文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 优化方案2017高考英语总复习第1部分基础考点聚焦Unit3LearningtoLove知能演练轻松闯关重庆大学版必修1

优化方案2017高考英语总复习第1部分基础考点聚焦Unit3LearningtoLove知能演练轻松闯关重庆大学版必修1

Unit 3 Learning to Love

优化方案2017高考英语总复习第1部分基础考点聚焦Unit3LearningtoLove知能演练轻松闯关重庆大学版必修1

Ⅰ.单句语法填空

1. It’s beyond (believe) that parents have to spend nearly 500,000

yuan bringing up a child in China nowadays.

答案:belief

2.I was deeply (impress) with Professor Xi’s speech.

答案:impressed

3. (devote)to the study of science,she had little time to take care

of her children.

答案:Devoted

4.I believe the teacher’s (explain) will throw light on this puzzling

problem.

答案:explanation

5.The scenery of nature there is so beautiful,in other words,it’s beyond (imaginative).

答案:imagination

6.He has a number of interests, (range) from playing chess to swimming.

答案:ranging

7.The students present at the mee ting listened carefully to the so-called expert’s

long (bored)speech.

答案:boring

8.In some situations,those who are physically (attract) are more likely

to receive aid.

答案:attractive

9. (2014·安徽高考阅读理解)In my view,new architectural styles can exist (perfect)well alongside an older style.

答案:perfectly

10.There is no doubt that international (cooperate) is the key to

dealing with cybercrime.

答案:cooperation

Ⅱ.阅读理解

(2016·德州市高三模拟)A new computer program is being praised as a life-changer for

blind people.The new program is known as the KNFB Reader app.It can help users listen

to an audio read-back—the sound—of printed material including from restaurant

menus to studying papers in the classroom,which will make the blind people’s life

much easier.

The application software program costs $99.It is the product of a long relationship

between the National Federation of the Blind and Ray Kurzweil,a computer scientist

and an employee of Google.One user,named Gordon Luke,said that he was able to use

the app to read his voting card for the recent election.

The KNFB Reader makes use of new pattern recognition and image—processing

technology,and new hardware for smartphones.People using the app can adjust,or change the position of the camera and read printed materials out loud and that gives some people greater independence.

Mr. Kurzweil started working on what he called“reading machines” in the early 1970s.The idea came after speaking with a blind person who expressed frustration with the lack of technology to assist blind people.The first reading machine was the size of a washing machine.It cost $50,000.The technology has continued to improve over the past 20 years,The new reading app can recognize and take printed material

in one language and change it to another language.But it was not available on a mobile device until now.In the past,it cost more than $1,000 to use the software app with

a camera and a mobile phone.

【文章大意】这是一篇科技发明短文。文章主要介绍了智能手机程序为盲人带来光明,改

变盲人的生活。

1.With the KNFB Reader,the blind can do the following EXCEPT .A.drawing a picture

B.learning in the school

C.reading menus

D.voting in the election

A解析:细节理解题。根据文章第一段的第三句话It can help users listen to an audio read-back—the sound—of printed material including restaurant menus to studying papers in the classroom,which will make the blind people’s life much easier.

可知这种程序可帮助盲人读菜单、学校学习;又根据第二段的One user,named Gordon Luke,said that he was able to use the app to read his voting card for the recent election.

可知也可帮助盲人在选举中投票。未涉及可以画画。故选A。

2.After years of hard work,Kurzweil managed to make his reading app more .A.complex B.practical

C.expensive D.fashionable

B解析:推理判断题。complex复杂的;practical实用的;expensive昂贵的;fashionable

时髦的。根据文章第一、二段可知这种新程序对盲人来说很实用,排除A、C两项。D文章

没提到。故选B。

3.What’s the best title of the passage?

A.What led to the invention of the first reading machine

B.Why the KNFB Reader app is developed

C.Smartphone app gives “sight” to the blind

D.How a reading app benefits all the disabled

C解析:标题归纳题。A.什么促成了第一台阅读机器的发明;B.KNFB阅读软件为什么发展;C.智能手机应用程序给盲人带来光明;D.一个阅读程序怎样利于所有的残疾人。通读全文可

知文章主要讲述这种智能手机程序为盲人带来的益处。故选C。

Ⅲ.完形填空

(2016·山东省实验中学模拟)Do you check your work emails when you’re on holiday? Do you call your 1 to ask what’s happening in the office even on a day off?

To be 2 ,I do.When I see no signal on my mobile phone in a shopping centre or

no Wi-Fi by the beach,I get 3 .Yes,I’m 4 to work.

Technology fuels our need to stay 5 all the time.Portable gadgets 6