文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > The Birthday Party Topic 1同步练习

The Birthday Party Topic 1同步练习

沁园春·雪 <毛泽东>

北国风光,千里冰封,万里雪飘。望长城内外,惟余莽莽;

大河上下,顿失滔滔。

山舞银蛇,原驰蜡象,

欲与天公试比高。

须晴日,看红装素裹,分外妖娆。江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。惜秦皇汉武,略输文采;

唐宗宋祖,稍逊风骚。

一代天骄,成吉思汗,

只识弯弓射大雕。

俱往矣,数风流人物,还看今朝。

Unit 7 The Birthday Party Topic 1

Ⅰ. 词汇(10分)

A)根据所给首字母,完成单词(每题1分,共5分)

1. How do you plan to c your father’s birthday?

2. Don’t forget to buy a p for your friend.

3. Are there any English-Chinese d in your school library?

4. The second month of a year is F .

5. A: What’s the s of your present?B: It’s roun d.

B)根据句意填词(每题1分,共5分)

1. Today is Sunday and was Saturday.

2. He enjoys the guitar.

3. My friends want to have a party for me.

4. Today is 1st. It’s National Day.

5. —What is it?—It’s black.

Ⅱ. 选择填空(15分)

()1. —What day is it today?—It’s .

A. Wednersday

B. Wednesday

C. Wednesdays

()2. —What’s the date today?—It’s June 7th, .

A. nineteen nintysix

B. ninetten ninty-six

C. ninty-six

()3. There are months in a year.

A. twelfth

B. twelve

C. twelveth

()4. Kangkang was born May the eighteenth.

A. in

B. on

C. at

()5. How do you plan your birthday, Kangkang?

A. celebrate

B. celebrating

C. to celebrate

()6. —Can you play soccer?—No. I can’t. But I can play piano.

A. a, the

B. /, the

C. the, /

()7. February is from other members. It has twenty-eight days or twenty-nine.

A. different

B. same

C. funny

()8. —I bet it must be fun.—.

A. You bet

B. Thanks

C. I don’t know

()9. Were born is September, 2000?

A. your mother

B. them

C. they

()10. —W hat’s the shape the desk?—It’s rectangular.

A. with

B. in

C. of

()11. I will sing“birthday”him in English.

A. Happy, on

B. Happy, of

C. Happy, for

()12. Kangkang’s birthday, I’ll buy some dolls him.

A. On, to

B. In, to

C. On, for

()13. Where would you like this evening?

A. eating

B. eats

C. to eat

()14. He can’t ride a bike,this evening?

A. but

B. and

C. or

()15. What about Lily a beautiful flower?

A. buy

B. buys

C. buying Ⅲ. 用所给词的适当形式填空(6分)

look like, candle, be, be born, shape, celebrate

1. Tomorrow is your mother’s birthday. How shall we it?

2. What’s the of your present?

3. My present for Kangkang a pig.

4. She on August 22nd,1996.

5. —What else can we need for Kangkang’s birthday?

—I think we should buy a cake and some .

6. I can swim now but I couldn’t swim when I twelve.

Ⅳ. 句型转换(9分)

1. There are some new words in Lesson 4.(同意句)

There are some new words in lesson.

2. Yesterday was April 22nd.(划线提问)

was the yesterday?

3. What shape is your recorder?(同义句)

the of your recorder?

4. Kangkang was born in Beijing on May 18th.(划线提问)

and was Kangkang born?

5. I want to buy a flower for my mother.(划线提问)

What you to buy for your mother?

6. There’re some flowers in her room.(改为一般疑问句)

flowers in her room.

7. she has supper after school.

she supper.

8. I think babies like dolls.(改为否定句)

I think babies dolls.

9. Our classroom is eight meters wide.

is classroom?

Ⅴ. 补全对话(10分)

A: Let’s go.

B: I’m going out to buy a birthday cake for my mother.

C: I want to buy a sweater for myself.

D: Why are you here?

E: What would you like to buy?

G: I’m afraid.

H: You are right.

The Birthday Party Topic 1同步练习

(Outside the door of a supermarket, Danny met LiMing)

D: Hello, Li Ming, glad to see you.

The Birthday Party Topic 1同步练习

L: Me too. 1 ?

D: 2 , tomorrow is her birthday.

L: Happy birthday to your mother.

D: Thank you. 3 ?

L: 4

D: Would you mind going together?

L: Never. 5

1. 2. 3. 4. 5.

Ⅵ. 完型填空(10分)

Many children have a birthday cake 1 candles on their birthday. In some countries,

2 England and Scotland(苏格兰),there is another custom(风俗),

3 .There people spank (拍打)or hit the child

4 his /her birthday. This may hurt a little, but they say it is 5

lucky(幸运的)for the child. The child must 6 cry. The custom says that if you cry, you will

The Birthday Party Topic 1同步练习

cry all year.

The reason 7 birthday spank is to make the bad spirits(情绪)go away. The harder you spank, the better it is. In Belgium (比利时), 8 country in Europe, the custom is 9 different. There a parent goes into the children’s bedroom early in the morning with a needle(针). As soon as the children wake up, the parent pricks(刺)the children 10 the needle. This is for good luck.

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 1. A. on B. in C. with D. for

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 2. A. unlike B. example C. for D. like

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 3 .A. too B. also C. either D. do

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 4. A. in B. on C. with D. at

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 5. A. a little B. little C. very D. few

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 6. A. never B. ever C. / D. still

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 7. A. as B. for C. with D. of

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 8. A. the other B. other C. another D. others

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 9. A. very B. little C. a little D. few

( ) 10. A. in B. at C. of D. with

Ⅶ. 阅读理解(20分)

(A)

Mary wanted to buy a birthday present for her mother. But she didn’t have any money. She was very sad. She thought and thought. She had an idea. She could make a present by herself①. So she used a piece of paper to make a card. On the front, she drew a beautiful picture of birds and flowers, on the back she wrote,“To my dearest mummy in the world. Happy Birthday!”

On her mother’s birthday, Mary gave her the card. After she saw the card, tears②fell down③her face.“Why are you crying?”Mary asked,“You don’t like it, right?”“Of course not,”she said, “I love it very much. I’m the happiest mother in the world. I have a great daughter like you.”Notes:

1. by herself

The Birthday Party Topic 1同步练习

2. tear n.眼泪

3. fall down

The Birthday Party Topic 1同步练习

Read the passage and choose the best answers.(阅读短文,选择最佳答案。)

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 1. Mary .

The Birthday Party Topic 1同步练习

A. was rich

B. didn’t like her mother

C. never did nice things for other people

D. wanted to buy something for her mother

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 2. What did she do with the piece of paper?

A. She wrote a letter.

B. She made a card.

C. She did her homework.

D. She drew a house.

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 3. What present does Mary give her mother?

A. The flower.

B. The bird.

C. The card.

D. The money.

( ) 4. What did her mother think about the card?

A. She threw it away.

B. She hated it.

C. She wanted another present.

D. She liked it very much.

( ) 5. Which of the following sentences is true?

A. Mary’s mother only liked expensive presents.

B. Her mother was very happy.

C. She made her mother sad.

D. She was a bad daughter.

(B)

Jakie was nine years old. One day,his friend Amy said to him,“I’m going to have a birthday party on Sunday, Jakie. Can you come?”

Jakie asked his mother, and his mother said,“Yes, you can go.”On Sunday afternoon, his mother said to him again“Now, Jackie, when you go to the party, remember this, you must be polite (有礼貌的), don’t ask for food until(直到)someone gives it to you.”

“All right, Mum,”Jakie answered, and he went to Amy’s house on his bike.

There were many children at the party. They played together for an hour and then Amy’s mother gave them some food; but she forgot Jakie and didn’t give him any. He waited politely for a long time, and then, he took up his plate and said loudly (大声地),“Does anyone want a nice clean plate?”

根据短文内容,选择正确答案

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 1. How old is Amy?

A. Ten.

B. Nine.

C. Sorry, we don’t know.

D. Eight.

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 2. When is the birthday party?

A. Saturday.

B. Sunday.

C. Friday.

D. Last Sunday.

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 3. Whose birthday is it?

A. Jakie’s mother.

B. Amy’s.

C. Jakie’s.

D. Amy’s mother.

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 4. Did Jakie go to Amy’s home?

A. Yes, he did.

B. No, he didn’t.

C. Sorry, we didn’t know.

D.Sorry, we don’t know.

The Birthday Party Topic 1同步练习

( ) 5. Why did he take up his plate?

The Birthday Party Topic 1同步练习

A. He wanted others to look at his clean plate.

B. He had a nice clean plate.

C. He wanted some food.

D. His plate was very clean.

Ⅷ. 书面表达(15分)

6月9号是你的生日,你举行了一个party,你邀请了你最好的朋友Judy来参加。那天,Judy来的时候带来一件礼物给你,这件礼物是一个长方形的绿色的背包,长40厘米,宽30厘米,你非常喜欢它,请根据提示写篇60词左右的短文。

听力材料

Ⅰ. 1. I was born in October.

2. It was on October the twelfth, nineteen thirty-seven.

3. The ball is round.

4. There is a dictionary in the picture.

5. It’s August 8th today.

Ⅱ. 1. A: What’s the date today?

B: It’s May the seventeenth.

Q: What’s the date tomorrow?

2. A: Was he born in Shanghai?

B: No. He was born in Macao.

Q: Where was he born?

3. A: Is your present round or rectangular?

B: It’s round.

Q: What’s the shape of the present?

4. A: Tomorrow is David’s birthday.

B: That’s right, we will have a special dinner to celebrate.

Q: How will they celebrate David’s birthday?

5. A: When is your birthday, Kangkang?

B: May the eighteenth.

A: That’s next Friday!

B: You’re right.

Q: When is Kangkang’s birthday?

Unit 7 Topic 1

答案

听力部分

Ⅰ. 1~5 B A C A A Ⅱ. 1~5 B B A B B

Ⅰ. A) 1. celebrate 2. present 3. dictionaries 4. February 5. shape

B) 1. yesterday 2. playing 3. birthday 4. October 5. color

Ⅱ. 1. B

2. B

3. B

4. B 具体指明某一天或某一天的早上、下午或者晚上用介词on

5. C plan to do sth

6. B 球类名词前一般不加冠词,乐器名词前一般加定冠词the

7. A 二月份是天数最少的一个月份,故用be different from

8. A 这是一道口语测试题,意思是你说对了

9 . C 题中be是were,故排除A,B是宾格形式

10. C 介词of名词所有格,表示“……的”如:

the students of No.1 Middle School一中的学生

11. C sing…for sb 给某人唱歌

12. C buy sth for sb 句型

13. C Would like to do sth

14. A 此句有转折关系

15. C W hat about+doing…? 句型

Ⅲ. 1. celebrate 按题意应为“我们该如何庆贺”

2. shape 问形状用名词“shape”

3. looks like 按题意为“看上去像一头猪”

4. was born “出生”应用“be born”,注意时态

5. candles 按题意为“买蛋糕和蜡烛”且用复数

6. was “当我十二岁时”用when I was twelve

Ⅳ. 1. the fourth 2. What, date 3. What’s, shape 4. When, where 5. do, want 6. Are there any

7. When does, have(一般现在时句型转换借助动词用do es) 8. don’t, like 9. How wide, your Ⅴ. 1. D 2. B 3. E 4. C 5. A

Ⅵ. 1.C 2.D 3.A 4. B 5. C 6. A 7. B 8. C 9.C 10.D

Ⅶ. (A) 1~5 D B C D B

(B) 1~5 C B B A C

Ⅷ. I had a party on June the ninth, because that day was my birthday. I invited my best friend Judy to come to my party. She brought a present to me when she came. It is a backpack. It is green. It is 40cm long and 30cm wide. I like it very much. We had a good time together.

高者未必贤,下者未必愚克