文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 现在进行时_一般现在时_一般将来时练习题_带答案

现在进行时_一般现在时_一般将来时练习题_带答案

现在进行时练习集锦

一、按要求改写句子

1.The boy is playing basketball.

否定句:____________________________

一般疑问句:_________________________

肯定回答:__________________________

否定回答:__________________________

对“ The boy”提问:__________________________

2.造句:

1).she,the window,open,now.(用现在进行时连词成句.)

_____________________

2).is,who,the window,cleaning?(连词成句)______________________

3).She is closing the door now.(改成否定句)______________________

4.)You are doing your homework.(用"I"作主语改写句子)

______________________

5).they,the tree,sing,now,under.(用现在进行时连词成句.

____________________

6).The Young Pioneers are helping the old woman.(改成一般疑问句) __________

二、单项选择

()1.我在照看孩子.

(A)I am looking after the baby.(B)I'm look aftering the baby.

(C)I look am aftering the baby.(D)I looking after the baby.

( )2._____friend's making______a kite.

(A)I,me (B)My,my (C)My,me (D)His,his

( )3.Is the woman ______ yellow your teacher?

(A)in (B)putting on (C)wearing (D)having ( )4.Look!The twins_____their mother do the housework.

(A)are wanting (B)help(C)are helping (D)are looking ( )5._____are the birds doing? They are singing in a tree.

(A)Who (B)What (C)How (D)Where

( )6.Is she____something?

(A)eat (B)eating (C)eatting (D)eats ( )7.你在干什么?

(A)What is you doing? (B)What are you do?

(C)What are you doing? (D)What do you do?

( )8.What are you listening_____?

(A)/ (B)for (C)at (D)to

( )9.我正在听他说话.

(A)I listening to him. (B)I'm listening to him.

(C)I'm listen to him. (D)I'm listening him.

( )10.They are_____their clothes.

(A)makeing (B)putting (C)put away (D)putting on ( )11.Listen! She____in the classroom.

(A)is singing (B)sing (C)to sing (D)is sing

( )12.Today Jim______ his white shirt and brown trousers.

(A)is putting on (B)wear (C)put on (D)is wearing ( )13.______are you eating?I'm eating______meat.

(A)What,some (B)Which,any (C)Where,not (D)What,a

( )14.They______TV in the evening.They do their homework.

(A)are watching (B)can't watching (C)don't watch (D)don't watching ( )15.The children_____football.

(A)is playing (B)are playing (C)play the (D)play a ( )16.They are flying kites.

(A)他们喜欢放风筝. (B)他们在放风筝吗?

(C)他们在放风筝. (D)他们常放风筝.

( )17.Look,They are swimming in the river.

I want_____you.

(A)to go with (B)go with (C)helping (D)help

( )18.Look.Lucy is_____a new bike today.

(A)jumping (B)running (C)riding (D)takeing

三、用现在进行时完成下列句子:

1.What_________you__________(do)?

2.I_____________(sing) an English song.

3.What________he____________(mend)?

4.He______________(mend) a car.

5.______you__________(fly) a kite?Yes,_______.

6.______she___________(sit) in the boat?

7.______you_____________(ask) questions?

8.We_______________(play) games now.

一般过去时

请用正确动词形式填空。

1. I _________ (have) an exciting party last weekend.

2. _________ she _________(practice) her guitar yesterday?

No, she _________.

3. What ________ Tom ________ (do) on Saturday evening?

He ________(watch) TV and __________(read) an interesting book.

4. They all _________(go) to the mountains yesterday morning.

5. She _________(not visit) her aunt last weekend.

She ________ (stay) at home and _________(do) some cleaning.

6. When ________ you _________(write) this song?

I __________(write) it last year.

7. My friend, Carol, ________(study) for the math test and ________(practice) English last night.

8. ________ Mr. Li __________(do) the project on Monday morning?

Yes, he _________.

9. How _________(be) Jim's weekend? It _________(be not) bad.

10. ________ (be) your mother a sales assistant last year?

No. she __________.

一般现在时练习

一.用词的适当形式填空。

1.What time_________ his father_________(do) the work?

2.He _________(get) up at five o’clock.

3.__________ you _________(brush) your teeth every morning.

4.What ________ ( do ) he usually ________( do ) after school?

5.Tom ________ ( study ) English, Chinese, Maths, Science and Art at school.

6. Kitty sometimes __________(go) to the park with his sister.

7.At eight at night, she __________( watch ) TV with her parents.

8. ________ Mike________( read ) English every day?

9.How many lessons________ your classmates______( have ) on Monday?

10.We often___________ ( play ) football in the playground.

二.选择

() 1. _____ you have a book?

A. Do

B. Are

C. Is

D. Have

()2. They _________ on a farm.

A. working

B. is work

C. work

D. is worked

() 3. Does Peter like to watch TV?

__________.

A. Yes, he like

B. No, he doesn’t

C. Yes, he’d like

D. No, he likes ()4. She doesn’t __________ her homework in the afternoon.

A. doing

B. to do

C. does

D. do

()5. How ____________ Mr. Brown ___________ to America?

A. do,go

B. is,go

C. does,go

D. does,goes

()6. Where’s my camera? I____________ it.

A. am not finding

B. am not seeing

C. can’t find

D. can’t look at ()7. How ___________ he go to work?

He ___________ to work by bike.

A. does ;go

B. do;goes

C. do ;go

D. does;goes

()8. ______ you usually late for school?

No, _____________.

A. Do ; I am

B. Does ;not

C. Are ; I’m not

D. Are ; I aren’t ()9. _____ she _____ home at six every day?

A. Is , leave

B. Does , leave

C. Is , leaves

D. Does , left

()10. Mr. Yang ____________ English this term.

A. teaches our

B. teaches us

C. teachs us

D. teach our

一、单项选择题

1. Jenny ____ in an office. Her parents ____in a hospital.

A. work works

B. works work

C. work are working

D. is working work

2. One of the boys_____ a black hat.

A. have

B. there is

C. there are

D. has

3. We will go shopping if it____ tomorrow.

A. don't rain

B. didn't rain

C. doesn't rain

D. isn't rain

4. He said the sun ____in the east and ____in the west.

A. rose; set

B. rises; sets

C. rises; set

D. rise; sets

5. Wang Mei ____ music and often ____ to music.

A. like; listen

B. likes; listens

C. like; are listening

D. liking; listen

6. Jenny____ English every evening.

A. has study

B. studies

C. study

D. studied

7. _____Mike from Japan?

A. Are

B. Do

C. Does

D.Is

8. _____you come from Japan?

A. Are

B. Do

C. Does

D.Is

9. What language do you_______?

A. say

B. talk

C. tell

D. speak

10. The elephant likes______her friends and _____grass.

A. play with; eat

B. play with; eats

C. to play with; eat

D. to play with; eats

二、所给动词的正确形式填空

1. I can take Li Ming there when he _____(come) to visit.

2. _____your sister_____(know)English?

3. Her home____ (be) away from her school.

4. The pot_____(not look) like yours very much.

5. Where _____you____(have)lunch every day?

6. Who_____(want)to go swimming?

7. ______she_____(do) the housework every day?

8. Jenny and Danny usually______(play) games in the afternoon .

9. ______you ______(like) English?

10. What______his father_____(do) ?

一般将来时

一、用所给动词的一般将来时填空

1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______ (leave).

2. —How long _____ you _____(study)in our country? —I _____(plan)to be here for about one more year.

—I _____(hope)to visit the other parts of your country. —What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?

—I ______(return)home and ______(get)a job.

3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.

5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.

6. —_____ you _____(be)here this Saturday?

—No. I ______(visit)my teacher.

7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?—Thank you.

8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon.

I can’t join you.

9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

10. Most of us don’t think their team ______(win).

二、单项选择

1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to

B. will going to be

C. is going to be

D. will go to be

2. Charlie ________ here next month.

A. isn’t working

B. doesn’t working

C. isn’t going to working

D. won’t work

3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; is

B. is; is

C. will be; will be

D. is; will be

4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

A. was

B. is going to have

C. will have

D. is going to be

5. –________ you ________ free tomorrow?

– No. I ________ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; will

B. Are; going to be; will

C. Are; going to; will be

D. Are; going to be; will be

6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives

B. will give

C. gives

D. give

7. – Shall I buy a cup of tea for you?

–________. (不,不要。)

A. No, you won’t

B. No, you aren’t.

C. No, please don’t

D. No, please.

8. – Where is the morning paper?

– I ________ if for you at once.

A. get

B. am getting

C. to get

D. will get

9. ________ a concert next Saturday?

A. There will be

B. Will there be

C. There can be

D. There are

10. If they come, we ________ a meeting.

A. have

B. will have

C. had

D. would have

11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. gives

B. gave

C. will giving

D. is going to giving

12. He ________ to us as soon as he gets there.

A. writes

B. has written

C. will write

D. wrote

13. He ________ in three days.

A. coming back

B. came back

C. will come back

D. is going to coming back

14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rain

B. won’t rain

C. doesn’t rain

D. doesn’t fine

15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

– No, ________ (不去).

A. they willn’t

B. they won’t.

C. they aren’t

D. they don’t.

16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

A. will; go

B. do; go

C. will; going

D. shall; go

17. We ________ the work this way next time.

A. do

B. will do

C. going to do

D. will doing

18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.

A. will fly; will go

B. will fly; goes

C. is going to fly; will goes

D. flies; will go

19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

A. will watching

B. watches

C. is watching

D. is going to watch

20. There ________ a birthday party this Sunday.

A. shall be

B. will be

C. shall going to be

D. will going to be

21. They ________ an English evening next Sunday.

A. are having

B. are going to have

C. will having

D. is going to have

22. ________ you ________ free next Sunday?

A. Will; are

B. Will; be

C. Do; be

D. Are; be

23. He ________ there at ten tomorrow morning.

A. will

B. is

C. will be

D. be

24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

A. Are; going to borrow

B. Is; going to borrow

C. Will; borrows

D. Are; going to borrows

25. – Shall I come again tomorrow afternoon?

–________ (好的).

A. Yes, please

B. Yes, you will.

C. No, please

D. No, you won’t.

26. It ________ the year of the horse next year.

A. is going to be

B. is going to

C. will be

D. will is

27. ________ open the window?

A. Will you please

B. Please will you

C. You please

D. Do you

28. –Let’s g o out to play football, shall we?

– OK. I ________.

A. will coming

B. be going to come

C. come

D. am coming

29. It ________ us a long time to learn English well.

A. takes

B. will take

C. spends

D. will spend

30. The train ________ at 11.

A. going to arrive

B. will be arrive

C. is going to

D. is arriving

参考答案:

1. C

2. D

3. D

4. D

5. D

6. B

7. C

8.

D

9. B 10. B 11. D 12. C 13. C 14. C 15. B 16.

D

17. B 18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23.

C 24. B

25. A 26. A 27. A 28. D 29. B 30. D

三、把下列各句译成英语

1.我叔叔今晚要来。

2.他没有打算住那座小屋。

3.我们要读这本书。

4.—你爸爸要去钓鱼吗?—不,他要去游泳。

参考答案:

1.My uncle will come tonight.

2.He isn't going to live in the small house.

3.We are going to read this book.

4.—Will your father go fishing?—No,he is going swimming.

进行时参考答案

1、The boy is not playing basketball.

Is the boy playing basketball.

肯定回答Yes, he is . 否定回答No, he is not

2、She is opening the window now.

Who is cleaning the window?

She is not closing the door now.

I am doing your homework.

They are singing under the tree now.

Are the Young Pioneers helping the old woman?

二、单项选择

ACCCB BCDBD ADABB CAB

三、用现在进行时完成下列句子:

1、are doing

2、am singing

3、is mending

4、is mending

5、Are flying I am

6、Is sitting

7、 Are asking

8、are playing

答案:1.had

2.Did practice didn't

3.did do watched read

4.went

5.didn't visit stayed did

6.did write wrote

7.studied practiced

8.Did do did

9.was wasn't

10.Was wasn't

答案:一.1.does, do 2. gets 3. Do, brush 4. does, do 5. studies 6. goes7. watches8. Does, read9. do, have10. play

二.1---5 A C B D C6---10 C D C B B

答案:1. B 2. D 3. C 4. B 5. B 6. B 7. C 8.

A 9. D 10. C

答案:1. comes 2. Does know 3. is 4. doesn't look 5. do have 6. wants 7. Does do 8. play 9. Do like 10. does do

参考答案:1. am leaving ; will finish ; leave

2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get

3. am ; will

4. will give

5. will snow

6. Will, be ; will visit

7. Shall ; get

8. will be 9. won’t believe ; sees 10. will win