文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 大学英语1考试考前复习

大学英语1考试考前复习

《大学英语1》考试考前复习

第一部分考核方式介绍

?考核形式:

该课程的考核主要是以课文中的词汇和语法点为主,以闭卷的形式进行。主要题型包括选择题,阅读理解和翻译(英译汉,汉译英)。

?考试时间:2小时。

?试卷结构:

?选择题:25小题,每题1分,共25分

?阅读理解:20小题,每题2分,共40分

?翻译:英译汉5小题,每题7分,共35分

第二部分复习指导

答题技巧

(一)单项选择题答题技巧

复习时以课文中重点讲解的语法点和词汇为重点。语法点主要涉及1)动词的使用;2)动词与介词和副词的搭配;3)谓语的时态和语态;4)介词、连词和常用词汇;5)句型等几个方面。复习时可以通过反复教材的练习来掌握这些知识点。

(二)阅读理解题答题技巧

阅读题所选材料50%选自教材种的补充阅读理解练习,50%与教材练习无关,但难易程度与所学课文相似。常见题型有:(1)主题问题,如What’s the main idea of the passage? Which is the best title of the passage?这类题一般要把全文所给信息综合起来才能归纳出答案,但是文章开头和结尾一般可找到主题句提示。(2)细节题,即针对文中涉及的各种具体信息提问,如时间、人物关系、因果关系等。这类题一般在文中可以直接找到答案。同学们可根据题目中的关键词到原文中找相关句子即可。(3)推理题,即从原文不能直接找到答案,但同学们可根据已知信息通过逻辑推理得出答案。细节题在题目中所占比重较大,而且较容易做对,同学们应认真对待。

?复习重点和难点

选择题主要考察课文中所学的词汇和语法点。要求在认真学习教材内容的基础上,对教材所提供的各种练习题(包括测验题)进行练习巩固,并且注意积累词汇、提高阅读能力、培养逻辑性思维和推理能力。阅读理解要求考生对关键词、各段落的连接、重点句子、题目、各段意和一些隐喻有良好的理解, 并对所读细节认真推敲。可依据书上的练习,认真分析和总结。

翻译题复习指导及答题技巧

实际做题过程中,应把重点放在整个句子的语法结构是否完整、正确,而不应拘泥于某个单词。一个中文句子通常可有多种翻译方法,同学们可根据自己情况灵活使用所学知识。

复习重点和难点

翻译题是和课文内容紧密结合的,主要考察课文中所学重点词汇和词组的应用。同学们在通读课文的基础上,应自己练习造句,并记忆一些句型并掌握每单元的英译汉,汉译英练习。

练习题(一)单项选择题

教材中Quiz 1

Section A

Directions:In this part there are 15 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence.

26. In order to strengthen his muscles, Mike goes to the gym _____ to do exercises.

A. increasingly

B. often

C. regularly

D. lively

27. He asked who I voted for and I said it was my own _______.

A. thing

B. matter

C. duty

D. business

28. Mr. Smith was determined to _______ the experiment after so many years' interruption.

A. carry on

B. carry out

C. carry away

D. carry forth

29. Drunken driving is often the major _____ of traffic accidents.

A. reason

B. cause

C. excuse

D. way

30. The case ______ a lot of things, ______ a second-hand watch.

A. included; contained

B. included; containing

C. contained; included

D. contained; including

31. His article concerning population control was published in the _____ issue of China Daily.

A. latest

B. lately

C. late

D. later

32. Although many young people are eager to go abroad, he prefers _________ in

his own country.

A. stay and work

B. stayed and worked

C. to stay and work

D. to be stayed and worked

33. The good service at the hotel made up for the poor food to some ________.

A. way

B. grade

C. sort

D. extent

34. Scientists think that the continents __________ always where they ____today.

A. aren’t; are

B. aren’t; were

C. weren’t; are

D. weren’t; were

35. As soon as he comes back, I’ll tell him when __________ and see him.

A. will you come

B. you will come

C. you come

D. do you come

36. Years ago we didn't know this, but recent science ______ that people who

don't sleep well soon get ill.

A. showed

B. has shown

C. will show

D. is showing

37. They _____ on the program for almost one week before I joined them, and

now we _____ on it as no good results have come out so far.

A. had been working; are still working

B. had worked; were still working

C. have been working; have worked

D. have worked; are still working

38. —What would you do if it ____ tomorrow?

—We have to carry it on, since we’ve got everything ready.

A. rain

B. is raining

C. will rain

D. rains

39. The coffee is wonderful! It doesn’t taste like anything I _____ before.

A. was having

B. have

C. have ever had

D. had ever had

40. By the time Jane gets home, her aunt _______for London to attend a meeting.

A. will leave

B. leaves

C. will have left

D. left

语法重点难点

简单句、并列句、复合句

1. Grandpa used to tell us something about the "Cultural Revolution" __ he had time to spare.

A. that

B. as

C. so that

D. whenever

2. Li Fang is very busy, ____ she's always helping others with their lessons.

A. but

B. although

C. so

D. for

3. Getting a right job can be difficult ____ the students ____ prepared to deal with the job interview.

A. if; won't

B. unless; will

C. unless; are

D. if; are

4. Everything depends on ____ they will support you about it.

A. if

B. which

C. whether

D. that

5. She won the first prize in the speech contest and ____ surprised us.

A. which

B. it

C. as

D. who

6. The Oscar is one of the film prizes ____ offered to any Chinese actor or actress so far.

A. which is not

B. that have not been

C. that has not

D. that has not been

7. He made another wonderful discovery, ____ of great importance to science.

A. which I think is

B. which I think it is

C. which I think it

D. I think is

8. It's really very dangerous. One more step, ____ the baby will fall into the well.

A. or

B. so

C. but

D. and

9. She is American, ____ she knows little about American history.

A. so

B. yet

C. and

D. therefore

10. Information technology is taught in most schools, ____ we have entered the information society.

A. so

B. while

C. still

D. for

动词时态、语态

1. I can guess you were in a hurry. You ____ your sweater inside out.

A. had worn

B. wore

C. were wearing

D. are wearing

2. -- We ____ that you would fix the TV set this week.

-- I'm sorry. I ____ to fix it this week, but I've been too busy.

A. had expected; had intended

B. are expecting; had intended

C. expect; intend

D. expected; intend

3. He will stop showing off, if no notice ____ of him.

A. is taken

B. will be taken

C. takes

D. has taken

4. -- It is said that another new car factory ____ now.

-- Yeah. It ____ one and a half years.

A. is building; takes

B. is being built; will take

C. is built; will take

D. is being built; takes

5. -- I'm sorry, but I shouldn't have been so rude to you.

-- You ____ your temper but that's OK.

A. have lost

B. had lost

C. did lose

D. were losing

6. -- Why? Tom, your shirt is so dirty!

-- Mum, I ____ my storeroom downstairs.

A. cleaned

B. have worked

C. was cleaning

D. have been cleaning

7. They won't buy new clothes because they ____ money to buy a color TV set.

A. save

B. are saving

C. has saved

D. were saving

8. Good heavens! There you are! We ____ anxious about you, and we ____ you back throughout the night.

A. are; expect

B. were; had expected

C. have been; were expecting

D. are; were expecting

9. I've finally finished my paper and it ____ me an entire month.

A. takes

B. took

C. was taken

D. had taken

10. The traffic in our city is already good and it ____ even better.

A. gets

B. got

C. has got

D. is getting

阅读理解题

教材中选出的阅读理解题

Unit 1

You are unique. There are 6.5 billion people in the world but no other person is exactly like you. Besides people, there are millions of other living things. Every living thing is different from each other. Every living thing is a unique combination of characteristics.

Why is each living thing unique? Where do its characteristics come from? Do people receive characteristics from their mothers and fathers? How? The work of Gregor Mendel was especially important to help us to answer these questions.

Mendel studied plants, especially pea plants. In some way they were all the same. For example, they all had flowers. But some had red flowers, and others had white flowers. Some were tall, others were short. Mendel was especially interested in the differences. He wondered why each plant was of certain color, shape, size. He experimented with thousands of pea plants, with a careful record. And he discovered some interesting things. He mated different pea plants. First, he mated a red flower plant with a white flower plant. All of the offspring plants had red flowers. Mendel was curious about what happened to the white. Then he mated two of the offspring plants. Every time he did this, they produced three red plants and one white plant. There was the white again. So Mendel knew that even red plants somehow passed on whiteness. Mendel decided that pea plants carried factors, and the parents passed these factors onto their offspring.

Today we call these factors genes. Genes are tiny pieces of matter. They carry information from parents to offspring. Now we know that every person is unique and one reason for this is that

every person is a unique combination of genes.

1. In the first paragraph, the author mainly tells us that_____________.

A. no other person is exactly like you

B. the total population of the world is 6.5 billion

C. every living thing is unique

D. different people have different characters

2. The work of Gregor Mendel was especially important because_____________.

A. he had first set great value on pea plants

B. he was the first person to study pea plants

C. he had done a lot of experiments with thousands of pea plants

D. he had first discovered what we call genes today

3. Gregor Mendel made a special study of plant because________________.

A. few biologists were interested in studying pea plants at that time

B. he liked pea plant flowers

C. he wanted to find out why pea plants differed in shape, color and size

D. pea plants were all the same in some ways

4. By experiments Gregor Mendel proved_________________.

A. pea plants of different colors could not mate

B. pea plants possessed factors which could be passed onto the young

C. only redness could be passed onto the offspring if a red pea plant mated with a white one

D. pea plants had only two colors — red and white

5. Which of the following statements is true?___________.

A. Every person is unique because he is a unique combination of genes

B. Genes only exist in plants, not in animals

C. Although there are a large number of different people in the world, there are some who look exactly alike

D. Some biologists after Gregor Mendel discovered that genes can not determine the color of one?s eyes

1. C

解析:本题问的是第一自然段的主旨大意,根据原文最后两句话:“Every living thing is different from each other. Every living thing is a unique combination of characteristics”可知,答案应选C。

2. D

解析:本题问的是为什么Gregor Mendel的工作尤其重要。根据文章第二自然段中“The work of Gregor Mendel was especially important to help us to answer these questions.”这句话及第三自然段对Gregor Mendel研究的介绍,我们可知Gregor Mendel发现了基因学说,这对人类来说非常重要,所以答案为D。

3.C

解析:本题问的是Gregor Mendel专门研究植物的原因。根据文章第二自然段中“Mendel was especially interested in the differences. He wondered why each plant was of certain color, shape, size.”这句话,我们可以得知他对植物具有不同的颜色、形状、大小很感兴趣,所以对其进行了研究,所以答案为C。

4. B

解析:本题问的是通过实验,Gregor Mendel证明了什么。根据文章第二自然段最后一句话“Mendel decided that pea plants carried factors, and the parents passed these factors onto their offspring.”我们可以得出他实验的结果,即豌豆拥有一些“因素”,而这些“因素”可以通过父母传给子女,所以答案选B。

5. A

解析:此题可用排除法来完成。B讲的是“基因只在植物中存在,动物没有”,很明显不正确。C讲的是“虽然世界上有很多不同的人,但是存在一些完全相同的人”,这与文章反复强调的“every person is unique”不符,所以不正确。D讲的是“在Gregor Mendel之后,一些生物学家发现基因不能够决定人的眼睛的颜色”,这在文章中没有提到,所以不正确。因此,正确答案只能是A,即“每一个人都是不同的,因为他们具有不同的基因”。

Unit 3

If you judge by the number of people who go to see the games and by the number of those who actually play it, basketball is probably the most popular sport in the United States today. It is mainly an indoor game, and the season extends from late autumn, through the winter, to early spring. There are many professional teams; but for the most part, basketball is a school sport. There is hardly a high school or college in the country that does not have its team.

In spring and summer, the most popular sport is baseball. During the warm weather, you can see young men and boys playing this game in any part of the country. Radio and television bring the details of the big games to every corner of that land, and the activities of the professional teams are a subject of conversation for Americans everywhere.

In autumn, the most popular sport is football. As you know, this is not the same kind of game that is so popular in other parts of the world. Like basketball and baseball, it is typically American, and those who have never seen it before have difficulty in seeing any sense in it. But for most people the game itself is not so important as the music and the cheering that go with it. On a cool bright autumn afternoon, there is nothing so colorful and exciting as a football game.

1. Basketball is probably the most popular sport in America today because_____________.

A. it is an indoor game

B. it is a school game

C. most people like to play or watch the game

D. there are many professional teams

2. The passage shows that in America___________________.

A. almost all the high schools and colleges have their basketball teams

B. every high school doesn?t have its own basketball team

C. no college has its own basketball team

D. some high schools and colleges have their basketball teams

3. In spring and summer, you can see young people playing baseball____________.

A. in some parts of America

B. in a few states of America

C. in some schools of America

D. everywhere in America

4. During the warm weather, Americans often talk about_______________.

A. the activities of the professional baseball teams

B. the radio and television

C. the details of the football matches

D. the details of the big games

5. From the passage we know that American football is_______________.

A. similar to that in other parts of the world

B. different from that in other parts of the world

C. not so popular as that in other parts of the world

D. as popular as that in other parts of the world

1. C

解析:此题问的是为什么篮球是当今美国最流行的运动。由文章第一句话“If you judge by the number of people who go to see the games and by the number of those who actually play it, basketball is probably the most popular sport in the United States today.”可知观看篮球比赛和打篮球的人都非常多,篮球是最流行的运动,所以答案为C。

2. A

解析:从文中“There is hardly a high school or college in the country that does not have its team.”这句话可知在美国几乎所有的中学和大学都有自己的球队,所以答案为A。

3. D

解析:此题问的是在春天和夏天,年轻人通常在什么地方打棒球。从文中“In spring and summer, the most popular sport is baseball. During the warm weather, you can see young men and boys playing this game in any part of the country.”这句话可知在美国处处都有人打棒球,所以答案为D。

4. A

解析:此题问的是在暖和的天气里,人们通常交谈什么。从文中“…the activities of the professional teams are a subject of conversation for Americans everywhere .”这句话可知人们经常谈论职业球队的活动,所以答案为A。

5. B

解析:从文中“In autumn, the most popular sport is football. As you know, this is not the same kind of game that is so popular in other parts of the world.”这句话可知美式足球和其他地方的足球不同,所以答案为B。

Unit 4

Pat O?Burke was a poor Irishman with a large family, and one morning, waking up very early from cold and hunger, he decided to go shooting in a wood near his cottage. The wood belonged to Lord Northwood, a rich gentleman, and Pat had no right to go there, but in it there were swarms of rabbits and flocks of birds that were good to eat, and Pat determined to take the risk. Suddenly he saw the owner, with a group of friends, coming towards him in the wood. There was a look of anger on Lord Northwood?s face as he caught sight of the gun in Pat?s hands. Pat?s heart sank with fear, but he saw there was no hope of escape, so he walked boldly up to the company and said to Lord Northwood, “Good morning, sir, and what has brought you out so early this morning?” Lord Northwood, rather surprised, said he and his friends were taking a little exercise to get an appetite for their breakfast. Then, looking at Pat with suspicion, he said, “But why are you out so early in the morning?”“Well, sir,” said Pat, “I just came out to see if I could

get a breakfast for my appetite.” The whole crowd burst into laughter at Pat?s ready wit, and with a smile Lord Northwood walked on, leaving Pat to try his luck with the rabbits.

1. This is a story about _____________.

A. a rich man who owned a big wood

B. a poor Irishman who lived all by himself

C. a clever man who tried to get something to eat for his breakfast

D. an Irish hunter with a large family

2. There was a look of anger on Lord Northwood?s face. Why?

A. He was not expecting Pat at this early hour.

B. He knew Pat was coming for shooting.

C. He didn?t like the poor Irishman at all.

D. Pat had not told him he would come.

3. Why was Lord Northwood surprised?

A. He had not expected such a bold question from Pat.

B. H e wondered why Pat didn?t run away.

C. Pat wasn?t afraid of him.

D. Pat had a gun in his hands.

4. Pat?s _______________ made the whole crowd burst into laughter.

A. funny looks

B. interesting remarks

C. quick and witty response

D. promise to leave right away

5. It was because of his _________ that Pat was left to try his luck.

A. boldness

B. calmness

C. quickness of mind

D. obedience (服从, 顺从)

1. C

解析:此题问的是文章的大意。A讲的是“拥有一大片树林的富人”,B讲的是“一个独自生活的可怜的爱尔兰人”,C讲的是“一个想办法吃到早餐的聪明人”,D讲的是“一个拥有大家庭的爱尔兰猎人”。根据文章内容,可知C为正确答案。

2. B

解析:此题问的是为什么Lord Northwood脸上有愤怒的表情。根据文章中“and Pat had no right to go there”和“There was a look of anger on Lord Northwood?s face as he caught sight of the gun in Pat?s hands.”可知,Lord Northwood 知道Pat 是来打猎的,而Pat没有权利进入这片森林,所以答案为B。

3. A

解析:此题问的是为什么Lord Northwood感到十分惊奇。根据文章中“Pat?s heart sank with fear, but he saw there was no hope of escape, so he walked boldly up to the company and said to Lord Northwood, …Good morning, sir, and what has brought you out so early this morning?? Lord Northwood, rather surprised, said he and his friends were taking a little exercise to get an appetite for their breakfast.”这句话可知,Lord Northwood没有料到Pat会问他这么一个问题,所以答案为A。

4. C

解析:此题问的是Pat用什么使得这群人笑了起来。根据文章中“…Well, sir,? said Pat, …I just came out to see if I could get a breakfast for my appetite.? The whole crowd burst into laughter at Pat?s ready wit…”这句话可知,大家是被Pat机智的回答逗笑了,所以答案为C。

5. C

解析:此题问的是为什么Pat可以呆在树林里试试自己的运气。根据文章中“The whole crowd burst in to laughter at Pat?s ready wit, and with a smile Lord Northwood walked on, leaving Pat to try his luck with the rabbits.”这句话可知,是由于Pat机智的回答,他才得到打猎的机会,所以答案为C。

I arrived in the United States on February 6, 1966, but I remember my first day here very clearly. My friend was waiting for me when my plane landed at Kennedy Airport at three o?clock in the afternoon. The weather was very cold and it was snowing, but I was too excited to mind. From the airport, my friend and I took a taxi to my hotel. On the way, I saw the skyline of Manhattan for the first time and I stared in astonishment at the famous skyscrapers and their man-made beauty. My friend helped me unpack at the hotel and then left me because he had to go back to work. He promised to return the next day.

Shortly after my friend had left, I went to a restaurant near the hotel to get something to eat. Because I couldn?t speak a word of English, I couldn?t tell the waiter what I wanted. I was very upset and started to make some gestures, but the waiter didn?t understand me. Finally, I ordered the same thing the man at the next table was eating. After dinner, I started to walk along Broadway until I came to Times Square with its movie theatres, neon lights, and huge crowds of people. I did not feel tired, so I continued to walk around the city. I wanted to see everything on my first day. I knew it was impossible, but I wanted to try.

When I returned to the hotel, I was exhausted, but I couldn?t sleep because I kept hearing the fire and police sirens during the night. I lay awake and thought about New York. It was a very big and interesting city with many tall buildings and big cars, and full of noise and busy people. I also decided right then that I had to learn to speak English.

1. On the way to his hotel, the writer _____________.

A. was silent all the time

B. kept talking to his friend

C. showed his friend something he brought with him

D. looked out of the window with great interest

2. He did not have what he really wanted, because _____________.

A. he only made some gestures

B. he did not order at all

C. the waiter was unwilling to serve

D. he could not make himself understood

3. The waiter _____________.

A. served the same thing the man at the next table was having

B. finally understood what he said

C. took the order through his gestures

D. knew what he would order

4. After dinner, he _____________.

A. walked back to the hotel right away

B. went to the movies

C. had a walking tour around the city

D. did some shopping on Broadway

5. That night he could not sleep, because _____________.

A. he did not know what to do the next day

B. he was not tired at all

C. he kept hearing the fire and police sirens

D. he was thinking about this great city

1. D

解析:本题问的是在去酒店的路上,作者都做了什么或者有什么感受。根据文章第一自然段中“On the way, I saw the skyline of Manhattan for the first time and I stared in astonishment at the famous skyscrapers and their man-m ade beauty.”这句话可知,答案应选D。

2. D

解析:本题问的是为什么作者没有得到自己真正想吃的东西。根据文章第二自然段中的“Because I couldn?t speak a word of English, I couldn?t tell the waiter what I wanted. I was very upset and started to make some gestures, but the waiter didn?t understand me.”可知,答案应选C。

3. A

解析:本题问的是餐厅的服务生是怎么做的。根据文章第二自然段中“Finally, I ordered the same thing the man at the next table was eating.”这句话可知,答案应选A。

4. C

解析:本题问的是作者在吃饭之后干了什么。根据文章第二自然段中的“After dinner, I started to walk along Broadway until I came to Times Square with its movie theatres, neon lights, and huge crowds of people. I did not feel tired, so I continued to walk around the city.”可知,答案应选C。

5. C

解析:本题问的是为什么作者当天晚上没有睡着。根据文章第三自然段中“When I returned to the hotel, I was exhausted, but I couldn?t sleep because I kept hearing the fire and police sirens during the night. ”这句话可知,答案应选C。

请同学们自己练习以下阅读题

Passage 1

In sport the sexes are separate. Women and men do not run or swim in the same races. Women are less strong than men. That at least is what people say. Women are called “the weaker sex”, or, if men want to please them, “the fair sex”. But boy s and girls are taught together at schools and universities. There are women who are famous Prime Ministers, scientists and writers. And women live longer than men. A European woman can expect to live until the age of 74, a man only until he is 68. Are wom en?s bodies really weaker?

The fastest men can run a mile in under 4 minutes. The best women need 4.5 minutes. Women?s

time is always slower than men?s, but some facts are a surprise. Some of the fastest women swimmers today are teenage girls. One of them swam 400 metres in 4 minutes 21.2 seconds when she was only 16. The first “Tarzan” in films was on Olympic swimmer, Johnny Weissmuller. His fastest 400 metres was 4 minutes 59.1 seconds, which is 37.9 seconds slower than a girl 50 years later!

This does not mean that women are catching men up. Conditions are very different now, and sport is much more serious. It is so serious that some women athletes are given hormone(荷尔蒙)injections. At the Olympics a doctor has to check whether the women athletes are really women or not. It seems sad that sport has such problems. Life can be very complicated when there are two separate sexes!

1.Women are called “the weaker sex” because _____.

A.women do as much work as men

B.people think women are weaker than men

C.sport is easier for men than for women

D.in sport the two sexes are always together

2.Which of the following is true? _____

A.Boys and girls study separately everywhere.

B.Women do not run or swim in races with men.

C.Famous Prime Ministers are women.

D.Men can expect to live longer than women in Europe.

3.“That at least is what people say.” means people _____.

A.say other things too

B.don?t say this much

C.say this but may not think so

D.only think this

4.What problems does sport have? _____

A.Some women athletes are actually men.

B.Some women athletes are given hormone injections.

C.Women and men do not run or swim in the same races.

D.It is difficult to check whether women athletes are really women.

5.In this passage the author implies that _____.

A.women are weaker than men, but faster

B.women are slower than men, but stronger

C.men are not always stronger and faster than women

D.men are faster and stronger than women

Passage 2

Atoms are all around us. They are the bricks of which everything is made. Many millions of atoms are contained in just one grain of salt,but despite their small size they are very important. The way an everyday object behaves depends on what kinds of atoms are in it and how they act.

For instance,you know that most solid objects melt if they get hot enough. Why is this? It is the effect of the heat on the object?s atoms. All atoms move constantly. When they are hot,they move faster.

Usually the atoms in an object hold together and give the object its shape. But if the object grows

hot,its atoms move so fast that they break the force that usually holds them together. They move out of their usual places so that the object loses its shape. Then we say that the object is melting. 1.One grain of salt contains _____.

A.a few thousand atoms

B.many millions of atoms

C.several heated atoms

D.one million atoms

2. The way an object behaves depends on the _____.

A.kinds of atoms in it

B.number of atoms in it

C.way its atoms behave

D.Both A and C.

3.Heating an object will affect _____.

A.the movements of its atoms

B.the speed of its atoms

C.the shape of its atoms

D.Both A and B.

4. An object holds its shape because its atoms _____.

A.usually hold together

B.move very fast

C.are very hot

D.are not moving

5. When its atoms leave their usual places,we say that an object is _____.

A.shrinking

B.changing places

C.expanding

D.melting

翻译练习题

Unit 1

Translate the following sentences into English.

1.他是一个不爱说话(communicative)的人,与他交流可不容易。To communicate with him is no easy job, as he is not a communicative person.

2. 一定程度上我同意他的意见,但不全是这样。

I agree with him to some extent, but not entirely.

3不管你说什么,我都会坚持我的计划。

No matter what you say, I shall stick to my plan.

4.在线教育最近很流行,因为它的信息量大,又十分有趣。Recently online education has become very popular, for it is very informative and interesting.

Translate the following sentences into Chinese.

1. We can just click our way into education, communication, and information without leaving the house.

我们足不出户,点击(鼠标)即可受教育、互通音信和获取信息。

2. Some classes may require students to all log in at the same time so they can attend live lectures by a professor.

一些班级,可要求学生在同一时间登录,使他们能够参加教授的现场讲座。

3. It can provide different learners with more flexible and versatile ways of learning, and at the same time allows some learners stick to their present jobs while studying the latest knowledge online.

它可以为不同的学习者提供更加灵活多样的学习方式,部分学生可以一边坚持工作,一边在线学习最新的知识。

4. The classes are highly interactive, where students communicate with each other and their teachers.

班级是高度互动的,学生可以和他们的老师及其他人互相沟通。Unit 2

1.首先,凡是学语言学得成功的人都是独立自学的人。

First of all, successful language learners are independent learners. 2.应该这样做工作,所以你的结论是错误的.

The work should be done in this way and your conclusion is therefore wrong.

3.小孩依赖他们的父母供给衣食。

Children depend on their parents for food and clothing.

4.最后,凡是会学习语言的人都有一个明确的学习目的。

Finally, successful language learners are learners with a purpose

1.If you are a successful learner, you have probably been learning independently, actively, and purposefully.

如果你在学语言上是很有成就的,那也许你就正是这种能独立自学,能积极主动并有明确学习目的的人。

2. On the other hand, if your language learning has been less than successful, you might do well to try some of the techniques outlined above.

反之,假如你学语言学得不大成功,那你最好试一试上述列举的这些学习方法或技巧。

3. Therefore, successful learners do not wait for a chance to use the language.

因此,学得成功的人都不是坐等机会来了才去使用这种语言的。

4. They are good guessers who look for clues and form their own conclusion.

他们能找出线索善于猜测,善于形成自己的结论。

Unit 3

1. 适当的(proper)休息和足够的睡眠有助于长寿(longevity)。Proper rest and enough sleep contribute to longevity.

2. 园艺劳动是非常有益的消遣。

Gardening is a very rewarding recreation

3. 一个人的品位、价值、兴趣和个性与他的社会环境和学习经验有关。

One’s tastes, values, interests and personality are all related to his social background and learning experiences.

4. 休闲具有以下功能:放松、消遣和娱乐,以及个人发展。Leisure has the following functions: relaxation, recreation and entertainment, and personal development.

1.We find interests in a lot of things and subjects from our families, schools, jobs, and the mass media.

我们从来自家庭、学校、工作和大众传媒的事物中获得各种兴趣。

2. The importance of these factors changes according to the nature of one’s job and one’s life-style.

这些因素的重要性随着一个人的工作性质和生活方式而改变着.

3. The use of leisure time often shows much about one’s tastes, value s, interests and personality.

休闲时间的利用往往显示出一个人的品位、价值、兴趣和个性。

4. Obviously, all things people do in leisure hours enable them to satisfy their wishes.

显然,人们在休闲时间所做的一切使他们能够满足他们的愿望。

Unit 4

1. 许多学生喜欢在考试前夕熬夜复习迎考。

Many students like staying up late to prepare for the test on the even of the exam.

2. 在美国,去看病通常要提前跟医生预约。

In the United States, people usually make an appointment with the doctor in advance before they go to see the doctor.

3. 晚餐的最后一道菜是甜点。

The dinner ended up with a dessert.

4. 任何一个具有常识的人都不会干出那种傻事。

Anyone with common sense will not do such a foolish thing like that. Unit 4

1.Travel planning involves hours and hours of searching for airfare, arranging transportation, accommodations and packing.

旅行计划将涉及投入大量时间来搜寻机票的费用,安排交通工具、住宿及整理行李。

2. The Internet is filled with airfare discounts and cheap air tickets. 网络上有很多打折机票和便宜的机票。

3. If you don’t, you could end up spending hundreds of dollars more than you should have.

如果你不花费点心思,结果你可能要比本应该花的多花几百美元。

4. You should start packing at least a week in advance.

你应该至少提前一周时间开始打包。

Unit 5

1.大致看来,他的计划是成功的

In general, his plan was successful.

2.饮食习惯在不同的地方可能会有很大的差异。

Eating habits may vary greatly in different areas.

3. 虽然在美国呆了一年了,但是他还是不习惯那里的食物。Although he has already stayed in America for a year, he still cannot get used to the food there.

4.我们应该意识到教育的重要性。

We should be aware of the importance of education

1.Do not hesitate to accept invitations from Americans simply because you cannot invite them to your home in return.

不要因为你不能回请他们到你家作客,就犹豫着不接受美国人的邀请。

2.Occasionally, for a formal party or dinner, an invitation requires an answer, either in writing or by telephone.

应邀出席正式宴会或晚餐,不管是用书面还是用电话,有时是要回复的。

3.In the United States, you can feel free to visit in people’s homes, share their holidays, enjoy their children and their lives without having to continue a lifetime relationship.

在美国,你到别人家里探访,可以无拘无束,也可以和他们共度假期,跟他们的孩子玩耍,和他们一起生活,用不着认为有义务同他们保持终生的友谊

4. If you later discover that you cannot attend, you should telephone the host or hostess and explain why you cannot come.

接受邀请之后,你如果发现自己不能去,应该打电话通知主人或女主人说明原因。