文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 高考英语大二轮总复习 语篇阅读高分练(九)

高考英语大二轮总复习 语篇阅读高分练(九)

语篇阅读高分练(九)

(建议用时:25分钟)

阅读理解

A

It is important to learn business English if you are going to be successful in another country where English is the primary language.It will also be a great idea to practice speaking and writing in business English.If a university offers a course on business English,it will be a good idea to take the class.Reading,writing and speaking English is necessary to start a business.

Business English is different from asking where to find the nearest hotel.There are classes you can take to help you but there are things that you can learn on your own.Vocabulary and grammar are a good place to start with.You need to know what words http://www.wendangku.net/doc/a80b89f93b3567ec102d8ae3.htmlter,try to pronounce the words and then look them up in the dictionary.Try using them in a sentence and ask someone who is good at English to help you.Once you have an understanding of English,you can use it in business English.

In business you will have to learn such things as taking messages,answering the phones with proper words and communicating with your co-workers.You may have to learn how to make travel plans.Business English is very different from spoken English.Grammar is the same but you have to learn things like expressing yourself in a proper manner or maybe making a report in your office.

If you are working in the customer service sector(客户服务部门),you really have to learn business English.Dealing with the public is sometimes more important than asking your boss for a raise(加薪).Most businesses offer training classes and some companies offer classes on how to do the job with proper business English. 1.Why do people learn business English?

A.They want successful communication.

B.They want to ask the boss for a raise.

C.They want to have their own company.

D.They will have a chance to get a better job.

2.We can learn from the text that business English ________.

A.is much more difficult than daily English

B.pays more attention to the forms of expressions

C.is required by most international companies

D.can give you a hand when dealing with people

3.What’s the text mainly about?

A.The development of business English.

B.The tips on learning business English.

C.The introduction to business English.

D.The comparison between business English and daily English.

4.The following language skills are mentioned of business English EXCEPT ________. A.listening B.reading

C.speaking D.writing

B

Earthquake Safety Tips

On May 12,2008,a big earthquake hit Wenchuan,Sichuan Province.Thousands of people died and many more were injured.Why are there earthquakes?

Earthquakes may happen anywhere on the earth.The surface of the earth has many plate pieces(板块).These plates are always moving.When two plates move past each other,there is an earthquake.Many earthquakes begin under the sea.They often happen near the mountains,too.

Scientist are working hard to find out more about earthquakes.They try to predict(预测) them,but it’s very hard.

Do you know how to get ready for an earthquake?Do you know what to do during an earthquake?

Here are some tips you should follow.

What to do before an earthquake

Keep a supply of food,water and some things for first aid.You should make sure you have two bottles of water,a packet of biscuits(饼干),a clean towel(毛巾),a few

band aids(创可贴),a radio and a flashlight(电筒) at home.

What to do during an earthquake

If you are inside:

★Stay where you are.Quickly move under a strong desk,or along a wall.This will protect you from falling things.

★Don’t stand near windows.

★Turn off your gas,lights and water.

★Don’t get into a lift during an earthquake.If your are in a lift,get out as quickly as possible.

If you are outside:

★Don’t stand near buildings.Things may fall on you.

★Lie on the ground until the shaking stops.

★If you are in a car,slow down and drive to a clear place.Stay in the car until the shaking stops.

5.The reason why an earthquake happens is that ________.

A.the surface of the earth is thin

B.the plates of the surface are moving slowly

C.two pieces of the earth’s surface move past each other

D.there are too many people on the earth

6.During an earthquake,you should do the following except ________.

A.turn off the lights and gas

B.hide under a strong desk

C.make sure you have some food and water

D.get into a lift

7.You must protect yourself in an earthquake by ________.

A.keeping yourself away from falling things

B.lying on the floor of the room until the shaking stops

C.standing near the window

D.running out of the building

C

All over the world people enjoy sports;sports help to keep people healthy and happy,and to live longer.

Many people like to watch others play games.They buy tickets or turn on their TVs to watch the games.Often they get very excited when “their” player or team wins.

Some sports are so interesting that people everywhere go in for(参加) them.Football,for example,has spread around the world.Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers.What fun it is to jump into a pool or lake,whether in China,Egypt or Italy!And think of people in cold countries.Think how many love to skate or ski in Japan,Norway or Canada.

Some sports or games go back thousands of years,like running or jumping.Chinese wushu,for example,has a very long history.But basketball and volleyball are rather new.Neither one is a hundred years old yet.People are inventing new sports or games all th e time.Water-skiing is one of the newest in the family of sports.

People from different countries may not be able to understand each other,but after a game together they often become good friends.Sports help to train a person’s character.One learns to fight hard but fight fair,to win without pride and to lose with grace.

8.Why do some people get excited when they watch a game?Because ________. A.they win the game

B.they get the good news

C.their favourite team wins

D.they can’t help themselves

9.Which of the sports has a long history?

A.Water-skiing. B.Basketball.

C.Volleyball. D.Long jump.

10.Why do people from different countries often become friends after a game together?Because ________.

A.they train their character in the game

B.they are friendly to each other

C.they understand each other

D.they help each other

答案精析

语篇阅读高分练(九)

1.A [细节理解题。根据文章第一句“It is important to learn business English if you are going to be successful in another country where English is the primary language.”可知,选A。]

2.B [细节理解题。根据第三段中的“Business English is very different from spoken English.Grammar is the same but you have to learn things like expressing yourself in a proper manner or maybe making a report in your office.”可知选B。]

3.C [主旨大意题。根据第一段第一句“It is important to learn business E nglish if you are going to be successful in another country where English is the primary language.”以及纵观全文可知全文是在介绍商务英语,故选C。]

4.A [细节理解题。根据第一段最后一句“Reading,writing and speaking English is necessary to start a business.”可知选A。]

5.C [细节理解题。从文章第二段第四句可知答案。]

6.D [细节理解题。根据If you are inside中的最后一条“Don’t get into a lift...”可知选D。]

7.A [细节理解题。根据If you are inside中第一条最后一句可知A项正确。本题易错选B项,“Lie on the ground...”出现在If you are outside中,故B项错误。]

8.C [细节理解题。根据文章第二段第三句可知选C。]

9.D [细节理解题。根据文章第四段中的“Some sports or games go back thousands of years,like running or jumping.”可知跳远有很长的历史。]

10.C [推理判断题。根据最后一段的第一句“People from different countries may not be able to understand each other,but after a game together they often become good friends.”可知在一场比赛以后,人们就可以相互理解了。]