文档视界 最新最全的文档下载
当前位置:文档视界 > 全国各省市高考真题分类汇编英语高考完形填空题一览

全国各省市高考真题分类汇编英语高考完形填空题一览

2016年普通高等学校招生全国统一考试

英语科试题完形填空题一览

1、北京卷

第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、CD四个选项中,选出最佳选项,并

在答题卡上讲该项涂黑。

A Race Against Death

It was a cold January in 1925 in North Alaska. The town was cut off from the rest of the world due to heavy snow.

On the 20th of that mon th, Dr.Welch 36 a Sick boy, Billy, and kn ew he had diphtheria, a deadly infectious (传染的[disease mainly affecting children. The children of Nome would be 37 if it struck the tow n. Dr.Welch n eeded medici ne as soon as possible to stop other kids from gett ing sick. 38_, the closest supply was over 1,000 miles away, in An chorage.

How could the medic ine get to Nome? The tow n's 39 was already full of ice, so it could n't

come by ship. Cars and horses could n't travel on the 40 roads. Jet airpla nes and big trucks did n't exist yet.

41 Ja nuary 26, Billy and three other childre n had died. Twemty more were 42 . Nome's town officials came up with a(n) 43 . They would have the medicine sent by 44 from Anchorage to Nenana. From there, dogeled(狗拉雪橇[drivers —known as “ mushers uld _45

it to Nome in a relay(接力).

The race bega n on January 27. The first musher, Shannon, picked up the medici ne from the train at Nenana and rode all ni ght. 46 he han ded the medici ne to the n ext musher, Shannon's face was black from the extreme cold.

On January 31, a musher n amed Seppala had to 47 a froze n body of water called Norton Sound .It was the most 48 part of the journ ey. Norton Sound was covered with ice,which could sometimes break up without warning.lf that happe ned,Seppala might fall into the icy water below.He would 49 ,a nd so would the sick childre n of Nome.But Seppala made it across.

A huge sno wstorm hit on February 1.Amusher n amed Kaase n had to brave this storm.At one

point,huge piles of sonw blocked his 50 .He had to leave the trail (雪橇痕迹)to get around them.C on diti ons were so bad that it was impossible for him to 51 the trail aga in. The only hope was Balto,Kaasen ' s lead dog, Balto put his nose to the ground2_to find the smell of other dogs

that had traveled on the trail.lf Balto failed,it would mea n disaster for Nome.The minu tes passed by.Sudde nly, Balto bega n to 53 .He had foung the trail

At 5:30 am on February 2, Kaase n and his dog 54 in Nome. Within minu tes,Dr.Welch had the medicine.He quickly gave it to the sick children.All of them recoverd.

Nome had bee n 55 . 425

36.A.exam ined B.war ned C.i nterviewed D.cured

37.A. harmless B.helpless C. fearless D.careless

38.A. Moreover B.Therefore C.Otherwise D.However

39. A.airport B.statio n C. harbor D.border

40.A. narrow B. snowy C.busy D.dirty

41.A.From B. On C.By D.After

42.A. tired B.upset C. pale D.sick

43.A.pla n B.excuse C.message D.topic

44.A.air B.rail C. sea D.road

45.A. carry B.return C. mail D.give

46.A. Though B.Si nee C. When D.lf

47. A.e nter B.move C. visit D.cross

48.A.shameful B.bori ng C.da ngerous D.foolish

49.A.escape B.bleed C. swim D.die

50.A.memory B.exit C.way D.desti nati on

51.A.find B.fix C. pass D.change

52.A.prete nding B.tryi ng C. ask ing D.l earni ng

53.A.ru n B.leave C. bite D.play

54.A.gathered B.stayed C. camped D.arrived

55. A.co ntrolled B.saved C.foun ded D.developed

36. A 37. B38. D 39. C40. B 41. C 42. D43. A 44. B 45. A

46. C 47. D48. C 49. D50. C 51. A 52. B53. A 54. D 55. B

2、课标卷-1

第一节完形填空(共20小题; 每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以

填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A Heroic Driver

Larry works with Tran sport Drivers. Inc. One morni ng in 2009. Larry was 41 along 165 north after delivering to one of his 42 . suddenly, he saw a car with its bright lights on. _43

he got closer, he found 44 vehicle upside dow n on the road. One more look and he no ticed 45_ shooting out from under the 46 vehicle. Larry pulled over, set the brake and 47 the fire ext in guisher (灭火器).Two good bursts from the ext in guisher and the fire was put out.

The man who had his bright lights on 48 and told Larry he had 49 an emerge ncy call.

They 50 heard a woman ' voice coming from the wrecked (毁坏的)vehicle. 51 the vehicle, they saw that a woman was trying to get out of the broken window. They told her to stay 52_ until the emergency personnel arrived, 53 she thought the car was going to 54 .

Larry told her that he had already put out the fire and she should not move 55 she injured her

neck.

Once fire and emerge ncy people arrive, Larry and the other man 56 and let them go to

work. Then, Larry asked the 57 if he was n eeded or 58 to go. They let him and the other man go.

One thing is 59 —Larry went above and bey ond the call of duty by gett ing so close to the

burning vehicle! His 60 most likely saved the woman 'life. 253

41. A. walki ng B. touri ng C. traveli ng D. rush ing

42. A. passe ngers B. colleagues C. employers D. customers

43. A. Since B. Although C. As D. If

44. A. each B. ano ther C. that D. his

45. A. flames B. smoke C. water D. steam

46. A. used B. disabled C. removed D. abandoned

47. A. got hold of B. prepared C. took charge of D. con trolled

48. A. came dow n B. came through C. came in D. came over

49. A. returned B. received C. made D. con firmed

50. A. then B. aga in C. fin ally D. even

51. A. Starti ng B. Parki ng C. Pass ing D. Approach ing

52. A. quiet B. still C. away D. calm

53. A. for B. so C. and D. but

54. A. explode B. slip away C. fall apart D. crash

55. A. as if B. uni ess C. in case D. after

56. A. stepped forward B. backed off C. moved on D. set out

57. A. woma n B. police C. man D. driver

58. A. forbidden B. ready C. asked D. free

59. A. for certa in B. for con siderati on C. reported D. checked

60. A. patie nee B. skills C. efforts D. promise

41- 45 CDCBA 46-50 BADCA 51-55 DB DA C 56-60 BBDAC

3、课标卷-2

第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处

的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Hundreds of people have formed impressions of you through that little device(装置)on your desk. And they ' veever actually 41 you. Everything they know about you 42 through this device, sometimes from hundreds of miles away. 43 they feel they can know you _44 from the sound of your voice. That ' s how pow4ful the.

Powerful, yes, but not always 46 . For years I dealt with my travel age nt only by phone.

Rani, my faceless age nt whom I ' nfever met 47 , got me rock-bottom prices on airfares, cars,

and hotels. But her cold voice really 48 me. I sometimes wished to 49 ano ther age nt.

One morning, I had to 50 an immediate flight home for a family emergency. I ran into Rani ' s office 51 . The woman sitting at the desk, 52 my madness, sympathetically jumped

up. She gave me a 53 smile, no dded while liste ning patie ntly, and the n prin ted out the _54

immediately. “ What a won derful lady! ht.” I thoug

Rushi ng out 55 I called out over my shoulder, “ By the way, what ' s your n ame? ”"I ' she said. I tur ned around and saw a 56 woma n with a big smile on her face wavi ng to wish me a safe trip. I was 57 ! Why had I thought she was cold? Rani was, well, so 58 .

Sitting back in the car on the way to the airport, I figured it all out. Rani 59 ---her warm ' s

smile, her no ds, her ‘ I 'here for you ' 60 ---were all sile nt sig nals that did n ' trtavel through

wires. 264

41. A. accepted B. no ticed C. heard D. met

42. A. came B. moved C. ran D. developed

43. A. Thus B. Yet C. Then D. In deed

44. A. rather B. also C. just D. already

45. A. Telepho ne B. voice C. connection D. impressi on

46. A. direct B. useful C. easy D. accurate

47. A. in pers on B. by myself C. i n public D. on purpose

48. A. ann oyed B. i nterested C. discouraged D. con fused

49. A. promote B. train C. find D. know

50. A. arrange B. postp one C. confirm D. book

51. A. for the first time B. at any time C. from time to time D. in good time

52. A. expect ing B. see ing C. testi ng D. avoidi ng

4、课标卷-3

第一节完形填空(共 20小题;每小题1. 5分,满分30 分)

处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

When I was 13 my on ly purpose was to become the star on our football team. That meant _21

Miller King, who was the best 22 at our school.

Football seas on started in September and all summer long I worked out. I carried my football everywhere for .

Just before September, Miller was struck by a car and lost his right arm. I went to see him after he came back from 24 . He looked very 25

, but he didn t cry.

That seas on, I 26 all of Miller ' s records while 27 the home games from the ben ch. We went 10-1 and I was n amed most valuable player, 28 I often had crazy dreams in which I was

to blame for Miller 29 s.

One after noon, I was cross ing the field to go home and saw Miller 30 going over a fence — which wasn ' 3t1 to climb if you had both arms. I

' m sure I was thenasfepsrstd

he wan ted to accept 32 from. But even that challe nge he accepted. I 33 him move slowly over the fence. When we were fin ally 34 on the other side, he said to me,

“ You kno w, I did n ' t

tell you this duri ng the seas on, but you did 35 .Tha nk you for filli ng in for 36

. ”

His words freed me from my bad 37

. I thought to myself, how even without an arm he was

more of a leader. Damaged but not defeated, he was 38 ahead of me. I was right to have 39 him.

53. A. shy 54. A. bill 55. A. hopefully 56. A. careful 57. A. amused 58. A. calm 59. A. forgive ness 60. A. expla nati on 41. D 42. A 51. A 52. B

43. B 55. B

B. comforti ng B. form

B. disappo in tedly B. serious B. worried B. nice B. eager ness B. attitude

44. C 45. A 54. C

55. C

C. familiar C. ticket C. gratefully C. n ervous C. helpless C. proud C. frien dli

D. forced D. list D. regretfully D. pleasa nt D. speechless D. clever D. skillful ness C. con cept D. Behavior

46. D 56. D

47. A 48. A 49. C 50. D 57. D 58. B 59. C 60. B

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(

A 、

B 、

C 和

D )中,选出可以填入空白

From that day on , I grew 40

and a little more real.

274

21.A. cheeri ng for B. beati ng out C. relying on D. stay ing with 22.A. coach B. stude nt

C. teacher

D. player

佳选项。

The jour ney my daughter Cathy has had with her swim ming is as long as it is beautiful.

Cathy suffered some terrible 16 _______ in her early childhood. After years of regular treatme nt, she 17_became healthy.

Two years ago, while Cathy was watching the Olympics, a dream came into her sweet little

head —to be a swimmer. Last summer, she wan ted to 18 out local swim team. She practiced hard and fin ally 19 it. The team practice, 20 was a rough start. She coughed and choked and could hardly 21 her first few weeks. Hearing her coughing bitterly one night, I decided to 22 her

from it all. But Cathy woke me up early n ext morning, weari ng her swimsuit

23 to go! I told her

23.A.practice B. show C. comfort D. pleasure 24.A. school

全国各省市高考真题分类汇编英语高考完形填空题一览

B. vacati on

C. hospital

D. trai ning 25.A. pale B. calm C. relaxed D. ashamed 26.A. held B. broke C. set

D. tried 27.A.reported B. judged C. orga ni zed D. watched 28.A. a nd B. then C. but D. thus 29.A. decisi on B. mistake C. accide nt D. sacrifice 30.A.stuck B. hurt C. tired D. lost 31.A. steady B. hard C. fun D. fit 32.A.praise B. advice C. assista nee D. apology 33.A. let B. helped C. had D. no ticed 34.A. dropped B. ready C. trapped D. safe 35.A.fine B. wrong C. quickly D. n ormally 36.A. us B. yourself C. me D. them 37.A.memories B. ideas C. attitudes D. dreams 38.A.still B. also C. yet D. just 39.A. challe nged B. cured C. i nvited D. admired

40.A.healthier B. bigger

C. cleverer

D. cooler

41.B 42.D 43.A 44.C 45.A 46.B 47.D 48.C 49.C 50.A 51.B 52.C

53.B

54.D

55.A

56.C

57.D

58.A

59.D

60.B

5、天津卷

第二节:

完形填空(共20小题;每小题

1.5分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从

16-35各题所给的A 、B 、C 、

D 四个选项中,选春最

she shouldn

' t swim after a whole night ' s coughing, but sh24refu?£diinsisted she go .

From that day on, Cathy kept swimming and didn ' t25 a single practice. She had a 26 inten tio n withi n herself to be the best she could be. My ten —year —old was grow ing and cha nging right before my eyes, into this 27_ human being with a passion and a mission.

There were moments of 28 of course: often she would be the last swimmer in the race. It was difficult for Cathy to accept that she wasn t a 29 ---ever. But that didn

' t stop her from trying.

Then came the final awards ceremony at the end of the year. Cathy didn

' t expect any award b was

still there to 30 her friends and praise their accomplishme nts. As the cere mony was n eari ng the en d, I sudde nly heard the head coach 31 ,

“ The highest honor goes to Cathy!

he continu ed,

“ Cathy has in spired us with he32_ and en thusiasm.

33 skills and tale nts bring great success, the most

valuable asset (财富)one can hold is the h eart.

s life. With all she hade beer35 in her ten years,

this was the hour of true triumph (成功).

341

16. A. failure

B. pressure

C. loss

D.

illn ess

17. A. usually

B. fin ally

C. firstly

D.

freque ntly

18. A. improve B. train C. joi n D. con tact 19. A. in creased B. found C. created

D. made

20. A. however B. therefore C. otherwise D. in stead 21. A. use B. survive C. save D. waste 22. A. pull B. tell C. hide D. fire 23. A. afraid B. n ervous C. ready D. free 24. A. take off B. set off C. give up D.show up 25. A. atte nd B. miss C. ban

D. Start

26. A. rich B. weak

C. firm

D. kind

27. A. trusted

B.determ ined

C.experie need

D

embarrassed

28. A. frustratio n B. delight C. exciteme nt D. surprise

29. A. begi nner B.learner C. part ner D. winner

30. A. cheer on B. compete with C. respond to

D. run after

31. A. admitting

B.explai ning

C.announcing

D

Look ing around,

It was the greatest 34 of my daughter

whisperi ng

32. A. humor B. will C. hon esty D. wisdom

33. A. Although B. Si nee C. Once D. Because

34. A. discovery B. choice C. in flue nee D. mome nt

35. A. through B.under C. across D. around

16-20 DBCDA21—25 BACCB26-30 CBADA31-35 CBADA

6、浙江卷

第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分0)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从21—40各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选

出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。

During the war,my husband was stationed at an army camp in a desert in California.1 went to live there in order to be 21 him. I hated the place」had never __ 22 been so unhappy . My husband

was ordered out on a Iong-term duty,and I was left in a tiny shack(棚屋)alone. The heat was _23 -almost 125 °F even in the shade of a cactus(仙人掌)。24 a soul to talk to . The wind blew

non-stop ,and all the food I ate ,and the evry air I breathed,were 25 with sand , sand , sand !

I was so sorry for myself that I wrote to my pare nts. I told them I was 26 and coming back home .I said I could n ' t sta nd it one minute lo ng§7I be in pris on! My father an swered my 28

with just two lin es-two lines that will always si ng in my 29 - two lines that completely cha nged my

life :

Two men looked out from pris on bars

One saw the mud ,the other saw the stars

I read those two lines 30 I was ashamed of myself. I made up my mind I would find out what was good in my prese nt 31 ; I would look for the stars

I made friends with the natives,and their 32 amazed me. They gave me presents of their favorite artworks which they had 33 to sell to toueists . I studied the delightful forms of the cactus」watched for the desert sun sets,a nd 34 for seashells that had bee n left there millio ns of

years ago whe n the desert had bee n an ocea n 35

What brought about this 36 change in me ? The desert h adn ' t changed37 I had」had cha nged my 38 And by doing so ,I cha nged an un happy experie nee into the most amaz ing _39

of my life . I was excited by this new world that I had dicovered I had looked out of my self-creatded prison and 40 the stars 342

21. A. off B. beh ind C. near D. beyond

22. A. before B. already C. then D. still

23. A. i nflexible B. i ncomprehe nsible C. uncon trollable D.un bearable

24. A. On ly B. Not C. Ma ny D.Such

25. A. covered B. filled C. buried D. charhed

26. A. catch ing up B. keep ing up C. givi ng up D.getti ng up

27. A. ought to B. might well C. would rather D.had better

28. A.request B. call C. questi on D.letter

29. A. comparis on B. imagi nati on C. con siderati on D. memory

30. A. over and over B. by and by C. up and dow n D.noe and the n

31. A. compa ny B. occupati on C. situati on D.relatio nship

32. A. moveme nt B. reacti on C. guida nee D.purpose

33. A. refused B. failed C. man aged D.happened

34. A. asked B. hu nted C. waited D.headed

35. A. floor B. surface C. rock D.level

36. A. shock ing B. challe nging C. puzzli ng D.ast onishing

37. A. as B. but C. for D.or

38. A. attitude B. prin ciple C. ide ntity D.sta ndard

39. A. vacati on B. operati on C. affair D. adve nture

40. A. sought B. coun ted C. fou nd D.reached

21.C22.A 23.D24.B25.B 26.C 27.C28.D 29.D 31.C32.B 33.A34.B35.A 36.D 37.B38.A 39.D

30.A 40.C

7、四川卷

第一节完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Lainey finished third grade. She had good grades and could read 41 ______________ grade level, but she did not like to read. On a family car trip, her Aunt Dede pulled out a copy of Harry Potter, as a surprise for her 42 . But Lainey took one look at it, 43 her eyes, and said, “ Borring! ”

Aunt Dede, a teacher, had read the book to her students, and they loved it. 44 the youn gest childre n in the class were 45 by the story. They 46 with great i nterest and the n 47_ joined in grand conversations about Harry's adventures.

How can you say it's 48 ? Have you read it? "Auaiikeelde.

No, it's too long and it does n't have any 49 . ” compla ined Lainey.

Oh, that's where you are 50 ;there are lots of pictures. Every page is full of pictures; you

just have to read the words to 51 them. It's like magic.

Nice try , Aunt Dede, Lainey ffipliedfrom the back seat.

Ano ther 53 was in order. “ Well, if you don ' t want to read M aybieiyour mom would

55 heari ng the story. The book sailed through the air to Aunt Dede and she bega n to read it aloud.

By the end of the first chapter,56_were coming from the back seat: “ Please read a little57. ”

Lainey is an example of an_ reader. As shown here, Lainey can become 59 about reading when 60 with literature on

topics that interest her, and when the people around her model in volveme nt in the readi ng process. 262

41.A. within B.o n C.to D. above

42.A. daughter B. niece C. stude nt D.frie nd

43.A. ope nd B.dried C.rolled D.shaded

44.A. Even B.Still C. Just D.Yet

45.A. surpriesd B.annoyed C. puzzled D.attracted.

46.A. read B.told C.l iste ned D.wrote

47.A . suspectedly B.a nxiously C.calmly D.e nthusiastically

48.A . amaz ing B.bori ng C.ridiculous D.con versati ons

49.A . pictures B.stories C. adve ntures D.con versati ons

50.A . crazy B.foolish C. wrong D.differe nt

51.A . see B. match C.show D.recog nize

52.A . sourly B.patie ntly C. eagerly D.shyly

53.A . idea B.try C.belief D.behavior

54.A . away B.out C.in D.back

55.A . enjoy B.admit C. mi nd D.fi nish

56.A . decisi ons B. requests C.comme nts D.promises

57.A.more clearly B.lon ger C. louder D.more carefully

58.A. Un pleasa nt B. Innocent C.u nwilli ng D.i ndepe ndent

59.A.asto nished B.worried C. con fused D.excited

60.A. Prese nted B. concerned C.disturbed D .replaced

41. D42. B43.C44.A 45.D46.C 47.D48.B49.A50. C 51. A52. A53.B54.D 55.A56.B 57.C58.C59.D60.A

相关文档