文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 英语翻译

英语翻译

第六单元A

1. 那件工作很难做,不过我想试试看。(have a shot)

Answer:It’s a difficult job, but I’d like to have a shot.

2. 这是一本关于商务实践而非理论的书。(as opposed to) Answer:This is a book about business practice as opposed to theory.

3. 社会活动从未耽误她的学习。(in the way)

Answer:Social activities never get in the way of her studies.

4. 直到1911年人们才发现第一种维生素。(It is not until ... that) Answer:It was not until 1911 that the first of the vitamins was identified.

5. 尽管年事已高,爷爷每天还帮忙做家务。(despite)

Answer:Despite advanced years, Grandpa helps do housework every day.

第六单元B

1. 我们的婚姻很幸福,但我们也曾经历过许多坎坷。(ups and downs) Answer:Our marriage is happy but we’ve had many ups and downs.

2. 许多外语教师常常在课堂上自顾自地讲得太多。(be inclined to) Answer:Many teachers of foreign languages are inclined to talk too much themselves in class.

3. 那位著名演员每天早晨锻炼一小时以保持健康。(work out) Answer:The famous actor keeps fit by working out for an hour every morning.

4. 与他促膝长谈之后,她的怀疑消失了。(melt away)

Answer:After a long heart-to-heart talk with him, her suspicion melted away.

5. 目前我们没有职位空缺,但我们肯定会记住您的申请。(keep in mind)

Answer:We have no vacancies now, but we’ll certainly keep your application in mind.

第七单元A

1. 他并不后悔说过的话,只是觉得他完全可以不用这种方式表达。(could have done)

Answer:He did not regret what he had said but felt that he could have expressed it differently.

2. 我们最好等到12月14日。那时大卫已考完试,就能和我们一起去度假了。(will have done)

Answer:We’d better wait till 14 December. David will have had his exam by then, so he’ll be able to go on holiday with us.

3. 他正在做一个新项目,年底前必须完成。(work on)

Answer:He’s working on a new project which has to be finished by the end of the year.

4. 他们让我们使用他们的实验室,作为回报,我们则让他们分享研究成果。(in return)

Answer:They are letting us use their lab, and in return, we are sharing with them the results of our research.

5. 诸如打电话、听电话一类的事情占用了这位秘书的大部分时间。(take up)

Answer:Such things as making and answering telephone calls take up most of the secretary’s time.

第七单元B

1. 他们把房子卖了后就到加拿大和女儿住在一起。(go off) Answer:They sold their house and went off to live in Canada with their daughter.

2. ——你下星期这个时候会在干什么?

——还是像平常一样干活。(will be doing)

Answer:What will you be doing this time next week?I’ll be working as usual.

3. 他既聪明又勤奋,不久就接管了杂志的编辑工作。(editing; before long)

Answer:He was intelligent and hard-working and before long he took over the editing of the magazine.

4. 你话还没说完别人就挂断电话,难道你不恼火吗?(hang up)

An swer:Don’t you hate it when someone hangs up on you before you finish speaking?

5. 让他们感到惊恐的是,他们的房顶着火了。(to one’s horror) Answer:To their horror, the roof of their house caught fire.

第八单元A

1. 为了追求更为健康的饮食,人们现在吃的鱼比过去更多。(in pursuit of)

Answer:In pursuit of a healthier diet, people are eating more flish than they used to.

2.我们需要在坏天气到来之前叫人把屋顶修一修。(set in)

Answer:We need to have the roof repaired before the bad weather sets in.

3. 这种疾病正在蔓延,所有儿童都有被传染的危险。(at risk) Answer:The disease is spreading, and all young children are at risk.

4. 信息通过电话线从一台电脑传到另一台电脑。(transmit) Answer:The information is transmitted from one computer to another through a telephone line.

5. 杰克是个相当好的赛跑运动员。他在大多数情况下都能获胜。(more often than not)

Answer:Jack is a fairly good runner. He wins more often than not.

第八单元B

1. 正如数据显示,我们在短时间内已在这一领域取得了巨大的成就。(demonstrate)

Answer:As the statistics demonstrates we have made great progress in this field in a short period of time.

2. 伟大领袖的丰功伟绩在歌曲和故事中传诵。(exploits)

Answer:The exploits of great leaders have been told in songs and stories.

3. 路很远,我们轮流开车吧。(take turn)

Answer:It is a long way. Let's take turn driving.

4. 事实证明,造成灾难的不是计算机故障,而是银行家。(turn out) Answer:It turns out that it is the banker rather than the computer fault that has caused the disaster.

5. 他们必须采取具体措施来实行技术更新,否则计划就会落空。(end in)

Answer:They must take practical measures to carry out their plan; otherwise it will end in smoke.