文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 网络教育 全国统考 模拟题 大学英语B1

网络教育 全国统考 模拟题 大学英语B1

大学英语B1

一、交际英语

1.--What is your eldest sister like?

-- ______________.

A.She is happy

B.She is ill

C.She is tall

D.She is at home

答案:C

2.-May I see your tickets, please?

- ________

A.Sure.

B.No, you can't.

C.No, they are mine.

D.Yes, you can.

答案:A

3.- I'm sorry. I am late due to the heavy traffic.

- ________

A.Well, it's OK.

B.No, it's all right.

C.You are welcome.

D.You are wrong.

答案:A

4.- Must I take a taxi?

- No, you ________ . You can take my car.

A.had better to

B.don't

C.must not

D.don't have to

答案:D

5.-What's the problem with your bike?

- _________

A.Not at all.

B.Good, thank you.

C.Nothing serious.

D.Sure

答案:C

二、阅读理解

Manners (礼貌) are much more than just saying“Please” and “Thank you”. They are ways of showing kindness.

My husband,Bob,is a pilot,and one day we were invited to a potluck (百味餐) at his flying squadron(飞行中队). The noisy room was filled with mouthy kids and their chatting moms and dads. Our son,Daniel, was only two years old. We let him play with the other kids because it was a safe environment.

After a while,he came back with a package of peanut butter crackers and proudly held them out to us. A pilot who asked “Do you know whose this little boy is?”followed him.

“He is mine,” I answered, wondering what Daniel might hav e done.

“Well,” replied the pilot, “I've been passing out crackers to the kids for almost two hours,and your son is one of the youngest guys I gave them to. He's the only one who said 'Thank you'. What he did makes me pleased.”

Daniel smiled and proudly repeated,“Thank you.”

6.Pilots and their family were invited to the potluck.

A.T

B.F

答案:A

7.Daniel felt very excited when he showed his crackers to his parents.

A.T

B.F

答案:B

8.For nearly two hours at least, the pilot served at the party when he found Daniel.

A.T

B.F

答案:A

9.Only one kid said “Thank you” to the man when he gave the kids crackers.

A.T

B.F

答案:A

10.The pilot felt surprised when he heard the boy said “Thank you”.

A.T

B.F

答案:B

those of others? The answer is “no”. It is not the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.

The scientist’s knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, and Einstein’s ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.

11.What makes a scientist according to the passage? ________

A.The tools he uses.

B.The way he uses his tools.

C.His ways of learning.

D.The various tools he uses.

答案:B

12.The underlined part in the passage shows_______.

A.the importance of information

B.the importance of thinking

C.the difference between scientists and ordinary people

D.the difference between carpenters and people with other jobs

答案:C

13.A sound scientific theory should be one that _________.

A.works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times

B.does not allow any changes even under different conditions

C.can be used for many purposes

D.leaves no room for improvement

答案:A

14.The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________.

A.that measurements are keys to success in science

B.that accuracy of mathematics

C.that investigations are important in science

D.that the mathematical calculations may test his investigations

答案:C

15.What is the main idea of the passage? ________

A.The theory of relativity.

B.Exactness is the core of science.

C.Scientists are different from ordinary people.

D.Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist. 答案:D

三、词汇与语法

16.The man ______Mary was so tall that she could hardly see the show.

A.in front of

B.in the front of

C.at the back of

D.at the beginning of

答案:A

17.Jane likes singing. We often hear her _______after class.

A.sing

B.to sing

C.sings

D.sang

答案:A

18.I won’t make the _______ mistake next time.

A.like

B.same

C.near

D.similar

答案:B

19.His mother _____alone since his father died.

A.lived

B.lives

C.has lived

D.is living

答案:C

20.____ she survived the accident is miracle.

A.What

D.Which

答案:B

四、完型填空

American people divide their days into several blocks of time, and plan different activities __21__ different times.

American time is “on the dot”(准确地). If something is supposed to happen at eight o'clock, it will begin at eight. Americans value promptness(准时)and may become angry if a person is more than 15 minutes late __22__ a good reason. If you know you are going to be late, call in advance and let someone know. __23__ you arrive late, you should apologize and explain why. Americans arrive __24__ time for doctors'appointments. The doctor may keep you __25__, but if you keep the doctor waiting, you may get a bill with the doctor's time!

21.

A.for

B.waiting

C.on

D.if

E.without

答案:A

22.

A.for

B.waiting

C.on

D.if

E.without

答案:E

23.

A.For

B.Waiting

C.On

D.If

E.Without

答案:D

24.

A.for

D.if

E.without

答案:C

25.

A.for

B.waiting

C.on

D.if

E.without

答案:B

五、英译汉

26.I am very familiar with his name.

答案:我很熟悉他的名字。

27.He has been learning English for years.

答案:多年来,他一直在学英语。

28.He is always making excuses for being late.

答案:他总是为他的迟到找借口。

29.They thought that there must be something wrong with their TV set.

答案:他们认为电视机一定出了毛病了。

30.Life is meaningless without a purpose.

答案:没有目标的生活是毫无意义的。

31.The students are encouraged to do more listening, reading and writing by their teacher. 答案:老师鼓励学生多听、多读、多写。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。Health and Eating Habits

1.健康和饮食习惯的关系;

2.你的看法以及理由。

答案:无