文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 江西省南昌市南昌县莲塘第二中学2021届高三9月阶段性测试英语试题含答案

江西省南昌市南昌县莲塘第二中学2021届高三9月阶段性测试英语试题含答案

莲塘第二中学2021届高三9月阶段性测试

英语

本试题卷共8页。全卷满分150分。考试用时120分钟。

注意事项:

1.答题前,先将自己的姓名、考号等填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的

指定位置。

2.选择题的作答:选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、

草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

3.非选择题的作答:用签字笔直接写在答题卡对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非

答题区域均无效。

4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。

第一部分听力(共两节,满分30分)

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What is the woman doing?

A. Watching TV.

B. Booking a room.

C. Surfing the Internet.

2. What's the probable relationship between the speakers?

A. Husband and wife.

B. Secretary and boss.

C. Waitress and customer.

3. When does the train leave for Chicago?

A. In 10 minutes.

B. In 20 minutes.

C. In 30 minutes

4. What will the woman do next?

A. Talk with the man for a while.

B. Meet with Patrick.

C. Have lunch.

5. What are the speakers mainly talking about?

A. Indoor activities.

B. Water pollution.

C. The air quality.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的

作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题

6. What is the woman's degree in?

A. English

B. Art.

C. Math.

7. What will the woman do tomorrow?

A. See the dentist.

B. Start a new job.

C. Buy the man lunch.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. What is the woman?

A. A policewoman.

B. A journalist.

C. A banker.

9. What is known about the man who was running?

A. He isn't the main suspect.

B. He turned left at the corner.

C. He was about six feet tall.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. Where does the conversation probably take place?

A. At a museum.

B. In a record store.

C. At a booking office.

11. On which day will the Japanese music concert be held?

A. The 30th.

B. The 28th.

C. The 15th.

12. How does the man pay for the tickets?

A. By credit card.

B. By check.

C. By cash.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. Why will the Olympics be postponed?

A. Some athletes caught the virus.

B. Large groups shouldn't gather.

C. Many countries are withdrawing.

14. How may the athletes feel after the delay of the Olympics?

A. Excited.

B. Relaxed.

C. Unhappy.

15. What do athletes have to do now according to the woman?

A. Do more exercise.

B. Stay at home.

C. Organize some activities.

16. Which country was the first lo quit the Olympics according to the man?

A. America

B. Germany.

C. Canada.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. How long does the drawing course last?

A. For 35 weeks

B. For 25 weeks.

C. For 20 weeks.

18. When is the painting course?

A. On Mondays.

B. On Tuesdays.

C. On Wednesdays.

19. What will the students do at the end of the year?

A. Set a timetable.

B. See some exhibitions.

C. Help set up an exhibition

20. What should the listeners do if they want to take the courses?

A. Return the form.

B. Call the speaker

C. Go to the teachers' office.

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

Tiger conservation safari

Visit the reserves of Kanha, Pench, and Satpura in search of the Bengal tiger. Learn how to identify tracks, set camera traps and understand the tiger's habital. Explore the parks by jeep, boat and on foot. Witness India's varied wildlife and hear from guest lecturers regarding conservation issues, the challenges they face in modern India and using tourism as a force for good. In partnership with Steppes Travel. In partnership with Intrepid Travel. Departing 10th April 2021.

call +44(0)208 1089 525

Space: Past and future

A comprehensive(综合的)tour visiting key sites in the history and future of space exploration. Covering NASA Space Centers and several museums across Washington, Orlando and Houslon. Ending up at Virgin Galactic Spaceport America, shortly starting commercial space flights. Joining the tours will be leading academics and journalists to add depth and insight to this highly engaging tour. In partnership with Intrepid Travel. Departing 18th September 2020.

call +44(0)208 1089 516

Whale watching in Baja

This is a wonderful opportunity to explore this rich marine world with some of the best naturalist guides. Art Taylor, owner and chaplain of the Searcher has been navigating these waters for over thirty years and is hugely passionate about the wildlife and sharing it with his passengers. Besides, there are a variety of experiences, ranging

from snorkeling and hiking to birding and wildlife photography. In partnership with Intrepid Travel. Departing 6th June 2021.

call +44(0)208 1089 524

Land of fire and ice

Join an unforgettable tour of Iccland's splendid landscapes. Enjoy days filled with volcanic and geological adventure, and evening opportunities to see the Northern Lights. Spend time with a leading academic volcanologist, discovering the might of the planet as you are amazed at the sights, sounds and smells of erupting geysers, hot springs and bubbling mud. In partnership with Steppes Travel. Departing 7th November 2020.

call +44(0)208 1089 514

21. What is the best tour for you if you are interested in the universe?

A. Tiger conservation safari.

B. Space: Past and future.

C. Whale watching in Baja.

D. Land of fire and ice.

22. What should you call if you want to know more about geology?

A. +44(0)208 1089 525.

B. +44(0)208 1089 516.

C. +44(0)208 1089 524.

D. +44(0)208 1089 514.

23. What do the tours have in common?

A. Guides or experts are included.

B. They are all about wildlife.

C. They work with Intrepid Travel.

D. They start in the same year.

B

A few days after losing his job in March, Paul Gentile was throwing away rubbish outside his Brooklyn apartment building when he noticed a new sign hanging near the front door. Because of the coronavirus pandemic (大流行), which has brought life to a near standstill(停顿)in New York City and caused a number of people to lose their jobs, renters in the building did not need to pay April rent, it read. "STAY SAFE, HELP YOUR NEIGHBOIRS & W ASH YOUR HANDS!!!" the landlord, Mario Salerno, wrote on the sign.

New York is made up of millions of renters, many of whom pay most of their monthly income for a place to live. The sudden collapse(崩溃)of the economy has left many New Yorkers stressing about how they can pay their bills, especially rent.

But Mr. Salerno did not care about losing his rental income in April, nor did he care to calculate the amount that he would not be collecting from his 80 apartments. He is likely losing hundreds of thousands of dollars in income by canceling April rent. His only interest, he said, was in alleviating stress for his renters, even those who were still employed and now working from home. "My concern is everyone's health." said Mr. Salerno. "I told them

just to look out for your neighbors and make sure that everyone has food on their table."

For the nearly four years. Mr. Gentile has lived in the apartment and Mr. Salerno has been a model landlord. Emergencies are fixed almost immediately, such as a water leak in Mr. Gentile's ceiling that was fixed and painted within several hours. "You don't see that, especially in a landlord-renter relationship in New York City," Mr. Gentile said. "He's amazing."

24. What can we learn about Paul Gentile?

A. He is working from home.

B. He was infected with the coronavirus.

C. He canceled the rent for renters.

D. He is a renter in a Brooklyn flat.

25. What does the underlined word "alleviating" in Paragraph 3 mean?

A. Achieving.

B. Increasing.

C. Reducing.

D.Tolerating.

26. Which of the following can best describe the landlord?

A. Brave.

B. Caring.

C. Honest.

D. Smart.

27. What is the main idea of the text?

A. The coronavirus is hurting the economy.

B. A landlord cancels rent for struggling renters.

C. Struggling renters worry about their bills.

D. A landlord fixes emergencies for renters

C

If you wanted a bag of Doritos from one of Brad Appelhans', experimental vending(售卖)machines, you'd have to wait. The associate professor at Rush University Medical Center designed a device that fits inside of vending machines and waits 25 seconds before releasing the typical processed snacks. But healthier fare---like peanuts or popcorn---drops instantly. Think of it as a sort of "time lax". The idea is that every second you spend waiting for a snack will make you want it less. "We were interested in the ability to test whether time delays can influence people to healthier choices." Appelhans says.

So, he created DISC, or "Delays to Influence Snack Choice", to test the idea. The device is a platform inserted inside a vending machine that catches snacks falling from the top half of the machine, where a vending machine operator would sort all of the unhealthy snacks. On the display window, a written instruction tells customers they'll have to wait for an extra 25 seconds for less-healthy snacks.

When a snack falls onto DISC, it sets off a 25-second countdown(倒计时)on the vending machine's display screen. At the end of the countdown, DISC drops its platform and the snack falls into the vending machine's bay. Healthier slacks are all sorted into the bottom half of the vending machine and so would bypass the platform

altogether. During the months DISC was in operation, people started going for more healthy snacks.

Whenever the delay was introduced, Appelhans saw a roughly 5 percent rise of healthy snacks sales. "The effect is not huge, but if you are to extrapolate(推断)this out across I million vending machines and over time, it could add up to something meaningful," Appelhans says.

28. What can we infer about Doritos in the first paragraph?

A. It belongs to healthy snacks.

B. It is a type of unhealthy food.

C. It is a kind of vending machine.

D. It is a type of "time tax".

29. Where do the operators put the unhealthy snacks?

A. In the top half of the vending machine.

B. On the display screen of the vending machine.

C. In the vending machine's bay.

D. In the bottom half of the vending machine.

30. What can we infer from the last paragraph about the effect of DISC?

A. People are slightly more likely to choose healthier food.

B. The sales of unhealthy items increase by 5 percent.

C. 1 million vending machines are added in the country.

D. The proportion of healthy snacks sales decreases by 5 percent.

31. What can be a suitable title for the text?

A. Processed Snacks Are Losing The Market

B. Healthy Food Is Growing Popular Among People

C. Vending Machines Are Gaining More Popularity

D. Special Vending Machines Encourage Healthier Choices

D

As parents continue trying to figure out what to expect with the upcoming school year, some parents are considering alternative education options for their children. While homeschooling is a growing interest to some parents due to the risk of COVID-19, they may not have the resources or time for it.

This is where a method called micro-schooling comes into play. Kansas learning Academy and Preschool owner Sherry Staving who teaches traditional school topics has adopted micro-schooling, which allows parents to choose the curriculum(课程)they want their children to learn.

She said a few parents have asked her if she could homeschool their children in the fall because they have COVID-19 concerns. She's been working with a teacher in the community to put together a micro-schooling plan that she said is essentially a mix between homeschooling and private school.

With micro-schooling children would be out of a traditional classroom, but also not stuck at home. With the

concept, a small group would meet at a home. With the method locally, Staving would monitor and facilitate the curriculum parents want for their children.

"I was researching micro-schooling and it is really a great concept because parents still have control over their kids' education," Stavig said. She believes the recent increase in interest in home-schooling results from fear of the unknown." People don't know what to do, so they're scared, worried, and nervous." Stavig said. "So I think that's why people are looking more towards home-schooling because they know what they can control."

With her role facilitating curriculum for micro-schooling, Stavig said she won't require masks but will have temperature checks and daily sanitation(卫生设备). Students with COVID-19 symptoms won't be able to return without a doctor's note.

32. What can we learn about micro-schooling?

A. Parents can select the curriculum for kids.

B. Kids will learn in traditional classrooms in groups.

C. The concept has been poorly received recently.

D. The idea will replace traditional schools in the future.

33. What is Stavig's attitude towards micro-schooling?

A. Tolerant.

B. Unwilling.

C. Unconcerned.

D. Positive.

34. What are students required to do in micro-schools to ensure safety?

A. Wear masks.

B. Avoid studying together.

C. Take the temperature.

D. Avoid touching each other.

35. What is the author's purpose in writing the text?

A. To stress the importance of the curriculum.

B. To warn people of the risk of COVID-19.

C. To introduce a rising trend of learning.

D. To encourage parents to teach kids.

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

On the Atrai River in the northwest of Bangladesh, a small boat is tied up in tall grass that lines the riverbank. It is packed with narrow benches which are jammed with children. There are 29 students in the small boat.36 The kids sit shoulder-to-shoulder facing a blackboard at the back of the boat.

37 Not only do they face many of the same challenges as teachers in other poor countries---outdated

textbooks, overcrowded classrooms---they also have to worry about rains. Flooding is so common in Bangladesh that students often can't get to the classroom.

So one local charity has decided to take the classrooms to the students in the form of schools on boats. This boat is one of 23 floating schools run by Shidhulai Swanirvar Sangstha, a local non-profit group. Each morning the boat goes along the river picking up students.38

Much of Bangladesh is less than 16 feet above sea level. 39 The local villages are cut off from the rest of the world. The roads end up under water and the only way out is by boat.

"40 The idea was to ensure all-year-round education," says Mohammed Rezwan, the founder of the non-profit group. He says it's important to make sure that floods don't keep kids from these remote areas from school and trap them in poverty.

A. Educators in Bangladesh have an extra problem.

B. It would be hard to fit any more into the narrow boat.

C. The boatman delivers the students back to their villages.

D. In heavy rains, 70 percent of the country can end up under water.

E. It is also the eighth most populous nation in the world with 160 million people.

F. Once the whole class is on board, it pulls over to the riverbank and school starts for the day.

G. If the children can't go to school for lack of transportation, then the schools should go to them.

第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)

第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Dowell may never be able to drive a car, but she can sail a boat around the world. Dowell is blind and competes in the Regatta, a(n)41 she has competed in since losing her 42 .

Each year, dozens of 43 with disabilities participate in the event. The 44 is to provide a space for them to compete. Athletes with various disabilities--- 45 from those missing legs to those who are blind---are invited to show off their 46 ." They have done very well." Regatta president, Judy said. "That you may not have a leg or you have a disease-driven issue doesn't 47 that you are not a whole person inside." Dowell is 48 sailing so much. She 49 often lives on a sailboat with her guide dog. She says that it is always a 50 to live on a boat and sailing has given her a new beginning. Being part of a team is huge for her.

Munden is one of Dowell's closest 51 . Because of an eye disease, Munden 52 blind. She found sailing six years ago. It gave her a whole new world of freedom and self-confidence. Dowell and Munden

have 53 many competitions against sighted and non-sighted athletes. They find the sport of sailing to be equal for all participants. 54 physical ability.

Sailing can be adapted 55 competitors' physical abilities. For Dowell and Munden, they compete with the assistance of a sighted guide whose only job is to 56 them if there is a barrier. For other competitors, equipment can be altered(改动)on the boat to consider an athlete's 57 needs. This is the

58 for Sarah, who was paralyzed(截肢)from the waist down.

"I will be sitting in a scat that keeps me in the boat when sailing," Sarah said. "Everyone out on the water has a different ability. It's about 59 your abilities and not worrying about the abilities you don't have. The disability is just another aspect of who we are, 60 we are sailors out on the water."

41. A. journey B. event C. festival D. team

42. A. sight B. hearing C. legs D. arms

43. A. divers B. swimmers C. sailors D. surfers

44. A. influence B. solution C. impression D. mission

45. A. ranging B. separating C. selecting D. suffering

46. A. disabilities B. skills C. characters D. appearances

47. A. express B. mean C. speak D. agree

48. A. confused about B. frustrated with C. passionate about D. disappointed with

49. A. even B. still C. yet D. just

50. A. challenge B. chance C. pity D. dream

51. A. coaches B. guides C. teammates D. opponents

52. A. left B. went C. lost D. confirmed

53. A. cheered for B. turned down C. dreamed about D. participated in

54. A. regardless of B. in need of C. in case of D. because of

55. A. linked to B. devoted to C. based on D. compared with

56. A. ask B. notice C. encourage D. warn

57. A. mental B. common C. physical D. social

58. A. case B. result C. effect D. reason

59. A. taking control of B. taking advantage of C. taking care of D. taking the place of

60. A. or B. and C. so D. but

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Ancient architecture in China stands out 61 its fine wooden structures, the elegant outside and beautiful decoration. To survive the frequent floods and other natural disasters, wood 62 (prefer)for most architectural structures in ancient China. China's 63 (tradition)wooden structures were quite complicatedly formed, sometimes without any nails! Apart from this, existing examples of ancient Chinese architecture are also 64 (wide)praised for its elegant outlines and various features, such as overhanging eaves(屋檐), upturned roof corners, and different 65 (shape)of roofs. The unique outside not only satisfied a practical function, but also made 66 possible for the buildings to have wonderful appearances. Architects in ancient China, 67 paid special attention to decoration, used different colors or paintings according to particular building functions or local customs. Carved beams, painted rafters(椽子), various patterns, carved boards and wall paintings were used 68 (add)a colorful and beautiful style to the inside.

69 outside of buildings was decorated with stone lions, screen walls, decorative columns, as well as flowers. Many ancient buildings 70 (design)by famous architects attract a number of tourists every year.

第四部分写作(共两节,满分35分)

第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)画掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Yuan Longping is a great scientist who is devoting to agriculture. Born in Beijing in 1930, Yuan graduated from Southwest Agricultural College. Finding ways grow more rice has been their life goal after graduation. Thanks for his research on hybrid rice, we are given more tools to increase the rice output and rid the world of hunger, for which he was honored as "Father of Hybrid Rice". Yuan Longping lives a simply life and he cares a little about money or being famous. As for hobby, he enjoys listening to music as well as swimming. Yuan Longping has made great contributions not only to China and to the whole world. Therefore, in my eyes, he is more like a pioneer who work benefits all people.

第二节书面表达(满分25分)

假定你是李华,得知美国著名杂志《国家地理》正从全球评选十大旅游胜地,请给该杂志写封信推荐

一个中国的著名旅游地。内容包括:

1.写信日的;

2.推荐理由;

3.欢迎来访。

注意:

1.词数l00左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Sir or Madam,

____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

英语参考答案

第一部分听力

Text 1

M: Good evening. What can I do for you?

W: Hi, I need to book a double room with a TV and Internet service.

Text 2

W: Dear, I feel hungry now. How about you?

M: I do, too. Let me call room service ... Hello? Please send a menu to Room 320 right away.

Text 3

W: Sir, I'm in a rush to gel to Chicago, bit I can't see the timetable clearly.

M: I'll read it for you. The 9:10 a.m. train is going to Chicago. The 9:40 a.m. train is going to Boston ... Oh, madam, it's 9:00 now!

Text 4

M: Excuse me, Professor Lee. Are yon available now? I want to discuss my class project with you.

W: Sorry, I have an appointment with Patrick in a few minutes. I suggest you come to see me during lunchtime today.

Text 5

M: Did you hear the weather forecast this morning?

W: Yes. Air pollution is expected to be serious and they suggest slaying indoors.

Text 6

M: So, you have finished college. Have you applied for any jobs?

W: I will start a new job next Monday, at an architect's office.

M: Ah, your degree in math should be useful there. You are also good at art, aren't you?

W: Some people said that. I will be working for an American company, so I will have to use English as well.

M: Wonderful news. Can I buy you lunch tomorrow to celebrate?

W: I have a dentist's appointment in the morning, but yes, lunch would be great.

M: That's great.

Text 7

W: Excuse me, sir. I' m a reporter for the Midnight Express. Can I ask you a couple of questions about what just happened?

M: Sure.

W: OK, thanks. Can you describe the man who ran away from the bank?

M: A little. He was about six feet tall and he had blond hair.

W: And what happened just before he left?

M: Well, it looked like the police were chasing him. But they turned left at the corner, and he went right.

W: He must he one of the main suspects. Thank you for your time, sir. I' m going to try to catch up with the police. Text 8

M: Good morning.

W: Good morning. Can I help you?

M: Yes, are there any tickets left for the Chinese music concert on the 28h, please?

W: Just a moment, please. No, I think you made a mistake. It's on the 30th.

M: Really? I read about it in the paper today. I'm sure it said Chinese music is on the 28th.

W: Oh, sorry. I thought you said the Japanese music concert. The Chinese music concert is on the 28th, at 7:15. But I' m afraid there're only back seals left. And they are 30 yuan each.

M: That's OK. Can I have two, please?

W: Sure. How would you like to pay for these? By cash or by credit card?

M: Cash. Here you are.

W: Thank you. And here are your tickets.

M: Thank you very much.

Text 9

M: Have you heard that the Summer Olympics will be postponed to next year?

W: No, I haven't. You mean the Olympic Committee announced that they will have to wait for 2021?

M: That's right. They don't want a lot of people to be in one place because of the coronavirus.

W: The athletes have worked so hard to get to the Olympics. They must be so upset, but they can't practice right now anyway, because they all have to stay at home until the virus is controlled.

M: I heard that the organizers in Japan wanted to wait, but Canada announced that they were going to withdraw.

Then Brazil and Germany pulled out afterwards. America was going to join, but then decided it wouldn't be a good idea.

W: I think Japan might be safe in late July, but I don't think it is a good idea to have a wave of people coming from all over the world after a deadly virus like this

Text 10

Hello, everyone. Welcome to the Grange Craft Center. My name is Kevin Smith, and I will be giving you some information about courses at the center. First of all, I'd like to tell you something about the courses we offer. There are courses in painting and drawing. The painting course lasts for 20 weeks. The drawing course lasts for 25 weeks. All classes are on weekday evenings, and each class lasts for about an hour. Drawing is on Mondays and Wednesdays, and painting is on Tuesdays. At the end of the year, you will have to be here on the weekends to help your teachers set up the end-of-year exhibition. There is a timetable in your information pack on your desk. You will also find an application form in it. Please return the form to us by the end of the month if you want to take one of our courses. That's all. Thank you!

1-5 BAABC 6-10 CABCC 11-15 ACBCB 16-20 CBBCA

第二部分阅读理解

第一节

A

21. B

【解析】细节理解题。由第二段A comprehensive(综合的)tour visiting key sites in the history and future of space exploration.可知选B。

22. D

【解析】细节理解题。由第四段Enjoy days filled with volcanic and geological adventure, and evening opportunities to see the Northern Lights.可知选D。

23. A

【解析】细节理解题。由第一段Witness India's varied wildlife and hear from guest lecturers regarding conservation issues,第二段Joining the tours will be leading academics and journalists to add depth and insight to this highly engaging tour,第三段This is a wonderful opportunity to explore this rich marine world with some of the best naturalist guides,第四段Spend time with a leading academic volcanologist,可知选A。

B

24. D

【解析】细节理解题。由第一段A few days after losing his job in March, Paul Gentile was throwing away rubbish outside his Brooklyn apartment building when he noticed a new sign hanging near the front door. 和the landlord, Mario Salerno, wrote on the sign. 可知选D。

25. C

【解析】词义猜测题。由第三段His only interest, he said, was in alleviating stress for his renters及上文所述,可知选C。

【解析】推理判断题。由第三段But Mr. Salerno did not care about losing his rental income in April, nor did he care to calculate the amount that he would not be collecting from his 80 apartments ... His only interest, he said, was in alleviating stress for his renters,可知选B。

27. B

【解析】主旨大意题。由第一段renters in the building did not need to pay April rent ... the landlord, Mario Salerno, wrote on the sign.可知选B。

C

28. B

【解析】推理判断题。由第一段I you wanted a bag of Doritos from one of Brad Appelhans' experimental vending (售卖)machines, you'd have to wait. 和waits 25 seconds before releasing the typical processed snacks.可知选B。

29. A

【解析】细节理解题。由第二段catches smacks falling from the top half of the machine, where a vending machine operator would sort all of the unhealthy snacks.可知选A。

30. A

【解析】细节理解题。由第四段Appelhans saw a roughly 5 percent rise of healthy snacks sales.可知选A。31. D

【解析】主旨大意题。由全文可知选D。

D

32. A

【解析】细节理解题。由第二段which allows parents to choose the curriculum(课程)they want their children to learn.可知选A。

33. D

【解析】观点态度题。由第五段I was researching micro-schooling and it is really a great concept可知选D。34. C

【解析】细节理解题。由第六段Staving said she won't require masks but will have temperature checks and daily sanitation(卫生设备),可知选C。

35. C

【解析】写作意图题。由第二段This is where a method called micro-schooling comes into play.可知选C。

第二节

【解析】小船里挤了29名学生,很难再容纳更多学生。因此选B。

37. A

【解析】由后面的they得知本段讲老师们遇到的问题。因此选A。

38, F

【解析】前句讲小船沿途接学生,接满全班学生后开始停靠岸边上课,因此选F。

39. D

【解析】前句讲孟加拉海拔低,因此降水量大时大部分地区遭受洪水,因此选D。

40. G

【解析】由后句的The idea指代的是学生不能到学校,那么学校就要去到学生那里,因此选G。

第三部分语言知识运用

第一节

41. B

【解析】由第二段Each year, dozens of 43 with disabilities participate in the event.可知选B。

42. A

【解析】由第一段Dowell is blind可知选A。

43. C

【解析】由第一段she can sail a boat around the world可知选C。

44, D

【解析】比赛的使命是为了给残疾人创造一个运动比赛的平台,因此选D。

45. A

【解析】运动员有各种类型的残疾,从没有腿的运动员到眼睛失明的运动员。range from ... to …,因此选A。

46. B

【解析】残疾运动员被邀请去展示自己的运动技能。因此选B。

47. B

【解析】有残疾并不意味着内心不是一个完整的人。因此选B。

48. C

【解析】由第二段sailing has given her a new beginning可知Dowell热衷于帆船运动。因此选C。

49. A

【解析】她热衷于帆船运动,甚至住在船上。因此选A。

50. D

【解析】她热衷于帆船运动,在船上生活是她的梦想,因此选D。

51. C

【解析】由第三段Dowell and Munden have 53 many competitions against sighted and non-sighted athletes.可知,她们两人是搭档,因此选C。

52. B

【解析】Munden因为疾病而失明,go blind失明,因此选B。

53. D

【解析】她们两人参加了很多比赛,与视力正常和不正常的人都进行过比赛,因此选D。

54. A

【解析】帆船运动对运动员很公平,不管身体是否残疾。因此选A。

55. C

【解析】帆船运动可以基于运动员的身体情况进行调整,因此选C。

56. D

【解析】视力正常的向导会帮助警告残疾运动员前面的障碍物,因此选D。

57. C

【解析】帆船上的设备可以改动来适应残疾运动员的身体需求,因此选C。

58. A

【解析】改动帆船设备就是针对Sarah这类运动员的情况,因此选A。

59. B

【解析】帆船比赛就是要充分利用自己的能力,而不是担忧自己缺乏的能力,因此选B。

60. D

【解析】残疾是我们的一面,但是到了水上,我们却是帆船运动员。因此选D。

第二节

61. for

【解析】for意为“因为”。

62. was preferred

【解析】考查一般过去时的被动语态。

63. traditional

【解析】考查形容词修饰名词。

64. widely

【解析】考查副词修饰动词。

65. shapes

【解析】different 意为“不同的”,后面接可数名词复数。

66. it

【解析】考查it做形式宾语。

67. who

【解析】考查非限制性定语从句,先行词指代人。

68. to add

【解析】考查目的状语。

69. The

【解析】考查the outside of …,……的外部。

70. designed

【解析】考查过去分词做定语。

第四部分写作

第一节短文改错

Yuan Longping is a great scientist who is devoting(devoted)to agriculture. Born in Beijing in 1930, Yuan graduated from Southwest Agricultural College. Finding ways (to)grow more to rice has been their(his)life goal after graduation. Thanks for(to)his research on hybrid rice, we are given more tools to increase the rice output and rid the world of hunger, for which he was(is)honored as "Father of Hybrid Rice". Yuan Longping lives a simply(simple)life and he cares a(删除)little about money or being famous. As for hobby(hobbies), he enjoys listening to music as well as swimming. Yuan Longping has made great contributions not only to China and (but)to the whole world. Therefore, in my eyes, he is more like a pioneer who(whose)work benefits all people.

第二节书面表达

One possible version:

Dear Sir or Madam,

I am Li Hua. Learning that you are picking out the top ten tourist attractions, I am writing to recommend you to take Lijiang into consideration. The reasons are as follows.

Located in the southwest of China, Ljiang is a fantastic city. It is famous for its wonderful scenery and its unique culture. Firstly, the clear streams and splendid snowy mountains make Lijang a popular city to live in. In addition, it is also an ancient town where many valuable cultural relics are well preserved. More importantly, what attracts tourists most is its Naxi culture.

In a word, Lijiang is considered as a fairyland. I hope you can make a trip to the city.

Yours,

Li Hua