文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 英语统考“词汇与语法B”

英语统考“词汇与语法B”

词汇与语法B

1、I didn’t expect you to turn __up___ at the meeting yesterday.

A.up 我没料到你会在昨天的会议上露面

B.to

C.out

D.over

答案:A

2、Once environmental damage __is done____, it takes many years for the system to recover.

A.is to do 一旦环境破坏了,这需要多年的系统记录

B.does

C.had done

D.is done

答案:D

3、When Lily came home at 5 p.m. yesterday, her mother __was cooking ___dinner in the kitchen.

A.cooked 昨天下午5点回家时,她妈妈在厨房做饭。

B. was cooking

C.cooks

D.has cooked

答案:B

4、They got there an hour ___earlier__than the others.

A.early 他们比其他人早一个小时到达那里

B.much early

C.more early

D.earlier

答案:D

5、The harder you study, _the more___ you will learn.

A.much 你学习越努力,你就会学得越多

B.many

C.the more

D.much more

答案:C

6、The higher the temperature, _the faster____the liquid evaporates.

A.the faster 温度越高,液体蒸发的速度就越快。

B.the more fast

C.the slower

D.the more slower

答案:A

7、It was well known that Thomas Edison _invented____ the electric lamp.

A.discovered 众所周知,爱迪生托马斯发明了电灯。

B.invented

C.found

D.developed

答案:B

8、__As__ you know, David has been well lately.

A.Which 正如你所知道的,戴维最近一直很好。

B.As

C.What

D.When

答案:B

9、I like the teacher ___whose__classes are very interesting and creative.

A.which 我喜欢的老师的课是非常有趣和创造性的。

B.who

C.whose

D.what

答案:C

10、Sunday is the day _when___people usually don’t go to wor k.

A.when 星期日是人们通常不去上班的一天。

B.which

C.in which

D.that

答案:A

11、The grey building is the place where the workers live, and the white building is the place where the spare parts ___are produced__.

A.are producing 灰色的建筑是工人居住的地方,白色的建筑是生产备件的地方。

B.are produced

C.produced

D.being produced

答案:B

12、She wonders _what___will happen to her private life in the future.

A.that 她不知道她将来的私人生活会发生什么事。

B.it

D.what

答案:D

13、We worked hard and completed the task __ahead of time___.

A.in the time 我们努力工作,提前完成了任务。

B.on the time

C.ahead of time

D.before time

答案:C

14、Australia is one of the few countries _where___ people drive on the left of the road.

A.which 澳大利亚是少数几个人在公路上行驶的国家之一。

B.that

C.where

D.on which

答案:C

15、Eggs, though rich in nourishments, have ___a large amount___ of fat.

A.a large number 鸡蛋,虽然营养丰富,含有大量的脂肪。

B.the large number

C.a large amount

D.the large amount

答案:C

16、The young lady coming over to us __must be___ our English teacher; the way she walks tells us that! 来我们的年轻女士一定是我们的英语老师,她走路的样子告诉我们!

A.must be

B.can be

C.would be

D.could be

答案:A

17、The manager will not ____allow_____ us to use his car.

A.have 经理不允许我们用他的车。

B.let

C.agree

D.allow

答案:D

18、Neither John ___nor___ his father was able to wake up early enough to catch the morning train.

A.nor 他父亲和他父亲都没能早起赶上火车。

C.but

D.and

答案:A

19、I don’t know the park, but it's___said___ to be quite beautiful.

A.said 我不知道公园,但听说是相当美丽。

B.told

C.spoken

D.talked

答案:A

20、Would you let __me go___ to the park with my classmate, Mum?

A.me go 妈妈,你能让我和我的同学去公园吗?

B.me going

C.I go

D.I going

答案:A

21、I have been looking forward to __hearing__ from my parents.

A.hear 我一直期待着听到我的父母。

B.being heard

C.be heard

D.hearing

答案:D

22、___Besides____ these honours he received a sum of money.

A.Except 除了这些荣誉,他还得到了一笔钱。

B.But

C.Besides

D.Outside

答案:C

23、His salary as a driver is much higher than ___that of a porter_____.

A.a porter 他作为司机的工资要比一个搬运工人高很多。

B.is a porter

C.as a porter

D.that of a porter

答案:D

24、Mike is better than Peter ___at____ swimming.

A.for

C.on

D.in

答案:B

25、Jane’s dress is similar in design __to____ her sister’s.

A.like 简的衣服在设计上和她姐姐的衣服相似。

B.with

C.to

D.as

答案:C

26、____Watch_____her and then try to copy what she does.

A.Mind 观察她,然后试着模仿她所做的。

B.See

C.Stare at

D.Watch

答案:D

27、- It’s a good idea. But who’s going to____carry out_____ the plan?

- I think John and Peter will. 这是一个好主意。但是谁来执行这个计划?

A.carry out 执行,实行;贯彻;实现;完成

B.get through

C.take in

D.set aside

答案:A

28、It’s bad ____behavior____ for you to smoke in the public places where smoking is not allowed.

A.behavior 吸烟对你的不良行为在公共场所吸烟是不允许的

B.action

C.manner

D.movement

答案:A

29、Will you____do_____ me a favor, please?

A.do 请你帮我一个忙,好吗?

B.make

C.bring

D.give

答案:A

30、If she wants to keep slim, she must make a __change___ in her diet.

A.change 如果她想保持苗条,她必须改变自己的饮食习惯。

B.turn

C.run

D.go

答案:A

31、The computer system ____broke down____ suddenly while he was searching for information on the Internet.

A.broke down 计算机系统突然破裂时在互联网上搜索信息。

B.broke out

C.broke up

D.broke in

答案:A

32、___Before___ the War of Independence, the United States was an English colony.

A.Before 在独立战争之前,美国是英国的殖民地。

B.At

C.In

D.Between

答案:A

33、One of his great inventions was ___highly____ valued at the world scientific conference.

A.high 他的一个大发明在世界科学会议的高度重视。

B.great

C.height

D.highly

答案:D

34、Although they are twins, they have nothing in ___common______.

http://www.wendangku.net/doc/de264e8e767f5acfa1c7cdf4.htmlual 尽管他们是双胞胎,但他们毫无共同之处

http://www.wendangku.net/doc/de264e8e767f5acfa1c7cdf4.htmlmon

C.always

D.fact

答案:B

35、"Let me ___remind___ you," said my boss, "you should call me immediately after you arrive at the airport." “让我提醒你,”老板说,“你应该你到达机场后立即给我打电话。”

A.ask

B.advise

C.remember

D.remind

36、- The public store is to close at 9:00 p.m.

- ___There is____ no need to worry; it is just 7:30 p.m.

A.You have 没有必要担心,这只是晚上七点半

B.They have

C.It is

D.There is

答案:D

37、Nancy works in a shop and ___so dose Alan____.

A.so does Alan

B.so Alan too does

C.that does Alan too

D.that Alan too does

答案:A

38、- Smoking is bad for your health.

- Yes, I know. But I simply can't ___give it up_____.

A.give it up

B.give it in

C.give it out

D.give it away

答案:A

39、Each new way of looking at a situation ____deepens____ our understanding and makes it easier to discover new possibilities.每一个新的看待情况的方式加深我们的理解,使它更容易发现新的可。

A.deeps 能性

B.deepens

C.deep

D.deeply

答案:B

40、The Chinese government has taken ___steps_____ to prevent the spread of the bird flu.

A.step 中国政府已经采取措施阻止禽流感的蔓延。

B.steps

C.measure

D.something

答案:B

41、In the evening we smoked and talked and never ____dreamed of_____ going out except for exercise.在晚上我们抽烟、交谈、从未想过会出去除了锻炼

B.dreamed in

C.dreamed of

D.have dreamed

答案:C

42、At first I showed great interest in the play, but soon I ____got tired of____ it.

A.tired 起初我表现出极大的兴趣,但我很快就厌倦了。

B.got tired of

C.was tired from

D.was tired with

答案:B

43、My uncle ___didn’t marry____ until he was 45.

A.married

B.didn't marry

C.has married

D.would marry

答案:B

44、- I am very ___pleased____ with my own cooking. It looks nice and smells delicious.

- Mm, it does have a ___pleasant____ smell.我很满意我自己的烹饪。它看起来不错,味道很好吃。

A.pleasant; pleased 毫米,它确实有一个令人愉快的气味。

B.pleased; pleased

C.pleasant; pleasant

D.pleased; pleasant

答案:D

45、Only those who have enough courage and determination can ___overcome____ the difficulty they meet with. 只有那些有足够的勇气和决心可以战胜他们遇到的困难。

A.undertake

B.upset

C.overcome战胜

D.download

答案:C

46、We finally ___reached____ an agreement after a lot of hard bargaining.

A.reached 我们终于大量艰苦的讨价还价后达成协议。

B.did

C.arrived

D.drove

47、The painter lived more than a decade in Europe, ____where____ he could be in close contact with other masters(大师). 画家在欧洲生活了十多年,与其他大师的声音可以近距离接触

A.where

B.in which

C.that

D.in that

答案:A

48、England is an island country. ____It____ consists of three principal islands, and ____its____ climate is generally mild.英国是一个岛国。它由三个主要岛屿,它的气候通常是温和的。

A.It …its

B.She …her

C.He (i)

D.She …its

答案:A

49、- For tonight's homework, do pages 40 and 41 in the workbook.

- Professor Hones, I think that is ____too much____ work.

A.too much太多

B.much the more

C.too hard

D.hardest

答案:A

50、During the future examinations you should avoid ____making____ such mistakes.

A.make 在未来的考试你应该避免犯这样的错误。

B.to make

C.making

D.made

答案:C

51、It is said that the best time to visit the city is June or July, ___when_____ the South American winter cools the city.据说,参观这座城市的最佳时间是6月或7月,当南美冬季冷却。

A.where

B.which

C.on which

D.when

答案:D

52、There ___was____ a lot of ____traffic___ on the roads yesterday.

A.was …traffic昨天公路上有很多的交通事故。

B.were …traffics

C.was …traffics

D.were …traffic

答案:A

53、The explorers sailed on the ocean for two weeks and ____eventually____ found the mysterious land. 探险者们在海上航行了两个星期,最终发现了神秘的土地。

A.generally

B.eventually

C.extremely

D.gradually

答案:B

54、Sunglasses are used to ____protect____ people's eyes from the light of the sun.

A.prevent

B.protect 太阳镜是用来保护人们的眼睛免受太阳的光。

C.stop

D.save

答案:B

55、He didn't live up to ____what_____ had been expected of him.

A.what 他没有辜负了他的期望。

B.which

C.that

D.all

答案:A

56、___compared____ with you, I have a long way to go.

http://www.wendangku.net/doc/de264e8e767f5acfa1c7cdf4.htmlpared

http://www.wendangku.net/doc/de264e8e767f5acfa1c7cdf4.htmlparing 与你相比,我还有很长的路要走。

C.To compare

http://www.wendangku.net/doc/de264e8e767f5acfa1c7cdf4.htmlpare

答案:A

57、Samuel Clemens, ____known____ as Mark Twain, was one of the most famous American writers.

A.to know

B.to be known 塞缪尔·克莱门斯,马克·吐温,是美国最著名的作家之一。

C.known

D.knowing

答案:C

58、When Laura finally arrived she apologized ____for coming___ so late.

A.for to come 当劳拉终于来了,她为来得这么晚而道歉。

B.that she was coming

C.for coming

D.to come

答案:C

59、It is not serious illness, I guess she will ____recover_____ soon.

A.remove

B.recover恢复这不是严重的疾病,我想她很快就会康复。

C.replace

D.reduce

答案:B

60、It is possible to tell the time in day light ___by____ looking into a cat's eyes.

A.with

B.for 这是可能的,在白天的光线通过看一只猫的眼睛。

C.by通过

D.from

答案:C

61、- Are you going to the football game?

- No. The tickets are ___far too____ expensive for me.

A.very much

B.so much 这票对我来说太贵了。

C.far too太

D.highly

答案:C

62、Though we have spent two nights in ___working out____ the problem, we still can't find a solution. 虽然我们已经花了两夜的时间来解决这个问题,但我们仍然无法找到解决办法

A.working in

B.working out

C.working up

D.working on

答案:B

63、They have never heard any ___customer’s complaint____.

A.a customer complaint 他们从未听过任何顾客的抱怨

B.the customer's complaints

C.customer's complaint

D.the customers' complaints

答案:C

64、Small arms ____are___ often carried by the soldiers.

A.are 小武器经常被士兵携带。

B.has

C.was

D.have

答案:A

65、Mathematics ___is_____ study or science of numbers.

A.is 数学是学习或数字科学。

B.are

C.was

D.were

答案:A

66、With the ____exception___ of Mary, all the girl students are eager to go to the party.

A.exhibition(展览会)除了玛丽,所有的女生都渴望去党。

B.exception例外

C.except

D.reception

答案:B

67、I have views quite different from my ___tea cher’s_____.

A.teacher view 我有不同于我的老师的观点

B.teacher

C.teacher'

D.teacher's

答案:D

68、This boy is able to repeat from memory __up to____ 200 short poems.

A.up to 最多,多达这个男孩能够从记忆中重复200首简短的诗歌。

B.up till

C.as to

D.as far

答案:A

69、Every means ___has____ been tried to solve the difficult problem.

A.have 每一种方法都是为了解决这个难题。

B.has

C.is

D.are

答案:B

70、The father advised her to avoid the mistake made by many couples of marrying for the wrong reasons ____even though____ he found the young man charming and intelligent.

A.as though 父亲劝她不要犯错误的原因,许多夫妇都犯了错误,尽管他发现年轻人的魅力

B.even though 即使和聪明

C.because of

D.due to

答案:B

71、That man looks familiar to me. He reminds ___me of____ Dr. Richards.

A.me to 那个人看起来很熟悉我。他让我想起理查兹博士。

B.me

C.me for

D.me of

答案:D

72、Modern machinery ___has____ been installed in this newly-built factory.

A.has 现代机器已经安装在这个新建的工厂。

B.have

C.is

D.are

答案:A

73、He has ____20 head of cattle____ on his farm.

A.20 head of cattles 他在农场有20头牲畜。

B.20 heads of cattles

C.20 heads of cattle

D.20 head of cattle

答案:D

74、There have been many ____ups and downs____ in their marriage but they still love each other.

A.right and wrong 他们的婚姻有很多起伏,但他们仍然彼此相爱。

B.back and forth

C.ups and downs

D.right and left

答案:C

75、We watched the plane ____disappearing_____ behind the clouds.

A.is disappearing 我们看着飞机消失在云层后面。

B.disappeared

C.being disappeared

D.disappearing

答案:D

76、It is because she is very devoted to her patients ___that_____ she is loved by them.

A.that

B.which 因为她非常致力于她的病人,她是爱。

C.what

D.who

答案:A

77、I didn't know what to do, but then an idea suddenly ___occurred_____ to me.

A.appeared

B.happened 我不知道要做什么,但后来我突然想到一个主意

C.occurred

D.emerged

答案:C

78、He opened the letter and it contained ____some important information ____.

A.an important information 他打开信,它包含了一些重要的信息

B.some important informations

C.many important information

D.some important information

答案:D

79、The football match had to be ____cancelled_____ owing to the bad weather.

A.cancelled 足球比赛不得不取消了由于天气不好。

B.advanced

C.arranged

D.held

答案:A

80、Could you show me where the ___women’s____ shoes are?

A.Women

B.womens

C.woman

D.women's

答案:D

81、The retired man is used to ___exercising_____ his two dogs early in the morning.

A.exercise 退休的人是用来锻炼他的两只狗在清晨。

B.exercising

C.exercised

D.exercises

答案:B

82、He has been writing for 3 years, but being a writer is not his ____chioce____.

A.chance

B.choice 他已经写了3年,但作为一个作家不是他的选择

C.change

D.character

答案:B

83、____Unless____ I'm mistaken, I've seen that man before.

A.Unless 除非我错了,我以前见过那个人。

B.If

C.Because

D.But

答案:A

84、I gave Grace a present but she gave me nothing ___in return_____.

A.in return 我给恩典的礼物,但她什么也没给我回报

B.in turn

C.in advance

D.in short

答案:A

85、Sorry, I don't know he is a friend of ____your brother’s____.

A.your brother 对不起,我不知道他是你哥哥的一个朋友

B.your brothers

C.your brother's friend

D.your brother's

答案:D

86、“Can you speak French?” “Yes, but ____not much____.”

A.not many “你能讲法语吗?”“是的,但是不多。”

B.only little

C.not much

D.only a few

答案:C