文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 反身代词练习题目

反身代词练习题目

反身代词练习题

一.选择。

1. Those girls enjoyed ____ in the party last night.

A. them

B. they

C. themselves

D. herself

2. Help ____ to some fish, children.

A. yourself

B. your

C. yours

D. yourselves

3. The film ____ is very fun.

A. it’s

B. itself

C. it

D. its

4. –Who teaches ____ math? –I teach ______.

A. your, myself

B. you, myself

C. you, me

D. you, herself

5. The father will make ____ a bike ____.

A. her, himself

B. she, himself

C. her, herself

D. she, herself

6. The scarf is ____, she made it_____.

A. herself, her

B. herself, hers

C. hers, herself

D. her, herself

7. Liu Hulan’s death was great. She thought more of others than ______. A. her B. she

C. hers

D. herself

8. Luckily, he didn’t hurt ____ terribly yesterday.

A. him

B. themselves

C. himself

D. they

9. I can’t mend my shoe _____. Can you mend it for ?

A. myself, me

B. myself, I

C. me, I

D. I, me

10. I like watching in the mirror.

A. me

B. I

C. my

D. myself

二.

()1.A good writer i( )who can express the commonplace in an uncommon way.

A) that B) one C) this D) which

()2. To be or not to be,( )is the question.

A) what B) that C) which D) it

()3. The chemical composition of man's blood is similar to( )of sea water.

A) that B) there C) which D) here

()4.I don't want to use Mary's ball pen because I don't like( ).

A) that ball pen of hers B) that her ball pen

C) her that ball pen D) that ball pen of her

()5.Understanding the cultural habits of another nation, especially( )containing as m any different subcultures as the United States, is a complex task.

A) one B) the one C) that D) such

()6. Today's young men are greatly different from( ).

A) those of the past B) that of the past C) as the past D) those past ()7.She can't seem to help( ). And no one else can help her either.

A) him B) himself C) her D) herself

()8.Children can usually dress( )by the age of five.

A) themselves B) them C) selves D) ones

()9. ( )have known each other for ten years.

A) I, you and he B) He, you and I.

C) You, he and I D) You, he and me.

()10.England is justly proud of( )great poets, especially ( )in the 18th century.

A) her...they B) his...them C) its...that D) its...those

()11. She had lost her notebook, would you like to lend her( )?

A) your B) yours C) yourself D) mine

()12. John behaved so strangely today. I thought he wasn't acting like( ).

A) him B) himself C) he would D) he does

()13.He has a bad cold and( )is why he didn't come.

A) it B) this C) that D) there

()14.One should take care of( ).

A) his health B) her health C) their healt D) one's health

()15.The speaker announced that there was a big fire and directed( )nearest the do or to leave first.

A) that B) them C) those D) these

()16."Jack certainly has a low opinion of Susan."It can not be any worse than( )of him. A) hers B) she does C) her D) she

()17. Kate was beside( )with excitement as her wedding-day approached.

A) herself B) her C) hers D) she

()18. ( ) way shall we go? By the stream or through the wood?

A) What B) Which C) Whose D) This

()19. He took( )look at my bike and asked me to buy( )new ( ).

A) a...a...one B) the...a...one C) a...the...one D) the...a...one

()20.The primary responsibility in managing a dormitory rests with students( ).

A) by itself B) only itself C) themselves D) their only

代词部分练习题答案(1-20)

1)B、2)B、3)A、4)A、5)B、6)A、7)D、8)A、9)C、10)D、11)B、12)B、13)C、14)D、15)C、16)A、17)A、18)B、19)A、20)C