文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 大学英语B统考交际英语

大学英语B统考交际英语

交际英语B

1、- Thank you ever so much for your lovely gift.

- _________

A:Never mind

B:I'm glad you like it.

C:Please don't say so.

D:No, It's not so good.

答案:B

2、- Good morning, may I speak to Mark, please?

- _________

A:Who's there?

B:Who's speaking?

C:Who are you?

D:Who wants to speak to Mark?

答案:B

3、- Let me introduce myself. I'm steward.

- _________

A:What a pleasure.

B:Pleased to meet you.

C:I don't know.

D:Thanks a lot.

答案:B

4、- Can you help me?

- _________

A:No, I don't know.

B:Sure. What is it?

C:Don't mention it.

D:That's it.

答案:B

5、- I have an appointment with Dr. Edward.

- _________

A:Please wait for a minute.

B:Are you sick?

C:Tell me about your appointment.

D:Dr. Edward didn't tell me.

答案:A

6、- Hello, could I speak to Mike please?

- _________

A:Who are you?

B:Who is speaking?

C:What's wrong?

D:Why?

答案:B

7、- Have a nice holiday!

- _________

A:You have it too.

B:You do too.

C:The same as you.

D:The same to you.

答案:D

8、- Paul, this is my friend, Ann.

- _________

A:Very well, thank you.

B:How do you like the party?

C:Glad to meet you, Jack.

D:Glad to meet you, Ann.

答案:D

9、- Great party, isn't it?

- _________

A:Yeah, really.

B:My friends are great.

C:Have we met before?

D:Glad to meet you again.

答案:A

10、- Come and see me if you have time.

- _________

A:I can't.

B:I'll think it over.

C:Thank you.

D:I will.

答案:D

11、- She is running a fever, but now it is under control. - _________

A:She is running fast.

B:I will go and see her after work.

C:Her mother does not run.

D:She is running away from home.

答案:B

12、- I'd like to book a room, please.

- _________

A:Single or double?

B:Good or bad?

C:Which room?

D:We don't have books here.

答案:A

13、- What do you think of the new mobile phone model?

- _________

A:It goes very fast.

B:It travels very fast.

C:It is very expensive.

D:It walks very slowly.

答案:C

14、- _________ I think you have given me the wrong change. - I'm sorry about that.

A:Pardon,

B:Excuse me,

C:Good idea,

D:How are you,

答案:B

15、- Well done and _________.

- Thank you very much!

A:not at all

B:congratulations

C:that's right

D:you are welcome

答案:B

16、- _________

- You too!

A:Merry Christmas!

B:What a beautiful day!

C:Help yourself!

D:It's very kind of you!

答案:A

17、- Welcome to the party! _________

- Thank you!

A:Excuse me!

B:I totally agree with you.

C:How pretty you are today!

D:Which one do you prefer?

答案:C

18、- I hope you have a most happy and prosperous new year! - _________

A:You are welcome!

B:How smart you are!

C:The same to you!

D:Nice going!

答案:C

19、- Bring me the bill, please.

- _________

A:You are welcome.

B:Please wait for a moment, sir.

C:I'll hurry up.

D:Be quick.

答案:B

20、- My son won the first prize in the writing contest!

- _________

A:Congratulations!

B:Are you sure of that?

C:What a pity!

D:It's terrible.

答案:A

21、- Would you please show me your bankbook?

- _________

A:Sorry, I have no idea.

B:Here you are.

C:Come with me.

D:Yes, I'd like to.

答案:B

22、- Thank you for the wonderful meal, Mrs. Hanson.

- _________

A:Oh, I don't think you ate well.

B:I'm not a good cook in fact.

C:Be careful next time.

D:I'm glad you enjoyed it.

答案:D

23、- I heard you got a full mark in the English exam. Congratulations! - _________

A:Oh, no, no.

B:No, I didn't do very well.

C:Thanks.

D:Don't praise me.

答案:C

24、- I hear you got through your exam. Congratulations!

- _________

A:No. I didn't do well enough.

B:Who told you that?

C:Thanks.

D:Yes, I got a good mark.

答案:C

25、- May I use my credit card here?

- _________

A:You can't.

B:No one uses it.

C:I am afraid you can't.

D:Who told you?

答案:C

26、- Mr. Jones, this is Sean, an English teacher from the United States. - ______________

A:What can I do for you?

B:Nice to meet you.

C:Please keep in touch.

D:Haven't seen you for ages.

答案:B

27、- Well done and _______

- Thank you very much!

A:not at all.

B:congratulations to you.

C:that's right.

D:you are welcome.

答案:B

28、- _______

- You too!

A:Merry Christmas!

B:What a beautiful day!

C:Help yourself!

D:It's very kind of you!

答案:A

29、- I'm engaged!

- _______on your engagement!

A:Congratulations

B:Pleasure

C:Welcome

D:Cheers

答案:A

30、- Hello, I'm David Chen. Nice to meet you.

- _______

A:Are you?

B:Nice to meet you too.

C:Yes.

D:Very nice.

答案:B

31、- I've passed the examination.

- _______

A:What a pity.

B:I hate the exam.

C:Congratulations.

D:Come on.

答案:C

32、- Congratulations! You won the first prize in the English speech contest. - _______

A:Yes, I beat the others.

B:No, no, I didn't do it well.

C:Thank you.

D:It's a pleasure.

答案:C

33、- let me introduce myself. I am Tom.

- _______.

A:What a pleasure

B:It's pleasure

C:I'm very pleased

D:Pleased to meet you

答案:D

34、- Excuse me, could you help to find my son?

- _______

A:Certainly.

B:Why?

C:No, I can't.

D:Where is he?

答案:A

35、Our class won the girls' relay race in our school's sports meeting. - _____________________

A:That's right.

B:Thanks a lot.

C:Congratulations!

D:It's a pleasure.

答案:C

36、-Could I borrow your car, please?

-______________________

A:Good idea.

B:No hurry.

C:With pleasure.

D:No surprise.

答案:C

37、Thank you for your nice gifts.

- _____________________

A:I'm glad you like it.

B:No thanks.

C:It's very kind of you.

D:I'm sorry to hear that.

答案:A

38、- Thank you very much for giving me so much help.

- _____________________.

A:No thank you

B:You're welcome

C:OK

D:Thanks

答案:B

39、--Congratulations! You won the first prize in today's speech contest.

--_____

A:Yes, I beat the others.

B:No, no, I didn't do it well.

C:Thank you.

D:It's a pleasure.

答案:C

40、--Could you help me with English?

--_____

A:No, no way.

B:No, I couldn't.

C:No, I can't.

D:Sorry I can't. I have an appointment right now.

答案:D

41、--Would you mind changing seats with me?

--_____

A:Yes, you can.

B:Of course, I like to.

C:No, I don't mind.

D:Certainly, please do.

答案:C

42、--Could you help me with my physics, please?

--_____

A:No, no way.

B:No, I couldn't.

C:No, I can't.

D:Sorry I can't. I have to go to a meeting right now.

答案:D

43、--I was worried about my maths, but Mr. Brown gave me an A.

--_____

A:Don't worry about it.

B:Congratulations! That's a difficult course.

C:Mr. Brown is very good.

D:Good luck to you!

答案:B

44、-We really enjoy ourselves at the party. Thanks again, Mr. and Mrs. Brown. -_______. Just drop in whenever you feel like it.

A:Our great honour

B:Nice having you here

C:Nice you are here

D:With pleasure

答案:B

45、- I really don't know how to thank you enough.

- ______.

A:No problem

B:Think nothing of it

C:Not at all

D:It doesn't matter

答案:B

46、Thank you ever so much for the coat you bought me. ___________.

A:No thanks

B:I'm glad you like it

C:Please don't say so

D:No, it's not so good

答案:B

47、Would you please pass me the salt?

___________.

A:Give you

B:No salt

C:Here they are

D:Certainly. Here you are

答案:D

48、Do you think I could borrow your dictionary?

___________.

A:Yes, you may borrow

B:Yes, you could

C:Yes, go on

D:Yes, help yourself

答案:D

49、If you need me, jut let me know.

I will,___________.

A:that's all right

B:thank you

C:all right

D:not at all

答案:B

50、May I move your bag a little and take this seat?

____________.

A:I don't mind

B:It doesn't matter

C:You do it please

D:Go ahead

答案:D

51、Why not go and have dinner in a restaurant?

___________. It's too expensive.

A:Why not

B:I agree

C:I'm afraid not

D:I'm sure

答案:C

52、Would you go to the concert with me?

_____________, but I'm very busy now.

A:I'd like to

B:Sure

C:No problem

D:Certainly

答案:A

53、I'll be away on a business trip. Would you mind looking at my cat? Not at all. ____________.

A:I have no time

B:I'd rather not

C:You can leave

D:I'd be happy to

答案:D

54、Congratulations!

_____________.

A:Glad to hear that

B:Don't mention it

C:The same to you

D:Thank you

答案:D

55、How are you? You look nice!

____________.

A:Thanks, so are you

B:Thanks, so do you

C:Yes, I do

D:Yes, you are too

答案:B

56、I'll go camping this weekend.

____________.

A:Can you go fishing, too

B:Don't give it up

C:Have a good time

D:glad to hear it

答案:C

57、-- Hello! Is that Mr Wang speaking?

-- _________

A:Yes. This is Mr Wang speaking.

B:Yes. Can I speak to Mr Wang?

C:Sorry, you'd better ask Mr Wang.

D:No, I can't speak.

答案:A

58、--Thank you for your help.

-- _________.

A:It doesn't matter

B:You're welcome

C:You're kind

D:I don't think so

答案:B

59、-- Did you win the 100 metre race?

-- Yes, I did.

-- Really?

-- _________.

A:Congratulations

B:Best wishes

C:Good luck

D:Right

答案:A

60、-- Happy Teachers' Day to you, Mr Wang! -- _________.

A:Thank you

B:All the same

C:Me, too

D:The same to you

答案:A

61、-- I have passed the maths exam!

-- _________. Congratulations!

A:Sorry

B:Come on

C:Well done

D:Bad luck

答案:C

62、-_________.

-Thank you.

A:Congratulations

B:Congratulation

C:Congratulate

D:To congratulate

答案:A

63、- I'm going to take my entrance test tomorrow.

- _______!

A:Good luck

B:Cheers

C:Come on

D:Congratulations

答案:A

64、-Could you help me put up the signs on the wall? -_______.

A:No problem

B:I hope so

C:That's all right

D:That's a good idea

答案:A

65、---Can you help clean the window?

---________.

A:I'd like that

B:Sure, go ahead

C:Sorry, but I have to meet my uncle

D:It's none of my business

答案:C

66、-Would you mind closing the window? It is windy outside. -_________

A:Not at all.

B:Sure, go ahead.

C:Why not?

D:Yes, I would.

答案:A

67、--Hello, could I speak to Miss Fang, please?

-- ______I'll get her for you.

A:Hold on, please.

B:I'm Miss Fang.

C:Who are you?

D:She is at work.

答案:A

68、-We'll have a basketball match this afternoon.

-________.

A:Good luck

B:Never mind

C:Yes, please

D:It's nothing

答案:A

69、- Oh, sorry to bother you.

-________.

A:That's okay

B:No, you can't

C:That's good

D:Oh, I don't know

答案:A

70、- I wonder if I could use your dictionary?

- ______

A:Go on.

B:Go ahead.

C:Go up.

D:Go away.

答案:B

71、---Would you like to go skating with me?

-- _____________.

A:Yes, I think so

B:No, thanks

C:Yes, I'd love to

D:I'm afraid not

答案:C

72、---- Happy birthday to you!

-- _______________

A:Happy birthday to you!

B:I am very glad.

C:That's all right.

D:Thank you.

答案:D

73、--Good evening, Professor Hardy.

--Good evening, John. Come in, please.

--Thank you, I hope I am not interrupting you. --No, ____________.

A:thank you

B:not at all

C:thanks

D:let it alone

答案:B

74、--Nice day, ________?

--Yes, it is.

A:is it

B:isn't it

C:what's it

D:isn't that

答案:B

75、--___________today.

--Yes. It was even hotter yesterday.

A:It's so cold

B:It's so wet

C:It's so hot

D:It's so windy

答案:C

76、--Thank you for the delicious food.

--______________.

A:I am glad you enjoyed it

B:It doesn't matter

C:I don't think it is good

D:Don't say so

答案:A

77、-Merry Christmas!

-_____.

A:I hope so

B:Really

C:Thank you

D:The same to you

答案:D

78、-Can I help you?

-_____.

A:OK, I'll take it

B:That's good

C:Yes, I'd like a sweater

D:It's too dear

答案:C

79、--This week, I will travel to Japan.

--_____________.

A:Have a good time!

B:Let me go with you

C:Do you have money?

D:Don't joke

答案:A

80、--Thank you for carrying the box for me. --__________.

A:Don't say so

B:That's my pleasure

C:You are kind to say so

D:That's all right

答案:B

81、--Wish you a happy holiday.

--___________

A:I hope so.

B:You are so kind.

C:Thank you, do you?

D:Thank you, the same to you.

答案:D

82、- Could you do me a favour and take these books to my office? - Sure, _______.

A:for pleasure

B:I could

C:my pleasure

D:more pleasure

答案:C

83、- I'm taking my driving test tomorrow.

- ______!

A:Cheers

B:Good luck

C:Come on

D:Congratulations

答案:B

84、- I have passed the English exam.

- _______. Congratulations!

A:Sorry

B:Good luck

C:Come on

D:Well done

答案:D

85、- Is it OK if I take this seat?

- Sorry, _______.

A:here you are

B:take it

C:it's taken

D:never mind

答案:C

86、- How are you, Bob?

- _______

A:How are you?

B:I'm fine. Thank you.

C:How do you do?

D:Nice to meet you.

答案:B

87、- Hello, I'm Harry Potter.

- Hello, my name is Charles Green, but ______.

A:call my Charles

B:call me at Charles

C:call me Charles

D:call Charles me

答案:C

88、- Who's speaking?

- This is Tom .

A:speaks

B:spoken

C:speaking

D:saying

答案:C

89、- I'm sorry. I lost the key.

- ________

A:Well, it's OK.

B:No, it's all right.

C:You are welcome.

D:You are wrong.

答案:A

90、- Could you help me with my physics, please?- ________

A:No, no way.

B:No, I couldn't.

C:No, I can't.

D:Sorry I can't. I have to go to a meeting right now. 答案:D

91、- Could I speak to Don Watkins, please?

- ________

A:Speaking, please.

B:Oh, how are you?

C:I'm listening.

D:I'm Don.

答案:A

92、- Thank you for inviting me.

- _______

A:I really had a happy time.

B:Oh, it's too late.

C:Thank you for coming.

D:Oh, so slowly?

答案:C

93、-- Must I take a taxi?

-- No, you ________ . You can take my car.

A:had better to

B:don't

C:must not

D:don't have to

答案:D

94、- David injured his leg playing football yesterday.

- Really? _______

A:Who did that?

B:What's wrong with him?

C:How did that happen?

D:Why was he so careless?

答案:C

95、- This box is too heavy for me to carry it upstairs.

- _______

A:You may ask for help.

B:I'll give you a hand.

C:Please do me a favor.

D:I'd come to help.

答案:B

96、- Excuse me, could you show me the way to the nearest post office?

- __________ Oh yes! Two blocks away from here at the Green Avenue. You can't miss it. A:I beg your pardon?

B:What do you mean?

C:You're welcome.

D:Mm, let me think.

答案:D

97、- Wow! This is a marvelous room! I've never known you're so artistic.

- ______

A:Great, I am very art-conscious.

B:Don't mention it.

C:Thanks for your compliments.

D:It's fine.

答案:C

98、-- Shall we sit up here on the grass or down there near the water? -- ________

A:I'd rather stay here if you don't mind.

B:Sorry, I don't like neither.

C:Certainly, why not?

D:Yes, we like these two places.

答案:A

99、-

- Well, they got there last Wednesday. So about a week.

A:When did your parents arrive in Paris?

B:How long have your parents been in Paris?

C:Did your parents arrive in Paris last Wednesday?

D:When will your parents go to Paris?

答案:B

100、- Hello, may I talk to the director now?

- _________

A:Sorry, he is busy at the moment.

B:No, you can't.

C:Sorry, you can't.

D:I don't know.

答案:A

交际英语B

1、- Thank you ever so much for your lovely gift.

- _________

A:Never mind

B:I'm glad you like it.

C:Please don't say so.

D:No, It's not so good.

答案:B

2、- What a beautiful dress you have on today!

- _________

A:It is suitable for me.

B:No, it isn't.

C:You want to have one, too?

D:Thank you.

答案:D

3、- I think he is a good lecturer.