文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > (英语)高三英语阅读理解解析版汇编及解析

(英语)高三英语阅读理解解析版汇编及解析

(英语)高三英语阅读理解解析版汇编及解析

一、高中英语阅读理解

1.阅读理解

I visited Copenhagen for the first time last Easter. As a student,I'm always strapped for cash,so I assumed I could only afford to breathe the air — but luckily everything about Copenhagen is breathtaking.

I was staying in an Airbnb, and rented a bike so I could cover more ground. One of the first places I visited was the Rundetaarn, or “round tower” built in the 17th century as an astronomical observatory. It has an equestrian staircase (a wide set of stairs big enough for horses to use) that went on and on. As I was going up, I stopped to visit the tower's library hall. At the top, there's a glass platform that gives a view 80-foot straight down, as well as a bell loft. Luckily, the views over Copenhagen from the top were well worth the climb.

After coming down, I hiked up to the Kastellet Fortress to see the famous Little Mermaid statue. Taking a photo with her was almost impossible with all the tourists crowding around—but sitting there and hearing the lapping waves of the deep blue Baltic Sea, waiting for the sun to set, was an unforgettable and calming experience.

The next day, I visited the Glyptotek art museum, exploring the grand exhibits. I looked into the marble eyes of many Roman gods,and walked down dimly lit staircases to see mummies from Egypt.

Before I unwillingly boarded the train back to the airport, I told myself that I must visit again—to experience the thrills of Tivoli Gardens, try more of the street food and everything else from this amazing city.

(1)Why did the author rent a bike?

A. Because she loved to ride a bike.

B. Because she didn't afford to rent a car.

C. Because she found nowhere to rent other vehicles.

D. Because she wanted to see as many attractions as possible.

(2)What did the author find difficult at the Kastellet Fortress?

A. Finding a sitting place

B. Waiting for the sun to set

C. Listening to the sound of waves

D. Having a photo taken with a statue.

(3)Which of the following didn't the author visit?

A. Rundetaarn

B. Tivoli Gardens

C. Glyptotek art museum

D. Little Mermaid Statue (4)What is the author's purpose in writing the text?

A. To remember a holiday

B. To introduce a new attraction

C. To share her travel experience

D. To show her love of Copenhagen

【答案】(1)D

(2)D

(3)B

(4)C

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者去哥本哈根的穷游经历。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“I was staying in an Airbnb, and rented a bike so I could