文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 大学英语B 词汇与结构

大学英语B 词汇与结构

大学英语B 词汇与结构

1. You _____do that, if you don't want to.

A. won't

B. mustn't

C. needn't

D. shouldn't

答案:C

2. The computer system suddenly while he was searching for information on the Internet.

A. broke down

B. broke out

C. broke up

D. broke in

答案:A

3. A police officer claimed he had attempted to ____ paying his fare.

A. avoid

B. reject

C. refuse

D. neglect

答案: A

4. Some famous singers live on the _______from their record sales.

A. salary

B. price

C. bill

D. income

答案:D

5. You needn't make such a funny noise, _______?

A. don't you

B. doesn't it

C. need you

D. need it

答案:C

6. When Lily came home at 5 p.m. yesterday, her mother _______ dinner in the kitchen.

A. cooked

B. was cooking

C. cooks

D. has cooked

答案:B

7. Mike is better than Peter ____ swimming.

A. for

C. on

D. in

答案:B

8. Did you notice the guy ______ head looked like a big potato?

A. who

B. which

C. whose

D. whom

答案: C

9. The factory has turned out more and better bicycles since the new techniques were ____.

A. adopted

B. adapted

C. adjusted

D. assisted

答案:A

10. Bread ______wheat.

A. is made of

B. is made on

C. is made up with

D. is made in

答案:A

11. A sudden noise of a fire-engine made him___to the door.

A. hurrying

B. hurried

C. hurry

D. to hurry

答案:C

12. Charlie thinks money will ______ all his problems.

A. score

B. solve

C. force

D. perform

答案:B

13. ______ the War of Independence, the United States was an English colony.

A. Before

B. At

C. In

D. Between

答案:A

A. cut

B. do

C. kill

D. kick

答案: C

15. ______is important that you choose clothes that suit your shape.

A. There

B. It

C. This

D. That

答案:B

16. Excuse me for breaking in, _______I have some news for you.

A. so

B. and

C. but

D. yet

答案:C

17. Jane's dress is similar in design ___her sister's.

A. like

B. with

C. to

D. as

答案:C

18. The students were all entertained in a Mexican restaurant, at Professor Brian's ______.

A. money

B. pay

C. expense

D. loss

答案:C

19. _______ these honors he received a sum of money.

A. Except

B. But

C. Besides

D. Outside

答案: C

20. He _______ finding a taxi for me, even though I told him I lived nearby.

A.insisted on

B.insisted at

C.insisted that

答案:A

21. He ________ me do the work.

A.gives

B.helps

C.minds

D.cares

答案:B

22. I am going to _______ the meal, I insist.

A.pay

B.pay for

C.pay about

D.pay on

答案:B

23. I can't find my book. Perhaps I ______ it behind in the office yesterday.

A.forgot

B.left

C.put

D.set

答案:B

24. The music was so loud that she had to raise her voice to make herself ____.

A.hear

B.heard

C.to hear

D.hearing

答案:B

25. I was talking with my mother on the phone when we were ____ suddenly.

A.cut down

B.cut off

C.cut across

D.cut back

答案:B

26. The new assembly line having been adopted, the factory produced ____ cars in 1999 as the year before.

A.as twice many

B.twice many as

C.twice as many

D.as many as twice

答案:C

27. Do you think you have talked too much? What you need now is more action and ____ talk.

A.less

C.fewer

D.few

答案:A

28. Several screws(螺丝) need ______.

A.widening

B.enlarging

C.tightening

D.shortening

答案:C

29. _______ him go out if he wants to.

A.Allow

B.Leave

C.Let

D.Permit

答案:C

30. Singing these songs, I could not help ______ the good old days.

A.thinking over

B.thinking out

C.thinking of

D.thinking up

答案:C

31. The plane was about to _______, and yet I left my ticket behind.

A.take off

B.take on

C.take up

D.take in

答案:A

32. We saw him _______ the white building and go upstairs.

A.enter

B.entering

C.to enter

D.entered

答案:A

33. It ________that they had no idea at the moment.

A.seemed

B.was seemed

C.is seeing

D.is seamed

答案:A

B.prefer

C.expect

D.want

答案:C

35. Professor, would you slow down a bit, please? I can't _______you.

A.keep up with

B.put up with

C.make up to

D.hold on to

答案:A

36. You'd better ______in bed. It's bad for your eyes.

A.not to read

B.not read

C.don't read

D.read

答案:B

37. How often do you _________your brother?

A.hear about

B.hear of

C.hear to

D.hear from

答案:D

38. It was well known that Thomas Edison______the electric lamp.

A.invented

B.discovered

C.found

D.developed

答案:A

39. Don't ________ your study. We are going to help you.

A.worry

B.be afraid

C.be worried

D.worry about

答案:D

40. It's ________ that he was wrong.

A.clearly

B.clarity

C.clear

41. The patients are quite ______ to the nurses for their special care.

A.enjoyable

B.helpful

C.confident

D.grateful

答案:D

42. This is the ______ photo I have ever taken.

A.worse

B.better

C.best

D.most worst

答案:C

43. It is _______ for people to feel excited when they start doing something new.

A.normal

B.ordinary

C.average

D.regular

答案:A

44. Chinese is spoken by the _____number of people in the world.

A.smallest

B.most

http://www.wendangku.net/doc/9a779d5380eb6294dd886ce3.htmlrgest

D.wide

答案:C

45. This is ____________film I have ever seen.

A.a wonderful

B.the most wonderful

C.wonderful

D.most wonderful

答案:B

46. I won't make the _______mistake next time.

A.like

B.same

C.near

D.similar

答案:B

47. Who's ________, Jim, Jack or John?

A.tall

C.much taller

D.the tallest

答案:D

48. That company doesn't take credit cards, so customers have to pay ______.

A.dollars

B.finance

C.coins

D.cash

答案:D

49. Helen was seriously injured in a car ______.

A.incident

B.accident

C.event

D.matter

答案:B

50. Many countries are increasing their use of natural gas, wind and other forms of _______.

A.energy

B.source

C.power

D.material

答案:A

51. The music sounded _______. I enjoyed every minute of it.

A.well

B.boring

C.wonderfully

D.beautiful

答案:D

52. Every morning Mr. Smith takes a ______to his office.

A.20 minutes' walk

B.20 minute's walk

C.20-minutes walk

D.20-minute walk

答案:D

53. Don't laugh ________ people when they are ________ trouble.

A.in….at…

B.at….at…

C.at…in…

D.on…in…

答案:C

B.to

C.about

D.of

答案:A

55. He never laughs ______ people when they are ______ trouble.

A.to…in

B.at…in

C.at…at

D.to…at

答案:B

56. I didn't buy the apples; she gave them to me ______ nothing.

A.with

B.as

C.for

D.by

答案:C

57. Who should be responsible ______ the loss of the documents?

A.in

B.on

C.of

D.for

答案:D

58. It is believed that if a book is ________, it will surely ________ the reader.

A.interested…interest

B.interesting…be interested

C.interested…be interesting

D.interesting…interest

答案:D

59. Farmers use water in many ways. ________, they use water to grow crops.

A.In fact

B.For example

C.Besides

D.Because of this

答案:B

60. They all go outing on such a warm spring day ______ Mark. He is busy with his lessons now.

A.beside

B.besides

C.except for

61. The Japanese, ______ average, live much longer than the Europeans.

A.with

B.in

C.to

D.on

答案:D

62. She leaned _______ the wall while she was speaking to her friend.

A.to

B.against

C.towards

D.for

答案:B

63. Robert, there's a man at the front door, saying he has _____news of great importance.

A./

B.the

C.a

D.an

答案:A

64. Little Tom is used to getting up _______eight every morning.

A.at

B.on

C.in

D.of

答案:A

65. Do you often wait for a long time ______the bus stop?

A.in

B.on

C.at

D.under

答案:C

66. They were the only men who received votes ______me.

A.next

B.besides

C.unless

D.accept

答案:B

67. My father is leaving ______Shanghai tomorrow.

A.for

答案:A

68. He _______ lives in the house where he was born.

A.already

B.yet

C.still

D.ever

答案:C

69. Can you look after my children for a while? I don't want to leave them _______.

A.lonely

B.away

C.alone

D.along

答案:C

70. I couldn't find my English-Chinese dictionary _______.

A.anywhere

B.everywhere

C.nowhere

D.somewhere

答案:A

71. Who jumps ________in your class?

A.far

B.farther

C.farthest

D.longer

答案:C

72. Of all the students in our class, Betty writes ___________.

A.very carefully

B.most carefully

C.more carefully

D.the most carefully

答案:B

73. They were all very tired, but _______of them would stop to take a rest.

A.any

B.some

C.none

D.neither

答案:C

C.me

D.myself

答案:B

75. -- Is this your shoe?

-- Yes, but where is ________?

A.the other one

B.other one

C.another one

D.the others

答案:A

76. I invited Joe and Linda to dinner, but ________of them came.

A.neither

B.either

C.none

D.both

答案:A

77. The weather in Harbin is quite different from ________ in Hainan.

A.that

B.it

C.the one

D.one

答案:A

78. The people in this city have planted ________ trees along both sides of the streets.

A.a great deal of

B.much

C.a large amount of

D.a lot of

答案:D

79. If you ride your bike too fast, there may be _____accident.

A.a

B.the

C.an

D.不填

答案:C

80. At that time, she ______ on a journey with her friend.

A.is

B.was

D.is being

答案:B

81. Tom was watching TV when someone______.

http://www.wendangku.net/doc/9a779d5380eb6294dd886ce3.htmles

http://www.wendangku.net/doc/9a779d5380eb6294dd886ce3.htmle

C.came

D.has come

答案:C

82. Selecting a mobile phone for personal use is no easy task because technology _______so rapidly.

A.is changing

B.has been changed

C.will have changed

D.will change

答案:A

83. We were all surprised when he made it clear that he _____________office soon.

A.leaves

B.would leave

C.left

D.had left

答案:B

84. There's no food in the fridge. They ______shopping.

A.go

B.are go

C.are going

D.are going to go

答案:C

85. I fell and hurt myself while I ________basketball yesterday.

A.was playing

B.am playing

C.play

D.played

答案:A

86. I don't know _______ to deal with such matter.

A.what

B.how

C.which

D./

答案:B

87. Don't forget ________ the window before leaving the room.

B.to close

C.having closed

D.closing

答案:B

88. Do you know ________ in English?

A.how say it

B.how to say it

C.how saying it

D.how to saying it

答案:B

89. Either the shirts or the sweater ______ a good buy.

A.is

B.has

C.are

D.was

答案:A

90. Are you going to fix the car yourself, or are you going to have it _______?

A.fixing

B.to fix

C.fix

D.fixed

答案:D

91. _______playing basketball here?

--- Sorry, we'll leave right away.

A.Would you mind not

B.Would you don't mind

C.Would you mind no

D.Would you mind

答案:A

92. This kind of material expands ____ the temperature increasing.

A.to

B.for

C.with

D.at

答案:C

93. When will you finish _______the outing for next Friday?

A.plan

B.to plan

C.planning

答案:C

94. The boys enjoyed _______football very much.

A.played

B.playing

C.play

D.to play

答案:B

95. - The public store is to close at 9:00 p.m.

- _______ no need to worry; it is just 7:30 p.m.

A.You have

B.They have

C.It is

D.There is

答案:D

96. The little girl put on a _______ dress for the happy occasion.

A.red bright silk

B.silk bright red

C.silk red bright

D.bright red silk

答案:D

97. A _______ boy was the only survivor in the plane crash.

A.two years old

B.two-year-old

C.two-years old

D.two-years-old

答案:B

98. He likes to swim _______.

A.and to play football

B.and playing football

C.but play football

D.and he also likes playing football

答案:A

99. -Have you got _____E-mail address?

-Yes, mine is Li Ping @ http://www.wendangku.net/doc/9a779d5380eb6294dd886ce3.html.

A.the

B.an

C.a

D./

答案:B

A.much too

B.too much

C.very much

D.much very

答案:A

101. Suzan speaks English _______John.

A.so fluently as

B.as fluent as

C.more fluent than

D.much more fluently than

答案:D

102. The electric fan has blown away the terrible smell in the hall, ______?

A.can't it

B.isn't it

C.hasn't it

D.doesn't it

答案:C

103. India had the second ______population in the world

http://www.wendangku.net/doc/9a779d5380eb6294dd886ce3.htmlrgest

http://www.wendangku.net/doc/9a779d5380eb6294dd886ce3.htmlrger

C.most

D.smallest

答案:A

104. He _______less time reading stories about film stars than before.

A.takes

B.spends

C.costs

D.pays

答案:B

105. We will have a ________holiday after the exam.

A.two month

B.two-month

C.two month's

D.two-months

答案:B

106. There _______a basket ball match this afternoon.

A.is going to be

B.is going to have

C.is going to is

107. The tall man is _____with robbery.

A.charged

B.accused

C.done

D.dealt

答案:A

108. You have finished the work, _____you?

A.haven't

B.have

C.don't

D.do

答案:A

109. It is not always easy to tell the right ______the wrong.

A.from

B.with

C.than

D.to

答案:A

110. Nancy is considered to be ________ the other students in her class.

A.less intelligent

B.the most intelligent

C.intelligent as well

D.as intelligent as

答案:D

111. Yesterday was _______ day that we decided to go swimming.

A.such beautiful

B.so beautiful

C.such a beautiful

D.a so beautiful

答案:C

112. _______ he saw his mother in person did he apologized.

A.Only

B.Until

C.Only when

D.Only until

答案:C

113. If Mary _______shopping this afternoon, please ask her to write a shopping list first.

A.will go

D.has gone

答案:B

114. Henry looked very much _____when he was caught cheating in the biology exam.

A.discouraged

B.embarrassed

C.disappointed

D.bewildered

答案:B

115. The football game will be played on _____.

A.June six

B.six June

C.the sixth of June

D.the six of June

答案:C

116. We moved to the front row _____we could hear and see better.

A.so as

B.so that

C.because

D.such that

答案:B

117. I'll have a cup of coffee and _____.

A.two breads

B.two piece of breads

C.two pieces of breads

D.two pieces of bread

答案:D

118. He spoke so quickly that I didn't ______what he said..

A.receive

B.accept

C.listen

D.catch

答案:D

119. I don't like uniforms ______they will look so ugly on us.

A.so

B.and

C.because

D.until

答案:C

A.I think which is

B.which I think is

C.which is I think

D.I think it is

答案:B

121. This is the student _______ I know will pass the TOEFL test.

A.who

B.whom

C.whose

D.what

答案:B

122. I hate the news, _____made us very sad.

A.that

B.which

C.what

D.it

答案:B

123. A number of people _____at the street corner.

A.am

B.is

C.are

D.be

答案:C

124. The number of students of this school ______large.

A.are

B.are not

C.isn't

D.aren't

答案:C

125. This maths problem is easy ______________.

A.work out

B.to be working out

C.worked

D.to work out

答案:D

126. When father was young, he ______from morning till night.

A.was made work

B.was made working

C.made to work