Tour Route 2.

C.Tour Route 3.

D.Tour Route 4.

【答案】(1)A

(2)B

(3)D

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四条旅游路线。

(1)kc 细节理解。根据Route 1部分中的“Have a l eisurely walk or an exciting bicycle ride on the time-honored City Wall of Xi'an”及 Route 2部分中的“Try biking on the Ming Dynasty City Wall of Xi' an”可知,这两条路线的共同之处是都有骑行活动,故选A。

(2)考查细节理解。根据Route 2部分中的“Enjoy the Three Gorges scenery on Yangtze River”可知,在Route 2中你可以欣赏到长江三峡风光,也就是说Route 2的特别之处是你可以参观三峡大坝,故选B。

(3)考查细节理解。根据Route 4部分中的“Come to Chengdu,the hometown of giant pandas to visit and observe the cute creature”可知,在Route4中你可以看到中国的珍稀动物大熊猫,故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,结合题目要求,从而选出正确答案。

8.阅读理解

Washington, D.C. Bicycle Tours

Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.

Duration Tour

This small group bike tour is a fantastic way to see a world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability —the cherry blossoms—disappear!

Washington Capital Monuments Bicycle Tour

Duration: 3 hours (4 miles)

Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D.C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.

Capital City Bike Tour in Washington, D.C.

Duration: 3 hours

Morning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D.C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C.in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most, interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route(路线)make cycling between the sites fun and relaxing. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour

Duration: 3 hours(7miles)

Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.

(1)Which tour do you need to book in advance?

A. Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.

B. Washington Capital Monuments Bicycle Tour.

C. Capital City Bike Tour in Washington,

D.C.

D. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.

(2)What will you do on the Capital City Bike Tour?

A. Meet famous people.

B. Go to a national park.

C. Visit well-known museums.

D. Enjoy interesting stories.

(3)Which of the following does the bicycle tour at night provide?

A. City maps.

B. Cameras

C. Meals.

D. Safety lights.

【答案】(1)A

(2)A

(3)D

【解析】【分析】短文大意:本文介绍了四个有特色的华盛顿特区自行车之旅。

(1)细节理解题。根据第一段中的"Reserve your spot before availability—the cherry blossoms—disappear!可知,华盛顿的樱花自行车之旅需要在樱花消失之前预定好位置,故选A。

(2)细节理解题。根据第三段中的"Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks."可知,在首都自行车之旅中可以听到导游讲的有关总统、国会、纪念碑等有趣的故事,故选D。

(3)细节理解题。根据第四段中的All riders are equipped with reflective vests and safety lights可知,夜间自行车之旅配备反光背心和安全灯,故选D。

【点评】考查阅读理解。涉及细节理解题,要注意仔细阅读从文中寻找答案。

9.阅读理解

Most adults find it hard to recall events from their first few years of life and now scientists have found exactly when these childhood memories fade(消失).

A new study has found that most three-year-olds can recall a lot of what happened to them over a year earlier, and these memories persist while they are five and six, but by the time they are over seven, these memories decline(衰退) rapidly.

Most children by the age of eight or nine can only recall 35% of their experiences from under the age of three, according to the new findings.

The scientists behind the research say this is because at around this age the way we form memories begins to change. They say that before the age of seven children do not have a sense of time and place in their memories. In older children, however, the early events they can recall tend to be more adult-like in the way they are formed. Children also have a far faster rate of forgetting than adults. The findings also help to explain why children can often have clear memories of events but then forget them just a couple of years later.

The youngsters first visited the laboratory at the age of three and discussed six unique events from their past, such as family outings, trips to the zoo, and the first day of school. The children then returned for a second session between the ages of five and nine to discuss the same events. The researchers found that between the ages of five and seven, the amount of memories the children could recall remained between 63 -72 percent. However, the amount of information eight-to nine-year-old children could recall dropped to 35 and 36 percent.

(1)What does the new study tell us?

A.Childhood memories decline with years.

B.Three-year-old kids are the cleverest.

C.Childhood memories can fade easily.

D.Some adults cannot recall past events.

(2)What does the underlined word "persist" in Paragraph 2 mean?

A.Change.

B.Remain.

C.Appear.

D.Return.

(3)What can we learn from Paragraph 4?

A.Adults cannot have clear memories of past events.

B.Children can think like adults when they get older.

C.Children under 7 years old have different ways of forming memories.

D.Children often forget things because they have no idea of time or place.

(4)In the second session, nine-year-old children _________.

A.refused to discuss the same events

B.remembered all their family outings

C.could recall 72 percent of their past events

D.only remembered a small part of their past events

【答案】(1)A

(2)B

(3)D

(4)D

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了记忆消失的一些知识。大多数三岁的孩子都能回忆起一年前发生在他们身上的许多事情,这些记忆在五岁和六岁时依然存在,但到七岁以上时,这些记忆会迅速衰退。在七岁之前,孩子们在记忆中没有时间感和位置感。在5到7岁之间,孩子们能回忆起的记忆量保持在63%到72%之间。然而,8至9岁儿童能够回忆起的信息量下降到35%和36%。

(1)考查细节理解。根据第二段“A new stud y has found that most three-year-olds can recall a lot of what happened to them over a year earlier, and these memories persist while they are five and six, but by the time they are over seven, these memories decline(衰退) rapidly.”一项新的研究发现,大多数三岁的孩子都能回忆起一年前发生在他们身上的许多事情,这些记忆在他们五岁和六岁时仍然存在,但当他们超过七岁时,这些记忆迅速衰退。可知新研究告诉了我们童年时的记忆随年龄而衰退。故选A。

(2)考查词义猜测。根据第二段中的“but by the time they are over seven, these memories decline(衰退) rapidly.”到七岁以上时,这些记忆会迅速衰退,可知这些记忆在五岁和六岁时依然存在,故划线单词persist的意思是:存在,保留。故选B。

(3)考查推理判断。根据第四段中的“They say that before the age of seven children do not have a sense of time and place in their memories.”他们说在七岁之前,孩子们在记忆中没有时间感和位置感。可知孩子们经常忘记事情,因为他们没有时间感位置感,故选D。

(4)考查推理判断。根据最后一段中的“ However, the amount of information eight-to nine-year-old children could recal l dropped to 35 and 36 percent.”然而,8至9岁儿童能够回忆起的信息量下降到35%和36%。可知在第二阶段,九岁的孩子只记得他们过去的一小部分事情。故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。

10.阅读理解

If conditions get bad enough, almost any kind of weather can become a storm.

Stormy weather can cause people to cancel their plans. It can cause major events to be postponed. And severe stormy weather can be dangerous to people, fortune and anima1.

If you weather the storm, or ride out the storm, you survive and move on without harm or injury. For example, 1et's talk about Tornado Alley, the name for part of the central United States. During springtime, this area often has a large number of powerful tornadoes. People who live there are taught to shelter in the safest place they can find and wait for the storm to pass. People who live in Tornado Alley are used to weathering many storms!

You can also weather a storm, but it doesn't involve actual weather. “To weather the storm” can also mean to make it through a difficult experience or trying times. So, if the stock market(股市)crashes, you might have to weather a financial storm.

Often before a big storm, conditions are calm. The calm before the storm can happen anytime. It is the time before something bad happens. For example, at the beginning of a family reunion, the adults were all talking happily. But the older children knew it was just the calm before the storm. They've seen it happen before. The adults talk happily for about an hour. Then they start arguing about events from the past—things that should really stay buried!

But after the storm begins and you find yourself in the middle of it, you are in the eye of the storm. In the world of weather, the eye of the storm is the calmest part, in the center of a hurricane, for example. However, in the English language, if you are in the eye of the storm, you are in the most intense part of a conflict. For example, she had no idea that walking into the meeting would put her in the eye of the storm.

However, a brainstorm does not exist in the world of weather. To brainstorm means to try to solve a problem by talking with other people. And don't worry. If we have trouble thinking of an idea for the next program, we can always brainstorm with you!

(1)What's mainly discussed in the 3rd and 4th paragraphs?

A. What the meanings of weathering the storm are.

B. How we can weather the storm.

C. Weathering a storm doesn't involve actual weather.

D. People in Tornado Alley can survive the storm.

(2)Why does the author mention a family reunion in the fifth paragraph?

A. To stress the importance of weather forecast.

B. To develop the awareness of family.

C. To explain the meaning of an expression.

D. To praise the older children for being clever.

(3)What can be inferred from the last paragraph?

A. A problem can't be solved if you worry too much.

B. A brainstorm often appears in the world of weather.

C. Difficulties can be dealt with by teamwork.

D. To brainstorm can cause troubles in the program.

(4)What's the author's purpose in writing the text?

A. To tell us stormy weather can cause destruction.

B. To tell us some expressions about storm.

C. To tell us a storm can cause conflicts.

D. To tell us we should be ready for a storm.

【答案】(1)A

(2)C

(3)C

(4)B

【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了几个英语中与“风暴”有关的表达。(1)段落大意题。第三段第一句“If you weather the storm,or ride out the storm,you survive and move on without harm or injury. ”可知本段讲述weather the storm或者ride out the storm指安全度过;和第四段最后一句“To weather the storm can also mean to make it through a difficult experience or trying times. 可知第四段讲述To weather the storm指度过难关。故可知第三四段主要讲述weather the storm的意义是什么。故选A。

(2)推理判断题。根据第五段第二句“The calm before the storm can happen anytime. It is the time before something bad hap pens. ”可知暴风雨前的宁静任何事都可能发生,这是一段某些不好的事情将要发生的时间。接着作者用家庭聚会作为例子来解释这一种说法的含义,故选C。

(3)推理判断题。最后一段第二句“To brainstorm means to try to solve a problem by talking with other people. ”可知头脑风暴的意思是尝试通过与他人交流来解决一个问题,即困难可以通过团队合作来解决,故选C。

(4)主旨大意题。根据文章内容,如第五段提到暴风雨前的宁静,第六段讲“in the eye of the storm”处于风口浪尖上,最后一段说明“brainstorm”头脑风暴,可知文章主要介绍与“风暴”有关的表达,故选B。

【点评】本题考点涉及段落大意,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇说明类阅读,要求考生准确捕捉细节信息,通过题干中的关键词在文章中定位,同时根据上下文进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

11.阅读理解

When he was young, Louis Armstrong was taking what was call ed “Creole jazz”, which was also called dance music, and combining it with trumpeter (小号手) Buddy Bolden, to create what would eventually become today's jazz.

Armstrong accomplished that with almost no formal training. He received little training before he was placed in the New Orleans Colored Waif's Home at the age of 12, after a run-in (小争执) with the police. The punishment turned out to be a mixed blessing, for he also had the

opportunity to play in a real band.

While at the Waif's, Armstrong also got the chance to hear some of the city's finest musicians. Cornetist Freddie Keppard performed in a nearby club. So did trumpeter and bandleader, King Joe Oliver, who took the boy under his wing and taught him how to read music and work on his playing technique.

When Oliver left for Chicago, Armstrong chose to stay in New Orleans and work with some of the other top musicians of the day. In Chicago, King Oliver offered him a place in his band in 1922. It became Armstrong's biggest challenge yet — the band had no parts written for trumpet, so he was forced to listen to King Oliver and improvise (即兴创作).

Soon, Armstrong's undeniable talent was getting notice. Even classically trained musicians would come to hear the incredible sounds this young man created.

Lil Hardin, the bands piano player and the future Mrs. Armstrong, explains that Oliver kept Armstrong in the second trumpet-chair so that Oliver would still be “King”. Hardin convinced him to leave the band.

Armstrong moved to New York City in 1924 to join Fletcher Henderson's band and then flew solo. In 1925, Armstrong put together the Hot Five, expanding his popularity even more. Armstrong recorded his first composition, Cornet Chop Suey, one of the most copied jazz solos of all time. This monumental 1928 recording blends (混合) artistry, endurance and showmanship that has rarely, if ever, been matched in Jazz.

(1)What does the underlined word “that” refer to in the second paragraph?

A. To play dance music.

B. To work with Buddy Bolden.

C. To create modem jazz music.

D. To play a jazz instrument well.

(2)Who taught Louis Armstrong how to play music in the early time?

A. Buddy Bolden.

B. Lil Hardin.

C. Cornetist Freddie Keppard.

D. King Joe Oliver.(3)Why did Louis Armstrong Leave King Oliver's band?

A. Because he wanted to get married in New York.

B. Because the man forced him to leave the band.

C. Because he got a better opportunity in New York.

D. Because his talent could not develop completely.

(4)What's the main idea of the passage?

A. It asks readers to know more about modern jazz.

B. It introduces one of the greatest jazz musicians.

C. It introduces the development of jazz.

D. It describes the importance of talent in playing jazz.

【答案】(1)C

(2)D

(3)D

(4)B

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,介绍了音乐人Louis Armstrong学习音乐的过程。(1)考查代词指代。根据第一段中的to create what would eventually become today's jazz.由此可知that指上段“...to create what would eventually become today's jazz.”,故选C。

(2)考查细节理解。根据第三段中的“So did trumpeter and bandleader, King Joe Oliver, who took the boy under his wing and taught him how to read music and work on his playing technique.”小号手兼乐队指挥King Joe Oliver也这么做了,他把小男孩放在自己的侧厅,教他如何阅读音乐,学习演奏技巧。故选D。

(3)考查推理判断。根据倒数第二段中的“ Lil Hardin, the bands piano player and the future Mrs. Armstrong, explains that Oliver kept Armstrong in the second trumpet-chair so that Oliver would still be “King”. Hardin convinced him to leave the band.”可推断出Louis Armstrong离开King Oliver乐队的原因是因为他的才能不能得到完全发展,故选D。

(4)考查主旨大意。全文介绍Armstrong如何成为伟大的爵士音乐家,故选B。

【点评】本题考点涉及细节理解,代词指代,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇人物类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

12.Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.

"The history of the world is but the biography (传记) of great men," argued Thomas Carlyle, the advocate of what has come to be known as the "Great Man Theory of History." This theory suggests that the broader movements and outline of history all go back to the leadership of great individuals who had unique influence on their times. Whether or not Carlyle's theory proves true is debatable, but that certain individuals cast long shadows is not.

As one who is entrusted with a leadership position, I find it profitable to read of others who have led. Wherever you find me, you'll likely find a good biography nearby. Why is this the case? First, I find good biographies fascinating. I'll occasionally read a novel, but I've never been overly drawn to fiction. I have found myself unable to sleep while in the struggle of the Battle of Britain in William Manchester's The Last Lion. For me, not to read biographies would rob me of pleasure in my life.

Second, I find good biographies informative. A good biographer tells not only the story of a person, but also of their times. Reading a good biography is like wandering through an intellectual shopping mall. The first store is what drew you there, but you will be pleasantly surprised along the way at what other items grab your attention. You'll find no better account of the British Empire at its peak than the opening chapters of Manchester's Visions of Glory, volume one of his The Last Lion. Strictly speaking, a biography is but a slice of history.

Third, I find good biographies relaxing. Winston Churchill once noted a man who works with his hands should have a hobby that engages his mind, and a man who works with his mind should have a hobby that engages his hands. Another way to apply Churchill's saying is to combine technical, pen-in-hand vocational reading with leisurely biographical reading. Indeed, few things are more relaxing to me than winding down the evening and entering into another world.

This is why I love reading good biographies, and why I pity the person who neglects them. Don't be counted among their number.

(1)What is implied in the first paragraph?

A. The author finds Carlyle's theory undebatable.

B. Carlyle believes great men alone cannot create history.

C. It is debatable whether one should read great men's biographies.

D. The author agrees that history is greatly influenced by certain men.

(2)What does the underlined phrase "other items" in the third paragraph refer to?

A. good biographies

B. stories of certain times

C. the volumes of The Last Lion

D. the chapters of the British Empire

(3)Which of the following statements is TRUE?

A. The author considers biographical reading enjoyable.

B. The author can travel to another world in the evening.

C. The author has fought many battles during his lifetime.

D. The author profits commercially by reading biographies.

(4)What is the author's main purpose in writing the article?

A. To analyze the benefits of vocational reading.

B. To introduce to readers his unique reading strategies.

C. To present great men's history through biography reading.

D. To recommend biography reading through his own experiences.

【答案】(1)D

(2)B

(3)A

(4)D

【解析】【分析】本文是一篇议论文,作者阐述了喜欢读好的传记的原因。

(1)考查推理判断。根据第一段中的"This theory suggests that the broader movements and outline of history all go back to the leadership of great individuals who had unique influence on their times"可知,这一理论表明,更广泛的历史运动和轮廓都可以追溯到对其时代有独特影响的伟大人物的领导。所以通过第一段的关键词"go back to,had unique influence on their times",判断出第一段暗示了作者同意历史受某些人的影响很大。故选D。

(2)考查词义猜测。根据第三段中的"A good biographer tells not only the story of a person, but also of their times. Reading a good biography is like wandering through an intellectual shopping mall. The first store is what drew you there, but you will be pleasantly surprised along the way at what other items grab your attention. "可知,一个好的传记作家不仅讲述一个人的故事,而且还在讲述他们所处的时代。读一本好的传记就像漫步在一个充满智慧的购物中心。第一家商店吸引了你,但你会惊喜地发现,还有其它的商品吸引了你的注意力。所以作者把读好的传记比喻成购物,将历史人物和某个时期的历史故事比喻成商店的商品。故判断出第三段划线的"other items"指的是某个时期的故事。故选B。

(3)考查细节理解。根据第二段中的"For me, not to read biographies would rob me of pleasure in my life"以及第三段" Indeed, few things are more relaxing to me than winding down the evening and entering into another world."可知,对我来说,不读传记会剥夺我生活的乐趣。的确,没有什么事情比悠闲地度过夜晚,进入另一个世界更令我放松。所以作者认为传记阅读令人愉快。故A选项"作者认为传记阅读令人愉快"是正确的。故选A。

(4)考查推理判断。根据第二段中的"First, I find good biographies fascinating.";第三段中

TOP相关主题