文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 2020-2021学年牛津译林版四年级英语第一学期期末试卷 (含听力材料和答案)

2020-2021学年牛津译林版四年级英语第一学期期末试卷 (含听力材料和答案)

四年级英语(上)期末试卷

(考试时间为60分钟)

听力部分(40分)

一、听录音,选出听到的单词或短语,将其序号填入题前括号内。(听两 遍,共10题,每小题1分,计10分) ( ) 1. A. box B. fox C. six ( ) 2. A. fourteen B. fifty

C. fifteen

( ) 3. A. hair B. horse C. hungry ( ) 4. A. kite B. like C. bike ( ) 5. A. any B. many C. twenty ( ) 6. A. over there

B. very well

C. very tall

( ) 7. A. swim B. skate C. shout ( ) 8. A. small mouth B. long nose C. big eyes ( ) 9. A. on the sofa B. in the fridge

C. in the kitchen

( ) 10. A. have one B. have a look C. have a try 二、听录音,用数字给下列图片标上序号。(听两遍,共8题,每小题1.5 分,计12分)

( ) ( ) ( ) ( )

( ) ( ) ( ) ( ) 三、听录音,选择正确的答句。(听三遍,共5题,每小题2分,计10分) ( ) 1. A. Yes, I can. B. Yes, he can. C. No, she can’t. ( ) 2. A. I have a monkey. B. I’d like a monkey. C. I like monkeys. ( ) 3. A. Yes, I do. B. Yes, I am. C. Yes, I can. ( ) 4. A. Well done. B. Have a try. C. Thank you.

( ) 5. A. It’s seven.

B. It’s seven yuan.

C. I have seven.

¥ 13 yuan

学校 班级____________ 姓名__________________ ………………………………装…………………………………………订……………………………………线…………………………………

四、听录音,填入所缺单词。(听三遍,共8空,每空1分,计8分)

1. I like______. They’re big and_______.

2. I’d like some______ and a cup of ______.

3. --- ______ the fan? --- It’s in the_______.

4. These _______ are only ________ yuan.

笔试部分(60分)

五、找出不是同一类的单词。(共6题,每小题1分,计6分)

( ) 1. A. football B. skate C. play

( ) 2. A. small B. short C. nose

( ) 3. A. dog B. pineapple C. mango

( ) 4. A. my B. his C. she

( ) 5. A. nine B. fourteen C. nice

( ) 6. A. milk B. hamburger C. sandwich

六、单项选择。(共12题,每小题1分,计12分)

( ) 1. ---What ________ you like ? --- I’d like ________ red umbrella.

A. would , a

B. do , an

C. would , an

( ) 2. Look at my sister . ________ eyes are small.

A. She

B. His

C. Her

( ) 3. ---________is that hamburger ? --- It’s five yuan.

A. How much

B. How many

C. How old

( ) 4. _______ a lovely snowman!

A. How

B. What

C. What’s

( ) 5. --- Where _______ my new socks? --- __________ in the box.

A. is , It’s

B. are , They’re

C. Are, It’s

( ) 6. I don’t have ________ hot dogs, but I have ________ cakes.

A. some , any

B. some , some

C. any , some.

( ) 7. --- Do you like________? ---Yes, I_______.

A. elephant , don’t

B. elephants , like

C. elephants , do ( ) 8. Would you like ______coffee?

A. any

B. some

C. a

( ) 9. --- I’m hungry. --- Here’s ______for you.

A. some cakes

B. some milk

C. a pie

( ) 10. Finally Pinocchio becomes a ________

A. donkey

B. real boy

C. puppet

( ) 11. What does the old woman put in Snow White’s hair?

A. The comb

B. The ribbon

C. The apple

( ) 12. _______is good to the Ugly Duckling.

A. The dog

B. The man

C. The man’s children

七、会话匹配,将序号写在前面的括号内。(共8题,每小题1分,计8分)

I II

( ) 1. Do you like cakes? A. Thanks.

( ) 2. What would you like? B. Four.

( ) 3. Here you are. C. I’d like a toy dog. ( ) 4. Look at my cat. D. No, I don’t. ( ) 5. How much is it? E. I like lions. ( ) 6. What do you like? F. It’s fifty yuan. ( ) 7. How many pencils do you have? . G. Yes, please. ( ) 8. Would you like a pie? H. It’s cute.

八、选择括号中适当的单词完成句子。(共6题,每小题1分,计6分)

1. Lucy can skate. Jack can skate_______ (either/too).

2. Do you like that toy ________ (tiger/tigers)?

3. Here _______ (is/are) some sandwiches for you.

4. Can you play football________ (well/good) ?

5. I can’t swim,_______(and/but) I can fly.

6. My______(hair/eyes) is short.

九、连词成句。(共4题,每小题2分,计8分)

1. animals , any, do , have , you, toy

__________________________________________________?

2. much , these, are, how, dolls

__________________________________________________?

3. in , fridge, it, the, is

__________________________________________________?

4. are, your, for, brother, they

__________________________________________________.

十、根据中文提示,将句子补全完整。(共4题,每空1分,计10分)

1. 那个男孩很瘦,他的耳朵小。

That boy is______, his ______are small.

2. 在卫生间我们有一个钟。

We have a_______ in the _________.

3. --- 你有多少根香蕉?--- 18根。

--- How many _______ do you have? --- ________.

4. --- 你想要什么?--- 我想要一杯果汁。

--- What _______ you like? --- I’d like a glass of _______.

5. --- 你有一些机器人吗?--- 是的,他们会说又会跳。

--- Do you have______ robots? --- Yes, they can talk and______.

十一、阅读理解。(共10题,每小题1分,计10分)

(一)

判断正(T)误(F)

Hello, I’m Tim. I’m a boy. I’m seven years old. I can’t ska te, but I can swim and run. My brother, Mike can skate, and he can skate well. He can play football too. That’s my twin sister. She’s Nancy. She can play table tennis. She can skate well too.

( ) 1. Tim can skate.

( ) 2. Mike is Tim’s brother.

( ) 3. Mike can skate and play table tennis.

( ) 4. Nancy is seven years old.

( ) 5. Nancy and Mike can’t skate.

(二)

阅读短文,选择正确答案。

My name is Paul. I’m fifteen years old. Today is my birthday. I have many gifts. They are on the bed. Look, you can see two brown toy horse s. They’re from my mother. I like them. Eleven toy ducks are under the bed. They’re from my f ather. My brother Tim gives(给) me a toy car. And my sister Lily gives me three balls. I love them all. ( ) 1. Paul has ______ gifts.

A. twelve

B. seventeen

C. nineteen

( ) 2. Paul’s sister Lily gives Paul ______.

A. a toy car

B. eleven toy ducks

C. three balls

( ) 3. There are ______ people (人) in Paul’s family.

A. four

B. five

C. six

( ) 4. The toy ducks are ______.

A. on the bed

B. in the bed

C. under the bed

( ) 5. I have many gifts. “gift”的中文意思是?

A. 礼物

B. 钱

C. 玩具

四年级英语(上)听力材料

一、听录音,选出听到的单词或短语,将其序号填入题前括号内。(听两遍,共10

题,每小题1分,计10分)

1. I have a big box.

2. The socks are fifteen yuan.

3. Her hair is long.

4. Do you like tigers?

5. Do you have any mangoes?

6. Liu Tao can play basketball very well.

7. Can you swim?

8. Look at Mike’s big eyes.

9. The cat is in the kitchen.

10. --- Can I have a look? --- Sure.

二、听录音,给下列图片标上序号。(听两遍,共8题,每小题1.5分,计12分)

1. --- Do you like monkeys? --- No, I don’t. I like hor ses.

2. --- Where’s the sofa? --- It’s in the living room.

3. --- Do you have any grapes? --- Yes, I do.

4. --- Can I help you?--- I’d like some juice.

--- Anything else? --- Some rice, please.

5. --- Wang Bing, can you play basketball? ---Yes, I can play it very well.

6. --- What do you have? --- I have three rubbers and a ruler.

7. Look at the man, he is very fat.

8. --- How much is the umbrella? --- Thirteen yuan.

三、听录音,选择正确的答句。(听三遍,共5题,每小题2分,计10分)

1. Can Yang Ling play basketball?

2. What do you like?

3. Do you have a banana?

4. Here you are.

5. How much is this fan?

四、听录音,填入所缺单词。(听三遍,共8空,每空1分,计8分)

1. I like pandas. They’re big and fat.

2. I’d like some rice and a cup of tea.

3. --- Where’s the fan? --- It’s in the bedroom.

4. These shoes are only forty yuan.

四年级英语(上)参考答案

听力答案

一、听录音,选出听到的单词或短语,将其序号填入题前括号内。

1. A

2. C

3. A

4. B

5. A

6. B

7. A

8. C

9. C 10. B

二、听录音,用数字给下列图片标上序号。

7 5 1 4 8 2 6 3

三、听录音,选择正确的答句。

1. C

2. C

3. A

4. C

5. B

四、听录音,填入所缺单词。

1. pandas , fat

2. rice , tea

3. Where’s , bedroom

4. shoes , forty

笔试答案

五、找出不是同一类的单词。

1. A

2. C

3. A

4. C

5. C

6. A

六、单项选择。

1. A

2. C

3. A

4. B

5. B

6. C

7. C

8. B

9. C 10. B

11. A 12.B

七、会话匹配,将序号写在前面的括号内。

1. D

2.C

3.A

4. H

5.F

6. E

7. B

8. G

八、选择括号中适当的单词完成句子。(6分)

1. too

2. tiger

3. are

4.well

5.but

6. hair

九、连词成句。

1. Do you have any toy animals?

2. How much are these dolls?

3. Is it in the fridge?

4. They are for your brother.

十、根据中文提示,将句子补充完整。

1.thin ears

2. clock bathroom

3. bananas Eighteen

4. would juice

5. any jump

十一、阅读理解。

(1) 1. F 2. T 3.F 4. T 5. F

(2) 1. B 2. C 3.B 4. C 5. A

1、盛年不重来,一日难再晨。及时宜自勉,岁月不待人。。20.8.58.5.202005:3005:30:14Aug-2005:30

2、千里之行,始于足下。2020年8月5日星期三

3、少年易学老难成,一寸光阴不可轻。。05:308.5.202005:308.5.202005:3005:30:148.5.202005:308.5.2020

4、敏而好学,不耻下问。。8.5.20208.5.202005:3005:3005:30:1405:30:14

5、海内存知已,天涯若比邻。Wednesday, August 5, 2020August 20Wednesday, August 5, 20208/5/2020 6莫愁前路无知已,天下谁人不识君。5时30分5时30分5-Aug-208.5.2020

7、人生贵相知,何用金与钱。20.8.520.8.520.8.5。2020年8月5日星期三二〇二〇年八月五日

8、勇气通往天堂,怯懦通往地狱。05:3005:30:148.5.2020Wednesday, August 5, 2020

亲爱的读者:

春去春又回,新桃换旧符。在那桃花盛开的地方,在这醉人芬芳的季节,愿你生活像春天一样阳光,心情像桃

花一样美丽,感谢你的阅读。