文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 小学英语主谓一致练习题

小学英语主谓一致练习题

小學英語主謂一致練習題-附帶答案

( )1. You can ______ with me.

http://www.wendangku.net/doc/e8c8d6170a1c59eef8c75fbfc77da26924c5960b.htmles

http://www.wendangku.net/doc/e8c8d6170a1c59eef8c75fbfc77da26924c5960b.htmle

http://www.wendangku.net/doc/e8c8d6170a1c59eef8c75fbfc77da26924c5960b.htmling

( )2. ______ you like English?

A.Is

B.Are

C.Do

( )3. He ______ story-books

A.like

B.likes

C.is

( )4. There ______ a book on the desk.

A.are

B.is

C.have

( )5. The boy with his parents ______ to a concert today.

A.go

B.is going

C.are going

D.goes

( )6. My brother ______ a bike.

A.doesn't need

B.don't need

C.isn't needing

D.needn't

( )7. ______ your uncle work here in this factory?

A.Do

B.Does

C.Is

D.Are

( )8. What ______ your mother do?

A.are

B.is

C.does

( )9. My sister Sue ______ a new coat,but I ______ .

A.has, don't

B.have, doesn't

C.doesn't has,do

D.don't have, does

( )10. ______ Mike play football very well?

A.Is

B.Do

C.Does

( )11. My friend ______ short hair.

A.is

B.have

C.has

( )12. There ______ some pieces of bread on the plate.

A.is

B.isn't

C.are

D.aren't

( )13. ______ rice ______ in the bag?

A.How many, is there

B.How many, are there

C.How much, is there

D.How much, are there

( )14. -Tom, can I ______ your notebook? -Sure. You can ______ it for a week.

A.borrow, lend

B.borrow, lends

C.borrows, have

D.borrow, have ( )15. The bookshop ______ at 9:00 in the morning.

A.opens

B.open

C.is opening

D.is open

( )16. -Where ______ Mr. Brown come from? -He comes from America.

A.is

B.does

C.do

D.did

( )17. Tom ______ breakfast at about seven.

A.have

B.eat

C.has

D.eating

( )18. We ______ going to play football after school tomorrow.

A.is

B.are

C.am

D.will

( )19. Uncle Wang ______ two sons.They ______ students.

A.have, are

B.have, is

C.has, is

D.has ,are

( )20. This is Miss Gao. She _____ your new teacher.

A.be

B.am

C.is

D.are

主謂一致:1-5 BCBBD 6-10 ABCAC 11-15 CCCDA 16-20 BCBDC ( )21. Kate and Jane _______ my good friends.

A.is

B.am

C.are

答案:C

( )22. Li Hong ______ TV for two hours every evening.

A.watch

B.watches

C.watched

答案:B

( )23. The trees ______ green leaves in spring.

A.has

B.have

C.there is

D.there are

答案:B

24. I ______ chocolate best. That's my favorite food.

A.like

B.am

C.likes .

答案:A,解析:本題考查一致關系知識點。

25. ______ there any eggs and any oranges in the kitchen?

A.Am

B.Is

C.Are

答案:C,解析:本題考查一致關系知識點。any eggs 是複數。

26. There ______ a book on the desk.

A.are

B.is

C.have

答案:B,解析:本題考查一致關系知識點。

27. Can you ______ the chairs.

A.clean

B.cleans

C.cleaning

答案:A,解析:本題考查一致關系知識點。情態動詞後邊用動詞原形。

28. Do you like Sunday? Yes, I ______ .

A.like

B.am

C.do

答案:C,解析:本題考查一致關系知識點。do 是動詞中の”代詞“。

29. A peacock ______ a beautiful tail.

A.is

B.have

C.has

答案:C,解析:本題考查一致關系知識點。

30. She ______ all her clothes.

A.makes

B.make

C.to make

答案:A,解析:本題考查主謂一致知識點。

31. I ______ singing and he likes playing football.

A. likes

B.not like

C.like

答案:C,解析:本題考查主謂一致知識點。

32. The cat ______ on the grass.

A.roll

B.rolls

C.rolling

答案:B,解析:本題考查主謂一致知識點。

33. I have a football and he ______ a basketball.

A.have

B.has

C.had

答案:B,解析:本題考查主謂一致知識點。

34. He ______ from China.

http://www.wendangku.net/doc/e8c8d6170a1c59eef8c75fbfc77da26924c5960b.htmle

http://www.wendangku.net/doc/e8c8d6170a1c59eef8c75fbfc77da26924c5960b.htmles

http://www.wendangku.net/doc/e8c8d6170a1c59eef8c75fbfc77da26924c5960b.htmling

答案:B,解析:本題解析

35. She _________ is my mother.

A.is

B.are

C.be

D.was

答案:A,解析:本題考查一致關系知識點。

36. It ______ here now.

A.wasn't

B.weren't

C.isn't

D.aren't

答案:C,解析:本題考查主謂一致知識點。

37. This is Miss Gao. She _____ your new teacher.

A.be

B.am

C.is

D.are

答案:C,解析:本題考查主謂一致知識點

38. My mother _______ three shelves.

A.have

B.has

C.is

答案:B,解析:本題考查主謂一致知識點。

39. Kate and Jane _______ my good friends.

A.is

B.am

C.are

答案:C,解析:本題考查主謂一致知識點。