文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 高三语法虚拟语气模拟试题专练及答案打印版

高三语法虚拟语气模拟试题专练及答案打印版

高三语法虚拟语气模拟试题专练

(答题时间:45分钟)

1. —Could I leave the book here ?

—I would rather you ____ the book with you .

A. take

B. took

C. would take

D. will take

2. Galileo insisted that the earth ____ round the sun .

A. should move

B. move

C. moves

D. A or B

3. ____ you known the truth, you should have told him .

A. Have

B. Had

C. Having

D. If

4. If only I _____ to my teacher !

A. listening

B. listen

C. am listening

D. had listened

5. If you had gone to a doctor , you _____ all right now .

A. are

B. were

C. would have been

D. would be

6. Frankly, I’d rather you ______ anything about it for the time b eing.

A. do

B. don’t do

C. didn’t do

D. will not do

7.After the way she treated you, if I ______ in your place.

A. be

B. am

C. was

D. were

8.The idea is that the nation ______ an unmanned spacecraft to expl ore the planet first.

A. sent

B. sends

C. send

D. must send

9.It’s high time you ______.

A. start to work

B. would start to work

C. started to work

D. had started to work

10. “If I hadn’t practiced when I was younger,” the musician say s, “I ______ able to play so well now.”

A. wouldn’t be

B. won’t be

C. wouldn’t have been

D. coul dn’t have been

11. It is imperative that you ______ there in person.

A. are

B. were

C. be

D. will be

12. The atomic structure is, ______, a miniature solar system.

A. as it were

B. as if they were

C. as it were

D. as if are

13. We required that the machine parts ______ cast iron.

A. is made of

B. be made from

C. be made of

D. is made b y

14. The management urged that the cost of production ______.

A. to be further reduced

B. was further reduced

C. be further reduced

D. should further reduced

15. The business is risky. But ______ we would be rich.

A. should we succeed

B. we should succeed

C. might we succeed

D. would we succeed

16. I wish our teacher ______ to give another test. I haven’t got prepared yet.

A. isn’t going

B. weren’t g oing

C. will not going

D. cou ld have gone

17. I wish I ______ to the movies with you last night.

A. went

B. did go

C. could go

D. could have gone

18. I’d rather ______ rudely to her.

A. that you won’t speak

B. your not speaking

C. you not speak

D. you didn’t speak

19. If I ______ in the twenty-first century, I ______ my vacation i n a very different way.

A. should live…would spend

B. will live ...should spend

C. are living … should have spent

D. will be living…would have spent

20. It is required that the machine ______ as frequently as necessa ry.

A. be oiled

B. must be oiled

C. is oiled

D. will oil

21. His English teacher recommends that he ______ a regular degree program.

A. begins

B. begin

C. will begin

D. is beginning

22. We prefer that the plan ______ before being put into execution.

A. is fully discussed

B. must be fully discussed

C. be fully discussed

D. will be fully discussed

23. What do you think of his proposal that improvements ______ in t he old type of vacuum cleaner?

A. be made

B. will be made

C. would be made

D. will have t o be made

24. The doctor’s advice is that the patient ______ about his real physical condition.

A. be not told

B. not be told

C. will not be told

D. mus t not be told

25. ______,we could not have finished the work on time.

A. If they do not help us

B. Was it not for their help

C. Should they offer to help us

D. But for their help

26. If we had been more careful, we ______ much better results now.

A. got

B. had got

C. would be getting

D. would have got

27. Henry ______ a rich man today if he had been more frugal in the

past.

A. would be

B. is

C. will be

D. was

28. They thought it desirable that an armed guard ______ in readine ss.

A. stands

B. stand

C. stood

D. would stand

29. All science students, ______, should have a good foundation in basic sciences.

A. whether they are future physicists and chemists

B. they are future physicists of chemists

C. they should be future physicists of chemists

D. be they future physicists or chemists

30. Sally can’t have written tome, or ______ the letter by now.

A. I’ll get

B. I’ll have got

C. I’d have got

D. I’d get

【试题答案】

1. B

2. C

3. B

4. D

5. D

6. C

7. D

8. C

9.

C 10. A

11. C 12. C 13. C 14. C 15. A 16. B 17. D 18. D 19.

A 20. A

21. B 22. C 23. B 24. A 25. D 26. C 27. A 28. B 29. D 30. C