文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 18学年高中英语Module4WhichEnglish课时跟踪练一Introduction&Reading_Prereading外研版8180123217

18学年高中英语Module4WhichEnglish课时跟踪练一Introduction&Reading_Prereading外研版8180123217

课时跟踪练(一) Introduction & Reading — Pre reading Ⅰ.阅读理解

A

Australian English began separating from British English shortly after the foundation of the Australian penal colony (罪犯流放地) of New South Wales in 1788. British convicts sent there, including cockneys (伦敦东区的人) from London, came mostly from large English cities. They were joined by free settlers, military personnel and officials, often with their families. However, many of the convicts were Irish, with at least 25% directly from Ireland, and others indirectly via Britain. There were other populations of convicts from non-English speaking areas of Britain, such as the Welsh and Scots. The transportation of convicts to Australia ended in 1868, but immigration of free settlers from Britain. Ireland and elsewhere continued.

The earliest form of Australian English was first spoken by the children of the colonists born into the colony of New South Wales. This very first generation of children created a new dialect that was to become the language of the nation. The Australian-born children in the new colony were exposed to a wide range of different dialects from all over the British Isles, in particular from Ireland and the southeastern part of England.

The native-born children of the colony created the new dialect from factors present in the speech they heard around them, and provided a way for the expression of peer solidarity (一致). Even when new settlers arrived, this new dialect was strong enough to turn away from the influence of other patterns of speech.

Records from the early 19th century indicated the distinctive dialect had appeared in the colony since the first settlement. In 1827 Peter Cunningham, in his book Two Years in New South Wales, described that the native-born colonists spoke with a distinctive accent and vocabulary, with a strong London influence. Anthony Burgess wrote that “Australian English may be thought of as a kind of fossilised (僵化的) cockney (伦敦腔) of the Dickensian era”.

语篇解读:本文是说明文。介绍澳大利亚英语的形成过程。

1.Who didn't go to Australia with the convicts?

A.Miners. B.Soldiers.

C.Officials. D.Free settlers.

解析:选A 细节理解题。从文章第一段第三句可知,随着囚犯到澳大利亚去的人中没有矿工。

2.Who created the earliest form of Australian English?

A.Convicts sent to Australia.

B.Free settlers into Australia.

C.The native-bo rn children of the colony.

D.People from Ireland and the southeastern part of England.

解析:选C 细节理解题。从文章第二段可知,在澳大利亚出生的孩子说话不同于自己的父母,是他们创造了最初的澳大利亚英语。

3.We can learn from the last paragraph that Australian English ________.

A.had no identity of its own

B.was formed before the Dickensian era

C.was quite different from British English

D.was greatly influenced by London accent

解析:选D 推理判断题。分析文章最后一段可知,两位作者认为澳大利亚英语具有明显的伦敦口音特征。

4.What does the text mainly tell us?

A.Who came to Australia first?

B.How Australia was colonized?

C.How Australian English was formed?

D.What the earliest language in Australia was?

解析:选C 主旨大意题。综合全文可知,文章主要说明澳大利亚英语的形成。

B

In an age when technology is everywhere, it's not surprising that even young children are getting into the action. The iPad was released six years ago. This tablet computer from Apple has a large, multi-touch screen that kids can play learning games on.

Sure toddlers can operate an iPad, but at what age is it safe to let them use it? According to the American Academy of Pediatrics, children under the age of 2 should have no screen time at all. This includes not only television but also other

electronics, such as computers, cellphones, video games and tablets, including the iPad. During the first two years of life, children's brains are growing significantly and it can be confusing for them to tell the differences between the real world and what they are seeing on the screen. After age 2, an iPad is fine in moderation (适度).

Using the iPad can have benefi ts for kids. In a two-week study conducted by PBS, involving children 3 to 7, it was found that educational apps can improve a child's vocabulary by as much as 31 percent in two weeks. Ann Densmore, an expert in speech and language development, said in an article on Harvard Health that there are even iPad apps that are helpful for children in speech and language therapy (治疗).While there are some benefits to children using an iPad as an educational tool, there are also some disadvantages to be aware of. No electronic device can replace the role of human interaction. It's important that young children learn by doing and not by watching. Also an iPad can be addictive (上瘾的) when used too much. Even though it's OK for 2-year-olds to use an iPad, children up to the age of 3 will learn better from real world experiences than from any type of electronics, expecially when it comes to language.

When parents decide to let their children start using the iPad, it's important that they establish some rules and limitations ...

语篇解读:小孩子使用苹果公司的平板电脑有利也有弊,父母应该限制他们使用。

5.The American Academy of Pediatrics shows that ________.

A.parents usually let kids over two use an iPad

B.iPads aren't different from other electronics

C.kids usually use an iPad in moderation

D.kids under two shouldn't use an iPad

解析:选 D 细节理解题。根据第二段的“According to the American Academy of Pediatrics, children under the age of 2 should have no screen time at all.”可知,未满两岁的小孩不应该使用平板电脑。

6.What does the study conducted by PBS mainly show?

A.Educational apps are popular with kids.

B.Using an iPad can help kids learn words.

C.Kids can improve vocabulary in various ways.

D.An iPad is used in speech and language therapy.

解析:选B 细节理解题。根据第三段的“In a two-week study ... in two weeks.”

可知,这个研究表明,小孩可以用平板电脑学习单词。

7.What is the author's attitude toward kids using an iPad to learn language?

A.Interested. B.Favourable.

C.Critical. D.Completely against.

解析:选 C 观点态度题。根据第四段的“Even though it's OK ... comes to language.”可知,作者认为小孩通过现实生活学习语言更好,故作者对小孩通过平板电脑学习语言是持批判态度的。

8.The text is probably followed by ________.

A.how children use an iPad

B.the author's opinion on iPads

C.why children love using an iPad

D.some detailed rules and limitations

解析:选 D 推理判断题。根据末段的“it's important that they establish some rules and limitations”可知,接下来应该会给出一些具体的规则和限制。

C

You make decisions, year after year, never lasting for more than a few days ending up lost and in the same place you started. Allow me to suggest some tips that may help you stick to your decisions creating long-lasting positive change in your life.

Telling other people about your plan can help in many ways.

18学年高中英语Module4WhichEnglish课时跟踪练一Introduction&Reading_Prereading外研版8180123217

First, it is always easier to stick to a decision when you have

other people supporting you. Your friends are less likely to tempt

you with whatever it is you are trying to control if they know

that you made a decision about it. Telling other people about your decision is also helpful in that it keeps up the pressure on you to try and stick to your plan of action.

Choose a measurable and specific decision. Instead of deciding to “look better” or “have a better relationship with so and so”, choose a more definable decision. Deciding to “eat a vegetable every day” or “go out for coffee once a week with John” is much easier to track and assess than a general decision to “be a better person”.

Build a reward system. Connected to the last tip of choosing a measurable and specific decision is that when you do accomplish this specific behavior you decided to do, give yourself small rewards along the process. For example, for every week of healthy eating treat yourself with something special.

Create visual aids. A colleague of mine decided one year for his New Year's decision to be more frugal. He decided to try and save money by lowering his monthly bills. So he posted a copy of his highest electric bill by his heater so that every time he wanted to raise the temperature he would see the high electric bill reminding him to be more cautious about his energy consumption.

语篇解读:下决心容易,坚持不易。本文主要介绍了如何才能坚持自己的决定。

9.Many people's decisions can't become reality because ________.

A.they don't take them seriously at the beginning

B.they make them but can't stick to them to the end

C.they meet much difficulty in the process

D.they lack support from their families

解析:选B 推理判断题。根据第一段第一句中的“never lasting for more than a few days ending up lost”可知,很多人之所以不能实现最初的决定,是因为缺乏持之以恒的精神。

10.Why does the writer advise telling your plan to other people?

A.Because they will offer you support and pressure.

B.Because they may reward you along the process.

C.Because they will tempt you when you want something.

D.Because you will need someone to offer some visual aids.

解析:选A 细节理解题。根据第二段第二句和该段最后一句可知,在你执行决定的时候别人可以提供支持,在你想要放弃时他们可以施加适当的压力,使你能够坚持下去。

11.Which of the following is a specific decision?

A.To look better.

B.To behave better.

C.To be an honest person.

D.To go out for dinner with a friend once a week.

解析:选D 细节理解题。根据第三段第二、三句可知,每周和朋友吃一次饭是比较具体的目标。

12.The underlined word “frugal” probably means ________.

A.careful with money

B.careless with energy

C.cautious about safety

D.generous with money

解析:选A 词义猜测题。根据画线词后面的一句可知,他决定减少每月的开销来省钱,

这说明他的目标是在花钱方面更加谨慎。

Ⅱ.阅读七选五

Signs that you are enjoying your work

When you work at an office, you are probably spending eight hours a day at work. Perhaps when you add commuting, that goes up to 10.__1__ If you're going to spend that much time on your work, you had better make sure you're enjoying it. How can you tell? Here are some key signs that you enjoy your work.

__2__ It happens when you do something that is really enjoyable. For example, you are playing a musical instrument you love or with someone you really care about. It's the same thing when you are doing work you really love. Time slips away and you look at the window swearing that the sun just came up when you see it's dark outside.

You feel like you are doing something of value. Humans feel happier when they give or create something of value. __3__ It could be simple like being a carpenter and building things that people want or need. Whatever the job is, you feel a deep sense of gratitude for being able to help and serve people.

You are excited to wake up in the morning. If you aren't ready and eager to get up in the morning, something might be wrong. __4__ But if you continuously hate going to work, it might be time to change. Whatever you do should get you excited to get up and hit the ground running at full speed.

You don't mind the struggle. Work can be a struggle. __5__ You love the struggle. You love coming back, refining, and the process of progression to get what you want.

A.It doesn't have to be curing cancer.

B.Of course, everyone has unlucky days.

C.Time flies by and you lose yourself in it.

D.But when you enjoy your work, you don't care.

E.You feel like your work is a part of your personality.

F.In other words, you're spending most of your daytime at work.

G.Even if you don't have to do certain things, you want to learn more.

答案:1~5 FCABD