文档库

最新最全的文档下载
当前位置:文档库 > 2016高考英语二轮复习 冲刺第17练 阅读+七选五+短文改错+书面表达

2016高考英语二轮复习 冲刺第17练 阅读+七选五+短文改错+书面表达

第17练阅读+七选五+短文改错+书面表达

Ⅰ.阅读理解

A

体裁:议论文话题:医药卫生词数:340 时间:7′

Over the years there have been several advancements in the Health Care manufacturing (制造) technology.With the discovery of new illness or diseases,the Pharmaceutical (药物) companies around the world are using the most modern and effective technologies for manufacturing Health care products.One such major invention that has gained wide popularity is the liquid filled capsules (液体填注胶囊).

Just like the traditional ones,these capsules also have two pieces and they offer several benefits over the traditional soft surface capsules.The benefits are discussed below:

Production benefits.The process of manufacturing (制造) of these hard surface capsules is simple.Another significant benefit of these capsules is that they are manufactured into standard sizes which are scientifically designed and ruled.This makes the packaging process easy.Besides,the liquid filling of the capsules totally avoids the risk of dust and chemical outflow,which means capsules of this kind are easy to handle and environmentally friendly.

Drug formulation (配方) benefits.The capsules that have liquid contain less number of excipients(赋形剂) as compared to other Healthcare Products.It is better for the users too as the liquid filling makes the process of absorbing easy and quick.These capsules are a kind of improvement for formulations that can hardly be mixed in the water.There are many highly powerful chemicals in the formulation.With liquid filling the capsules could last for a long time.Additionally,there is more uniformity (均匀性)in content filling.Liquid filling is best suited for making capsules that have formulations which should be kept away from being damp.

Sales and marketing benefits.These are far better than the traditional capsules from the sales and marketing view as these capsules have attractive colours on the

surface.

【语篇解读】本文介绍了液体填注胶囊的优点。

1.What do the liquid filled capsule and the traditional ones have in common?

A.They are both rather light.

B.They are both in standard sizes.

C.They both have two pieces.

D.They are both filled with liquid.

答案 C [细节理解题。根据第二段“Just like the traditional ones,these capsules also have two pieces...”可知,液体填注胶囊与传统胶囊一样,都由两部分组成。] 2.According to the passage,________.

A.it's easy to invent the liquid filled capsules

B.it's easy to package the liquid filled capsules

C.it's hard to handle the liquid filled capsules

D.it's hard to buy the liquid filled capsules

答案 B [细节理解题。根据第三段“This makes the packaging process easy.”可知,液体填注胶囊便于包装。]

3.Compared with the traditional capsules,the liquid filled capsules are ________.A.more effective B.in smaller sizes

C.much cheaper D.at low cost

答案 A [推理判断题。根据第四段“There are many highly powerful chemicals in the formulation.”可知,液体填注胶囊具有更强力的配方。由此可推知,这种胶囊比传统胶囊更有药效。]

4.Which is probably the best title for the passage?

A.Advantages of the Liquid Filled Capsules

B.The Development of Pharmaceutical Companies

C.The Birth of the Liquid Filled Capsules

D.Advanced & Effective Health Care Products

答案 A [标题判断题。本文介绍了液体填注胶囊环保、高效和易吸收等传统胶囊不具备的优点,由此可知答案。]

B

体裁:记叙文话题:新娘购物词数:309 时间:5′

A bride caused a stir among shoppers at a supermarket in Torfaen when she went shopping in her wedding dress.

Anna Savery enjoyed a meal with her husband James and guests at a Cwmbran restaurant after the ceremony but decided to carry on the celebrations at her mother's house.But first she stopped off at a nearby supermarket to pick up some essentials.She was greeted by a flood of good wishes from customers astonished to spot her in the vegetable aisle (侧廊).

Mrs Savery,39,who married James Savery,26,at Pontypool Register Office on Saturday said: “It was a very impromptu (即兴的) idea.That' s when I decided to go to the supermarket,but it was shutting in 45 minutes so I didn't have time to go and change.But I have been in my pyjamas (睡衣)before,why not in my wedding dress?”

Mrs.Savery,who dashed around the supermarket to buy alcohol with her new mother-in-law and sister-in-law,was overwhelmed by the reactions of staff and customers.“People were smiling and asking for photos.It was unimaginable;

I just can't find exact words to describe my feelings,”she said.“I felt like a celebrity (名人).I had people saying I looked beautiful and one man said his daughter said I looked like a princess.”

Among those to congratulate Mrs.Savery was Cwmbran blogger Ben Black who captured her out shopping on video.Afterwards he wrote on his blog: “I' m smiling and have goose bumps (鸡皮疙瘩) as I type this blog.”

“To Anna and James: have a fantastic night and wonderful future together.You put a smile on a lot of people's faces tonight,” he added.

【语篇解读】一位新娘因时间仓促而身着婚纱去购物,这一举动却带来了出乎意料的反响。5.How did the staff and customers feel when they saw Mrs.Savery in her wedding dress?

A.They felt amazed.

B.They felt disappointed.

C.They felt puzzled.

D.They felt afraid.

答案 A [细节理解题。根据第二段“She was greeted by a flood of good wishes from customers astonished to spot her in the vegetable aisle.”可知,人们看见她穿着婚纱来购物,都觉得很惊讶。]

6.Why didn't Mrs.Savery get changed when she went to the supermarket?

A.She was too lazy to get changed.

B.She was used to doing so when shopping.

C.She was in a hurry to buy something.

D.She loved to be envied by others.

答案 C [推理判断题。根据第三段“It was a very impromptu idea.That's when I decided to go to the supermarket,but it was shutting in 45 minutes so I didn't have time to go and change.”可知,她是临时起意想去超市,因为时间仓促所以没有换衣服。]

7.The underlined word in the fourth paragraph means “________”.A.to know too much information about something secret about sb

B.to have a strong emotional effect and don't know how to react

C.to find a lot of strange people and can't get along well with them

D.to be aware of what others think of sb but can only keep silent

答案 B [词义猜测题。根据画线词下文“It was unimaginable;I just can't find exact words to describe my feeli ngs”可知,她觉得这不可思议,一时找不到适合的话语来表达自己的心情。故可知画线词的意思是“受宠若惊”。]

8.All of the following made Mrs.Savery feel like a star EXCEPT that ________.A.people were smiling and asking for photos

B.she had people saying she looked beautiful

C.a girl said she looked like a princess

D.her new husband was a famous actor

答案 D [细节理解题。根据第四段“People were smiling and asking for photos.It was unimaginable...I had people saying I looked beautiful and one man said his daughter said I looked like a princess.”可知,人们向她微笑,要求跟她合照,并夸奖她漂亮,这些都让她感到受宠若惊。但是没有提到她的丈夫是位著名的演员。] Ⅱ.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余

选项。

There are many problems in the world everywhere we go.There is a big problem in schools,especially in high schools.__9__ Teens have figured that it is okay to cheat because everyone does it.Dishonesty has become a big factor in today's society.Cheating affects everyone in some way.

Cheating occurs every day in every school.Cheating occurs even in the nicest schools,including private schools.This usually occurs when someone does not study for a test or just does not feel like thinking.__10__

There is a wide range of cheating that can go on in schools.It can be as simple as copying one word,or copying the whole test.Whatever the extent of the cheating,that does not make it right.In today's society,teens just assume that cheating is an acceptable way of getting through test.__11__

Cheating affects me because when I study very hard for a test,someone else may do better than me because of their cheating.This may ruin the curve for the class.__12__ With that,sometimes I feel taken advantage of when someone glances over at my paper.I don't always cover it up,but sometimes I do.

This effects my motivation to learn because I figure that studying is not worth it anymore if everyone is cheating and I might as well not study as hard.This can be frustrating.Cheating widely affects others too.__13__ It ruins the learning environment in the classroom.

In conclusion,no matter what the motivation is,it is wrong to cheat.But today,so many do it that teachers have to watch even more carefully.

What shall we do about it?We have to face the problem of cheating.If everyone would guard themselves against cheaters,they might give it up.

A.They don't care even though they know the consequences.

B.It seems as if teachers don't care,and you can get away with it. C.Cheating is a big problem and a headache for teachers to watch out for. D.Cheating only sends a negative message to everyone.

E.Also,one might do it because he knows he can get away with it.

F.I used to get mad at cheaters for not playing fair,but I think it more fun to

battle with them.

G.And that is not fair because I could have got a better score.

答案

9.C [文中的“a big problem in schools,especially in high schools”与C项中的“a big problem”“a headache”相呼应。]

10.E [文中的“This usually occurs when someone does not study for a test or just does not feel like thinking”说明了作弊的一些原因,E项说明了作弊的另外的原因,故选E项。]

11.A [文中提到当学生作弊时,他们只是考虑能够通过考试,与选项A“他们即使知道后果,也毫不在乎”一致。]

12.G [文中提到别的同学可能会由于作弊而得到更高的分,故可推测下文应为:这是不公平的,因为自己努力学习本可以得到比作弊者更高的分数的,故G项符合语境。] 13.D [由本段内容可知,别人的作弊影响了作者学习的动力,并且作弊还向其他人传递了负面的信息,故可推测应选D项。]

Ⅲ.短文改错

下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写上修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

(2014·杭州二检)Last Monday,we were having our Chinese lesson while the teacher suddenly slipped and fell.We were both worried about her.One of the boy carried her on his back,with the help of some others,to the hospital immediately.It turned out that her right leg was broken but she had to stay in the hospital.The following day,we went to visit him with flowers and fruit.Seeing her lying in bed with her leg wrapping in bandages,we felt sorry for her and hoped that she will recover soon.This Thursday,she had returned to the class in a wheelchair to give us lessons.We were all deep moved and proud of having such responsible teacher.

答案

Last Monday,we were having our Chinese lesson while

when

the teacher suddenly

slipped and fell.We were both

all

worried about her.One of the

boy

boys

carried her on

his back,with the help of some others,to the hospital immediately.It turned out

that her right leg was broken but

and

she had to stay in hospital.The following

day,we went to visit him

her

with flowers and fruit.Seeing her lying in bed with her

leg wrapping

wrapped

in bandages,we felt sorry for her and hoped that she

will

would

recover

2016高考英语二轮复习 冲刺第17练 阅读+七选五+短文改错+书面表达

soon.This Thursday,she returned to the class in a wheelchair to give us

lessons.We were all

deep

deeply

moved and proud of having such

a

responsible teacher.

Ⅳ.书面表达

(2015·潍坊3月模拟)假设你是李华,你的英国笔友Mike即将完成学业,不久前来信就是否到中国工作询问你的意见。请根据以下提示回一封电子邮件:

1.建议他来中国;

2.阐述你的理由(就业机会多、专业受欢迎、不同的文化体验等);

3.承诺可提供帮助。

注意:1.词数100左右;

2.文章开头和结尾已给出,不计入总词数;

3.可适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Mike,

I'm very glad to have received the letter you sent me last week.__ ____________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________ Best wishes.

Yours,

Li Hua 【参考范文】

Dear__Mike,

I'm__very__glad__to__have__received__the__letter__you__sent__me__last__week .I have been thinking about the question you asked me.From my point of view,you can choose to come to China after finishing your studies.

For one reason,China's development over the past 30 years offers quantities of job opportunities for the young.What's more,what you are studying is badly needed in China nowadays.In fact,many big companies in our city are hoping to hire people like you.

For another reason,China is a country with so different cultures and traditions from the West that many foreigners enjoy living and working here.Why not come and join them?I'm sure you'll adapt to the environment quickly.If you come,I will do what I can to help you.So what are you waiting for?

Best__wishes.

Yours,

Li__Hua