文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

Q 2010.4

(满分150分,考试时间100分钟)

考生注意:本卷有9大题,共106小题,试卷均采用连续编号,所有答案务必按

照规定在答题纸上完成,写在试卷上不给分。

Part 1 Listening (第一部分 听力)

I . L isten and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):

(共6分)

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

1._______

2.________

3._______

4.________

5._________

6._________

II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear

(根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案):(共10分)

7. A) At home. B) In a supermarket. C) In a library. D) In a hotel.

8. A )By bicycle. B) On foot. C) By bus. D) By taxi.

9. A) 25. B) 15. C) 35. D) 30. (A )

(B ) (C ) () (F ) ()

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

10. A) It was rainy. B) It was snowy. C) It was fine. D) It was cold.

11. A) Mother and son. B) Father and son.

C) Teacher and student. D) Shop assistant and customer.

12. A) Because she has to take a plane.

B) Because she has to meet her boss.

C) Because it’s too late.

D) Because she wants to have a rest.

13. A) 6:15. B) 6:30. C) 6:00. D) 5:45.

14. A) He has got the flu. B) He wants to see a doctor.

C) He has got a sore throat. D) He looks pale.

15. A) Red. B) Blue.

C) Blue and brown D) Red and blue.

16. A) A policewoman. B) A manager. C) A pilot. D) A secretary. III.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(共7分)

17. One Sunday morning, Mr. Robert went for a walk in the countryside.

18. Mr. Robert is probably a farmer.

19.When walking in the field, Mr. Robert was hit by a cyclist.

20.Mr. Robert fell to the ground and was badly hurt.

21.Mr. Robert said sorry to the cyclist at once.

22.The cyclist felt sorry about what he had done.

23.From the story we know Mr. Robert was humorous(幽默的).

IV.Listen to the passage and fill in the blanks (听短文填空,每空格限填一词):(共7分)

24. The of the flat in Beijing has fallen down.

25. Linda has moved to a new flat and pai d ¥______ million.

26. It has three __________, one sitting room and a big garden.

27. There is a peaceful river _________ her house.

28. It’s not very ________ for me to go shopping at weekends.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

29. Her __________ helped her move the furniture on the removal day.

30. She had a party to celebrate it on ________ Day.

Part 2 Vocabulary and Grammar

(第二部分词汇和语法)

V. Choose the best answer. (本大题答案必须用2B铅笔填涂。)(共26分)

31. My uncle bought me MP4 as my birthday present yesterday.

A) an B) a C) the D) /

32. Many foreigners will come to enjoy the Shanghai World Expo May, 2010.

A) on B) by C) in D) at

33. Don’t lose heart. Why not have try?

A) other B) another C) the other D) the others

34. You can’t take the two tickets, but you may take of them.

A) both B) every C) neither D) either

35. Shanghai Art Museum holds more than art collections.

A) four thousands B) four thousand

C) thousands of D) four thousand of

36. Don’t worry. He is to look after little Jimmy.

A) carefully enough B) enough careful

C) careful enough D) enough carefully

37. Travelling abroad is becoming because of the development of the transportation.

A) easier and easier B) more and more easily

C) much easy D) easiest and easiest

38. Father looked as soon as he saw his son’s report, for he failed in the English exam

again.

A) happy B) happily C) angry D) angrily

39. I listened carefully, but I heard .

A) something strange B) strange something

C) anything strange D) nothing strange

40. The teacher with a lot of students visiting a car factory at that time.

A) are B) is C) was D) were

41. The difficult operation made the doctor very tired. .

A) feel B) feels C) feel D) feeling

42. My aunt will invite us with her for some time.

A) to stay B) stay C)staying D)stays

43. ----How about in the river with us?

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

---Sorry, I can’t. My parents often tell me not to do that.

A) to swim B) swim

C) swam D) swimming

44. Nick a job in a bank, but to our surprise, he didn’t take it.

A) is offered B) offered C) was offered D) has offered

45. -----Danny, I can’t stop smoking.

-----For your health, I’m afraid you .

A) can B) may C) can’t D) must

46. The girl has been away from home for a week. She brown shoes and a red skirt.

A) will wear B) had worn C) wear D) is wearing

47. If it tomorrow, we won’t go on a trip to Shanghai Century Park.

A) rains B) rain C) will rain D) raining

48. The TV set is really expensive. It him $900.

A) spent B) took C) cost D) paid

49. My grandma in the countryside, but now she lives in a big city.

A) use to live B) used to live C) is used to live D) used to living

50. I wonder the scientist will come to our school tomorrow to give us a talk or not.

A) when B) whether C) where D) that

51. great fun it is to have a five-day holiday!

A) What B) How C) What a D) How a

52. Could you tell me ?

A) what’s his name B) where can I buy a camera

C) when you’ll go fishing D) why was he late

53. If you want to improve your listening skill, you should listen to English broadcast as often

as possible. The underlined part means “” .

A) make…better B) make…worse C) feel…worse D) feel …better

54. The football match had to be delayed because of the bad weather. The underlined part

means “.

A) set off B) show off C) take off D) put off

55. A: Would you mind repairing the PSP for me?

B: .

A) Never mind B) Not at all C) That’s right D) Good idea

56. A: I got up very early, but still I missed the train.

B:

A) Well done! B) Be careful. C) What a pity! D) Congratulations! VI. Complete the sentences with the given words in their proper forms (用括号中所给单词的适当形式完成下列句子: (共8分)

57. Thomas Edison _________a lot of things for us .(invention)

58. The weather is very these days. Lots of students have caught a bad cold.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

(change)

59. Shanghai is one of the most beautiful in the world. (city)

60. The bicycle doesn’t belong to . It’s mine. (she)

61. Sometimes toys can really make the children . (happily)

62. is more important than anything else. (healthy)

63. Our new flat is on the floor. We go up and down by lift every day. (twelve)

64. The No.2 underground has reached Xujing. It helps us travel to Shanghai .

(quick)

VII. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子,每空一词):(共12分)

65. Judy decided to buy a new calculator. (改为否定句)

Judy to buy a new calculator.

66. Peter seldom goes to work by bicycle on rainy days. (改为反意疑问句)

Peter seldom goes to work by bicycle on rainy days, ?

67. She has been here since the beginning of last month. (对划线部分提问)

has she been here?

68. He doesn’t know how he can solve the problem. (改为简单句)

He doesn’t know solve the problem.

69. Our teacher warned us not to touch the chemicals in the lab. (改为被动语态)

We not to touch the chemicals in the lab.

70. The underground train is too crowded for us to get in.(保持句意基本不变)

The underground train is very crowded we can’t get on it.

Part 3 Reading and Writing (第三部分阅读和写话)

VIII. Reading comprehension (阅读理解):(共56分)

A. True or False (判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(7分)

November 22nd 2009

Playing is serious business for children. In fact, it’s what they do best! Ask them why they do it, and kids will probably say, “Because it’s fun!” But it’s much more than that. It’s also good for them.

Scientists say that babies begin learning through playing. They use their five senses to get to know their new world. Touching allows them to discover how different things feel. Brightly coloured toys and clothing help develop a baby’s sense of sight.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

When small children choose which toy to play with, they begin developing their abilities in making decisions.

Children love toys that allow them to use their imagination. Sometimes an empty box is more fun than a high-tech(高科技的) toy. That’s because a box can become anything a child imagines it to be.

Crayons, paints and Play-Doh(彩色塑泥)are also good because they allow children to create. Traditional building blocks teach them important pre-math skills like problem-solving.

Playing doesn’t become any less important after children start school. Many valuable lessons about life are learned on the school playground. Kids learn how to share, take turns and play by the rules.

71. It is very good for children to play.

72. Babies learn nothing through playing.

73. Touching helps develop a baby’s sense of sight.

74. Small children begin developing their abilities in making decisions by choosing toys.

75. A high-tech toy is always more fun than an empty box for children.

76. Paints are also good for children because they allow children to create.

77. Playing is no longer important for children after they start school.

B. Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案):(7分)

Canada, the second largest country in the world, lies in the north of America. The population of Canada is about 29 million and the capital is Ottawa. The country covers about 9,980,000 square kilometers and six of the world’s 24 time areas(时区) as well.

There are two official languages spoken in Canada: French and English. Many people can speak both English and French. More than 60% of Canadians speak English as their language. About 25% of Canadians speak French. In one province(省份)of Canada where French is the common language, the programmes on TV and radios as well as the teaching in schools are all done in French. Today, Chinese has become the first inofficial(非官方的)language in Canada.

Canada's climate is not as cold all year around as some may believe. In winter, temperatures fall below freezing point throughout most of Canada. In summer, the southern provinces often experience high levels of temperatures that can reach over 30℃regularly. The weather in Canada is just like the weather in China. It is rather cold in the north while it is fairly warm in the south. Winters in the north last long with snow for half a year. As the cold northern climate, only on e–fifth of the land is suitable for farming.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

A s it is known to all, Canada has one–third of the world's supply of fresh water. It has many great lakes. There are five great lakes in the south, and there are many others, especially in the north. It is also rich in natural resources, such as coal, oil, natural gas of which Canadians make use to produce energy.

People of northern Canada are called Inuit(因纽特人), who came from Asia and settled in Canada about 4,000 years ago. They used to travel around from place to place with teams of dogs which pulled their baggage. Now they live in settlements. There are about 2,500 Inuit in all. The government has started a new school project in which Inuit teach their own young children. So it is hoped that the way of Inuit life will be kept alive for many more centuries.

78. Canada is the second largest country with a population of about_________.

A) 24 million B) 29 million C) 50 million D) 15 million

79. Today, most Canadians speak _______ as their first language.

A) French B) Chinese C) English D) Japanese

80. Only _______ of the land can be used for farming because of the cold northern climate.

A) 15% B) 20% C) 30% D) 50%

81. Canada is a country _________.

A) with a large population B) with few lakes

C) poor with fresh water D) rich in natural resources

82. Inuit who live in settlements now came from _______.

A) Asia B) Africa C) America D) Europe

83. Which statement about Inuit is Not right?

A) They settled in Canada about 4,000 years ago.

B) Dogs could help them pull their baggage when they had to travel years ago.

C) They can teach their own young children according to the new school project.

D) The way of Inuit life may disappear in the future.

84. From the passage we can know______.

A) Canada lies in the south of America.

B) Canada is an immigrant(移民的)and multilingual (多语种) country.

C) The weather in Canada is so cold the whole year as some people think.

D) The Canadian government pays little attention to Inuit’s education.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

C. Choose the words or expressions and complete the passage (选择最恰当的单词或词语完成短语):(14分)

It’s six o’clock on a cold Saturday morning. Zhang Hong doesn’t want to 85 the warm bed. She has three classes awaiting-----Chinese, maths and English.

“I wish I could sleep more,” says Zhang.

The 12-year-old seventh grader from Beijing Guangqumen Secondary School must take an-hour-ride to get to the school for the extra courses(额外的课程)that spend her whole Saturday morning. On Sunday afternoon, she has music lessons from 3 p.m. to 7 p.m. During weekdays, Zhang 86 get up around five in the morning, and leave home by six.

“My teacher suggests us eat an apple in the morning 87 we won’t feel sleepy,” she says.

Chinese children face increasing pressures(压力) on study. Most Chinese parents believe high academic credentials (学历证书)mean a better school and a brighter future. So they 88 their children to extra classes like music, English and maths to develop a special talent(才能), which later might be a stepping stone to a good school.

Some parents make their children study 89 . First graders start to take classes for second grades, and so on. Therefore they can get an advantage in exams.

According to China’s Law on Compulsory Education(义务教育法), public primary and secondary schools do not require entrance exams. Students can enter the schools near their homes.

However, a student can go to another desired school, if the student is 90 maths or English, or has special talent in music and sports.

Studies made by the China Youth and Children Research Center91 that more than half of Chinese secondary school students study overtime and they do not get enough sleep. And more than 70 percent of primary and middle school students take tutoring classes(补习课), a heavy burden on the students.

85. A) sit on B) stay in C) get out of D) lie in

86. A) likes to B) has to C) used to D) ready to

87. A) as B) if C) because D) so that

88. A) send B) invent C) find D) make

89. A) again B) ahead C) alone D) along

90. A) poor at B) good at C) tired of D) bad for

91. A) give B) call C) show D) talk

D.

Read the passage and fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

入适当的词, 使其内容通顺,没空格限填一词,首字母已给): (14分) Several years ago, a famous TV series named Struggle (奋斗) made a beautiful girl famous in China. She is Wang Luodan, who played the role(扮演) of Mi Lan in this TV series. Then she r___92___ a lot of applause(掌声) and praise.

When Wang Luodan first went to Secondary Normal School (师范中专), she began to show her ability in art and literature(文学). She was the o 93 one in her school who could play the drums, besides playing the piano and dancing well. “I felt that I was very cool at that time.” Wang said.

In 2001, Wang Luodan entered the Beijing Film Academy(学院), learning performance. She worked hard as a c 94 student and had great patience. When her classmates became famous, she was not w 95 or disappointed.

Her first TV series was Butterfly in the Air. Because of her sweet appearance, she was chosen for the role of Shan Juan in the TV series Sun Shining like Blossom. In order to play the role well, Wang cut her long h 96 and missed the chance to appear in the movie Qinghong.

Last year, The TV series My youthfulness was very p 97 . Wang Luodan played Qian Xiaoyang, a confident, lovely and garrulous(喋喋不休的)country girl. Now many of Qian Xiaoyang’s classic(经典的) words are very popular on the Internet such as “The time is too slim as well as the slot of fingers is too broad. (时间太瘦,指缝太宽。)”

Wang Luodan is an ambitious a 98 , she will achieve more in the future.

E.

Answer the questions (根据短文内容回答下列问题):(14分)

Search and Rescue

BY Liz Davies

Do you have the dedication(奉献精神) to get up at 3 a.m.? Do you have the courage to climb mountains? Do you have a clear head to stay calm in an emergency(危急)? Would you know what to do if somebody broke their leg?

Tamsen Bell, an eighteen-year-old girl from California in America, can answer yes to all those questions. She joined the Marine Search and Rescue Team when she was only 14 years old---the youngest age you can do this. She spent the hardest time in the team. She had to be trained for 60 hours to learn about first aid, climbing, map reading and rescue techniques(技术) before she began to help others. But she gained a lot from her teacher and teammates. The training gave her the confidence to do the job. Now she is one of 20 youth volunteers(志愿者) in the rescue team whose motto(座右铭) is "Any time, any place, any weather." They are often

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

called out in the middle of the night to help people who have got into trouble in the wild countryside of California. So she usually had to stay up and got up early the next morning.

When Tamsen was 16 years old, she helped to rescue an elderly woman who had fallen 50 feet down a steep cliff(陡峭悬崖). The woman broke her neck and couldn't move. What’s more, it was snowing heavily that afternoon. It was so cold that she had to cover the old lady with her own clothes. Tamsen had to work out what injuries the woman and how they could rescue her. She had to stay with the lady for 8 hours until the rescue team could lift her carefully back up the mountain to safety. The next day she had to lie in bed because of the bad cold.

It's tough work, but Tamsen thinks it's worth it. She says "The best part of the job is the support and the friendships from different people." Everyone in the team wants to make people's lives better. We always can get a lot of pleasure and it makes the life more meaningful.

99. Where does Tamsen Bell come from?

100. How long did the training last before Tamsen Bell began to help others?

101. What is the motto of the rescue team?

102. What happened to the old woman who fell 50 feet down a steep cliff?

103. Tamsen Bell didn’t stay with the old woman, did she?

104. What is the best part of the job in her opinion?

105. How do you like Tamsen?

IX. Writing (作文): (共18分)

106. Write at least 60 words on the topic “The Important Things in My Life”. (以”我生命中重要的事”为题写一篇不少于60词的短文, 标点符号不占格。)

(注意:短文中不得出现考生的姓名、校名及其他相关信息,否则不予评分。)Questions for reference (以下提示仅供参考):

1)What are the important things in your life?

2)Which one do you think is the most important thing?

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

3)Why do you think so? (give at least two reasons至少给出两个理由)

参考答案及听力材料

Part 1

I. 1. E 2. A 3. G 4. B 5. F 6.D

II.7.C 8.B 9.C 10.A 11.D 12.B 13.C 14.A 15.D 16.B

III. 17.F 18.F 19.T 20.F 21.F 22.T 23.T

IV. 24.price 25.2/two 26. bedrooms 27. behind 28.convenient 29.friends 30.National Part 2

V. 31.A 32.C 33.B 34.D 35.B 36.C 37.A 38.C 39.D 40.B 41.A 42.B

43.D 44.C 45.D 46.D 47.A 48.C 49.B 50.B 51.A 52.C 53.A 54.D

55.B 56.C

VI.57.invented 58.changeable 59.cities 60.her 61. happy 62.Health

63.twelfth 64. (more) quickly

VII.65.didn’t decide 66. does he 67. How long 68. how to

69.were warned 70.so that

Part 3

VIII

A) 71.T 72.F 73.F 74.T 75.F 76.T 77.F

B) 78.B 79.C 80.B 81.D 82.A 83.D 84.B

C) 85.C 86.B 87.D 88.A 89.B 90.B 91.C

D) 92.received 93.only 94.college/common 95.worried 96.hair 97.popular 98.actress

E) 99. California in America.

100. 60 hours

101. Any time, any place, any weather.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

102. She broke her neck and couldn't move

103. Yes, she did.

104. The support and the friendships from different people

105. I think she is very great /brave.(Any reasonable answer is acceptable.)

IX. 106.略

听力原文材料

II.Listen and choose the right picture(根据你听到的内容,选出相应的图片):(共6分)

1.Many people like to keep animals as their pets now.

2.The Eiffel Tower is the landmark of Paris. It attracts millions of tourists every year.

3.After graduating from a medical school, Jack will work as a doctor.

4.Look! The girls are helping the blind man cross the road.

5.We should do eye exercises every day to protect our eyes.

6.All the citizens in Shanghai are looking forward to the 2010 World EXPO.

II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) :(共10分)

7. W: Good morning. Can I help you?

M: I’d like to borrow two books about the history of China.

Q: Where does the dialogue probably take place? (C)

8. W: How do you go to work every day, John?

M: I usually ride a bike. But today I walked to my office.

Q: How did John go to work today? (B)

9. W: Is your computer class crowded?

M: Well. At first, only 25 students had the computer lesson. But these days 10 more students came.

Q: How many students are there in the computer class these days? (C)

10. W: What’s the weather like today?

M: It’s fine.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

W: What about yesterday?

M: It was rainy.

Q: What was the weather like yesterday? (A)

11. M: Can I help you, Madam?

W: I’m looking for a sweater for my son.

M: What size do you want?

W: Size ten.

Q: What’s the relationship between the two speakers? (D)

12. W: It’s 10 o’clock. I’m afraid that I must be off now.

M: Why are you in such a hurry, Jane?

W: I’m sorry. But I have to meet my boss at the airport.

M: Well, bye.

Q: Why does Jane want to leave now? (B)

13. W: The plane leaves at a quarter past six.

M: Do we have time to go shopping at the airport?

W: No, we’ve only got 15 minutes until the departure time.

Q: What time is it now? (C)

14. W: You look pale. What’s the matter with you, Ben?

M: I’m not feeling well. I have got the flu.

W: Oh, dear! Why don’t you see a doctor?

M: Yes, I will take your advice.

Q: What’s wrong with him? (A)

15. M: You look nice in red.

W: Thank you, Mr. Brown. It’s my favourite color.

M: My wife likes red, too. She is also fond of blue.

W: I know she has many blue skirts.

Q: What color does Mrs. Brown like? (D)

16. W: What do you want to be in ten years’ time?

M: I want to be a pilot like my uncle. What about you?

W: I want to be a manager. I want to run a company in the future.

2010年上海市青浦区二模英语试卷及答案

Q: What does the girl want to be? (B)

III.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(共7分)

One Friday afternoon, after working hard writing books, Mr. Robert, a famous writer, decided to go to the countryside. He wanted to relax. Mr. Robert was having a walk in a quiet field. The air was fresh and the view was beautiful. When he was walking, a cyclist ran into him. Mr. Robert fell to the ground. The cyclist was very sorry. He got off his bike to help Mr. Robert get up. Fortunately, Mr. Robert was not hurt. “I’m so sorry!” said the cyclist. “Oh, no,” said Mr. Robert. “I should say sorry. I’m sorry for not giving any luck to you.” Mr. Robert looked at the puzzled cyclist and added, “If you had killed me, you know, you would be famous soon all over the world.” F F T F F T T

Iv. Listen to the passage and fill in the blanks (听短文填空,每空格限填一词):(共7分)Hello, everybody. I’m Linda. How happy I have moved to a new flat. Now the price of the flat in Beijing has fallen down. I have looked for a suitable flat for one year, and at last I paid ¥2 million for it. How lucky I am! I think it is different from the one before. It has 3 bedrooms, 1 sitting room, and a big garden. My mother said she would plant some flowers in it. Behind it you will see a peaceful river. Every day you can enjoy the river views. You will not hear the noise because it is far away from the airport. But it is not very convenient for me to go shopping at weekends because there are not many department stores or shopping malls. I have a lot of friends and they helped me move the furniture on the removal day. Then, on National Day we had a party in my new flat. What a pleasant life I have now!